Jump to content

Liska Manjina

Član foruma
  • Posts

    2,221
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Liska Manjina last won the day on July 18 2021

Liska Manjina had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Liska Manjina's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2.5k

Reputation

  1. Divno je kada verujete da miroljubive Izraelce mrcvare zli Palestinci, pa ovi moraju da se brane i tandrču napalmom po civilnom stanovništvu. Uvek ide divno sopštenje da je u tom delu bilo terorista. Ipak su to miroljubivi Izraelci, da zanemarimo činjenicu da su ljudima oduzeli deo teritorije i tu napravili državu. Zašto bi se Palestinci bunili za ime boga, mogu dasvim mirno da žive u Izraelu, šta će njima država. @KooineeperkMa nema ona pojma o čemu priča, prvi put čujem za "pravne razloge" za napad na drugu državu. Mada, možda je mislila na fiktivni nuklearni program Iraka. Evo i Rusi pominju neke labaratorije, samo oni tvrde da su Ukrajinci mućkali viruse, a ne nuklearke. Vidiš da veruje u "humanitarne intervencije"
  2. Šta očekuješ od jednog fudbalera? Zaista ne znam koji đavo tera neke ljude da se guraju gde im nije mesto!? Čuvena scena iz filma Karlitov put, kada Al Pacino kaže drugaru advokatu - Čoveče, šta se tebi desilo? Ti si advokat, a ne krimos, radi posao za koji si se školovao.
  3. Misliš da Ruske formacije ne mogu istovremeno biti na Crvenom trgu i u Ukrajini? Eto šanse Ukrajincima da povrate izgubljene teritorije kad ovi odu na paradu.
  4. Da li će Zapad da trguje Krim i Donbas za Kosovo? Otkud pravo i jednim i drugima da trguju onim što nije njihovo?
  5. Nema ništa, barem ne na mestima na kojima ja čitam. Ima video nekog lika kako u Balkaleji (Harkov) pokušava skinuti zastavu Rusija sa zgrade 😄 kakav nindža bog te vido, pope se čovek na vrh višespratnice u 15 sekundi, još je i obučen kao nindža.
  6. Samo se nadam da će Pavlović napokon ubosti klub u kojem će imati solidnu minutažu. Opet u Bazelu ne igra, nije odigrao niti jednog minuta i to se vidi. Potreban nam je on u starom izdanju, kao vitalan deo te leve strane. Sa ovakvim Kostićem i mladim Pavlovićem bez minuta, baš nam je kritična ta strana. Na drugoj strani Bleki pokušava da zakrpi, vidi se da fali Lazović koji na toj poziciji igra već par sezona, odgovorniji je od Živkovića, protiv ovakvog protivnika te male stvari su jako bitne. Po prvi put od kad je Piski selektor delovali smo kao da nam se ne igra fudbal, nije to do protivnika. Više su nas Mađari pritiskali prilikom iznošenja lopte, jednostavno nismo ličili na pravu ekipu.
  7. I onda na sve to dodaš Devilovu verziju, prema kojoj su Ukrajinci već ušli u Moskvu. Možemo se mi gađati propagandom koliko god hoćemo, na kraju će vreme pokazati pravu istinu. Kao za Izjum, prvo UA tvrdi da Rusi nisu ni blizu Izjuma, a dan nakon toga se javlja gradonačelnik tog mesta i tvrdi kako su ga UA ponovo zauzeli kontranapadom. Izgleda, da će RUS trupe koje su u Mariupulju, nakon završetka operacija u tom delu biti prebačene na Mikolajv, a ja sam mislio da će krenuti na sever da okruže UA trupe na Donbasu. Izgleda da su Odesa i obala prioritet! Takođe ove priče o tepih bombardovanju u Mariupulju, barem trenutno nisu istinite. Niko neće koristiti projektile velike razorne moći kada su tvoje trupe na 500m udaljenosti od mesta udara, može se koristiti malokalibarska artiljerija ili precizni projektili. One apokaliptične scene su iz predgrađa kada su RUS ulazili u grad.
  8. Gospođo, knjigu istorije u šake, pod hitnoooo! Formiranje moderne države Izrael! Mene samo zanima gde se dede ono silno nuklearno oružje koje su imali Iranci? Elementa dobrovoljnosti nema ni u priči. Trupama kod Kijeva je pretilo okruživanje, ne možeš sa 5K pešadinaca zauzeti ni prestonicu Burkine Faso. Vaskrsao? Zar ovaj tip nije poginuo herojskom smrću? Sve i da je bilo famozno fuck you, nakon toga se predao, bez ispaljenog metka. @Devil In My Pants I dalje bez trunke sumnje verujemo literarnim radovima grupe Azov? Nastavi da deliš fotografije likova koje su prekrižene, kao dokaz da su ubijeni. Eno celi leksikon "nacista" na ruskom telegramu, samo je pitanje šta je od svega tog istina.
  9. Notorna činjenica, isto kao i sa Izraelom.
  10. I u Rusiji živi oko 5 miliona Ukrajinaca, ali to ne opravdava agresiju. Niti opravdava Izraelovo prisvajanje teritorije Palestini. Da ne pričamo o raketnim udarima! edit: Sory pročitao sam u umjesto uz. Moja greška
  11. Ovo se dozvoljava na ovom forumu? Ovo je isto kao da si napisao Ukrajinci da hoće da žive normalno, živeli bi kao i drugi Ukrajinci u Rusiji.
  12. Nastavljaš sa relativizacijom kolonijalnih osvajanja i eksploatacije. A ovo sad što radiš to je podmetanje i to loše! Ratni zločini se dešavaju i u Pojasu Gaze, Jemenu, Ukrajini, Avganistanu, Siriji, Libiji. Ajde malo proširi to znanje! Pričamo o vojnoj agresiji, kod kolonizatora toga nije bilo? Zaboravio sam dodati na listu i SAD, inicjalno kolonija. Postavlja se pitanje zašto su uopšte vodili rat za oslobođenje, pa tu nije bilo stranih vojnika, mogli su sve lepo rešiti razogvorom. U jednom si ipak u pravu, nespretno sam upotrebio izraz teriotorijalne pretenzije, tu sam prevashodno mislio na okupacione akcije.
  13. Kolonijalne sile su onda kolevke fašizma, a da to je bilo ranije, to se više ne broji. Kako glupo od mene da se vraćamo na istrijske notorne činjenice. Irak, Avganistan, Koreja, Vijetnam, Libija, Sirija, Zaliv svinja... Ali to nisu okupirane teritorije, samo je vojska druge države na teritoriji države "domaćina". Da, da, to nije ista stvar! Jerusalim, Pojas Gaze, Golanska visoravan... Ekipa iz Izraela u lagaaanoj štenji! zvona i zvona, praporci i praporci
  14. Piša Vacić forsira narativ o "bratskom narodu" pa zato i gotivi Putina. Piši bi idol bio i Erdogan, samo ga jebe veroispovest. Vidimo sa druge strane da je ekipi iz Azova idol Ratko Mladić, a "remove kebab" lik im je totalni car. Piša Vacić ima sreću pa ne živi u Rusiji, pošto bi zbog podizanja ruke odavno bio na nekom polju krompira. Ekstremni densičari, ekstremni levičari, ekstremni islamisti, krstaši - sve ista govna, samo im je podloga drugačija. @McLeod Komunisti nisu imali imperijalističke ideje? Ideja širenja životnog prostora je osnova nacizma, stalno brkaš ta dva pojma (nacizam/fašizam) koji imaju dosta sličnosti ali i dosta razlika.
  15. De iure: višestranačje, državno uređenje Rusije, federalizacija zemlje, ustavom zagarantovana ljudska prava. Sve su to stvari koje nisu imanentne za fašizam. De facto: jbg zloupotreba vlasti, negiranje ustava i nadležnosti. Rusija je kroz istoriju država "snažnih" vladara. Po tvojim kriterijima postoji više fašističkih država na svetu u ovom trenutku. Na prvu Turska, Saudijska Arabija, Venecuela, Mađarska, Poljska, Crna Gora, Srbija, Bosna x3, Albanija... edit: Sve što si naveo za fašizam važi i za komunizam. Samo ideološke razlike!
×
×
  • Create New...