Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, Rex said:

Pa eto, na nekoliko mojih teza si zaključio da sam neobavešten, ostalo si preskočio, ignorisao, odjavio se sa teme za neko vreme. Uopšte ne sumnjam da ćeš sledeći put opet nastupiti kao žrtva koja samo hoće da diskutuje, sa verom da si samo otišao od te diskusije bez odgovora na argumente, već samo odabrao šta ti odgovara, a ostalo ignorisao. Baš kao što sam i govorio, ne samo ja doduše, kako izgleda "dijalog" na ovoj temi.

Isto ovo sam napisala pre par strana... prosto je postao stereotip

11 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

I vecina koja kaze, ajde da pricamo zasto je do toga doslo, zasto je Tramp pobedio, zeli da prica zasto su demokrate lose i cim to ne nadju u postovima idu dalje. 

• Like 1
Posted (edited)

Ova banda Demokrata je zasluzila da ode na smetliste istorije, zasluzeno 🙂 Tramp ih je sjebao skroz. 

Koja je ova banda pajaca, nesposobnjakovica, luzera to nema nigde.

Ovo vec ponavljam ne znam koji put. Onog momenta kad je Biden pobedio trebali su raditi na "kako i sta dalje". Ne, oni su zadnjeg minuta hteli nesto za sto je vec bilo kasno. Trebali su izabrati nekog odma, pa makar to bila i Kamala.

Plus, da je Biden bio vodja Jan 6. on bi bio u zatvoru, republikanci bi ga zatamnicili, I kljuc bi bio bacen, totalno pravedno I zasluzeno. Ali demokrate su bili nesposobni za to, sta vec, za opet dolazeceg Trampa su uspeli da daju jos veca ovlascenja.

Evo sa ovim ispod su totalno priznali poraz i najzad I poljubili prsten kao u fimovima. Cak je i ton celog clanka, iako je NBC, kao da citas Orvela.

Some Democrats oppose resolution honoring Charlie Kirk and condemning political violence

The vote was 310-58, with 95 Democrats joining all 215 Republicans in voting yes on the nonbinding resolution. The 58 no votes all came from Democrats — mostly members of the Congressional Black and Hispanic caucuses — and another 38 Democrats voted present. Another 22 Democrats did not vote.

While all lawmakers have denounced Kirk’s killing, some Democrats had wanted the party to make a more forceful stand against the Kirk resolution, which, among other things, states that his "commitment to civil discussion and debate stood as a model for young Americans across the political spectrum, and he worked tirelessly to promote unity without compromising on conviction."

Link

Edited by nonick
  • Like 1
Posted
6 hours ago, Malkolm Brogdon said:

Nisam siguran kolko je dobar deo Amerikanaca prepoznao bilo sta, pre bih rekao da su Repsi prepoznali sta prosecni glasac mrzi i predstavili to kao delovanje Demsa, iako nisam siguran koliko su oni tu imali zapravo uticaja.

Glupi amerikanci opet. A sta ako nisu glupi?

Naravno da su Demsi delom krivi za svoj poraz, to je uglavnom uvek tako, izgubio si, na tebi je da identifikujes zbog cega, i sta mozes bolje sledeci put. Ali ne znam tacno sta su oni mogli da urade da sprece ove pojave o kojima pricamo, niti sta su Repsi uradili povodom toga osim kukanja na tviteru. 

Samo delom? Nisu krivi sto ih prosecan Joe vidi kao elitiste, sto su sve protiv njih prozvali krezubim rednekovima? 

Tako da na kraju imamo zamenu top down nametanja jedne vrednosne strukture, top down nametanjima druge vrednosne strukture, samo kroz zakone, a rekao bih da je to drasticno gore od prve opcije.

Uopste nije zamena top down, nego povratak vrednosti bottom up. I to je Tramp prepoznao. Vecina u americi, rodjenih I tek nedavno postalih gradjana su "konzervativci". Ne politicki, nego veruju u ono sto Amerika prodaje, individualnu slobodu, mogucnost uspeha, prvi I drugi amandman... za to su dosli. Cula sam to od "legalnog" imigranta ovde u Majamiju, rekao mi je, I on je jedan od tih imigranata, da cim sidju sa camca koji ih je doveo ovde, postaju konzervativci.

i btw sva istrazivanja pokazuju masovnu podrsku prvom I drugom amandmanu, bez obzira na politicko opredeljenje. 

51 minutes ago, nonick said:

Some Democrats oppose resolution honoring Charlie Kirk and condemning political violence

The vote was 310-58, with 95 Democrats joining all 215 Republicans in voting yes on the nonbinding resolution. The 58 no votes all came from Democrats — mostly members of the Congressional Black and Hispanic caucuses — and another 38 Democrats voted present. Another 22 Democrats did not vote.

While all lawmakers have denounced Kirk’s killing, some Democrats had wanted the party to make a more forceful stand against the Kirk resolution, which, among other things, states that his "commitment to civil discussion and debate stood as a model for young Americans across the political spectrum, and he worked tirelessly to promote unity without compromising on conviction."

Link

Sto pokazuje sta su amerikanci mislili o Charliju Kirk. Oni glasaju kakvo je javno misljenje. Starbucks je izdao saopstenje, da ako musterije traze da porudzbina bude pod imenom CK, zaposleni treba da ispostuju zahtev (poenta je da javno izgovore ime kad prozivaju porudzbinu). To je protest protiv politickog nasilja, niko nista ne pali, ne pljackaju se prodavnice.

Kirk je bio osoba koji je usao u direktan sukob sa WS grupom. Nije imao nikakav rasizam (prozivao je affirmative action zato sto je rasizam), jeste se drzao Biblije kao pijan plota, to mogu da mu zamerim.

I ostace kao zrtva slobode govora, samo debili mogu da se raduju njegovom ubistvu. 

Posted
12 minutes ago, Angelia said:

Uopste nije zamena top down, nego povratak vrednosti bottom up. I to je Tramp prepoznao. Vecina u americi, rodjenih I tek nedavno postalih gradjana su "konzervativci". Ne politicki, nego veruju u ono sto Amerika prodaje, individualnu slobodu, mogucnost uspeha, prvi I drugi amandman... za to su dosli. Cula sam to od "legalnog" imigranta ovde u Majamiju, rekao mi je, I on je jedan od tih imigranata, da cim sidju sa camca koji ih je doveo ovde, postaju konzervativci.

Ok za sve ostalo ali ... drugi amandman, to jest pravo na oružje ja važno imigrantima? Imigranti koji su pobegli od naoružanih bandi ili koji su došli iz zemalja gde je stopa smrti od gun crime mala misle suprotno o drugom amandmanu, poprilično sam siguran. 

Posted
59 minutes ago, Darko said:

Ok za sve ostalo ali ... drugi amandman, to jest pravo na oružje ja važno imigrantima? Imigranti koji su pobegli od naoružanih bandi ili koji su došli iz zemalja gde je stopa smrti od gun crime mala misle suprotno o drugom amandmanu, poprilično sam siguran. 

Mora da je tacno- 100% od jednog ispitanika je to reklo