Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/30/2019 in all areas

  1. Evo i mene... Nisam baš često pisao poslednjih godinu dana na prethodnom forumu, pokušaću da to korigujem na novom forumu. I veliki naklon za sve koje su učestvovali u realizaciji ovog projekta!
    17 points
  2. Što bi se reklo - kakav otac, takav sin Давидовац: Отац на крају није гледао уживо утакмице, за полувреме попуши и по 15 цигарета
    14 points
  3. Celendzer trajno. Ovakvi upisi neće biti tolerisani.
    11 points
  4. 30.12.1984. 203cm/120kg SF/PF The Kid From Akron ; The Chosen One 🙂
    8 points
  5. Pozdrv svima, evo i mene 🙂.
    8 points
  6. Moram da pohvalim @McLeod-a na njegovom radu proteklih par dana: na strpljivom i iscrpnom odgovaranju na sva pitanja forumasa. Mi smo na onom proslom forumu imali par nesuglasica (navijacke prirode ), ali sto je red - red je.
    8 points
  7. Zar su ove isprazne naci-faši priče morale i na novi forum da se presele? Polako je to već dosadilo. Evo, ja bih baš rado da se, nikoga ne pitavši, preselim u bulonjsku šumu, postavim šator ili izidam neku uđericu, prikačim se ilegalno na vodu i struju, a možda i malo ogradim plac i počnem da sadim luk i ljutu papričicu. I fino da ložim sve i svašta šta mi stigne pod ruke, ne ramišljajući koliko ću ljudi oko sebe da trujem a fekalijama da đubrim bulonjsku šumu, može i malo oko teniskih stadiona da se istrese. Nagradno pitanje: kako treba francuske vlasti da reaguju? A) Da mi pokažu put? B) Da me ostave, dok mi samom ne padne napamet da krenem dalje? C) Da mi u zamenu obezbede u trajno vlasništvo stan u centru Pariza, full opremljen naravno? Đilas ima svakakvog putera na glavi a i nema muda da jasno iskaže stav o Kosovu, t.j. da Kosovo treba najzad priznati, ali ovo sa raseljavanjem divljeg stečišta raznoraznih bolesti mu spada u bolje akcije. Dobili su stambene kontejnere na periferiji, što je znatno više nego što su imali. A svakako higijenskije i civilizovanije. Šta, ne odgovara im lokacija? Pa, u svakoj civilizovanoj zemlji sloboda kretanja podrazumeva da imaš uslove za to. Što će reći, obezbediš stan pa se preseliš. Ni u jednoj civilizovanoj zemlji sveta ti neće dopustiti čergarski život, vagabundisanje i naseljavanje u divljim naseljima gde god ti odgovara, o divljim priključcima struje i vode tek da pričamo. Ko voli nomadski život, ima legalne kamping prostore sa obezbeđenim higijenskim uslovima, strujom i vodom. Ne radi se o tome da li su Romi u pitanju ili bilo ko drugi. Zna se dobro na koji način može da se iskoristi sloboda kretanja i taj važi za apsolutno sve. Pozitivna diskriminacija može da znači pojačana pomoć i podrška da se svi školuju ili prekvalifikuju, pojačana podrška u zapošljavanju, pojačana podrška ostvarivanju građanskih prava, pogotovo prava da te niko ne maltretira zbog nacionalne, verske ili druge pripadnosti, a nikako slobodan izbor mesta gde ćeš da postaviš favelu. Ako hoćeš da tražiš fašizam, imaš svežiji primer: maltretiranje sugrađana albanske nacionalnosti u Borči, organizovano od strane Vučlerjugenda, pardon samoinicijativno organizovanih zabrinutih građana. Zbog čega? Slikao se čovek sa albanskom zastavom. So what? Nisu li Srbijuksi ti, koji uveliko ističu srpske zastave svuda u okolnim zemljama? Može čovek da se slika u dekoru, koji god mu odgovara, i da ističe stavove, koje god želi, dok ne čini nikakav zakonski prekršaj.
    6 points
  8. Ovo moze da bude realno samo u porodici Covic koja iz emocionalnih razloga ne zeli da vidi koliko Filip Covic zaista moze. Ja ne sumnjam da ce Tatin Sin da bude u rosteru i za Evroligu jer Tati ne fali negiranja realnosti ali hajde nemojte mi ostali da se bavimo i raspravljamo o necemu sto je toliko jasno. Tatin Sin je bio i ostao rupetina u ovom timu a tek ce rupetina biti u Evroligi. Cela ova epopeja po medijima i pisanje "filipika" zbog toga sto TS na dve-tri utakmice u PO nije bio igrac manje na terenu, za razliku od svih ostalih utakmica, je degutantna preko svake mere i bezobrazna prema igracima koji su zaista doneli ovaj trofej. I kad smo vec kod realnosti, porediti Berona i Tatinog Sina po bilo kom osnovu je paradigma nerealnog.
    6 points
  9. Dobric je za mene uz Bilija omiljeni igrac naseg tima. Sto bi rekao Petar Denda: "Može za 2,može za 3 a bogami može i jako do samog kraja. Odličan igrač nema šta". A poseban mi je merak kad pojuri igraca koji trci kontru ka nasem kosu i zalepi mu dandaru pted obrucem... Nece on nidje.
    6 points
  10. 6 points
  11. Nas predlog je: 1. tema o opoziciji 2. teme o Vucicu, Srbiji i Vox se spajaju u temu Vox( jer to je i logicno glas naroda o rezimu, situaciji u zemlji...) 3. tema o utisku ostaje, s tim da obuhvata sve emisije sa politickim sadrzajem Sta mislite o ovome?
    6 points
  12. Nije valjda prdnula...
    5 points
  13. Jos jedan od onih dugogodisnjih citalaca – ne znam vise otkad – ili dovoljno dugo da mi je drago videti nanovno pojavljivanje nickova koji su svojevremeno cesce pisali. Nikada clan foruma, usled njegovog konacnog sahranjivanja i zbog nekog sentimenta odlucio da se pridruzim ressurection verziji. U pocetku devedesetdvojke pratio sa posebnom paznjom diskusije na politici. Donekle – obitavam u drugoj zemlji – posmatrao forum kao nesto nalik gajgerceleru opsteg raspolozenja drustva (znajuci da nikako ne predstavlja reprezentativni uzorak). Sto se tice sentimenta – kako matorim, teze se odvikavam, a naviknut sam da pratim sa monitora taj digitalni komsiluk kao sto su nekad starije generacije sa prozora patrolirale ocima po kvartu. Pa se nadam uspesnom razvoju voxa. Zato - kudos sportistima za maratonski uspeh na kratkoj distanci. Kad zatreba – izgleda – navijaci vise spajaju nego sto razdvajaju. Ukljucujuci i mene, nekoga koji retko prati tekme, niti pravi razliku, dal delija, dal grobar – meni je to isto No ako bi trebalo zapaliti baklju, onda cu navijati za dobru volju koju je Arsenije Pejic (ako se ne varam) pre neki dan pomenuo – cenim je uvek potrebnom, mozda vise nego ikad. Ukoliko gresim pri pisanju ne zamerite, popravite me. Maternji mi je vise stran nego blizak. Da ne "nuzdim" vise. Aj ziveli i pozdrav.
    5 points
  14. Zato je ona lipa u Pozarevcu onako lepo olistala.
    5 points
  15. Mislim da je kod njega vise u pitanju brzina i duzina ruku nego narocito jake noge. On kad brani igru ledjima non-stop radi rukama i svako spustanje lopte na parket je rizicno, zato igraci radije odlucuju da se ranije okrenu i dignu na sut nego da pokusavaju da ga skroz unesu unutra. Svaki put kad prima igraca na grudi Fajeove ruke su uvek sa strane i pokusavaju da iscackaju loptu sto bitno ometa igraca u pokusaju da ga bezbedno unese ispod kosa. Zbog tog tajminga suta na koji te natera i generalno laganog tela za tu visinu, koja mu omogucava brz skok, protiv Fajea je izbacaj nakon igre ledjima skoro uvek contested shot. Drugim recima, Faje igru ledjima fizicki jacih igraca brani vise inteligencijom i dobrim koriscenjem svojih prednosti nego snagom. Sto se snage u nogama tice, verujem da je teze pomeriti Lazica nego njega. Na stranu to sto kad sudije puste malo jacu odbranu svaki ulazni pas na igraca kojeg Faje cuva je sam po sebi rizican, iz istih razloga, brzih i dugackih ruku i odlicnog tajminga za pokusaj presecanja lopte.
    5 points
  16. niko ne sumnja da će igrati u zvezdi do kraja karijere. rekao je u onom intervjuu da mnogo voli beograd, tako da su baš male šanse da nam ga otme neko od vrhunskih evroligasa
    5 points
  17. Ni Napoleon ni Paton nisu bili neki velemajstori puške i mača, ali su znali kako se vodi vojska. Tako i NK zna da potera "milion" zombija na neprijatelja, ali da se bije jedan na jedan sa utreniranim asasinom, malo teže.
    5 points
  18. Zdravo svima, ako niste znali na sajtu KLS se zovemo Zvezda, a Boriša je Borislav...
    5 points
  19. Pozdrav svima i na ovom forumu. Čestitke na brzoj reakciji, brzoj izvedbi i opštoj sabornosti, u vremenima kada je forum prošao kroz Scilu i Haridbu. Prvi komentar sam i na B92 ostavio na košarci, pa da i ovde krenem odavde.
    5 points
  20. Neverovatan je Kawhi. Ne mogu da objasnim da neko toliko glup i austistican u isto vreme bude toliko efikasan. On kad vidi neki blagi triple team nikad mu ne pada na pamet da je najobicniji pas najbolje resenje vec samo gleda kako da negde nanjusi pukotinu ako bas mora sutnuce fadeaway preko trojice. Kobe je to radio jer je egominijak, Jordan jer je Jordan a ovaj jer je ometen u razvoju ali i pored toga procenti ne trpe toliko.
    5 points
  21. R.i.p. B92. Prvi sajt u bookmarku. 😞
    4 points
  22. Neka bude. Samo je ovo sve toliko naivno, detinjasto i half-baked, narocito za seriju koja je ime i reputaciju izgradila na agresivno realistickom i naturalistickom pristupu i obradi high fantasy zanra. Dobili smo neku bracu AndersenTM pod temperaturom.
    4 points
  23. Slobodno. Svakako je u ovom trenutku relevantniji igrac od ovog koji je dobio svoju temu
    4 points
  24. Vrhunac feminisma i girl powera je ipak Dorna. Gde su hteli da izgrade jake zene ali te jake zene su ispale blago retardirane, hoce da osvete smrt 2 clana porodice (iako je jedan umro legitimno i uskladu sa pravom) tako sto ce da ubiju jos 2 clana porodice. Tako D&D pisu jake zenske karaktere ni tu nisu do kolena RR Martinu. Bad Pussies boys
    4 points
  25. Uh, ne slazem se. A Tomic malo drugacije rotira od Radonjica recimo. Stratos nam uopste nije potreban za Krke, Mege i sl., neka igra samo EL i ove vaznije ABA. Pricao je negde kako vodi sportski zivot i vodi racuna o telu i fizickoj pripremi. Neko rece da je ovu povredu zaradio tako sto je zgazio na upaljac. O EL iskustvu, koje se vec pokazalo kao zlato a tek ce vredeti sledece sezone, da ne pricamo. Faye sa druge strane ima te genetske predispozicije, vretenasti tip, videli smo i protiv Buducnosti da moze skoro i 40 minuta da izgura u tom ritmu. I ja sam se malo salio o senegalskim godinama ali definitivno mu fizicki nije smetnja a iskustveno moze biti samo prednost. Ovi igraci su se pokazali kada je tesko, pod pritiskom.. Ne bi trebalo zaboraviti i upoznavanje, atmosferu i slicno. Kliknuli smo lepo ove godine a imamo primer Buducnosti kako se to lako rasturi.
    4 points
  26. Ne moze biti jasnije da je slucajno ovo uradio. Ali da, to sto mu lopta bezi kod najjednostavnijeg vodjenja govori mnogo toga o njemu i ranijim raptors sezonama (za ovu se barem resili chokera br 1)
    4 points
  27. Morao je igrati 1 Simic Veljko, mafijaska prevara od koje treba da se zarade neke pare, a Ben je bio zakucan na drugom krilu. Zbog Simic Veljka smo bacili Kafua od 700.000 kroz prozor i izmisljali price o tome kako nece da se trudi i trenira, a usput smo potrosili i Jevtovica. Za njega nismo udostojili navijace cak ni laznog obrazlozenja, jednostavno smo pustili da bude zaboravljen. Uzgred, ko jos uvek veruje da Kafu nije ozbiljno shvatao svoje mesto u timu i da se nije skapirao sa saigracima, savetujem da odgleda slavlje igraca kod naseg drugog gola u Salcburgu. To je bilo vreme kad se muceni Kafu jos uvek nadao da se mesto u Zvezdi u timu zaradjuje kvalitetom. Neverovatne stvari smo radili ove godine ali sve su gurnute pod tepih i zaboravljene zbog pobede protiv Liverpula i osvojene titule. No, sve ce svima biti jasno kad stigne zvanicni finansijski izvestaj, ako se ikada usude da ga puste u javnost.
    4 points
  28. Tacno. Ipak, obojica su u fazi karijere kad im Evroliga nije upisana, tako da nismo tu bez sansi. Svi pricaju o tome kako je Tomic iskopao Fajea ali meni je najbolji primer toga koliko je mudro skautirao upravo Stratos. Njegovo dovodjenje je dokaz toga sta i koliko znaci kad trener razume psihologiju nekog igraca, vrhunski je namirisao da Zevs, nakon sto se strmoglavio s karijerom, jos uvek ima vatre u sebi da povuce i podigne ostatak tima i dao mu odgovarajucu ulogu. Kad se samo setim onih prica o tome kako smo doveli grckog Bjelicu, koliko se to pokazalo deplasirano, ako ni zbog cega drugog onda samo zbog razlike u karakteru te dvojice igraca. Kod njega verujem da ce veci problem biti motivacija da se ponovo vraca u kosarku posle povrede, s obzirom na godinu proizvodnje, ne verujem da ce za njim biti neke prevelike potraznje. KC je druga prica, zaletece se vec neko od jacih klubova da drzi na klupi igraca koji u kratkim stintovima moze da zatrpa bilo ciji kos iz drugog plana. Nema previse igraca koji mogu da se 'lade na klupi po 20 minuta a onda za pet minuta ubace 15 poena pre nego sto shvatis sta te je snaslo. Rivers je strasan role player, uvek je bio, ako se neko zaleti za njega dace mu pare koje mi ne mozemo. Ako ne, mozda cemo i moci da ga zadrzimo, jer ce imati mozda poslednju priliku da skrene paznju na sebe u evroligaskom timu, gde ce imati velika ovlascenja i slobodu u igri Sve u svemu, ako o nekome ne bih razmisljao kad je ostanak u pitanju to su upravo njih dvojica, koliko god da su mi Mo i Bili prirasli srcu. To koliko nam Stratos i KC donose, ne samo u igri vec i reputaciji kod sudija, uticaju na saigrace i generalno ogromnom iskustvu kad je vrhunska kosarka u pitanju, tesko da mozemo da nadjemo i platimo na nekom drugom mestu.
    4 points
  29. Da. Beron je bio upitan i sporadican sve dok je igrao u prvoj petorci sa Reglendom, kako se Dzo povredio i Bili uparen sa Davidovcem smesta je njegov ucinak ali i izgled na terenu znacajno porastao. Manje obaveza u odbrani i mogucnost cuvanja slabijeg napadaca verovatno su mu dozvolili malo vise benzina za napad. Pefi je mnogo bolji defanzivac od Davidovca, a organizaciji napada da i ne govorim, tako da Beron pored njega moze samo da bude jos bolji.
    4 points
  30. +1 sa 92ke. Srećno svima sa radom. Pozz.
    4 points
  31. Pod drvetom sedi Bren i svi, uključujući NK, gledaju samo u njega. NK poseže za mačem na leđima, kadar ide na jednog od WW, čuje se huk vetra kao od promaje, WW-u se pomera kosa i on se okreće preko ramena da pogleda šta je to. Kadar opet ide na NK i u tom trenutku stiže Arja. Jednostavno je iskoristila što svi gledaju u Brena i niko ne čuva stražu na vratima (ili prozoru, odakle je već došla), proletela između njih i stigla do mete.
    4 points
  32. Ja ne razumem zašto se mora da se nacrta da bi bilo prihvaćeno. Arja je posle razgovora sa Melisandrom otišla negde, zar ne. Da li je iskoristila priliku da se popne na drvo, pre nego što su WW opkolili Brena. Da su svi saveti ovde prihvaćeni epizoda bi trajala 7 sati.
    4 points
  33. Šo se Voxa tiče, neće se vraćati na Košarku i to završena stvar. U vreme otvranja topika, znamo kakva je bila situacija i zbog čega (ili koga) je smešten na sportski deo foruma. Topik je funkcionisao odlično, predstavljao je zonu u kojoj je interakcija sa forumašima iz političkog dela bila moguća i platformu za ovo što radimo danas. Radi se na tome da se saniraju stare navike i da forumaši izađu iz skloništa, jer više nema potrebe za sklanjanjem. Prebacivanje Voxa bi samo pokvarilo ovo nastojanje, za koje smo se u moderaciji izjasnili kao zdravo. Takođe, topik PDF Košarka je predviđen za pitanja vezana za košarkaški deo foruma a ne da se na njemu četuje. Stvari su krenule da se razvijaju u dobrom pravcu, više nema zaustavljanja.
    4 points
  34. Zasto bi rast nejednakosti bio tako opasan problem (ostavimo sada po strani da li je on realan, dobro definisan, sta se desava u globalnim okvirima (gde belezimo veliki PAD nejednakost u poslednjih 30ak godina, tj. pomeraj krive raspodele bogatstva sve blize normalnoj krivoj*))? Nisam naisao na neke ubedljive argumente u prilog ove teze***? Nikada nisam cuo da neki realan covek u svom svakodnevnom zivotu (ovde ocigledno ne ubrajam politicke demagoge) kaze "ne svidja mi se zivot ovde, velika je nejednakost, selim se u drugu zemlju da zivim losije, ali tamo je manja nejednakost" - ljudi su gotovo bez izuzetka zainteresovani za APSOLUTNE uslove zivota svoje porodice (o tome svedoci stanje na granicima/migracioni trendovi). Cak naprotiv, istorijski pregled ukazuje da je rast nejednakosti prirodni pratilac rasta drustvenog bogatstva, a da ona opada samo u periodima prirodnih nepogoda, velikih epidemija ili ekstremnog nasilja (ratova, krvolocnih revolucija): The Great Leveler: Violence and the History of Inequality from the Stone Age to the Twenty-First Century * ***Recimo, Branko Milanovic je imao jedu zanimljivu tezu o tome kako je ekonomska nejednakost izazvala WWI, no ona je majstorski pobijena ovde: Did inequality cause the First World War? Contra Hobson-Lenin-Milanovic
    4 points
  35. 4 points
  36. Slazem se - forum je pre svega za diskusiju i suvise rigidna interpretacija diskusiju sprecava. Postoji razlika izmedju recimo promocije zlocina ili anti-vaxerstva sa jedne strane, i kritickog preispitivanja iako ove stvari cesto dolaze u paketu. Tzv. relativizacija jeste ponekad problematicna ali i slipery slope za moderaciju da postane suvise rigidna kao i za forumase koji relativizuju jedno da bi u sledecem koraku promovisali drugo. Najlakse je po mom misljenju razdvojiti ta dva koraka i tu napraviti granicu.
    4 points
  37. Pre nego sto mi udje u trag Zoltan Stefanovic. Zett
    4 points
  38. Meloun i Jokić su loše napali Aminua. Jokić ga je najčešće napadao sa distance, licem. Tu mora da se prebaci na ulogu sidraša, a kada primi loptu blizu koša, Aminu se više ništa ne pita. Послато са SM-A530F уз помоћ Тапатока
    4 points
  39. Moj novi avatar je prva voznja moje cerke na motoru. Samo oko kuce, po nasoj ulici. Jos uvek imam i taj motor i cerku. Samo, motor je iste velicine a cerka je na pola fakulteta...
    4 points
  40. Izgubim volju i da citam lepo ovu temu, kad vidim kako je ruzan naziv topica 😞
    4 points
  41. Odakle se ona pojavila? Skočila je sa usranog drveta? Pogledajte ugao pod kojim se ona pojavljuje? Došla je direktno iza leđa NK-a! To znači da je morala da preskoči kompletnu WW ekipu i popriličnu distancu, za koju je Teonu trebalo dobrih 20 koraka. Postavlja se pitanje kako je moguće da ona to izvede? Sam potez oko promene ruke nije toliko loš koliko sama realizacija. I što neko već reče sve i jedna jebena teorija koju sam pročitao do sad je mnooooooooogo bolja nego ovo govno na kraju. Jedan kvout: Osam hiljada godina postojanja da bi skončao na tako banalan način, okružen vojskom nemrtvih i Bijelih šetača, pored kojih se Arja prosto ušetala kung-fu stilom i završila stvar.
    3 points
  42. Ostaje ta tema. Funkcija ista kao tema Balkan na drustvu. Kroz saljive slike i komentare ismevati i kritikovati politicku situaciju u zemlji i politicare.
    3 points
×
×
  • Create New...