Ludi za Poli Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 3 hours ago, Angelia said: Posto izgleda ne razumes da neko ne razmislja sa emocijama, nego sa cinjenicama, nastavices da pises ovako. Pogotovo ne razumes pravnu situaciju. ICE je legalna federalna agencija, koja sprovodi zakon. Nisu pretorijanska Garda, nisu nacisti, nisu thugs ni bolidi (mozda neki, uvek u tim redovima ima poneko ko se lozi na moc). Ako krenes na bilo koje "law enforcement officers" to radis na sopstveni rizik. Ovde (na forumu) vlada neko misljenje, da je to sto "protestatni" rade, legalni protest, nije. Obicno, oni (ICE) su obezbedjeni sa lokalnom policijom koja kontrolise da mogu da rade svoj posao. Lokalna vlast je odbila da pomogne sa policijom, btw namerno. Tako da je ovo bila nesreca koja ce se desiti pre ili kasnije. U USA, kad ti policija kaze da izadjes iz vozila, I podignes ruke, poslusaj ih. Pametnije je da ih tuzis, nego da pogines jer je policajac mislio da ces da ga pregazis. Da li je opravdana upotreba sile ili ne, pokazace istraga, ali videla sam sve dostupne uglove snimka, pogledala pravnu stranu uslova gde je upotreba te sile opravdana, I agent ima dobar slucaj, ima odlican slucaj. Da li je mogao drugacije da reaguje? Pa da, uvek postoji SBBKBB. Realno, ona nije slucajno tu bila, nije zalutala i naletela na ICE, nije slucajno da imamo snimke, bukvalno iz svih uglova. Bio je performance koji se zavrsio lose. Cinjenice su vec vise puta napisane ovdje i nema ih smisla ponavljati vise. Ti ih usljed svoje ideoloske ostrascenosti nisi u stanju vidjeti i nastavljas braniti klasicno ubistvo. 3
nemanjaol Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 9 hours ago, Nek grmi jako said: Uopšte nije potreba da svi mislimo isto nego potreba da se razume drugačije stanovište. Jer meni stvarno još uvek nije jasno kako neko ko je video snimak može da opravdava postupak ICE agenta. A Anđa je jedina MAGA osoba kojoj imam pristup i koju mogu da pitam. Inače redovno čitam /r conservative kada se ovakve neke stvari dese baš zato što hoću da skapiram šta druga strana misli, čitao sam i /r israel kada su bili izveštaji o pucanju na kolone koje su čekale red za hranu.
Darth Bane Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 hours ago, Ludi za Poli said: Cinjenice su vec vise puta napisane ovdje i nema ih smisla ponavljati vise. Ti ih usljed svoje ideoloske ostrascenosti nisi u stanju vidjeti i nastavljas braniti klasicno ubistvo. Verovatno zato sto je to u USA postalo normalno?! Andja ovde brani jednu americku svakodnevicu, koja se toliko cesto dogadja da je postala "americka normalnost" tj tamo je sasvim normalno da ti neko "prosvira mozak" dok trepnes?!?!?! Mislim, luda zemlja cak i za srpske standarde. Kao sto je i "Trump Srbin" - lud ko struja , cak i za srpske standarde! To je to, bilo koja racionalna diskusija nadalje je ovde besmislena.
Nicklord Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 9 hours ago, Angelia said: Ma moze, gledala video snimke sinoc: Witnesses claimed Good, a mother of three, and her wife Rebecca were acting as legal observers and filming the protest when she was shot on Wednesday. ...... Rebecca Good, 40, was filmed screaming as her spouse died after being shot three times in the face for ignoring ICE agents' demands to get out of her car. Good reversed the Honda Pilot instead and drove off, prompting Rebecca to scream that the horror was her fault as she'd brought Renee to the anti-ICE protest. Rebecca, in harrowing video captured at the scene, admitted that she encouraged Good to confront agents. 'I made her come down here, it's my fault,' she cried. ....... Ima u textu i video: ICE agent involved in deadly shooting of Renee Nicole Good identified as Jonathan Ross | Daily Mail Online Sta mislis da su sve pistaljke koje cujes na snimcima Tu piše "acting as legal observers and filming the protest", ti si napisala - "Svedoci kazu da je vodila blokiranje ICE vozila."
Darko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Ovo je baš tragično, klasičan primer kako ne treba reagovati: 1. Žena jednostavno nije trebala blokirati put. 2. Onaj mamlaz nije morao da eskalira situaciju, žena je počela da se sklanja. 3. Kada je agenat već tu i viče ti da se skloniš ili staneš - pa uradi to budalo, ne daj gas i ne idi napred prema drugom agentu. 4. Drugi agent se sklonio na vreme, nije više bio u opasnosti. Zašto 3 pucnja u glavu?! Edited 12 hours ago by Darko
Don Dusko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 7 minutes ago, Darko said: 3. Kada je agenat već tu i viče ti da se skloniš ili staneš - pa uradi to budalo, ne daj gas i ne idi napred prema drugom agentu. A sta ako jedan vice da krenes a drugi da stanes? Kako se tu ophoditi koga slusati? A prvi instikt da ubijes je no no. Edited 12 hours ago by Don Dusko 3
Ludi za Poli Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Zenu je jedno ICE auto najnormalnije zaobislo i ona je istom tom autu mahnula. Postoje izjave ocevidaca da je dobila instrukcije od drugog agenta da ide. Dva majmuna su joj zaskocila auto. Ona nije isla autom na ubicu sto se jasno vidi na snimku nego je smotala puni desni da se skloni odatle. Nakon toga je ICE terorista poceo pucati na nju pri cemu prvi metak kroz sofersajbu skoro pa sigurno nije bio smrtonosan obzirom da je izasla slika gdje je metak usao u kabinu, a druga dva koja su je vjerovatno i ubila su bila ispaljena kroz otvoren prozor kad je vec prosla pored ubice. Poprilicno je sve prosto i jasno, ovdje nema nikakve dileme da se radi o klasicnom ubistvu za koje ubica ocito nece odgovarati jer manijakalna administracija stiti ubice. 1
MarkoKep Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 14 hours ago, Nek grmi jako said: Upravo je suprotno, jer prema vašoj logici ispada da Putin odlučuje koji su mu ciljevi samo u vezi sa Trampom, koji pri tome, podsetiću vas, ne da nije ni bio predsednik kad je Putin napao Ukrajinu, nego se mislilo da je politički mrtav ali su ga onda demokrate nekim čudom vaskrsle pričajući na propagandno-korporativnim medijima 24/7 samo o njemu, a onda i isticanjem kandidature čoveka koji nije bio zdrav i sposoban da se takmiči u predsedničkoj trci. Sećate li se onih lažnih priča o zdravstvenom stanju i kognitivnim sposobnostima Bajdena, i onih lažnih anketa u kojima je stajalo da Tramp nema poverenje glasača? Pa nismo to vi i ja izgovarali i pisali... Čak i sam Tramp kaže da će biti impičovan, pa jel će Putin, kada se to desi, reći - e sad kad nema Trampa, ja izlazim iz Ukrajine, i neću napasti Moldaviju i baltičke zemlje... I jel će, kad Trampa ne bude, danska vlada reći Dancima: e sad slobodno popijte onih 9 litara vode za koje smo vam rekli da ih spremite u slučaju da nas Putin napadne, pojedite onu hranu koja se ne kuva iz zaliha za taj napad, a onda se u radosti i veselju jer nema više Trampa, pa posledično ni ruske pretnje, namažite po glavi jodom, koji smo vam preporučili ako Putinove rakete krenu da vam padaju na glavu. Jel vi stvarno to mislite? Molim vas, recite mi da ne mislite tako nego da je samo tako ispalo... Pa nije svako toliko opterećen samim postojanjem Trampa, ono što je Kinorusija zacrtala desiće se i sa i bez Trampa ako je neko ne spreči. edit Sad vidim da je Tramp negde rekao da razmišlja da plati stanovnicima Grenlanda lovu da bi glasali za otcepljenje. Ljudi, majke mi moje mile, nisam imao pojma da će to da se desi kad sam juče pisao o tome. Hteo sam da antitrampistima nabacim ideju na volej, da vidim kako će se reagovati na tu mogućnost. Mislim, znam da je sad teško poverovati u to, ali ko mi šmirgla uši kad se zalećem. Ja ne tvrdim da Putin "odlučuje koji su mu ciljevi samo u vezi sa Trampom", čak šta više, čisto sumnjam da postoji ikakav dil između njih dvojice kako to možda deluje na prvi pogled jer im se interesi u dobroj meri poklapaju. Ne sumnjam uopšte da Putin ima velike ambicije bez obzira na to ko je na vlasti u SAD, i da može, zauzeo bi celu Evropu. Ali kada već znamo da je tako, zašto slabiti svog saveznika i davati prostora Putinu da nastavi da ratuje?
Darko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 24 minutes ago, Don Dusko said: A sta ako jedan vice da krenes a drugi da stanes? Kako se tu ophoditi koga slusati? A prvi instikt da ubijes je no no. Pa sad, ako vidiš da je osoba ispred tebe ne daš gas. U svakom slučaju, fijasko. Vidi se da nisu utrenirani i da imaju izuzetno kratak fitilj.
Barkley#34 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 38 minutes ago, Darko said: Kada je agenat već tu i viče ti da se skloniš ili staneš - pa uradi to budalo, ne daj gas i ne idi napred prema drugom agentu. Ako već sprovode zakon onda treba da znaju pravilo službe da ne prilaze automobilu spreda. Bukvalno su ljudi objašnjavali sekvencu po sekvencu koje su greške napravljene od strane tih agenata a ako se pokaže tačnim da je dobila različite naredbe od više agenata to je još jedan dokaz da je u pitanju neobučena banda, kako god ih zvanično zvali i u koje god ih uniforme obukli. Mada, i bez toga, onaj pucanj sa strane, kroz otvoren prozor (lako je moguće da je baš taj bio smrtonosan, objašnjeno već ovde zašto) je klasičan krimi potez i ne postoji način da se on razume sem na način da je čovek klasičan ulični pucač koji je dobio oružje i neko zvanje. Svako dalje pravdanje toga je dodatni zločin. 6
Eddard Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 8 hours ago, Angelia said: Da li je opravdana upotreba sile ili ne, pokazace istraga, ali videla sam sve dostupne uglove snimka, pogledala pravnu stranu uslova gde je upotreba te sile opravdana, I agent ima dobar slucaj, ima odlican slucaj. Nema, Anđo, nema. Prvi pucanj možda i može da se podvede pod ok, možda je mislio da će da ga zgazi jer je krenula unapred (iako je krenula udesno, ali ajde). Ona dva pucnja kroz otvoren prozor su klasična egzekucija i ništa drugo. Ako taj agent ne odgovara za ubistvo bez predumišljaja, poserem vam se ja u državu. A znaš kakav ja stav o US imam. Ovo je sramota. 7
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 hour ago, Darko said: 4. Drugi agent se sklonio na vreme, nije više bio u opasnosti. Zašto 3 pucnja u glavu?! Zato što je u pitanju klasičan uniformisan ćaci, USA edition. Bolno je koliko svi ovi režimi liče jedni na druge, kad jednom zajašu, bez obzira na to koliko je država stabilna pre toga. USA je postala neka Srbija na steroidima. 2
Helena Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Nisu dali dozvolu lekaru da joj priđe , na snimku se to čuje i vidi. Na tviteru piše da su blokirali i hitnu 15 minuta , to ne znam da li je istina. On može da ima slučaj zato što je narandžasti ludak glasan i ona njegova Vulin -gašić banda preko Fox informera širi laži.
Klotzen Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, Eddard said: Nema, Anđo, nema. Prvi pucanj možda i može da se podvede pod ok, možda je mislio da će da ga zgazi jer je krenula unapred (iako je krenula udesno, ali ajde). Ona dva pucnja kroz otvoren prozor su klasična egzekucija i ništa drugo. Ako taj agent ne odgovara za ubistvo bez predumišljaja, poserem vam se ja u državu. A znaš kakav ja stav o US imam. Ovo je sramota. Ovo je i moje mišljenje, za taj prvi pucanj sigurno nije kriv, pride na ovo što si napisao on i ne vidi točkove iz tog ugla a ceo incident je trajao par sekundi i nema vremena za razmišljanje. Ali drugi i treći pucanj su dosta problematični, to će biti pakao za bilo koga da proceni da li je opravdano ili ne, da li je refleksno to uradio, i da li je uopšte i bio upućen u razgovor koji je prehodio svemu. Po meni ima osnova da su ova dvojica što su bili kod prozora eskalirali, uspaničili pokojnicu i da je ona zbog toga reagovala kako je reagovala. No morali bi prvo da vidimo snimke sa njihovih kamera. Takođe neko je pominjao da su oni bili u kontaktu i pre ovoga, treba videti šta se tu desilo jer nije normalno da policajac odma izdaje naređenje nekom a nije ni prišao kolima. Ja sam jedno vreme dosta gledao snimke privođenja sa policijskih kamera i tu se sve lepo vidi kako se nešto odigralo. Jedino ne znam da li ovi nose te kamere na uniformi kao policija, možda i nemaju jer je taj ispred u stvari bio kamerman. U tom slučaju ćemo imati samo svedočenja a to ko zna kada će biti. Po nekim video materijalima koje sam gledao mislim da će se napadom na službeno lice smatrati i za jednog od te dvojice na prozoru jer su mu ruke bile unutra kada je ona krenula da beži/pomeri se a to se takođe smatra napadom. Naravno ovo sve pod uslovom da važe isti zakoni za taj ICE kao i za policiju pošto ja ne znam kako oni funkcionišu zakonski.
Helena Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ubica nije običan ćaci, on je valjda veteran američke vojske. A nema ni opravdanja prvi metak. Postaviću klip.
Nek grmi jako Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 6 hours ago, nemanjaol said: Uopšte nije potreba da svi mislimo isto nego potreba da se razume drugačije stanovište. Jer meni stvarno još uvek nije jasno kako neko ko je video snimak može da opravdava postupak ICE agenta. A Anđa je jedina MAGA osoba kojoj imam pristup i koju mogu da pitam. Inače redovno čitam /r conservative kada se ovakve neke stvari dese baš zato što hoću da skapiram šta druga strana misli, čitao sam i /r israel kada su bili izveštaji o pucanju na kolone koje su čekale red za hranu. Okej, zaista nisam mislio striktno na taj vaš upis, koji je samo trigerovao tu reakciju na nešto što je učestalo. Aj Anđo ovo, zašto Anđo ono, kako možeš ovako, zar me misliš da treba onako, jel zaista podržavaš ovoga a ne podržavaš onoga... Ispade, bog te mazo, da je najbitnije šta Angelia misli. I nadam se da se neće uvrediti kad ovo bude pročitala, ali ja ne znam šta moj prvi komšija misli o tom ubistvu, a važniji mi je od Angelie jer sam kod njega trčao po brufen kad mi je dete uveče dobilo 39 temperaturu, a ne kod nje.
SteveFrancis#3 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Sto se rice procesuiranja wrongdoera, ne treba imati iluzije. Ruku na srce, nema to veze striktno sa sadasnjom administracijom. USA ima bas podugu istoriju zatvaranja ociju, zataskavanja i propagandisticke relativizacije "ekscesa" clanova svojih sluzbi, bili to policija, kopnena vojska, mornarica, vazduhoplovstvo, carina, younameit... Irak, Avganistan, da se ne vracamo jos dalje na Vietnam (za My Lai koji je verovatno tek jedan od desetina takvih i slicnih slucajeva, bilans je tri godine kucnog pritvora za jednog jedinog porucnika). A relativno skoro smo imali, bas od Trumpa, cak i ona pomilovanja lica koja su vec osudjena za ratne zlocine.
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 6 hours ago, Nicklord said: Tu piše "acting as legal observers and filming the protest", ti si napisala - "Svedoci kazu da je vodila blokiranje ICE vozila." Pogledaj lepo zena kaze da je bila vodja blokade I da je bila "efektivna" nikakav legal observer. Uz to sad je izaslo da je aktivists "ICE watch", I da su probali pre incidenta da je uhapse, jer ih je blokirala, i zaletala su u njihova vozila. Odlican video, ali ce opet biti vidi desnicara. 4 hours ago, Eddard said: Nema, Anđo, nema. Prvi pucanj možda i može da se podvede pod ok, možda je mislio da će da ga zgazi jer je krenula unapred (iako je krenula udesno, ali ajde). Ona dva pucnja kroz otvoren prozor su klasična egzekucija i ništa drugo. Ako taj agent ne odgovara za ubistvo bez predumišljaja, poserem vam se ja u državu. A znaš kakav ja stav o US imam. Ovo je sramota. Sad smo na vise od jednog pucnja? Ja ti kazem sta je pravni stav, ja nisam policajac, nemam pojma kako se u direktnom konfliktu donose odluke u sekundi. Jedan agent je imao ruku u vozilu, drugi je ispred i kola se krecu ka njemu. On nema luksuz da razmisli sta je njena motivacija, da li stvarno hoce da bezi, a nece njega da pregazi...itd. Ako sebe stavis u tu situaciju, konsekvence su tvoja odgovornost. Znaci u trenutku kad odlucis da ne poslusas policajca, koji je izdao direktnu naredbu.... verujem ni da njemu nije lako sto je ubio zenu. Meni se desilo da se slucajno nadjem na ulici, sa aktivnom poterom za ubicom, I kad su policajci poceli da izdaju naredbe, jednostavno sam poslusala. Iako u tom trenutku nisam znala koga jure. 31 minutes ago, Nek grmi jako said: Ispade, bog te mazo, da je najbitnije šta Angelia misli. I nadam se da se neće uvrediti kad ovo bude pročitala, ali ja ne znam šta moj prvi komšija misli o tom ubistvu, a važniji mi je od Angelie jer sam kod njega trčao po brufen kad mi je dete uveče dobilo 39 temperaturu, a ne kod nje. Nema uvrede jer si u pravu. Ja pokusavam da na incident gledam bez emocija. Ne razumem price kako su ICE caci, zlocinci, naci....ljudi rade svoj posao. Po zakonu. Ako nesto urade nezakonito, tuze ih. Kome se zakon ne svidja, ima sistem za to....glasanje. ali ti zakoni stoje decenijama, I nece se menjati
Nek grmi jako Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 23 minutes ago, Angelia said: Nema uvrede jer si u pravu. Ja pokusavam da na incident gledam bez emocija. Ne razumem price kako su ICE caci, zlocinci, naci....ljudi rade svoj posao. Po zakonu. Ako nesto urade nezakonito, tuze ih. Kome se zakon ne svidja, ima sistem za to....glasanje. ali ti zakoni stoje decenijama, I nece se menjati To da se zakoni koji decenijama postoje neće menjati, tu vam ne bih mogao biti jemac. Već sam nekoliko puta podvukao u raznim postovima da društvene, demografske i verske promene sa sobom neminovno nose i institucionalne i zakonske promene. Jednostavno, novo društvo i naročito novu demografiju neće zanimati šta su Founding Fathers i tadašnja hrišćanska zajednica zacrtali... Samo je pitanje dana kada će SAD biti praktično, a ne samo ideološki, suočene sa tim... To se svakako neće desiti danas, sutra ili prekosutra, ali u nekom periodu naših života, postepeno i fragmentalno, sigurno hoće. I bajke da će to sprečiti nekakav Tramp i nekakva maga su potpuno lišene svake pameti. To je završena priča, oni se samo batrgaju u ropcu odbrane nekadašnje Amerike, kao i neki što su se onomad batrgali u, recimo, Rimu i Vizantiji, koji su takođe pali na testu društvenih i demografskih promena. Edited 5 hours ago by Nek grmi jako
Nicklord Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, Angelia said: Pogledaj lepo zena kaze da je bila vodja blokade I da je bila "efektivna" nikakav legal observer. Uz to sad je izaslo da je aktivists "ICE watch", I da su probali pre incidenta da je uhapse, jer ih je blokirala, i zaletala su u njihova vozila. Odlican video, ali ce opet biti vidi desnicara. Pogledao sam taj eyewitness video sa MPR news ranije, ta žena je rekla da nije bila na protestu nego izašla ispred kuće da vidi šta se desilo jer je čula haos i da je pričala sa nekim što je bio tamo kako je došlo do situacije. U ovom videu što si okačila taj lik je isekao dobar deo njene priče i sledeći deo gde je pričala kako je videla da ICE nije dao da priđu da pomognu ženi i kako nisu pozvali nikog da dođe 15 minuta. Ali taj deo se ne uklapa liku iz PragerU ekipe. Ko ne zna koja je to grupa: "PragerU's videos have contained misleading or factually incorrect information on slavery and racism in the United States, immigration, and the history of fascism. PragerU has been further accused of promoting racism, sexism and anti-LGBT politics. PragerU promotes fossil fuels while criticizing the use of renewable energy and disputing the scientific consensus on climate change." Ja sam već reportovao moderatorima da se ovde kači materijal koji promoviše fašizam ali nisam dobio odgovor zašto je dozvoljeno to kačiti. Jasno piše u pravilima da nije dozvoljeno 1
Nek grmi jako Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) To što danas imamo previše poređenja nečega sa fašizmom u svakodnevnom narativu, prerasta u paradoks jer je u formi finalnog proizvoda logično dovelo do devalvacije tog pojma u bilo kakvom ozbiljnom diskursu. S tim u vezi, svojevremeno smo mogli da čujemo kako na slovenačkoj televiziji neki opozicionari nazivaju vladavinu Janeza Janše - mekim fašizmom, što je toliko suludo da ne iziskuje ni najobičniji faktčeking. Ali svakako se mora posmatrati kao najdirektniji pokazatelj kako je pominjanje fašizma postalo svojevrsna ideološka psovka u trenucima kada argumentacija usahne ili je potpuno nepostojeća. Upotreba poređenja nečega ili nekoga sa fašizmom toliko je u stvari postala nekritička i bezvezna, da ćete je naći u komentarima na mrežama čak i kada je reč o vlasnicima automobila marke Tesla, koje neki nazivaju fašistima jer koriste proizvod mrskog im Ilona... Pa čak i onda kada neko izjavi da se boji za vlastitu bezbednost vozeći se podzemnom železnicom, jer valjda samo fašisti mogu da se pribojavaju takvog scenarija i tako otvore rasne rane i podele posredno ukazujući na napadače po metroima u svetlu slučaja one Ukrajinke koja je zaklana u kupeu. Pa ako znamo šta je pravi fašizam zaista doneo čovečanstvu u smislu patnje i bola, nazivati Janšu fašistom ili označavati korisnike Maskovih električnih automobila kao fašiste jeste ništa drugo do neukusno manipulisanje pojmovima, gde se prave žrtve fašizma svesno stavljaju na oltar jeftinog poentiranja. I najnormalnije je da je pri tolikoj nekritičkoj uzurpaciji fašizam kao pojam do te mere izlizan, izraubovan i devalviran jer se sada sve što se nekome ne sviđa naziva fašizmom, da se, ukupno posmatrano, sveo na papagajsko ponavljanje. S druge strane, imamo kao vrhunski podsetnik anegdotu o neobjavljenom intervju Pinočea, i to za američku TV stanicu nedugo pošto je srušio Aljendea, kada na direktno pitanje da li je on fašista, on odgovara jednostavnim rečima - pravo da vam kažem, ne znam. Pa iako je reč o neobjavljenom intervjuu i anegdotalnoj formi koja se možda nikada nije ni dogodila, taj odgovor je nešto najsuvislije što bi Pinoče mogao da odgovori, jer zapravo sublimira ono o čemu nas uče tone knjiga... Koje ukazuju na to da taj čovek iz ugla nauke ima elemente fašizma, a iz istog tog ugla ima i elemente koji se ne mogu tako podvesti. Jednostavno, fašizam je u histeričnoj kakofoniji postao kao glinamol koji se oblikuje prema najnižim nagonima, da bi ga ljudi frljnuli u lice svakome ko im je nekakav oponent. A ne bi bilo tako kada bi učitavanja bilo manje, a čitanja - više. I ne bi neki pravi fašizam mogao da leti neprimećen ispod radara, poput lopova koji slobodno šeta ulicama dok najgrlatiji upiru prst u drugoga i viču - držte lopova. I kad smo već kod fašizma, postoji onaj dopis iz zime 1941. ili 1942, godine, kada Gestapo, koji je doduše nacistički a ne fašistički, beogradskim vlastima poručuje da utiču na građane da prestanu sa denunciranjem svojih sugrađana, jer su im ta silna tužakanja zagušila sisteme i kapacitete. Ne znam što mi je to sad palo na pamet, ali svakako ne može da šteti kao informacija. Edited 4 hours ago by Nek grmi jako
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 minutes ago, Nicklord said: Pogledao sam taj eyewitness video sa MPR news ranije, ta žena je rekla da nije bila na protestu nego izašla ispred kuće da vidi šta se desilo jer je čula haos i da je pričala sa nekim što je bio tamo kako je došlo do situacije. U ovom videu što si okačila taj lik je isekao dobar deo njene priče i sledeći deo gde je pričala kako je videla da ICE nije dao da priđu da pomognu ženi i kako nisu pozvali nikog da dođe 15 minuta. Ali taj deo se ne uklapa liku iz PragerU ekipe. Imao je dugacak njen intervju, zasto bi uzimao ceo? Naravno da nisu dali da pridju, to je crime scene, standardni trening. 4 minutes ago, Nicklord said: Ko ne zna koja je to grupa: "PragerU's videos have contained misleading or factually incorrect information on slavery and racism in the United States, immigration, and the history of fascism. PragerU has been further accused of promoting racism, sexism and anti-LGBT politics. PragerU promotes fossil fuels while criticizing the use of renewable energy and disputing the scientific consensus on climate change." Ja sam već reportovao moderatorima da se ovde kači materijal koji promoviše fašizam ali nisam dobio odgovor zašto je dozvoljeno to kačiti. Jasno piše u pravilima da nije dozvoljeno Nemoj da zezas da je PragerU fasisticki I promovise rasizam I sexizam .... I sta ne jos? Denis Prager je Jevrejin. Odakle ti ovaj citat? Gde si u videu pominje fasizam, rasizam I sexizam? Btw ja koliko znam, ovaj decko je LGBT 🤔
Ludi za Poli Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago I Itmar Ben Gvir i Bezalel Smotrich su Jevreji pa ih to ne sprijecava da budu fasisti. Stephen Miller takodjer Jevrej i jako je blizu tome. 1
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Ludi za Poli said: I Itmar Ben Gvir i Bezalel Smotrich su Jevreji pa ih to ne sprijecava da budu fasisti. Stephen Miller takodjer Jevrej i jako je blizu tome. Nesto mi ne deluje da se razumemo sta je fasizam, definitivno nije "rekao si nesto sto mi se ne svidja". Nisam upoznata sa opusom doticnih ljudi, osim nekih random izjava, ali jesam cula intervjue Denisa Pregera, I covek nije nigde ni omirisao fasizam. Mozda kad bi ljudi izasli malo iz svog echo chamber, otkrili bi dosta razumnih misljenja. Umesto sto se na sve lepe etikete fasizma I slicno. E jbga sad sam I ja optuzena za fasizam 😂 mora da sam fasista.
Nek grmi jako Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Angelia said: Nesto mi ne deluje da se razumemo sta je fasizam, definitivno nije "rekao si nesto sto mi se ne svidja". Nisam upoznata sa opusom doticnih ljudi, osim nekih random izjava, ali jesam cula intervjue Denisa Pregera, I covek nije nigde ni omirisao fasizam. Mozda kad bi ljudi izasli malo iz svog echo chamber, otkrili bi dosta razumnih misljenja. Umesto sto se na sve lepe etikete fasizma I slicno. E jbga sad sam I ja optuzena za fasizam 😂 mora da sam fasista. I onda sutra vi treba da mi date brufen kad mi dete ima temperaturu... Neka, hvala... Ne uzimam ni lek od fašista.
Recommended Posts