BattleBender Posted Monday at 10:22 AM Posted Monday at 10:22 AM Ma kakva mora i rad tamo. Nije da nisam probao. Glupost ziva. Postoji razlog sto su Mediteranci posledicno neodgovorniji, opusteniji, lenji, nedisciplinovaniji i manje fokusiraniji, od npr Skandinavaca. Volumen fotona i vibrantnost atmosfere i kolorita utice na paznju, ,podstice na neku aktivnost. Jednostavno ne pilji ti se u ekran. U teoriji boja, monohramske boje, ili bilo koji hue neke boje sa manje saturation podstice fokus. Zato se dizajn za skandi trzista uglavnom prave u tim bojama koje retko prelaze 40/100 saturation. Kad idem da radim tako van kuce, to su dani kad ne koristim vise prozora/tabova itd, i kad radim neki deo procesa nakon definisanja, ta neka kao operativa. To smaracko jebavanje da podesim prototipe za testiranja. Figma ko Figma, budala je ima nauci ko svoj dlan za 2,3 nedelje, mogu da vezem po 10 minuta da razmisljam o ovcama na Novom Zelandu a da mi prsti rade. Jako retko mi se posao zasniva na tome, pa mi se i koristi trenutak kad mi je deo posla takav...
kendrick duckworth Posted Monday at 10:26 AM Posted Monday at 10:26 AM U jednom periodu sam imao kafić u istoj zgradi gde sam živeo pa sam umeo da popijem kafu i izblejim sat vremena, ali to je zato što mi draga nije davala da pušim u novookrečenim prostorijama. 😄 Inače mi je to kurac od rada, čitao sam forum i eventualno napisao koji mejl. I znao sam da sam na dva minuta od vraćanja u normalan setup ako hoću. Samoinicijativno, da nemam neki haos ili limitacije kući, nikad ne bih otišao da radim iz nekog lokala. Čak i na poslovnim putovanjima, po hotelskim sobama i lobijima nikad ništa nisam radio, osim ako nešto baš baš iskrsne. Uglavnom se svodi na YouTube ili neke sitne korekcije. Kapiram i da zavisi od tipa posla, core onoga što radim iziskuje koncentraciju, fokus, u neku ruku i komfor u vidu monitora i periferija. A to nemam ako nisam u kancu ili u sobi.
NMX Posted Monday at 10:27 AM Posted Monday at 10:27 AM 2 minutes ago, DameTime said: Povremeno mi je okej da radim iz kafića, kada želim da malo promenim dnevnu rutinu. Ali ne više od 2-3h i nikako kada imam baš bitne taskove koji iziskuju jaku koncentraciju, tipa izveštaji i sl. Freelance mi je ok da radim iz kafića, jer to nisu opterećujući taskovi. Slažem se i da se ne može biti podjednako produktivan kao iz kanca, zbog toga ne volim ni rad od kuće. Ima nešto u tome da ujutru uđeš u kancelariju i na kraju radnog vremena izađeš, na taj način znam da su mi privatni i poslovni život odvojeni, ne da se utapaju jedan u drugi. Ovo. Iako me napušava pola firme zbog toga al ajd sad. Inače firma nema hibrid model, vole ljudi da smo svi đuture na okupu, plus nam HQ 6 sati razlike pa se na to vade (ne vidim zašto je to bitno al ajde). Elem, kafić i laptop može bukvalno samo ako imam par nekih čisto administrativnih (unutar firme) taskova, da isklikćem, pročitam do 3 rečenice i to je to. Za ozbiljnije stvari što kaže Haos, baš teško. Tu sam da jedem, pijem, skrolujem sve mreže i sajtove i ogovaram hipster Rusa za stolom pored. I volim kanc iz razloga te odvojenosti privatnog i poslovnog (mada me neretko gazi posao i posle 5, plus dosta putovanja jebenih), volim rutinu ujutru, ustanem spremim se odem. Ovo sa kafićima, ja znam da ljudi pizde i sad je masovni hejt na kafiće zbog toga ali razumem a bgm i podržavam kafiće. Kofi drim i ti veći svakako propasti neće ali neki manji, jbg, ako imaš lupam 5 stolova i rendom lik ti 4 sata zauzima sto i srče jednu kafu, nije baš dobar poslovni model 6
BattleBender Posted Monday at 10:34 AM Posted Monday at 10:34 AM 4 minutes ago, DameTime said: Povremeno mi je okej da radim iz kafića, kada želim da malo promenim dnevnu rutinu. Ali ne više od 2-3h i nikako kada imam baš bitne taskove koji iziskuju jaku koncentraciju, tipa izveštaji i sl. Freelance mi je ok da radim iz kafića, jer to nisu opterećujući taskovi. Slažem se i da se ne može biti podjednako produktivan kao iz kanca, zbog toga ne volim ni rad od kuće. Ima nešto u tome da ujutru uđeš u kancelariju i na kraju radnog vremena izađeš, na taj način znam da su mi privatni i poslovni život odvojeni, ne da se utapaju jedan u drugi. To je pretacno. Kanc je definitivno zakon. Kad si napustio kanc, napustio si posao. Posle 5 ne nosis posao sa sobom, niti ostaje sa tobom. Niti se utapaju ta 2, niti se preklapaju. Ovo kad radis iz istog prostoa iz kojeg i provodis vreme. Ne znas vise da li ti je taj prostovor tvoj licni prostor ili radni prostor. I da li radis ili ne. Na svu srecu, od skora radim u sobi u kojoj postoji samo radni sto i neka polica. Na spratu gde se ne boravi. U pocetku je bilo kao pregovarnja sa verenicom ko ce da koristi radni prostor naseg sprata, pa kao price da se menjamo na nedelju dan. Jer je taj deo fenserica, ispod krovnog prozora, svetla koliko hoces, izgleda kao pinterest projekat uz koji ide neki lush jazz/lo-ifi. Evo, neka joj, neka koristi to... Super sam ja dole.... Mi imamo summer fridays u firmi. Tacnije radimo svaki petak krace 2h krace. Tad mi je idealka. Uglanvom oko 12 nam je poslednji timski sastanak. Krene pauza, skupim se i odem sednem negde. Taman do 3,4 se zavrsi radni dan, vec sam po gradu, prosetam se, vidim sa nekim. Uglavnom posao zavrsim do tog petka. U firmi gde radim se nista ne ostavlja za petak. Bukvalno interna saopstenja, publikacije, all hands meetings itd ne idu petkom. I mogu da kazem da je mnogo veliki stress relief. 3
DameTime Posted Monday at 10:40 AM Posted Monday at 10:40 AM 9 minutes ago, NMX said: Ovo. Iako me napušava pola firme zbog toga al ajd sad. Inače firma nema hibrid model, vole ljudi da smo svi đuture na okupu, plus nam HQ 6 sati razlike pa se na to vade (ne vidim zašto je to bitno al ajde). Elem, kafić i laptop može bukvalno samo ako imam par nekih čisto administrativnih (unutar firme) taskova, da isklikćem, pročitam do 3 rečenice i to je to. Za ozbiljnije stvari što kaže Haos, baš teško. Tu sam da jedem, pijem, skrolujem sve mreže i sajtove i ogovaram hipster Rusa za stolom pored. I volim kanc iz razloga te odvojenosti privatnog i poslovnog (mada me neretko gazi posao i posle 5, plus dosta putovanja jebenih), volim rutinu ujutru, ustanem spremim se odem. Ovo sa kafićima, ja znam da ljudi pizde i sad je masovni hejt na kafiće zbog toga ali razumem a bgm i podržavam kafiće. Kofi drim i ti veći svakako propasti neće ali neki manji, jbg, ako imaš lupam 5 stolova i rendom lik ti 4 sata zauzima sto i srče jednu kafu, nije baš dobar poslovni model Da ne pričam koliko je lakše ostati prekovremeno kad si remote. "Samo još ovo, samo još ovo", jer eto, ne moraš da se smaraš sa prevozom/parkingom. Mi imamo hibrid, iskukali su ta dva dana nedeljno, a mene svi zezaju jer ga koristim samo kad moram da blejim u stanu iz nekog razloga. Plus smo mi open space, znači milina kad čet/pet svi uzmu remote, bude 5 čoveka - taman da nisi sam i imaš s kim da popiješ kafu, a možeš normalno i da radiš. 7 minutes ago, BattleBender said: Krene pauza, skupim se i odem sednem negde. Taman do 3,4 se zavrsi radni dan, vec sam po gradu, prosetam se, vidim sa nekim. Uglavnom posao zavrsim do tog petka. U firmi gde radim se nista ne ostavlja za petak. Bukvalno interna saopstenja, publikacije, all hands meetings itd ne idu petkom. I mogu da kazem da je mnogo veliki stress relief. Dodatan plus za kanc, već sam u gradu, posle posla mogu da produžim i u šoping, bioskop, šetnju. Kad sam remote trunem u pidžami ceo dan i nema šanse da izađem, pogotovo jer sam malo izolovana hehe 1
Smrtokapa Posted Monday at 10:45 AM Posted Monday at 10:45 AM Ma naravno, kakvi crni kafići i rad sa plaže... Za vreme korone, kada smo bili prinuđeni da radimo od kuće, produktivnost mi je opala oko 50%, mogu misliti šta bi u kafiću bilo. Plus "fleksibilno radno vreme" pa ne znaš ni kad radiš a kad si slobodan (ovako ako te neko zove nedeljom makar najpre mora da se izvini ako ništa ). Mislim ko može od kuće i iz kafane svaka čast, ali najbolja radna atmosfera je kada se oko tebe čuje samo čukanje tastatura i povremeno kolega preko puta koji psuje Majkrosoft Eksel i državu. Dođe kraj radnog vremena, kažeš ekipi "vidimo se ne daj bože" i isključiš mozak do sutradan. 1 3
Marvin Posted Monday at 11:02 AM Posted Monday at 11:02 AM (edited) Inace u Berlinu mnogi kafici (bar ovi manji) takodje zabranjuju rad sa laptopom. I potpuno ih kapiram, izgube dosta prometa na to da jedna osoba sedi i cuka. Ili jos gore, da se pravi da cuka (u licne motive tih ljudi ne zalazim 🫣 ) Sto se tice rada od kuce / iz kancelarije, meni su tu pomesana osecanja. Volim da imam slobodu da ne moram da idem u kancelariju, ustanem kad hocu, mogu da izvinete da se istusiram posle klozeta ako treba, plus kvalitetnija klopa itd. Plus ko ne zivi u vecem gradu remote opcija je zlata vredna (nisam u toj situaciji ali mozda nekad budem). Inace, paznja mi je uzasna (hvala ADHD-u), fokus tesko postizem i to u open space-u jako lose funkcionise (budem sa slusalicama 80% vremena). S druge strane, i kod kuce mi je paznja uzasna ali iz drugog razloga - supruga je freelancer, radi od kuce (ona u dnevnoj ja u spavacoj) ali tu onda u toku dana bude 100 nekih prekida, sto sa moje sto sa njene strane, sto iz razloga obavljanja kucnih poslova - e, sta cemo da klopamo, hocemo kafu, treba u prodavnicu, rasiri ves itd itd. Sve u svemu i tu zna da bude frustrirajuce. I tu onda stvarno nema tih kvalitetnih granica privatnog i poslovnog zivota. Sta ti je ironija, ne volim da mi se namecu strukture, a onda sam ne umem da ih postavim. 😅 Tako da ja gledam da odem tipa jednom nedeljno u kancelariju, prosetam, popricam sa ljudima, popijemo pivo petkom i sl. Edited Monday at 11:03 AM by Marvin 3 1
Nicklord Posted Monday at 11:09 AM Posted Monday at 11:09 AM Mislim da manje više svi veći EU gradovi to imaju i ne puštaju laptop više. Mene to iskreno nekad i nervira jer obično žena i ja volimo da pobegnemo od dece kada nešto treba da se isplanira (putovanje, kupovina auta ili tako neke finansijske odluke) i sednemo za laptop u kafiću i onda moramo da idemo okolo dok nas neko ne pusti 😄
BattleBender Posted Monday at 11:18 AM Posted Monday at 11:18 AM Boli vas kurac kad imate kanc... Moja firma otvorila kanc u Beogradu i Subotici, a mislim da nas je najvise sada iz Nisa. U poslednjih godinu dana nas je vec 10-15ak. I kontam da nece ni da otvore jer nam sve kancelarije came prazne i na Malti, i u Dublinu. Ta u Dublinu i kao idu ljudi. Ovu iz Bg-a valjda videlo 2 osobe za nekoliko meseci 😄 Mislim da dobar deo ljudi i Nisa isto ne bi hteo da ide u kanc. Sto rece Marvin, bas zavidim ljudima koji nemaju problem sa ADHD. Ja sam bas uzasan sa tim nekad. Bukvalno me sramota da prica svoje instance adhd-a. Svakodnevno se i trudim da ih zaboravim kad se dese 1
DameTime Posted Monday at 11:32 AM Posted Monday at 11:32 AM Nemam ADHD, ali me jebe u mozak ovaj multitasking koji posao od mene zahteva, a koji se svodi na skakanje sa taska na task u užasno uskim vremenskim intervalima. Posle 5+ godina takvog života, ne mogu skoro ništa da radim bez da skačem s jedne aktivnosti na drugu xD 1
BattleBender Posted Monday at 11:47 AM Posted Monday at 11:47 AM (edited) Ja mislim da su rutine, i neka strukturiranost moderna izdrkotina. I dovele su do totalno besmislenosti, pa se doslo do ove sad parodije sa onim Ashton Hall-om (lik koji nabija glavu u led i stavlja kore od banane, 3 puta dnevno, u razlicitim periodima ispliva po 3 zamaha kraula). Ali meni bas treba nekad za neke stvari, ili sam totalno izguben. Inace mi se bas cesto desava da krenem, sprat nize, po nesto, usput drzim nesto u ruci (jer kao kad vec idem na dole, da nesto odnesem). Onda staivm u gardebober to nesto sto sam nosio (a niej za garderober). I zavrsi se da vec posle pola minuta niti znam po sta sam krenuo, niti sam svestan da sam nesto usput izgubio. A onda posle kad se setim, da mi to nesto treba, ne znam gde sam ga stavio. To je doslo do toga da sam bukvalno vec naucio kao mi funkcionise ADHD-a, tj logicni zakoni te nelogicnosti... Mnogo mi je lakse kad sam priznao sam sebi da imam problem sa ADHD-om. A cak i kad asm priznao da sam verovanto na nekom spektru autizma.... Edited Monday at 11:47 AM by BattleBender
DameTime Posted Monday at 12:16 PM Posted Monday at 12:16 PM If you say I'm too much, baby, go find less If you can't keep up, stay below, I guess If I'm such a big deal, maybe you're too little Ooh, ooh, it's tough, I'm too, too, too much for you, babe
kendrick duckworth Posted Monday at 12:58 PM Posted Monday at 12:58 PM 2 hours ago, DameTime said: Da ne pričam koliko je lakše ostati prekovremeno kad si remote. "Samo još ovo, samo još ovo", jer eto, ne moraš da se smaraš sa prevozom/parkingom. Jebiga, ima i druga strana medalje. Počinješ sa radom između 7 i 9. Skuvaš kafu, zazeleniš se na Teams-u, na privatnom kompu može da se pusti nešto, zavisi kakav je dan. Odeš u WC, neki doručak, malo predahneš, aj malo dignem noge. Op, eto 12h, aj malo nešto i da radim. 14h, aj malo da se čačne Netflix. 15h, aj pred kraj da još nešto završim. Zavisi i šta radiš i koliko si intenzivno u komunikaciji. Meni je nekad komunikacija i sastančenje 90% nekog projekta, nekad niti čujem niti vidim ikoga dok ne završim. Zavisi šta se radi, meni je fleksibilnost postala jako važna, jer imam određenu dozu slobode da slackujem kada mogu, a opet imam punu odgovornost za dostavljanje, pa je na tebi da nađeš neki balans. Zavisi u kom sam ritmu, nekad u tri dana zapnem, motivisano, pa ostalo preblejim, nekad raspodelim u deliće. Onda bih malo da se upicanim i posetim ljude u kancu, pa vežem dva tri dana i onda mi prvi WFH dan bude još draži. 1
SteveFrancis#3 Posted Monday at 01:03 PM Posted Monday at 01:03 PM Vas sto radite od kuce i jednom u dve, tri nedelje se namontirate da se prikazete kolegama da ne zaborave da postojite sve na glogov, neomascen... 1 1
kendrick duckworth Posted Monday at 01:16 PM Posted Monday at 01:16 PM I još jedna prednost, ako me sutradan očekuje jači dan, lepo predveče skedžulujem par mejlova, da se pošalju u 8:00, 8:30 i 9:00, pa kad ustanem u 9, bacim se na real deal. 8 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Vas sto radite od kuce i jednom u dve, tri nedelje se namontirate da se prikazete kolegama da ne zaborave da postojite sve na glogov, neomascen... Sledeći put idem kada nabačim new bod, pa se možda zakači i neki kompliment.
Malkolm Brogdon Posted Monday at 01:18 PM Posted Monday at 01:18 PM Mene bude malo sramota kad vidim ljude koji riljaju po ceo dan, a ja evo vec pola 4 a prakticno nisam ni ustao iz kreveta, radice se sutra. 2 4
Marvin Posted Monday at 01:33 PM Posted Monday at 01:33 PM 1 hour ago, BattleBender said: Mnogo mi je lakse kad sam priznao sam sebi da imam problem sa ADHD-om. A cak i kad asm priznao da sam verovanto na nekom spektru autizma.... Ovo je vec sasvim druga tema, gde ne savetujem nikako samo-dijagnozu vec razgovor sa psihologom / psihijatrom. U eri drustvenih mreza, ljudi se lako samo-identifikuju sa svojom dijagnozom i tu treba biti pazljiv da to ne postane neciji kompletan identitet. U to ime, preporucujem dve dobre epizode Dva i po psihijatra:
SteveFrancis#3 Posted Monday at 01:36 PM Posted Monday at 01:36 PM 16 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Mene bude malo sramota kad vidim ljude koji riljaju po ceo dan, a ja evo vec pola 4 a prakticno nisam ni ustao iz kreveta, radice se sutra. Ja sam siguran da bi, da danas stvara, Dante jedan prsten odvojio i za vas 1 1 1
DameTime Posted Monday at 01:38 PM Posted Monday at 01:38 PM 19 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Mene bude malo sramota kad vidim ljude koji riljaju po ceo dan, a ja evo vec pola 4 a prakticno nisam ni ustao iz kreveta, radice se sutra. Ako želiš da se rešiš tog osećaja sramote, rada sam da se menjamo... Ovo je preporuka psihologa, naravno, ne valja ta sramota nikako. 1
Malkolm Brogdon Posted Monday at 01:39 PM Posted Monday at 01:39 PM 1 minute ago, DameTime said: Ako želiš da se rešiš tog osećaja sramote, rada sam da se menjamo... Ovo je preporuka psihologa, naravno, ne valja ta sramota nikako. Mozda od sutra, danas me mrzi da ustajem 2
Barkley#34 Posted Monday at 02:46 PM Posted Monday at 02:46 PM U vezi svih tih fleksoblika dosta zavisi od sposobnosti samodiscipline (topla voda). Neki meni bliski ljudi rade veći deo vremena od kuće i prilično su uspešni i organizovani a pritom nisu smarači nego imaju solidan društveni život i počesto zuje i putuju. Jedna drugarica mi priča da je progledala otkako radi hibridno jer je izuzetno zahvalna na uštedi od dva sata provedenih u putu. Što se tiče rada na moru ili planini, zapamtio sam kada sam pre 15-20 godina video neku devojku kako kuca po laptopu na uglavnom praznoj plaži u Nici, neki lepi februarski dan je bio. U takvom okruženju, dakle kad je pusto, mislim da bih mogao da radim jer bi mi bilo lepše nego da sam okružen zidovima. Na faksu sam par puta nosio knjigu u obližnji prazan park i fino mi je išlo samo mi je bilo neudobno na klupi pa nisam češće praktikovao.
delgado Posted Monday at 04:40 PM Posted Monday at 04:40 PM (edited) Evo da bacim my two cents posto mi je diskusija zanimljiva (A nije mi jasno sto me jos ne banuju, vec dva dana cekam red za tvorza) Definitivno rad od kuce 100/100. Poslednjih skoro 5 godina (Od Korone) samo trazim&radim poslove koji se rade od kuce, i napustam ukoliko traze prelazak u kanc. Zivim u Valjevu vecinu vremena, ali sam znao da kombinujem i budem i u BGu u odredjenim periodima (imam sigurno jedno 5 provedenih ukupno godina kroz zivot kad se sve isabira) tako da mi je taj model bio uvek najbolji moguci. Ne mogu da opisem koliko mi je bitno da nema licno prisutnih kolega i nadredjenih koji ce nesto da kenjaju/ogovaraju se/tracare/sta god... Onda, koliko me mrzi da idem na posao i vracam se sa istog, i koliko to zahteva vise vremena, truda, cepanja odece/obuce... Dva sata usteda u BG minimum, u manjem mestu sat+... Sto je neprocenjivo. Radim kao agent korisnicke podrske, imam satnicu i niko me ne moze zadrzati duze od 5min od predvidjene smene. Samim tim, jako mi je bitno da mogu da zapalim u svakom trenutku cigaru/buksnu, kako bih nastavio taj posao bez vecih mentalnih posledica. Da idem da trosim svoju dragocenu rucak pauzu da ispusim cigaru negde na ulici/u drugoj prostoriji (sto uopste ne volim i nikad ne pusim kad stojim, usput, napolju, samo kad se sedi i sve je full). Pa ta cigara mi treba u toku poziva, kad me neko nervira, buksna isto, a ne da budem nervozan u kancu sa jos 10+ agenata i slusam njihove pozive kada "odmaram". Znaci, zbog prirode posla koji radim, moje prirode, Remote rad je meni spas. Naravno, nije lose jednom u nekad doci i izblejati s kolegama u kancu, ali za to takodje postoje tim bildinzi a i kolege mogu interno da se organizuju a i ne moraju. Mnogo manje me ljudi nerviraju virtuelno, kad se sukobimo virtuelno (a ni tu nisam blag, mozete misliti sta se desava uzivo, na prvom poslu u BalkanBetu u 1 trenutku menadzer me pitao A sto me gledas kao da hoces da me nabodes (a i to je blaga rec xD) --> daleko je drugacije od sukoba uzivo. Pritom, imam u odredjenoj meri OCD i jako mi je bitno da zapisujem neke kejsove fizicki na papir u svesku, volim old skul malo tu, daje mi sigurnost. A u firmi moze neko da ti prikenja zbog zastite podataka. Naveo sam kljucne prednosti, a tu su naravno i dostupnost WC-a, frizidera, pa bilo sta da ti iskrsne hitno mozes iskljuciti ruter i praviti se da nemas internet ili struju pa ces posle vec nadoknaditi. Daleko je veca kontrola situacije kada se radi od kuce... Nema da razmisljam hoce li me uhvatiti guzva u saobracaju, ja kad zavrsim dostupan sam istog trenutka za dalje. No, naravno, 100 ljudi 100 cudi, just gave my honest opinion. Edited Monday at 05:55 PM by delgado 1
MrTripleDouble Posted Monday at 05:00 PM Posted Monday at 05:00 PM 5 hours ago, Marvin said: Inace u Berlinu mnogi kafici (bar ovi manji) takodje zabranjuju rad sa laptopom. I potpuno ih kapiram, izgube dosta prometa na to da jedna osoba sedi i cuka. Ili jos gore, da se pravi da cuka (u licne motive tih ljudi ne zalazim 🫣 ) Sto se tice rada od kuce / iz kancelarije, meni su tu pomesana osecanja. Volim da imam slobodu da ne moram da idem u kancelariju, ustanem kad hocu, mogu da izvinete da se istusiram posle klozeta ako treba, plus kvalitetnija klopa itd. Plus ko ne zivi u vecem gradu remote opcija je zlata vredna (nisam u toj situaciji ali mozda nekad budem). Inace, paznja mi je uzasna (hvala ADHD-u), fokus tesko postizem i to u open space-u jako lose funkcionise (budem sa slusalicama 80% vremena). S druge strane, i kod kuce mi je paznja uzasna ali iz drugog razloga - supruga je freelancer, radi od kuce (ona u dnevnoj ja u spavacoj) ali tu onda u toku dana bude 100 nekih prekida, sto sa moje sto sa njene strane, sto iz razloga obavljanja kucnih poslova - e, sta cemo da klopamo, hocemo kafu, treba u prodavnicu, rasiri ves itd itd. Sve u svemu i tu zna da bude frustrirajuce. I tu onda stvarno nema tih kvalitetnih granica privatnog i poslovnog zivota. Sta ti je ironija, ne volim da mi se namecu strukture, a onda sam ne umem da ih postavim. 😅 Tako da ja gledam da odem tipa jednom nedeljno u kancelariju, prosetam, popricam sa ljudima, popijemo pivo petkom i sl. Moze li se ovde popiti koja kafica i poraditi par sati na laptopu? Banuli smo sad nakon tekme protiv Albe, dobro zive glave iscupasmo
Chaos Is Me Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Jel ima možda neko neku preporuku za spa i terme u Sloveniji? Išao bih sa porodicom. Hvala.
Recommended Posts