Chaos Is Me Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago On 7/26/2025 at 12:56 PM, Drug Crni said: Mickey 17 (Miki 17) sci-fi, avantura, mračna komedija Nisam pojma imao da je reditelj Bong Joo Ho, koji je režirao i "Parazita". Vidi se na momente njegov uticaj, ima tu i nekih sličnosti, ali miks raznih žanrova koji u Parazitu fantastično funkcioniše, ovde baš i ne radi tako dobro. Stoga mi je u glavi stalno bilo pitanje: šta ovaj film hoće/treba da bude? Zanatski je dobro urađen; tu nemam nekih zamerki. Ono što moram posebno da istaknem je gluma Roberta Pattinsona koji potvrđuje da je jedan od najboljih glumaca svoje generacije. Uobičajeno nisam ljubitelj toga da jedan glumac igra u filmu više likova. Najčešće scene, u kojima se istovremeno pojavljuje dvoje ili više tih likova, nisu najefektnije ili nisu najsrećnije snimljene (česti su kadrovi sa leđa npr), ali ovde su odlično realizovane. Najviše upravo zahvaljujući Pattinsonu koji toliko dobro radi posao da u svakom momentu jasno vidimo i razlikujemo njegova dva Mikija. Može se pogledati. 6.5-7.0 ocena neka bude Gledao sam i ja ovo juče. Nije smeće ali mene da bi neka sci-fi budalaština oborila, mora da bude baš dobra. Meni se čini da svi glumci rade overacting (preglumljivanje), po ugledu na recimo glumce iz korejske kinematografije koju i sam reditelj predstavlja, tako da mi nije jasno zašto je izbor pao na američke glumce ovde. S obzirom na to, nisam baš oduševljen Pattinsonom kao Drug Crni. Takođe, jasna je aluzija lika koga glumi Mark Ruffalo na jednu...hm, narandžastu osobu na poziciji moći. Black lives matter na steroidima takođe zastupljen. Sve u svemu, može da se gleda, veći fanovi sci-fi papazjanija od mene bi mu verovatno dali i jaču ocenu. Od mene recimo 6.5/10 2
melankolic Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) U poslednje vreme sam (slučajno) pogledao dva poslednja filma Stevena Soderbergha. Prvo, zanimljivo ostvarenje “Presence” o događajima u jednoj kući viđeno iz perspektive poltergeista, a onda i špijunsku dramu “Black Bag”, jedna fina kombinacija “Thinker, Tailor”-a i adaptacija Agate Kristi. U svakom slučaju, preporuka za gledanje tokom letnjeg godišnjeg odmora. Edited 10 hours ago by melankolic 1
alcesta Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 2 hours ago, Chaos Is Me said: sci-fi budalaština 2 hours ago, Chaos Is Me said: sci-fi papazjanija Stvarno se nadam da misliš na ovaj konkretan film, da se ne bismo svađali oko žanrova
Knipex Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 hours ago, melankolic said: Prvo, zanimljivo ostvarenje “Presence” o događajima u jednoj kući viđeno iz perspektive poltergeista, Prvobitno sam pročitao "Prasence" i stvorio u glavi sliku praseta sa demonolikom facom na vrhu stepeništa. Reko da li je realno jbt i vratim se da pročitam ponovo 1
Recommended Posts