Jump to content

Euroleague 2025/26 - Acropolis calling

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, McLeod said:

Evo ti sansa da me edukujes i kazes mi ko je najbolji centar u Evropi trenutno.

Cekaj, znam - Ebuka Izundu. MVP kola EL. Centar. Prinudno. Al dobro odigrao. Bolje od bilo kog centra. U Evropi. Odnosno Evroligi, izvini. Mozda ima neki bolji u Evrokupu. Ili Ligi Sampiona. Ti to sigurno bolje pratis i vise znas od mene.

Čovek je MVP jednog kola Evrolige, teško da ga to automatski kvalifikuje za naslov najboljeg centra ovog takmičenja. 

Prilično jeftina zamena teza.

Posted

Прво полувреме у Болоњи једно од најбољих ове сезоне, утакмица је текла као вода. А онда су судије добрано упропастиле 2/2. На 56-60 Пајола маши 2 бацања и практично гаси свој тим, од тада се нису саставили. 

Нереално које амплитуде, прошле недеље је једна четвртина селила Звезду од опште хистерије, а онда тотални обрт и нападачка рапсодија, док је Виртус после велике победе у Дубаију практично сам себе избацио из трке за плеј ин са ова два пораза.

Стање на табели је такво да првих 10 има огромну залиху над осталих 10, а то би могло да се додатно повећа после следећег кола када Дубаи буде гостовао Звезди (против које још није изгубио), док Виртус гостује Монаку.

Црно-бели део нисам стигао да одгледам у целости, само од бацања Отуруа пред крај регуларног дела, али и ту су судије дебело запржиле чорбу, но на крају срећом по Партизан то није био одлучујући моменат.

4 победе близанаца у дуплом колу уз финале ЕП у ватерполу, каква милиница за мејнстрим.

Posted (edited)

Voleo bih da se uvede tehnička greška za preteran pokusaj izvlacenja faula pri šutu.

Žešće smara. Većina challenge-a idu na to. Da se tu i tamo svirne neka tehnička, mnogo manje bi to radili.

Challenge koliko god da nekad ubija momentum tekme, nekad zna i da bude spicy i da dodatno začini sve. Osim ako nije ovo gledanje da li je faul pri sutu.

Takodje kad smo vec kod te teme, u mecu Zvezde protiv Monaka, nesviranja bacanja za Nworu je pokazatelj da se nekad sportom, u ovom slucaju kosarkom, bave ljudi koji veze nemaju taj sport. Nwora sa 4 i po metra od kosa, pravi jedan jak veliki dribling u trku, i pri kraju drugog dobija faul. Oni gledaju da l je uhvatio loptu i i digo je na šut. Tebro, lik je 2 metra, ima dug korak, sa strane je već otpoceo dvokorak direkt na tablu, prakticno zakoracio u reket... Šta mislis da mu je kosarkaska operacija??  da nastavi da trci pravo jos 9 metra do kontra auta.  Glupost. Zaista ne mora nuzno da uhvati loptu obema rukama i d evidentno zaustavi dribling...

A sa druge strane svirnu nekad nekakvu nebulozu jer se kao vec digo na šut, tacnije uhvatio loptu sa dve ruke. A ono tipa igrac na 10 metra od koša, loptu je krenuo da hvata da bi nekom dodao da glave/grudi.

Pizdim kad su ljudi operisani od razumevanja konteksta...

I da, sudije u poslednjih, pa mozda 10ak kola, baš loše rade svoj posao. Nije da bas odgledam svaki meč ceo, ali ne gledam samo Zvezdu i Partizan.

Edited by BattleBender
  • Like 5
Posted
20 minutes ago, Del Piero said:

Kako se bas Hapoelu zalomilo da igra protiv Partizana u Minhenu. Hoce li skupiti 5 pravih gostovanja ove sezone? 

Mister limar se proračunao, mali mu je pionir bio za el, pa je hteo imati gostovanja širom Evrope, mislio je da će ovde hala biti prepuna.

A da Hapoel stvarno svuda igra na neutralnim terenima, ili uz prazne hale, dosta vise od Makabija nekako 

Posted
12 hours ago, Milko Miller said:

Sto se igralo u Minhenu? A i koja dva domaća igrača je Partizan već potpisao za sledeću sezonu? Računam da je jedan Tanasković. 

Dušan Miletić

• Thanks 1
Posted
1 hour ago, Igor_ said:

@Losmi17

Valjda si uvideo sad koliki je Washington indijanac i koliko njegovih 15-20 poena vise naskodi ekipi. 

A ti si valjda uvideo da losmi više voli da namerno ovakvim glupostima troluje Grobare nego što navodno voli Atamana.

4 minutes ago, Losmi17 said:

Noup. Brat bi strpo 30 juce.

Za častan poraz od 95-81.

• Like 5
  • Tuzno 1
Posted

A cekajte ja nisam najbolje ispratio, zasto Hapoel gostuje po neutralnim terenima i bez publike, nista mi to nije jasno?
Pa oni ratuju, ne ratuju drzave gde treba da igraju.

I bonus pitanje, da li ce oni da docekaju te iste ekipe u svojoj punoj hali u drugom delu sezone? Ako hoce, odmah treba da se ugasi Evroliga

Posted
6 minutes ago, bosMan_jr said:

A cekajte ja nisam najbolje ispratio, zasto Hapoel gostuje po neutralnim terenima i bez publike, nista mi to nije jasno?

I bonus pitanje, da li ce oni da docekaju te iste ekipe u svojoj punoj hali u drugom delu sezone? Ako hoce, odmah treba da se ugasi Evroliga

Zato što je to politička odluka država i(li) klubova sa kojima igraju. Nije zahtev Hapoela svakako.

Posted
3 hours ago, Eddard said:

A ti si valjda uvideo da losmi više voli da namerno ovakvim glupostima troluje Grobare nego što navodno voli Atamana.

Ljubav prema Atamanuuu ne može da prestaneee, dok živim klicaću njemuuu, volim te Atamaneee! 😂

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, TB Told said:

Zato što je to politička odluka država i(li) klubova sa kojima igraju. Nije zahtev Hapoela svakako.

Pa nije li to besmislena i glupa odluka ako isti ti timovi idu bukvalno u Tel Aviv da igraju utakmice pred publikom?

Posted
7 minutes ago, bosMan_jr said:

Pa nije li to besmislena i glupa odluka ako isti ti timovi idu bukvalno u Tel Aviv da igraju utakmice pred publikom?

Naravno da je glupa, ali kad su političke odluke u sportu bile racionalne. Nema to nikakve veze sa bezbednošću, igrao je Makabi prošle godine sasvim normalno u Španiji. Uostalom propalestinski pokreti su jaki i u Francuskoj I Grčkoj, pa nikome nije palo na pamet da igra bez publike. Jedina bitna razlika je što su vlade Francuske i Grčke u dobrim odnosima sa Izraelom, dok je aktuelna španska vlada vrlo kritički nastrojena prema Izraelu.

• Like 1
Posted
1 hour ago, bosMan_jr said:

Nije uvek bez publike. Protiv Turskih klubova gostuju na neutralnom terenu jer ih Turci mrze (Izraelce) pa postoji bezbednosni rizik.