Chaos Is Me Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Svako ima pravo da bira da li će da ima ili nema decu. Simple as that. Da, planeta je generalno prenaseljena i da, ima mnogo neodgovornih roditelja svakakvog backgrounda, i među bogatima ne samo među sirotinjom, ali ne možemo u ovom trenutku praviti kontrolu rađanja, to dete se na kraju rodi i šta sad - kažnjavaćeš roditelje? Činjenica je da živimo u patrijarhalnoj i u mnogo čemu primitivnoj sredini u kojoj se očekuje od ljudi, a naročito devojaka već od 25+ da rađaju. I moju lepšu polovinu i mene već neko vreme sredina smara u vezi sa tim, ali ja se ne ljutim jer znam da je to samo naša odluka i da će biti onako kako se nas dvoje dogovorimo, svesni svih činjenica- Da, biologija radi svoje, iako je medicina napredovala, stvar je u tome što dete često ne možeš da dobiješ onda kad se setiš da bi mogao. Ja znam primere ljudi koji se gorko kaju što nemaju decu, a možda su mogli u vreme kad je postojala biološka mogućnost ali su imali druge prioritete, kao što znam i one koji su dobili decu čak i u četrdesetima. Sve je to individualno, isto kao religijsko ili političko opredeljenje, svi su u pravu i niko nije u pravu. Sada su popularne i nekakve škole roditeljstva, ne kažem da to ne može pomoći nekome (a naravno da se ta usluga kao i svaka naplaćuje) ali nije nikakav garant. Pravljenje deteta je strogo intimna stvar, neko to shvata kao rutinu i društvenu konvenciju, a neko od toga pravi ne znam kakvu filozofiju, ja lično mislim da je istina negde na sredini. Možeš imati ne znam kakvu pripremu za roditeljstvo, biti situiran, inteligentan i samosvestan, pa da opet fulaš kao roditelj. Na kraju, suvi materijalizam je jedno veliko sranje i ako budeš čekao ceo život da budeš zadovoljan materijalnim - nikad nećeš dočekati, jer se prohtevi uvek povećavaju. Makar u mom slučaju je tako. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 18 minutes ago, Chaos Is Me said: Svako ima pravo da bira da li će da ima ili nema decu. Sem srpske majke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Cure ubili. Strašna svirka. :hail: Zavidim ti [emoji41]1989 u Ljubljani nisam znao gde sam posle skoro 3-satnog certa...i da, suzu pustih na Three Imaginary Boys... [emoji3]https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/516VeKY0kPL._SL1500_.jpgSent from my SM-N950F using... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Cure ubili. Strašna svirka. Zavidim ti [emoji41] 1989 u Ljubljani nisam znao gde sam posle skoro 3-satnog certa...i da, suzu pustih na Three Imaginary Boys... [emoji3] Sent from my SM-N950F using... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Znaš kako, mi ti poslednjih 10 godina uspesmo da sastavimo nekih 5-6 svirki, u koje računam i Obojeni Program i slično. Bio sam na prvom egzitu, ali tu se sećam samo Roni Sajza, iako smo odslušali barem 4-5 svirki. Ovo sinoć nam je baš bilo fenomenalno iskustvo i pored kiše i pored lošeg mesta koje smo imali, negde u sredini, oko 100m od bine, gledanje u monitor... Ljudi su jbn mašine, izašli i izuzetno precizno i dobro svirali 2 i po sata bez pauze. Nadam se da će na mom sledećem Exitu, 2038 biti još uigraniji... 😉 @Chaos Is Me Upravo tako. Edited July 5, 2019 by freethrow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Ja sam gledao prenos na rts-u i delovalo je kao baš pošten nastup. Best of lista, Robert raspoložen, bend prilično dobar, možda malo predugačak nastup (da, postoji i to, po mom mišljenju sve preko sat i po, dva, pređe u razvodnjavanje, ma koliko impresivnu diskografiju imao). Sad mi možda malo žao što nisam otišao sinoć iako ne podnosim Exit, a i burno festivalsko leto me tek očekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luchifer89 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 2,5h baš nije festivalska satnica.Mislim da su hedlajner na mejnu sa najdužim nastupom 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 ... Best of lista, Robert raspoložen, bend prilično dobar, možda malo predugačak nastup (da, postoji i to, po mom mišljenju sve preko sat i po, dva, pređe u razvodnjavanje, ma koliko impresivnu diskografiju imao). Malo je zeznuto kod bendova kao The Cure da sastaviš sat ipo svirke a da uguraš poštenu listu stvari prema fanovima, pogotovo što ne sviraju pesme od 2-3 minuta.Evo ja iz glave, bez razmišljanja, izbacim min. 30 stvari bez kojih koncert The Cure "nema smisla" (po meni [emoji16]) Sigurno su bar 20ak od tih bile na repertoaru sinoć... A ima tu i bisera od 6+ minuta... [emoji3] Sad mi možda malo žao što nisam otišao sinoć iako ne podnosim Exit... Ditto [emoji106]Sent from my SM-N950F using... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Edited July 5, 2019 by Asterion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Asterion aka mimoilazna prava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 5, 2019 Author Share Posted July 5, 2019 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 2 hours ago, Luchifer89 said: 2,5h baš nije festivalska satnica. Mislim da su hedlajner na mejnu sa najdužim nastupom Gansi 😄 Odnosno Axl i drugari su bili 3 sata na bini koliko se sećam plus sat vremena kašnjenja. Ja sam The Cure gledao pre nedelju dana i ovo je bukvalno bilo 3 puta bolje a setlista je bila ista, samo sa drugačijim rasporedom. Robert Smith je pevao sa mnogo više želje i ona nevidljiva konekcija sa publikom je postojala i ljudi su tražili bis a ne samo stajali i čekali da se vrate i milion sličnih stvarčica. Takođe zanimljiv je bio broj jako matorih ljudi kojima nikako nije jasno bilo da ne mogu ljudi da levitiraju oko njih u ogromnoj gužvi... Ne sećam se da sam to negde video u srb pre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Ja sam se gradio pod košem pošteno, kao Ben Wallace. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Ja sam baš išao hard in the paint kad su Murphy i David J prošle jeseni otprašili kroz Bauhaus katalog Edited July 5, 2019 by fancy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 U jbt ovo liči na selfi nošu... [emoji33]Sent from my SM-N950F using... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) 6 hours ago, Chaos Is Me said: Na kraju, suvi materijalizam je jedno veliko sranje i ako budeš čekao ceo život da budeš zadovoljan materijalnim - nikad nećeš dočekati, jer se prohtevi uvek povećavaju. Makar u mom slučaju je tako. Slazem se, ali ovde bi pojasnio na sta sam mislio, neko moje stanoviste, jedno je kad neko dobije dete kad mu dobro ide u zivotu pa se posle izjalovi situacija i materijalno/sa partnerom. Ali drugo je kad neko ko nije bas zreo&samostalan i daleko je od samoodrzavajuceg scenarija, (cest kod nas slucaj: Matorci donose hranu, dopunjuju kucni budzet, a plata se trosi na izlaske, kola, krpice ), dakle pomalo/poprilicno dete bez obzira na godine, e kad takav neko krene da pravi decu jer je vreme. Prohtevi se povecavaju, ali jbg, moj neki rezon bi bio da ako je neko na prezivljavanju/zivotarenju, da to zadrzi za sebe, jedna usta vise onda mogu da znace cemer od zivota (moze nekom i mnogo bolje da krene i posle dobijanja deteta, ali to je redji scenario rekao bih). Otprilike kapiras vec na sta mislim i o cemu ovde pricam, da ne podvlacim materijalno previse. Edited July 5, 2019 by Marko Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serbianhoops Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Hoću da napišem već danima pa zaboravim. Sletim prošle subote na Teslu i dok izlazim iz aviona prčkam po telefonu. Vidim, nudi mi da me poveže na aerodromski wifi i bacim pogled na dostupne mreže. Kad ono, jedna od mreža na listi ''flat_earth_ society''. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Nije to ništa... [emoji41] Prošle godine na putu za more, na spuštanju ka Nikšiću, vozio sam neko vreme iza ovog kralja: [emoji16] Edit: Zaboravih - url sa branika POSTOJI i evo ga: www.pothole-rodeo.com Sent from my SM-N950F using... Edited July 5, 2019 by fancy 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Ova pesma kao da je pobegla sa Enta Da Stage. Neverovatno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan81888 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 1 hour ago, 34Barkley said: Hoću da napišem već danima pa zaboravim. Sletim prošle subote na Teslu i dok izlazim iz aviona prčkam po telefonu. Vidim, nudi mi da me poveže na aerodromski wifi i bacim pogled na dostupne mreže. Kad ono, jedna od mreža na listi ''flat_earth_ society''. Istina je na slobodi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts