Ne zelim ja nikog da ubedjujem, niti mislim da je radni koncept koji sam usvojio jedini ispravan, ili najbolji.
Taj koncept uostalom nije originalno moj vec joginsko-tantricki i za sada najbolje odgovara mojim dosadasnjim iskustvima.
Bog naravno nije neophodan za taj koncept (zato sam stavio pored "cista svest") i sebe dozivljavam ateistom, ali ponekom moze pomoci u razvoju.
Sam pojam je nazalost "uprljan" religijom, ali sto bi moja mila pokojna baba rekla "ima neka visa sila".
Iako, kao sto i sam kazes svako u taj pojam (a i druge poput ljubavi, slobode, istine...) ucitava razne stvari, mislim da nakon izvesnog razvoja dolazi do konvergencije njihovog znacenja (videti opise mistika raznih kultura i razdoblja).
Pri tome, jer uvek vidimo samo fragment stvarnosti, u zavisnosti s kojeg stanovistva gledamo, mogu biti istinite (i u datom trenutku oslobadjajuce) naizgled potpuno suprotne tvrdnje, kao na pr. - bog je stvorio coveka i covek je izmastao boga.
MIslim da je to par osmine finala, koliko sam ja shvatio sistem takmicenja (nikad nepravedniji), Zvezda i Partizan su vec u polufinalu, sledeca dva sa ABA tabele su u cetvrtfinalu, a Vrsac i Zlatibor sa poslednja dva nasa iz ABA lige igraju osminu finala i to dva meca gde se gleda ukupna kos razlika a onda se od cetvrtfinala igra standardni sistem na dve dobijene. Tako teorijski Borac da bi postao prvak mora da izbaci 4 protivnika, a Zvezda treba da pobedi samo 2.