Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

22 minutes ago, Don Juan said:

Dobro igrao je posle i sa dva klasična, ali mislim da se Mitrovič i Vlahović guše na terenu.

Pa moraju da se uigraju a mora i da imaju dovoljno dobrih lopti. Mi imamo jednu prednost na terenu koju ne koristimo baš maximalno. Imamo dva sjajna skakača Mitra i Sergeja i svaku sumnjivu loptu na našoj polovini treba dizati orema njima. Oni sigurno preko 70% tih lopti pokupe i prebace igru kod protivnika. Nije lepo za oko znam ali u kritičnim situacijama moze da bude korisno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Videcemo. 

 

Meni je recimo onoliko odigranih tacnih pasova na prvu novina u igri. Ako ono uvezbamo da ponavljamo iz utakmice u utakmicu idemo napred.

Mislim da prestajem vise da gledam toliko samo ime protivnika jer recimo sad razbijemo Luksemburg ovako i cini se kao da su amateri, a oni u sledecim kvalifikacijama odigraju 1:1 lupam sa Ceskom i Finskom npr. i onda ispadnu kako su zajebani Luksemburzani. 

 

Mislim da ovoliko tacnih pasova na prvu nismo uspeli da izvodimo ni protiv slabijih ni jacih rivala ranije. Uglavnom je bilo vise nesto na individualnu inspiraciju. Ovde su golovi padali iz izgradjenih akcija gde su se brzo razmenila nekoliko pasa i gde je bila prilicno rutinska realizacija kakva i treba da bude. 

 

Druga stvar presing je bio bas jak. Ne znam da li smo iznenadili ove sa njim ili ne, mene sigurno jesu iznenadili jer ovo igranje i ovako brzo pokrivanje terena nisam ocekivao. Naravno ne moze da se igra cela utakmica tako i dodje do pada, ali treba nastojati da se igra sto vise koliko moze, jer ovakvom agresivnom igrom mozemo da nadomestimo manjak kvaliteta u vezi, sto je ruku na srce Gudelj igrao odlicno danas. Dok ne dobijemo dva kvalitetna centralna veznjaka mi trebamo da zaboravimo na drzanje lopte i "odmaranje" kao sto neke ekipe mogu to da priuste. Ali ovo od danas moze da bude recept kako mozemo da "sakrijemo" taj nedostatak.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Divno prvo poluvreme.

 

Neverovatno je kako treneri ne umeju da osete trenutak za izmene ili se toliko plase da menjaju. Piksi je skroz promasio taj momentum i prvih 25 minuta drugog poluvremena su bas bilo sramotni. 

 

Na kraju fin rezultat, ali propustena sansa da se naduva protivnik, sto na kraju moze skupo kostati ako gol razlika bude odlucivala.

 

Bilo bi jako dobro da dodjemo u situaciju da nam u poslednjem kolu u Lisabonu igra i nereseno, a ne samo pobeda. Zato je naredni mec kljucan.

5 hours ago, drgnk said:

Zbog postavke igre sa krilnim bekovima, stiče se utisak da nas ima više na terenu kada napadamo, međutim treba reći da Lazović i Kostić vrlo često ne stignu da se vrate i da zatvore naše bokove, zbog čega često duva promaja sa te strane.

 

To je tacno, ali zato trener ima 5 izmena na raspolaganju i moze uvek 2 da potrosi na krilne bekove i tako 90 minuta drzi visok tempo. A ima na klupi dostojne zamene. To moze da nam bude najveci kvalitet. Lazovica do duse uvek i menja, samo treba ranije. 

On 9/3/2021 at 9:17 AM, Don Juan said:

Nama će svaki meč biti težak do kraja. Počevši od Luksemburga.

 

Daj Boze da bude svaki ovakav 🤗

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Barkley#34 said:

Dosta lepih centrašuteva, odvikao sam se od toga u domaćoj ligi.

 

Moram da priznam da ne gledam Kostića u klubu pa je verovatno to razlog, ali me vrlo prijatno iznenadio svojim centaršutevima. Dobro, pomaže kad ne mora previše da se muči da bi stvorio prostor za centaršut kao što je bio slučaj protiv Luksemburga, ali on je to savršeno koristio. Napadači su bukvalno imali zicere.

 

Takođe, divna akcija i majstorsko dodavanje Sergeja za prvi gol. Igramo lep i efikasan fudbal, od kada postoji reprezentacija Srbije uporedivo samo sa vremenom kad je Antara bio na klupi.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

S tim da je i Antara bio pročitan u nekom trenutku pa smo se mučili u završnici kvalifikacija i potonuli protiv Gane na SP. 

 

Ovo lepo izgleda za sad. Pomenuta je napred situacija kada vezujemo više dodavanja iz prve, a tad je i gol pao. Jedan od razloga zašto volim reprezentativni fudbal je zbog određene "sirovosti" - manje je vremena za uigravanje i uticaj analitike i pomoćne tehnike je slabiji pa su i ekipe ravnopravnije. Tada do izražaja dolazi suvi kvalitet igrača i trenera, a jedan od aspekata kvaliteta je mogućnost brzog uklapanja sa saigračima, improvizacija, "džemovanje". Čini mi se da su i kod četvrtog gola pre izvođenja već videli šta će da odigraju.

 

Ne treba poleteti niti se zaletati, ali je bar prijatno za oko.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Don Juan said:

Dobro igrao je posle i sa dva klasična, ali mislim da se Mitrovič i Vlahović guše na terenu.

 I ja sam protiv igranja sa dva tornja u špicu. Mislim da od vremena Birofa i Klinsmana više niko ne igra takav sistem.

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Cojep said:

Piksi ugodno iznenadio za sad, zaocekivati je borbu za 1.mesto do kraja

portugalci su u laganom padu forme, ima tu i zasicenja..

 

Jesu, i na evropskom su bili nekako smoreni. Ali će protiv nas da se naprže na 1000% zbog onog poništenog gola Ronalda u Beogradu. Treba se pobiti sa njima pa šta bude...

Link to comment
Share on other sites

Gol razlika pa u slucaju i kad je to isto onda ko je postigao vise golova, tako sam cuo da kazu.

 

E sad ne znam da li je to zbog toga sto ako i mi i Portugal udjemo sa istim brojem bodova u poslednji mec to bi znacilo, najverovatnije, da bi imali sve pobede do tog meca, i ako bi i posle tog meca bio isti broj bodova logicno bi bilo da je i tu remi.

 

Ne znam recimo sta bude ako bi lupam mi izgubili negde, a Portugal sve dobio i onda mi dobijemo Portugal tamo. Bio bi isti broj bodova opet ali bi imali bolji h2h? Ne znam tacno kako je pravilo.

Edited by dzoneee
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, dekifisher said:

Mislim da bi protiv Iraca trebalo da počnu Jović, Vlahović i Djuričić napred, umesto Tadića, Mitra i SMS-a. Prosto mi je nestvarno koliko nam talenta sedi na klupi. Nije to dobro.

Takodje očekujem Mitrovića kao srednjeg štopera.

Ako bude zdrav Mitrović nam treba u špicu.

 

Mitrović će verovatno umesto Nastasića, koji takođe vuče neku povredu, ali me ne bi iznenadio i Veljkovič.

Link to comment
Share on other sites

Ne očekujem baš promenu celog napada. Da smo bili pametni i strpali još koji gol Luksima na vreme, moglo je to da se uradi u drugom poluvremenu. Ako ništa drugo, bar Piksi ima pregršt opcija za menjanje i pojačavanje delova koji štucaju. Leži nam što se dozvoljava pet izmena.

 

Sve se više priča o tome da će Mitar ipak biti pošteđen mada sam ubeđen da on ne želi da propusti Irce.

Link to comment
Share on other sites

Ma mene brine atmosfera u ekipi... Jović i Vlahović su baš vrhunski igrači, da ne kažem zvezde. Djuričić kako je odigrao protiv Katara, ono je ludilo, preorao je teren, Tadić toliko ne pretrči za polusezonu, plus mnogo zna, mnogo je brz i opasan i ne bi bilo dobro da ne bude starter, posebno jer nije ni ušao protiv Luksemburga. Mnogo je teško kada si u formi, kada iskoristiš svaku šansu koju ti trener da, a onda guliš fosnu kad se broji.

Link to comment
Share on other sites

Jasno. Međutim, odrasli su ljudi, vide da ekipi ide dobro i tada nema razloga da kukaju što nemaju mesta. Za sada deluje da je i atmosfera dobra, baš  dele svaki uspeh saigrača. Vlahović i Jović znaju koliko vrede na tržištu ali isto tako vide da Mitar rešeta bez stajanja - kako da izmeniš prvog strelca kvalifikacija? Dobijaju šansu kad god se ukaže prilika za to. Očekujem Đuričića bar pola sata protiv Iraca. I njemu je jasno ko je Tadić, plus je i kapiten, savršeno sarađuje sa Mitrom, a SMS je takođe imao svetle momente, zna da ne može da ih istisne tako lako. 

 

Nije loše ni da bude malo konkurencije, održaće tenziju i nivo igre i kad dobiju desetak minuta, upravo zbog te želje da se dokažu da mogu. Iskreno, mislim da i Piksi pokušava da ih sve koristi, nikog ne zaboravlja, svi su deo tima.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kljucna utakmica od naredne tri. Azerbejdzan kod kuce i Luksemburg u gostima bez dva svoja najbolja igraca izgledaju kao plitak potok u odnosu na vecerasnji mec. Irci koliko god ne umeju da igraju toliko ne daju ni drugima, posebno kod kuce. Biju, udaraju, cvrsti su i veoma opasni u skoku, a mi smo klimavi u odbrani prekida. I sigurno nece nista manje ginuti jer su im sanse za Katar samo matematicke. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...