Ti upste nemaš pojma o čemu pričaš. Kao da razgovaram sa detetom od tri godina o tarifama ili nekom iz sekte.
Jel razumeš da su mlečni proizvodi samo oko 0.5% trgovine i da su tarife uvedene zbog fentalina koji ne postoji?
Ah pa eto, sto ne rece to kad sam ja pitala sta on to trazi. Znaci nakon prve zalbe povecao se izvoz. Ono sto mu prigovaras je da trazi dalje promene, samo nece da ide kroz procese, nego je dosao sa bejzbolkom.
Bukvalno si doneo dokaz da Kanada sprovodi unfair trade practices, samo sto to radi regulativom, I blokira US proizvodjace, i to radi sad manje.
Sve vreme nekoliko vas tvrdi da tarifa nema, da Kanada nije krsila sporazum, I da on trazi nesto sto ne postoji. Ali samo zato sto tehnicki ne postoji, ali prakticno da. I sad mi je jasno zasto Kanada nece da kaze "nema vise tarifa" jer onda ne moze da blokira US proizvodjace sa primenom TRQ.
I zasto on pominje mlecne proizvode, pitam se da li ima jos nekih sa slicnim sistemom.
Ja rekoh ranije da on nema vremena, I zato ide buldozerom. A ne "aj da se zalimo pa da se sudimo".
Bogatstvo tih ljudi nije kes, nego procena njihove vrednosti. On verovatno ima vise dugova nego sto ima kesa, sve je procena koja se meri berzom. Berza prodaje ideju, ne realnu vrednost. Njima je ovo jedinstvena sansa da zavuku ruku u drzavnu kasu i/ili pokupuju nesto tipa nekretnine, zemljiste, izvore vode... ispod cene i kasnije zaradjuju na tome.
To su megalomanski mozgovo koji su izgubili dodir sa stvarnoscu. Oni vise nemaju ni u jednom uglu mozga kako stvarni svet funkcionise.
14 komada govori suprotno...
On je ubacen u masinu kao alat. Prvi put kada se kandidovao za predsednika bilo je da ne propadne finansijski. Drugi put da sacuva dupe od zatvora i sramote. Da bi to ostvario on je morao da napravi kompromise sa raznim obskurnim facama zeljni vlasti i para, koji su mogli da mu obezbede vlast, kao sto su Elon i ta tech bagra i projekat 2025. On radi sta mu se kaze, sto se i vidi iz njegovog baljezganja. On se pita otprilike o necemu kao ti i ja. Onog momenta kad pocne da talasa po svom, ima da se zagrcne za stolom i ode bogu na ispovest i on to zna. Za svoje predjasnje grehe napravio je ugovor sa djavolim advokatom. U sustini, profitira iz toga i njemu je to dovoljno.
Njemu nije bitno kako ce njega istorija zapamtiti, nego kako on sebe vidi, a realno, nije pri zdravoj pameti bio ni pre 8 godina, a ne sada.