Jump to content

Recommended Posts

Posted

I ja sam uvek za konkretne provere pred pocetak sezone. Ovakvi mecevi tesko da imaju ikakvog znacaja osim da budu bukvalno neki malko intenzivniji trening. Kako god, veci je problem sto ponovo ulazimo u sezonu sa rupama u rosteru i sto cemo opet, po starom dobrom obicaju, pocinjati sa 2-5 pa se onda opet vaditi kasnije da bismo spasavali EL avanturu.

• Like 1
Posted
17 hours ago, Coz29 said:

Od Vanje ne znam sta da ocekujem, prosle sezone je igrao promenljivo, nije uspevao da poveze par dobrih utakmica u nizu nikako

Jednostavno je takav igrač, nije mu to uspevalo kroz dosadašnju karijeru, teško da će se tu šta promeniti. 

Posted
20 minutes ago, Elevator Operater said:

Pisu da je Nilkina povredio - gluteus.

Lik je povredio dupe!? 

blinking-confused.gif

Frenki je polu čovek/polu dupe, tako da je veoma moguće

• Ha-ha 1
Posted
9 hours ago, Luchifer89 said:

Uh kad bi potpisali Slim Jesusa na poziciji mladog Jana Veselog... 

Naravno, već je u Americi, sa debelom listom koledža koji čekaju na njega.

• Like 2
Posted (edited)

Da se i ja zapljunem na novom topiku, sa par crtica kako vidim naš trenutni roster. Prežvakali smo već da nam je bekap petica određenog profila i karakteristika neophodna da sa načelno visokom ocenom zaokružimo ovaj, po mom mišljenju, odlično odrađen prelazni rok. 

Za početak, doveli smo dva elitna šutera na svojim pozicijama - za evropske standarde. Jabari i Milton + Osetkowski koji širi sa obe unutrašnje pozicije i omogućava spejsing; te smo, bar na papiru, predikciono podigli procente u odnosu na prošlu sezonu. Spolja su tu Marinković, Sterling i Dwiz kao stabilne šuterske pretnje, racionalni Bonga i Parker/Osetkowski kao frontcourt šuteri. Karlik je tu zapravo i najupitniji, ali on i nije taj tip skorera već kao organizator (promena ritma, penetracija, njegov midrange) su njegova šoljica čaja. 

Imamo tu i bar dva iso scorera u Dwizu i Parkeru koji ima ozbiljan repertoar (midrange fade, faceup igra) + Karlik, dok je Milton više pouzdani floor spacer. 

Zadržali smo doslovno sve perjanice i glavne igrače iz sezone za nama, Ntilikina pod revidiranim uslovima kao glue guy i član rotacije (uz, nažalost neverovatnu sposobnost povređivanja svih mogućih delova tela) je, skroz prihvatljiva varijanta ako već nismo mogli do boljih opcija na tržištu. 

U principu, Željkovi ofanzivni setovi su milina za gledati, te mislim da možemo doslovno sa svakim na poen više, ali; nadam se dobrom balansu u oba pravca jer se utakmice neće dobijati samo šuterskim mlazovima, moraće i defanzivno da se ustale određeni principi i šabloni koji su isključivo do samih igrača - koliko će im vremena biti potrebno da se adaptiraju na ono što Želimir traži od njih. Dobra vest je što je većina igrača imala čitavu prošlu sezonu učenja i ponavljanja. 

I zato je od velikog značaja da se dovede petica sposobna da preuzima doslovno sve, kontroliše reket i skok - u određenoj meri. 

Što se tiče očekivanja, sve ispod top 8 mi je poražavajuće, ali pre svega - želim da vidim smislenu košarku, što se kaže - i glava i rep. 

Ovo malo što sam uhvatio protiv Bolonje, i to sa tek par timskih treninga deluje upravo onako kao što nas i vidim - šuterski izuzetno potentno. Otključati ofanzivni potencijal Dwiza i momak je cheat napadač za EL. Bonga na tri, dočekati konačno. 

Verujem da ćemo biti prejebeni ako nas zdravlje posluži i ne ostavimo rupu na rosteru kao što smo to imali prilike da gledamo dve godine unazad. 

Jedva čekanje da krene. 

Edited by Papanikolesku
  • Like 8