T.L.T.I Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 (edited) On 6/22/2019 at 1:34 AM, leki bg said: Meni je daleko jača od "za ubiti vreme". Odgledao 1 i 2 epizodu. Armirani beton! Hvala svima koji su preporucili. Ako imate nesto slicno, dizem ruku. Edited June 25, 2019 by T.L.T.I 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 On 6/20/2019 at 7:32 PM, uini said: iza the leftovers mogu da se poređaju svi kako im je drago, osim eventualno sopranosa : i Prebice me Max Richter, kad-TAD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Malo sam serija preknuo nakon odlgedanog serijala i po, a Leftovers je jedna od njih. In other news, pogledah prvu epizodu, druge sezone Darka, obećava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leki bg Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 22 hours ago, T.L.T.I said: Odgledao 1 i 2 epizodu. Armirani beton! Hvala svima koji su preporucili. Ako imate nesto slicno, dizem ruku. Ako si propustio Mindhunter, go ahead! Link to comment Share on other sites More sharing options...
e4_guy Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 4 minutes ago, leki bg said: Ako si propustio Mindhunter, go ahead! + Da potvrdim, vrijedi svake sekunde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Odgledao sam prve dvije sezone Bad Blood i bilo je OK. Prva sezona mi je bila bolja, vjerovatno malo vise ima dodira sa realnoscu. U drugoj sezoni Declanovi protivnici, hipster gangsterski blizanci su neuvjerljivi i kao da su karikature iz nekog stripa. Sve u svemu, nije losa serija za ubiti par sati uvece. Ima li neko preporuku za jos neku seriju, slicnog zanra koju vrijedi 'izbindzovati'? (vjerovatno ima na prethodnih 23 strane) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Ne dopada mi se Cernobilj. Shatam zasto je visoko ocenjena na imdb, mozda i padne s vremnom, ali nekako nije ostavilo jak utisak na mene, bledo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 (edited) Radjeno po knjizi koju je pisala žena (Liane Moriarty) @jedibojan big little lies Edited June 27, 2019 by Ne sam Safete Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 31 minutes ago, Ne sam Safete said: Radjeno po knjizi koju je pisala žena (Liane Moriarty) @jedibojan big little lies Kapiram nego mi je bas tesko da mi neki lik bude iole simpatican. Mozda eventualno ona single mom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 To je lako, Chloe Mackenzie Doduse, slabo je forsiraju u drugoj sezoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 sve sam zapamtila sta ste pisali pa cu da gledam, jedino mi je potrebno vreme, pa recimo oko trista godina jer vec godinama gledam jednu do dve serije nikako da ih zavrsim, jedna je Eyewitness, nisam jos dovrsila i Hatufim sam pocela odavno, brzo odgledala prvu sezonu a tek skoro odgledala i drugu Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 10 hours ago, Ne sam Safete said: To je lako, Chloe Mackenzie Doduse, slabo je forsiraju u drugoj sezoni. U prvoj sam se ukljucio pred kraj, u drugoj sam je slabo primetio. + deca se ne racunaju 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Jessica Jones se vratila (3. sezona) na Netflix. malkic starija, i malkic deblja, ali sve drugo stima po starom. za ove ljetne mjesece, pet plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Brojimo sitno (zasto nema teme?) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ta'veren Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Da ostavim jedno zapazanje u vezi Chernobyla za koji sam siguran da niko nije ovde napisao. Jared Harris... Spoiler ima samoubilacki fetis. Ovo je druga ili treca serija u kojoj vidim da se on obesio. Odmah sam predvideo sta ce se desiti sa tim likom koga on glumi poucen prethodnim iskustvom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 (edited) 8 hours ago, Ta'veren said: Da ostavim jedno zapazanje u vezi Chernobyla za koji sam siguran da niko nije ovde napisao. Jared Harris... Hide contents ima samoubilacki fetis. Ovo je druga ili treca serija u kojoj vidim da se on obesio. Odmah sam predvideo sta ce se desiti sa tim likom koga on glumi poucen prethodnim iskustvom. Spoiler Isto kao i Sean Bean - cim ga vidis u postavi, znas da gine na kraju. Edited June 29, 2019 by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luchifer89 Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 I Dark počinje sa bešenjem i nuklearkama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 odgledao prvu epizodu. super je snimljeno ali za scenario nisam bas siguran mislim da cu da odgledam the legion konacno. svojevremeno gledao 3-4 ep na tvu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) Recept za aktuelnu sezonu "The 100": ukradi malo od "Digitalnog ugljenika", malo od "Hiperiona", malo od "Dine", sve to umuti pa prospi...Ipak, serija je i dalje GOAT. Edited June 30, 2019 by Duh koji lebdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalistenika u rutini Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Sinoc poceo da gledam The Sinner, odgledao prve tri epizode - nije lose i nastavicu da gledam. Samo se nadam da nece kao u Sharp Objects, posle dobrog pocetka opasti kvalitet u drugoj polovini sezone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leki bg Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 On 7/1/2019 at 9:31 AM, kalistenika u rutini said: Sinoc poceo da gledam The Sinner, odgledao prve tri epizode - nije lose i nastavicu da gledam. Samo se nadam da nece kao u Sharp Objects, posle dobrog pocetka opasti kvalitet u drugoj polovini sezone. Ok je Sinner, narocito prva sezona. Drugaciji od Sharp objects, iako obe serije imaju tu tesku notu od pocetka do kraja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Justified razbija. Neverovatno mi je da sam ovoliko cekao da je pogledam. Nadam se samo da ne opada kvalitet kroz sezone. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitar Miric Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 9 hours ago, Markoss said: Justified razbija. Neverovatno mi je da sam ovoliko cekao da je pogledam. Nadam se samo da ne opada kvalitet kroz sezone. Samo vozi, po meni je to najbolji moderni western ikad snimljen. A Timothy Olyphant i Walton Goggins rasturaju svoje uloge. Ima i onaj lik Dewey Crowe kojeg glumi Damon Herriman, legenda je. Sve u svemu odlična serija. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalistenika u rutini Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 (edited) 9 hours ago, Markoss said: Justified razbija. Neverovatno mi je da sam ovoliko cekao da je pogledam. Nadam se samo da ne opada kvalitet kroz sezone. Koliko se secam Justified je jedna od retkih serija kojoj kvalitet ne opada kroz sezone. Taj neki standard koji postize u prvoj - drugoj sezoni drzi i ceo serijal vozi tako, stavise moze biti samo bolje kako odmice serija. 18 hours ago, leki bg said: Ok je Sinner, narocito prva sezona. Drugaciji od Sharp objects, iako obe serije imaju tu tesku notu od pocetka do kraja. Da skroz ok prva sezona, poceo i drugu da gledam koja je jos mracnija i misterioznija, svidja mi se. Edit: pretece me tarmi ricmi. 🙂 Edited July 3, 2019 by kalistenika u rutini 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
riviera Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 On 6/30/2019 at 8:59 AM, uini said: odgledao prvu epizodu. super je snimljeno ali za scenario nisam bas siguran u sustini bolji je ovaj opis radnje i teme nego koliko je stvarno (ne)zanimljiva i nekako previse spora i prazna sa (nekakvim) desavanjima. Quote Lodge 49 ne mari mnogo za to kako svet danas izgleda. Socijalne mreže praktično ne postoje, baš kao ni Internet. Junaci telefoniraju, a vrlo često to rade i fiksnim telefonom. Njihovi životi šepaju i bez saplitanja koje sa sobom donosi “bogat (ili siromašan, svejedno) društveni web život”. Lodge 49 bez problema bi mogla da se odigrava i sredinom devedesetih (sa kojima deli taj “turobni” sentiment) ili čak i dekadu ranije, jer njeno suprostavljanje materijalističkom divljanju i pustoši koju on kreira oko nas i u nama jeste direktan odgovor na ideologiju pro/post-reganovske Amerike. Međutim, ono što je, barem po mom mišljenju, srce i duša ove serije, a naročito u poređenju sa mnogim drugim serijama, jeste njena evidentna metafizička zapitanost nad svim pitanjima koja su mučila pametne ljude od kada je sveta i veka. Satirični i komični ton koji sve vreme provejava kroz meki, realistički doživljaj sveta u Lodge 49 daje dovoljno odmaka da postavljanje takvih pitanja ne deluje pretenciozno, suvoparno ili, paradoksalno- neozbiljno. Ima li života bez misterije? Šta ako je sve baš kao što jeste ili, još gore, kako nam se prikazuje u ogledalu “socijalnih mreža”? Šta ako je život od “devet do pet” ili, još gore, ono što vam se dešava od “pet do devet”? Gde je nestala “alhemija” njegove, pa i naše, egzistencije? Lodge 49 kao objekat koji kuburi sa infostanom, infrastrukturom, vlasništvom i članstvom ponuđen je kao epicentar gde možda neka magija može da se pronađe ili zaživi. Dud i ekipa će otkriti tajnu sobu sa mumificiranim lešom osnivača, otvoriće se put potrazi za nekakvim predmetima koji mogu da posluže za pravljenje zlata i davanje odgovora na druga alhemičarska pitanja. Ali, u isto vreme Lodge 49 nije ništa drugo do birtija kojoj format “udruženja” služi samo pokrivalica da ljudi tamo dolaze, piju pivo i imaju obezbeđeno druženje. E, baš u tom “obezbeđenom druženju” leži jedna od najlepših poenti ove serije- društvo, prijatelji, razgovor 1na1, propiranje tugica i srećica na dnevnom nivou. To je ono što više od svega drži članove na okupu i zbog čega im Lodge 49 znači. I zbog čega Dudu znači i u čemu on prepoznaje neku vrstu “izgubljene energije” koja je nestala iz njegovog života, zajedno sa smislom istog. https://www.beforeafter.rs/kultura/tv-gonic-lodge49/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts