Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
58 minutes ago, Ludi za Poli said:

Cak i kad zakacis saku pri izbijanju lopte il blokadi nije faul jer je u NBA pravilo wrist is part of the ball vec jako jako dugo. 

U moru glupiih i suludih pravila, ovo je mozda najgluplje pravilo.
I tu ne uzimam u obzir samo kosarku, nego sve sportove.

Dlan i saka su nesto sto ti pridrazava loptu, omogucava ti kontrolu nad njom, i ti napravis da neko moze da udari po njoj. Kosarka je jebeni sport gde loptu bacas kroz obruc i u 100% slucajeva loptu izbacujes/udaras iz sake/dlana. Niti glavom niti grudima...

Svaki, ali svaki sport, treba na jedno 20,30 godina da otpusti sve ljude koji se bave sudjenjem, i da u tim delovima postave samo bivse najbolje sportiste i trenere, da sednu i smisleno izregulise pravila igre i prinicipe sudjenja. Sve ove organizacije gde neostvarene jajare kroje pravila igre, treba procistiti.
Pravilima igre se bave likovi koji nisu birani za basket/fudbal na casu fizickog, i ceo zivot su imali zelju da budu iole relevatni u nekom od sportova, pa ko veli seli naucili napamet skriptu sa pravilima, dobili zutu/narandzastu majicu i drkaju ljude sirom sveta svojim kompleksima. A u 99% slucajeva ne osecaju, niti razumeju kontekst sporta kojim se bave...

Edited by BattleBender
Posted

Apsolutno se ne slazem jer bi u suprotnom ofanzivac jednostavno mogao drzati loptu "odozgo" i ne bi mu je Bog dragi mogao izbit jer bi svaki pokusaj bio faul odnosno bilo bi moguce "cisto" izbit loptu samo kad si ispred ofanzivca ko gosn Vucic na onom videu nekom od svojih debila. Sa strane ili iza bi bilo i prakticno i teoretski nemoguce jer pod tim uglom ne postoji nacin da ne zakacis saku. Sasvim korektno pravilo, igras na loptu i kacis usput saku koja je na lopti, tu nema faula. 

Posted
20 hours ago, Barkley#34 said:

Hoću da kažem da je jedna drugarica iz mladosti imala neku profi karijeru po evropskim zemljama a pre toga smo povremeno išli zajedno na basket i lokalni basketaši nisu uopšte bili dominantni protiv nje. Igrao sam sa 17-18 godina protiv nekih devojaka koje su bile u Partizanu i imale su odličan dribling, pametno korišćenje tela, umele da udare a sećam se jedna i mozak kao Teo.

Elem, to su bile juniorke a na najvišem profi nivou su daleko bolje. Koliko god da su 1na1 ili 5na5 lošije od rendom profi muškaraca, ne bih bio tako ubeđen da bi bilo koji amater odgovarajućih godina bio bolji od dobrog dela WNBA košarkašica, pa ni ti. Iako deluju sporije i slabije u odnosu na NBA parnjake, i dalje su to vrhunski istrenirane i obučene persone.

Kod mene u naselju tradicionalno zive kosarkasice Radnickog, a odavde je i Jelena Bruks. Protiv nje nisam igrao, igrali su neki poznanici, i ona je mogla da igra bez problema sa likovima koji su neki srpska liga nivo.

Ali pricamo o kosarkasici koja je u prajmu bila top 10 u Evropi. Sa nekima od ovih iz Radnickog sam igrao i bolje su od mene nemerljivo, ali ja kad sam spreman sam cunj za p'n'r i p'n'p i da se rvem sa najjacim igracem druge ekipe, nisam ni blizu nivoa da mogu da igram i neku rekreativnu ligu.

S tim sto kad god sam igrao protiv devojaka pazim da ih ne unakazim jer i najjace medju njima koje igraju centra i vise su od mene nemaju ni desetinu moje snage.

Generalno mi je deplasirana diskusija i ovo sto je rekao MPJ jeste retardirano, iako tacno.

Zene jednostavno bioloski ne mogu da dodju do rezultata muskaraca. BB je objasnio, a ja bih pomenuo atletiku, gde se to lepo vidi, gde su najbolje na svetu u bilo kojoj disciplini na nivou mozda top 200 muskaraca.

U tenisu je to negde na top 500, u kosarci ne verujem da je i top 50000. Odnosno, da uzmemo Kejtlin Klark kao najbolju kosarkasicu danasnjice koja radi stvari koje ne radi nijedna druga zena na taj nacin i na tom nivou istorijski, da li bi ona mogla da igra ABA ligu sa muskarcima? Tesko.

Mogla bi KLS verovatno i da ima neki uticaj. Slicno kao sto bi Jelena Bruks mogla da igra Srpsku, znaci dva nivoa nize.

Vecina drugih profi kosarkasica, znaci top lige Evrope na primer verovatno neka opstinska ili biznis liga sa veteranima.

I to je tako, jbg, ali opet kazem, retardirana tema.