Jump to content

Kafana pod obručima

Kronostime

Recommended Posts

23 hours ago, robespierre said:

Prvi i daleko najbolji trep album u državi. Nerealno da je prošlo 10 godina. 

Prvi je Ðusov Apetiti mi rastu a i on je daleko bolji od ovog. Volim Foksa ali Ðusu je neko radio produkciju u Atlanti i sam album mnogo bolje zvuči. Pre Foksa su albume izbacili Mejsi i Gudri.

Skele šuri

Jeste produkcija najveći problem TGTB, ove nedelje sam preslušao ceo album jedno dvadeset puta i najveći utisak je kako bi bolesno zvučao sa boljom produkcijom. 

U tom nekom periodu je izašao i Arafatov Papir cvet makaze, samo ja mislim da je ovo prvi album koji je trep od prve do poslednje sekunde. 

Za mene Foks i ove što si ih pomenuo ne mogu da se porede jer je čovek batalio studije filozofije 😅 negde pred kraj kad je krenuo da uzima keš na muzici i to se vidi u lirici svake pesme. Plus delivery linije >OVAJ TREP ALBUM JE NAJBOLJI U DRŽAVI<, ako si nekad stvarao nešto to je taj osećaj koji umetnik nosi u sebi kad postane svestan da je prešao igricu.

Posle četrdeset dve godine svirke, Nicko McBrain se oprostio od turneja i live svirke sa Iron Maiden-om na koncertu u Sao Paulu u Brazilu, na kraju "The Future Past" turneje.

Niko je u januaru 2023. u 71. godini doživeo šlog koji mu je oduzeo celu desnu stranu tela. Posle deset nedelja rehabilitacije uspeo je da vrati kontrolu, da opet sedne za bubnjeve i odsvira dve godine i osamdesetak koncerata "The Future Past" turneje. Ali više ne može.

Poslednja Nikova odsvirana pesma uživo i oproštaj sa scene u Sao Paulu:

Po rečima menadžmenta benda. Niko će i dalje svirati na studijskim snimcima, a na koncertima će ga menjati Simon Dawson, bubnjar benda British Lion.

Mejdeni sledeće godine kreću na dvogodišnju "Run for your lives" turneju kojom obeležavaju 50 godina benda. Beograd nažalost zaobilaze...

Nisam nikad hteo da idem na nastupe ljudi/bendova koji su toliko vremenski udaljeni od svog vrhunca , (Možda još nisam dostigao taj daj šta daš rezon kad je muzika u pitanju). U ovom slučaju G'n'R pričamo ipak o 30+ godina, odnosno kad je poslednji put Axl mogao na nivou, pa ne vidim kako/čime bi to moglo da se nadoknadi, za razliku od nekih drugih legendi. Zbog svih onih koji će ići, naravno da želim da uopšte nisam u pravu

Spoiler

🎸

• Like 1

3 hours ago, Marko said:

Nisam nikad hteo da idem na nastupe ljudi/bendova koji su toliko vremenski udaljeni od svog vrhunca , (Možda još nisam dostigao taj daj šta daš rezon kad je muzika u pitanju). U ovom slučaju G'n'R pričamo ipak o 30+ godina, odnosno kad je poslednji put Axl mogao na nivou, pa ne vidim kako/čime bi to moglo da se nadoknadi, za razliku od nekih drugih legendi. Zbog svih onih koji će ići, naravno da želim da uopšte nisam u pravu

Reveal hidden contents

🎸

U suštini se slažem, ali ima izuzetaka. Recimo Bili Ajdol pre 10-12 godina na Egzitu, jedan od najboljih svirki na kojima sam bio. A isto u ozbiljnim godinama.

Eksl baš loše zvuči, odrastao sam na GNRu, ali nisam siguran da bih sada otišao.

Pa od tih matorih "vrištećih" a poznatih pevača, Dikinson, Kiske, Dirkšnajder i dalje zvuče vrhunski, Halford, Hetfild, Dio, Brajan Džonson su prilagodili pesme sadašnjem rasponu glasa i u okviru njega vezu pod konac, Aksl, Ozi, Barni, Anselmo su se raspali. Ko će ih nabrojati sve 🙂

Klasični pevači koji nisu mnogo natezali glas tokom karijere i danas umeju dobro da teraju, videti samo koliko traju Džeger ili Mekartni...