Beonegro Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 6 minutes ago, Stiletto87 said: Verovatno se i u drugim siromašnim zemljama promoviše deretićevska istorija Da, i to u velikoj mjeri objašnjava zašto su te zemlje siromašne. 3
McLeod Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Miroljub Petrovic i Novak Djokovic promovisu stvari koje najopstije gledano spadaju u stil zivota i pojedine su apsolutno stetne. Miroljub Petrovic ima privatni "univerzitet" "prirodne medicine" zbog cega takodje treba da robija, a Novak Djokovic i zena mu (da o njoj ne pocinjem), ima slike na instagramu sa izvesnim Davidom Avokado Vulfom koji je belosvetski prevarant, takodje treba da robija i odgovoran je za smrt ljudi. I da, to nikako nije uporedivo sa reklamiranjem kladionica, neuporedivo je gore. Svako dete danas zna sta je kladionica i kocka, sigurno nece da ga zavede glupava reklama na televiziji. Zna se i sta je alkohol, duvan i droga, to se ne reklamira, pa opet imas zavisnike od toga. Praviti problem od reklama koje nemaju same po sebi efekat koji im se pripisuje, i deo su jednog mnogo sireg problema koji je posledica stanja u drustvu, a ne njen uzrok, je suludo.
Stiletto87 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 6 minutes ago, Beonegro said: Da, i to u velikoj mjeri objašnjava zašto su te zemlje siromašne. Nego šta. Eno UAE i Katar prednjače u progresivnim stavovima, pa su zato bogate.
Урош19 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Moja 2 dinara na ovu temu koja nema veze sa košarkom : Kao što uzvik Andrije Miloševića VOLCANOBET ne navuče ljude na kocku, tako isto ni Đokovićevo verovanje u nebuloze neće navesti čoveka da veruje u to. Sve polazi iz kuće tj. od roditelja pa onda i najbližeg okruženja. 2
Stiletto87 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 44 minutes ago, McLeod said: Miroljub Petrovic i Novak Djokovic promovisu stvari koje najopstije gledano spadaju u stil zivota i pojedine su apsolutno stetne. Miroljub Petrovic ima privatni "univerzitet" "prirodne medicine" zbog cega takodje treba da robija, a Novak Djokovic i zena mu (da o njoj ne pocinjem), ima slike na instagramu sa izvesnim Davidom Avokado Vulfom koji je belosvetski prevarant, takodje treba da robija i odgovoran je za smrt ljudi. I da, to nikako nije uporedivo sa reklamiranjem kladionica, neuporedivo je gore. Svako dete danas zna sta je kladionica i kocka, sigurno nece da ga zavede glupava reklama na televiziji. Zna se i sta je alkohol, duvan i droga, to se ne reklamira, pa opet imas zavisnike od toga. Praviti problem od reklama koje nemaju same po sebi efekat koji im se pripisuje, i deo su jednog mnogo sireg problema koji je posledica stanja u drustvu, a ne njen uzrok, je suludo. Ovde pričamo šta ugrožava ljude u Srbiji. Ovde većina, kao ni ja, ne zna ništa o tom Nestorovićevom univerzitetu prirodne medicine, kao ni o Davidu Avokadu Vulfu, pa ne može ni da nas ugrožava, a šta ugrožava tamo neke po belom svetu, zabole nas. Kladionice i kocka ugrožavaju neuporedivo veći broj ljudi u Srbiji nego te gluposti i upravo činjenica da većina dece zna šta je kocka i klađenje, a nema pojma ko su Nestorović i Vulf, to dokazuje. U kladionicama najčešće ne postoji dovoljno kontrole da li pruža usluge maloletnicima, niču kao pečurke blizu škola i sponzorišu sve po Srbiji, pa i vladajući režim. Ako čovek nije povodljiv i razmišlja svojom glavom, nikakvi tuđi stavovi ne mogu da ga ugroze, dok se na kocku i klađenje ljudi mnogo lakše navuku. Edited 11 hours ago by Stiletto87
woolgatherer Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 28 minutes ago, Stiletto87 said: @McLeodPa čisto sumnjam da su stavovi Miroljuba Petrovića bilo koga ugrozili, ma koliko bili idiotski. Osuđen Miroljub Petrović: Sud odbio žalbu, mora da plati kaznu od 100.000 dinara Ovako je nadrilekar Miroljub Petrović začarao bolesne ljude, nije im dozvoljavao da idu u bolnicu, dvojica mladića umrla 1
Beonegro Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 45 minutes ago, Stiletto87 said: Nego šta. Eno UAE i Katar prednjače u progresivnim stavovima, pa su zato bogate. Iz ovoga se samo vidi da ne znaš ništa o Emiratima, jer su oni bukvalno potvrda onoga što sam napisao. Najuspješnija država u Zalivu sa najmanjim per capita resursima, i najmanje zatucana. U odnosu na komšije dođu kao Holandija u odnosu na nas.
Stiletto87 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 4 minutes ago, Beonegro said: Iz ovoga se samo vidi da ne znaš ništa o Emiratima, jer su oni bukvalno potvrda onoga što sam napisao. Najuspješnija država u Zalivu sa najmanjim per capita resursima, i najmanje zatucana. U odnosu na komšije dođu kao Holandija u odnosu na nas. Kakve veze ima koliko su zatucane u odnosu na komšije. Svakako su mnogo zatucanije od svih siromašnih evropskih država.
Beonegro Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 4 minutes ago, Stiletto87 said: Svakako su mnogo zatucanije od svih siromašnih evropskih država. Prije dvije godine sam mislio da je tako, ali više nisam siguran. Istina je da oni idu sporo naprijed, ali je zato impresivno koliko brzo mi idemo u rikverc.
Čvarkov Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Ako ovo čudovište što se nadvilo nad Srbijom ima više ruku, zasigurno je jedna krvava zbog kladionica. Glavni sponzor sns kartela su kladionice i predstavljaju jedan važan faktor u svemu što čini ova žločinačka organizacija. Iako bi i u normalnim uslovima svaka reklama kladionica bila loša, meni se smuči kad vidim bilo kog našeg sportistu u reklami jer sam svestan pozadine i njihove veze sa kartelom. 12 1 1
DameTime Posted 10 hours ago Author Posted 10 hours ago A zašto uopšte moramo da merimo ova dva zla - promovisanje kladionice i nenaučnog mišljenja? Činjenica je da su oba neprihvatljiva za profesionalne sportiste. U međuvremenu, Bogi čestitao svima na medaljama 1
Barkley#34 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Rasprostranjenost reklama za kladionice je štetna zato što kreiraju kontekst i vrše pritisak na podsvest. Pojačavaju njihovu sveprisutnost i još gore, prihvatljivost - ne mogu da budu toliko loše ako ih reklamiraju poznata lica. Pritom, u rečniku se sve više koristi termin "igra". Dakle, ne idem da se kladim nego da (se) igram, a to podržavaju Jokić, Pešić i mnogi drugi sportisti i glumci. Klinci znaju šta je klađenje i čuli su za zavisnost, ali ovako im se olakšava (i ne samo njima, nego i labilnim ili očajnim ljudima) da misle da se loša strana te "igre" neće desiti baš njima. Ima još toga zašto je ovolika promocija klađenja štetna ali i ovo je dovoljno. 20
mare80 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Kako jebote dodjoše na ovoj temi do Deretića? Osim ako se nije vratio iz Vallhale ili gde god drevni Sorabi odlaze pa ga Čovke nije postavio za novog selektora .... 1 1
Smrtokapa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Imam utisak da pojedini forumaši misle da to što reklame za kocku ne utiču na njih znači da ne utiču ni na koga. Ispada da su sve te izuzetno uspešne firme blesave što daju tolike pare na marketing. Inače je sve to toliko normalizovano da uskoro očekujem Narodni Mozzart Bet muzej i Jugoslovensko Admiral Bet dramsko pozorište. 11 1
Problem sa licnim greskama Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Pokusao sam u glavi da nabrojim 12 igraca koji bi mogli da igraju u novembarskom prozoru i uz zmurenje sam stigao do 7. Bice pakleno krstenje za novog selektora. Gledao sam izjavu Miska, navodno ce moci euroligasi igrati barem u Sarajevu u drugom kolu. Ocekujem krah epskih razmera u ovim kvalifikacijama i totalni remont sledeceg leta posle prvog kruga kvalifikacija kada ce sve biti prekasno, imajuci u vidu da ce tada biti potrebno praviti bazu za pretkvalifikacije olimpijade. Ne vidim kako mozemo sa ovom igrackom bazom skupiti 8-9 pobeda protiv nadolazecih protivnika u 12 utakmica. 1
Kenozoik Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Smrtokapa said: Imam utisak da pojedini forumaši misle da to što reklame za kocku ne utiču na njih znači da ne utiču ni na koga. Ispada da su sve te izuzetno uspešne firme blesave što daju tolike pare na marketing. Inače je sve to toliko normalizovano da uskoro očekujem Narodni Mozzart Bet muzej i Jugoslovensko Admiral Bet dramsko pozorište. Nazalost si u pravu. Vec postoji mozzart fondacija. Neverovatan marketinski trik svojevrsnog humanitarnog rada. Gledam svojim ocima. Radim dosta sa tim kompanijama, njihov marketing sveukupno je da im se skine kapa. Rame uz rame sa coca colom i najvecim svetskim brendovima. Reklama na tv nece pridobiti nove zavisnike. Pridobice ih poruka o zdravom zivotu, biznis ran, zdrava prica o druzenju , vazduhu , baloni, majice, skupi pokloni, mladost, osmeh.. Sto je najjace, svako koga mozes da vidis najverovarnije nikad nije uplatio tiket. Znam pouzdano da vecina iz HR I Marketinga nisu. Kao sto gotovo niko nije pusac u Philip Morrisu ili Bat-u. Prosto ne znas da li da im cestitas na briljantnom lukavstvu ili da cupas kosu od muke... jer ovo ne samo da unistava mlade nestabilne ljude - sto je samo po sebi katastrofa, nego i ono malo zdrave ekonomije sto nam je jos preostalo. Jedan moj poznanik koji kao revizor poznaje privredu jako dobro mi je izneo procenu da na svaki lokal tipa kockarnice koja se otvori u Srbiji otprolike 10-12 mikro preduzeca se ugasi. Njegova procena je da jednog zaposlenog u tom sektoru "finansira" 2-3 nova ili potencijalna socijalna slucaja. Svi ti "betovi" zaposljavaju nekoliko hiljada ljidi za stalno, najmanje. Plus honoraraca na X. Mozda je tako a mozda i nije. Sve u svemu, lokali u Knez Mihailovoj su prazni, da ne idemo dalje.. Dokle god kockarnice nicu kao pecurke posle kise imamo jasan pokazatelj da nam se ekonomija i drustvo cepa na atome. I pitanje je sta ce ostati iza lesinara za koju godinu... 3
Radovan III Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Problem sa licnim greskama said: Pokusao sam u glavi da nabrojim 12 igraca koji bi mogli da igraju u novembarskom prozoru i uz zmurenje sam stigao do 7. Bice pakleno krstenje za novog selektora. Gledao sam izjavu Miska, navodno ce moci euroligasi igrati barem u Sarajevu u drugom kolu. Ocekujem krah epskih razmera u ovim kvalifikacijama i totalni remont sledeceg leta posle prvog kruga kvalifikacija kada ce sve biti prekasno, imajuci u vidu da ce tada biti potrebno praviti bazu za pretkvalifikacije olimpijade. Ne vidim kako mozemo sa ovom igrackom bazom skupiti 8-9 pobeda protiv nadolazecih protivnika u 12 utakmica. Nadam se da nisi u pravu.Uz EL igrače možemo dobiti u Sarajevu a nekako bi mogli dobiti i Turke u BG.Nemam realno uporište za ovo ali se nadam. Inače,situacija u srpskoj košarci je katastrofalna ali to nije od juĉe. Sport u Srbiji je generalno u teškoj situaciji a košarka kao neka perjanica pogotovo. Za to su krivi i vlast i Čović i Ostoja i mali milion drugih.
Miki28 Lakers in 5 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Dok vi palamudite o tim stvarima, jel ga se neko sjetio danas? Sramota KSS 2
Petkovic Miroslav97 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Problem sa licnim greskama said: Pokusao sam u glavi da nabrojim 12 igraca koji bi mogli da igraju u novembarskom prozoru i uz zmurenje sam stigao do 7. Bice pakleno krstenje za novog selektora. Gledao sam izjavu Miska, navodno ce moci euroligasi igrati barem u Sarajevu u drugom kolu. Ocekujem krah epskih razmera u ovim kvalifikacijama i totalni remont sledeceg leta posle prvog kruga kvalifikacija kada ce sve biti prekasno, imajuci u vidu da ce tada biti potrebno praviti bazu za pretkvalifikacije olimpijade. Ne vidim kako mozemo sa ovom igrackom bazom skupiti 8-9 pobeda protiv nadolazecih protivnika u 12 utakmica. Napisi kojih 7, ako ti nije preko k 😁
Problem sa licnim greskama Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Napisi kojih 7, ako ti nije preko k 😁 Djulovic, Markovic, Koprivica, Beslac, Miletic, Simanic, Radanov (od onih koji su barem ikada bili u sistemu). Tuga.
Molina23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Samo Mek može da stavi u istu rečenicu jednog Novaka Đokovića i jebene budale Miroljuba Petrovića bez ikakve mere i smisla. Novak koji inače nema odslušanu srednju školu. Nije imao ni najobičnije detinjstvo i uobičajene socijalno-kulturološke nadogradnje zbog surovog sporta. Živeo u nekom totalnom vakuumu i negde je provukao da je prelistao Deretića kao znatiželjan i suštinski neuk tip i to je sad gore od kladionica koje su razorile ovo društvo toliko da je Drajzerova prepuna kockara od 14 do 77, bez razlike u polovima. Neće biti. Inače se slažem da svako ko snima reklame za iste zaslužuje ne samo osudu, nego i krivičnu odgovornost u nekoj budućnosti kada to zlo dođe na red i konačno privede zakonu i pravdi. 2 1
Pero_Cameron Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 20 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Djulovic, Markovic, Koprivica, Beslac, Miletic, Simanic, Radanov (od onih koji su barem ikada bili u sistemu). Tuga. Katastrofa. Da Bog da i Svajcarsku da dobijemo ako ne budu igrali EL igraci.
Recommended Posts