Chaos Is Me Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 Ustav Republike Hrvatske (2016) Jedna od poslednjih i, za puritance, kontroverznijih uloga Nebojše Glogovca i film koji napada sve one koji mrze po bilo kom osnovu. Iako su likovi previše romansirani i na momente banalni po ugledu na španski film, sve ukupno ovo je dobar film, dovoljno oštra društvena kritika, a opet bez upadanja u zamku vulgarnosti i preterane dramatizacije. Vredi pogledati. 7/10 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tamburinjo Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 22 hours ago, Chaos Is Me said: Hateful 8 je jedan od najzabavnijih filmova ne bih baš ništa menjao. Cak ni onu scenu oko orlanog seksa Semjuela L Dzeksona i zarobljenika... meni je ona over the top. Zabavan film svakako al meni nista vise od toga. Najveca zamerka mu je duzina, mislim da je naprosto predug i bez potrebe razvucen. Nekako mi se izgubio izmedju Inglorius Bastards i Ulicnih Pasa. Nit je vamo nit tamo a zasebno nema snage da ostane upamcen. Sad da me pitas neku repliku ili epsku scenu... iz Iglorious bi mogao svaku da ti kazem iz ovog... Naglasavam meni je i onaj Betmen sa Hit Ledzerdom na koji svi orgazam dozivljavaju, malo vise od prosecnog filma za decu. Mislim da nikada nisam uspeo da ga odgledam od prvog do poslednjeg minuta. Jbg ukusi. Prva asocijacija na Podlih 8 mi je gospodja koja igra zatvorenicu, pljunuta Dzenis Dzoplin. Videh jedan klasik juce na tv 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 Bronx Tale je jedan od onih filmova koje mogu uvijek da pogledam. Scena sa bajkerima je brutalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 On 3/18/2020 at 3:26 PM, Chaos Is Me said: Ma ovi su mi prvi pali na pamet. Dogville je isto do jaja - za 10, Melancholia je odlična (kao uostalom i Nympho i The house Jack...) ali ima po nešto što mi smeta kod njih. Antichrist je pravi artističko-psihološki pakao od filma, to je najatmosferičniji film LVT-a po mom mišljenju, jednostavno razara tom atmosferom, da znaš kakav je moj muzički ukus, jasno bi ti bilo zašto mi je on 10ka. Moraću malo da se podsetim starih radova, davno sam gledao Dancer in the dark, sad ću nažalost imati vremena za filmove. dancer in the dark je jedan od onih fimova koje ne zelis da pogledas ponovo koliko god dobar bio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 19, 2020 Author Share Posted March 19, 2020 (edited) Jel gledao neko nastavak "Isijavanja"..vredi li cemu? U ove dane sam spreman da znatno snizavam kriterijume... Edited March 19, 2020 by Crni Bombarder Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasha arsenal Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 15 hours ago, Crni Bombarder said: Jel gledao neko nastavak "Isijavanja"..vredi li cemu? U ove dane sam spreman da znatno snizavam kriterijume... I ja čekam da me neko ubedi da gledam 😄 .Baš sam skeptičan. edit:meni će skočiti kriterijumi jer sam započeo drugu sezonu Narcos Mexico 🙂 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 15 hours ago, Crni Bombarder said: Jel gledao neko nastavak "Isijavanja"..vredi li cemu? U ove dane sam spreman da znatno snizavam kriterijume... Ne vrijedi nicemu. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 Pogledala ponovo sa istim zadovoljstvom. The Artist (2011) https://www.imdb.com/title/tt1655442/?ref_=nv_sr_srsg_3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali_man Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 On 3/19/2020 at 10:32 PM, Crni Bombarder said: Jel gledao neko nastavak "Isijavanja"..vredi li cemu? U ove dane sam spreman da znatno snizavam kriterijume... Meni dobar. Nista genijalno, ni blizu orginala, ali nije bas ni gubljenje vremena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 On 3/19/2020 at 10:32 PM, Crni Bombarder said: Jel gledao neko nastavak "Isijavanja"..vredi li cemu? U ove dane sam spreman da znatno snizavam kriterijume... Solidan film, sa malo patetike, ali meni generalno ni knjiga Dr Sleep iz nekog razloga nije legla, a fan sam Stivena Kinga. Počeo sam tri puta da je čitam, ali nisam stigao dalje od 100-te strane, za razliku od Isijavanja koje sam "progutao". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 (edited) The Gentlemen Ocekivao sam mnogo vise.. The Invisible Man Ovaj je odlican. Elisabeth Moss je super glumica. Edited March 24, 2020 by Sector 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 "Danger Close" (2019) Film koji prati australijsku jedinicu tokom bitke za Long Tan u Vijetnamu. Moram priznati da nisam ni znao da su Australijanci imali neke bitke u ratu u Vijetnamu. Elem glavna uloga je Travis Fimmel (poznat kao Ragnar iz Vikinga) i odradio je OK posao. Scenario je malo deža vu, podseća me na jedan stari američki film, pogovoto scene kada se poziva artiljerijska podrška na sopstvene položaje. Radnja kao radnja je ono. Pogledao sam na wiki o toj bitci u principu ovo je više okršaj dve jedinice nego što je bitka. Trajalo je dva dana i ukupno je poginulo manje od 300 vojnika na obe strane. Ali ok, u nedostatku pravih bitaka Oziji su i ovo proglasili za bitku 🙂 U filmu ima dosta kompjuterske grafike što daje efektne kadrove borbe. U principu klasičan ratni film, ništa specijalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 (edited) Ako te interesuju filmovi gde Australijanci ratuju, a nisi gledao, pogledaj Galipolje sa Mel Gibsonom (australijaska faza) film Pitera Vira Zajedno sa Beritancima tamo su pocetkom I svetskog rata bile jedinice iz Australije i Novog Zelanada u britansko - francuskom pokusaju da odvuku tursku vojsku od Rusije. Odlican film, bez kompjuterske grafike doduse. Gallipoli (1981) https://www.imdb.com/title/tt0082432/ Edited March 24, 2020 by Plavi Golub 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki21 Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 On 3/19/2020 at 8:09 PM, Krava kaze mu said: dancer in the dark je jedan od onih fimova koje ne zelis da pogledas ponovo koliko god dobar bio U stvari ne htedoh ovo da kvotujem, ali me mrzi sad da menjam. BTW, Melanholija je možda i najbolja kratka studija ljudskih karaktera koju sam ikada video na filmskom platnu. Maestralno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stex Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 The Platform (2019) Spanci opet deru guzove kad su u pitanju filmovi, topla preporuka 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Captain Philips (2013) Interesantan film o otmici broda od strane somalijskih pirata koja kreće kako ne treba. Glavna uloga Tom Hanks, prilično dobro se snašao u ovoj ulozi. Glavna zamerka nema veze sa filmom nego sa time da sam do sada pogledao bar 50 filmova sa razno-raznim otmicama tako da ovaj preporučujem samo onima koji su odgledali manje od 10 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 26, 2020 Author Share Posted March 26, 2020 Pogledao sinoc L.A.Confidential..tipa peti put ..jebeno,ali jebeno dobar film. Sto se mene tice - apsolutna preporuka since 1997 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenson Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 30 minutes ago, Crni Bombarder said: Pogledao sinoc L.A.Confidential..tipa peti put ..jebeno,ali jebeno dobar film. Sto se mene tice - apsolutna preporuka since 1997 Subjektivno ubjedljivo najbolji film ikada...Vrhunski neo-noir.. Ima sve... Savrsen scenarij, odlican casting (5-6 vhunskih glumaca koji su odglumili za oskara...) pod Hansonovom palicom jedna kompleksa prica iz ugla 3 policajca ipak prikazana vrlo tecno.... Tip top... svako malo ga nanovo mogu pogledati... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 26, 2020 Author Share Posted March 26, 2020 12 minutes ago, Nenson said: Subjektivno ubjedljivo najbolji film ikada...Vrhunski neo-noir.. Ima sve... Savrsen scenarij, odlican casting (5-6 vhunskih glumaca koji su odglumili za oskara...) pod Hansonovom palicom jedna kompleksa prica iz ugla 3 policajca ipak prikazana vrlo tecno.... Tip top... svako malo ga nanovo mogu pogledati... Pazi..od svega sto si napisao jedino mi ne stoji da je meni najbolji film. Sa ostatkom posta ne da se slazem,nego kao da si mi misli procitao. Da li ti se cini da je zestoko potcenjen medju filmofilima? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenson Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 2 hours ago, Crni Bombarder said: Da li ti se cini da je zestoko potcenjen medju filmofilima? A jeste... bas to sto kazes...kad spomenes LaC svak se sjeti da je strasan film al niko ga ne nabraja na svojoj ljestvici najboljih/najdrazih filmova.... iako ga mnoge ugledne stranice i ljestvice stavljaju kao najbolji neo noir film poslije Chinatowna... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Pogledao sam tuce filmova ovih dana pa ću napisati samo kratak komentar i ocenu za svaki. The grudge (2020) - Mlak, prazan, predvidljiv. 3/10 The Dawn (2019) - Dosadan, loša gluma. 1/10 Contagion (2011) - Odličan film. Gledao kad je izašao pa se sad podsetio. Ćerkin komentar: "Ljudi su odvratni". 8/10 Terminator dark fate (2019) - Možda nije najlošiji ali je pretposlednji na listi Terminator filmova. Usiljeni dijalozi su prvo na šta pomislim kad se setim ovog filma. 4/10 Midway (2019) - Efekti su ono što drži ovaj film. Tipična američka priča. Licemerna odjava gde piše da je film posvećen američkim i japanskim vojnicima je posebna priča. Nekako mi je sav zbrzan. 5/10 1917 (2019) - Dobar film sa dubljom pričom nego što izgleda. Gluma odlična. Svideo mi se. 7.5/10 Jumanji the next level (2020) - Zabavan kao i prethodni delovi. Razbibriga i podizanje raspoloženja. 5.5/10 The gentlemen (2020) - Odličan. Konačno Ričijev film, možda ne na nivou kvaliteta Sneča i 2 čađave dvocevke, ali vrlo blizu. Vrhunska glumačka ekipa. 8.5/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Odgledah famozni The Invisible Man i moram reći da je to bilo uzbudljivih 2 sata koji su začas proleteli. Prilično dobar horor sa elementima trilera i sci-fi-ja. https://www.imdb.com/title/tt1051906/?ref_=nv_sr_srsg_0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 (edited) 10 hours ago, Nenson said: A jeste... bas to sto kazes...kad spomenes LaC svak se sjeti da je strasan film al niko ga ne nabraja na svojoj ljestvici najboljih/najdrazih filmova.... iako ga mnoge ugledne stranice i ljestvice stavljaju kao najbolji neo noir film poslije Chinatowna... Meni jeste, imam ga u svojoj privatnoj kolekciji. Mislim da sam presla dvocifren broj gledanja. Fenomenalan film sa fenomenalnim kastingom. Nego pade mi na pamet Rasel Krou u drugacijem tipu filma Fathers and daughters (2015) https://www.imdb.com/title/tt2582502/ Po meni odlican. Edited March 26, 2020 by Plavi Golub 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 (edited) An education (2009) Univerzalna pričica o tome da li izabrati put za koji nas od malena uglavnom uče da je najbolji (budi uzoran građanin, završi školu, nađi stabilan posao itd.) ili poći putem rizika, vođen emocijama i strašću. Ovo mi miriše na nekog belosvetskog Šotru, ups reč je o rediteljki. Konformistička dramica, ali može da se gleda. 5/10 Under the Silver Lake (2018) Vrlo interesantan film, mene lično poprilično podseća na Inherent Vice, samo u nekoj milenijalskoj varijanti. Trip, misterija, teorije zavere itd. Prilično zabavno i dinamično. Dve su glavne zamerke - film predugo traje i negde se usput izgubi bilo kakav smisao scenarija - što bi se reklo, ne zna se da li je glavni junak (Andrew Garfield) poš'o il je doš'o. Ipak, pozitivne strane preovlađuju. Preporuka za gledanje u naduvanom stanju. 7/10 Edited March 27, 2020 by Chaos Is Me Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ta'veren Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 https://mojoff.net/program-MojOFF.pdf Kasnim, kroz pola sata novi film Romana Polanskog. Online filmski festival traje od veceras pa do 10og aprila. It's free ofc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts