Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, Stiletto87 said:

Verovatno se i u drugim siromašnim zemljama promoviše deretićevska istorija

Da, i to u velikoj mjeri objašnjava zašto su te zemlje siromašne. 

• Like 3
Posted

Miroljub Petrovic i Novak Djokovic promovisu stvari koje najopstije gledano spadaju u stil zivota i pojedine su apsolutno stetne.

Miroljub Petrovic ima privatni "univerzitet" "prirodne medicine" zbog cega takodje treba da robija, a Novak Djokovic i zena mu (da o njoj ne pocinjem), ima slike na instagramu sa izvesnim Davidom Avokado Vulfom koji je belosvetski prevarant, takodje treba da robija i odgovoran je za smrt ljudi.

I da, to nikako nije uporedivo sa reklamiranjem kladionica, neuporedivo je gore.

Svako dete danas zna sta je kladionica i kocka, sigurno nece da ga zavede glupava reklama na televiziji.

Zna se i sta je alkohol, duvan i droga, to se ne reklamira, pa opet imas zavisnike od toga. Praviti problem od reklama koje nemaju same po sebi efekat koji im se pripisuje, i deo su jednog mnogo sireg problema koji je posledica stanja u drustvu, a ne njen uzrok, je suludo.

Posted
6 minutes ago, Beonegro said:

Da, i to u velikoj mjeri objašnjava zašto su te zemlje siromašne. 

Nego šta. Eno UAE i Katar prednjače u progresivnim stavovima, pa su zato bogate.

Posted

Moja 2 dinara na ovu temu koja nema veze sa košarkom Kao što uzvik Andrije Miloševića VOLCANOBET ne navuče ljude na kocku, tako isto ni Đokovićevo verovanje u nebuloze neće navesti čoveka da veruje u to. Sve polazi iz kuće tj. od roditelja pa onda i najbližeg okruženja. 

• Like 1
Posted (edited)
44 minutes ago, McLeod said:

Miroljub Petrovic i Novak Djokovic promovisu stvari koje najopstije gledano spadaju u stil zivota i pojedine su apsolutno stetne.

Miroljub Petrovic ima privatni "univerzitet" "prirodne medicine" zbog cega takodje treba da robija, a Novak Djokovic i zena mu (da o njoj ne pocinjem), ima slike na instagramu sa izvesnim Davidom Avokado Vulfom koji je belosvetski prevarant, takodje treba da robija i odgovoran je za smrt ljudi.

I da, to nikako nije uporedivo sa reklamiranjem kladionica, neuporedivo je gore.

Svako dete danas zna sta je kladionica i kocka, sigurno nece da ga zavede glupava reklama na televiziji.

Zna se i sta je alkohol, duvan i droga, to se ne reklamira, pa opet imas zavisnike od toga. Praviti problem od reklama koje nemaju same po sebi efekat koji im se pripisuje, i deo su jednog mnogo sireg problema koji je posledica stanja u drustvu, a ne njen uzrok, je suludo.

Ovde pričamo šta ugrožava ljude u Srbiji. Ovde većina, kao ni ja, ne zna ništa o tom Nestorovićevom univerzitetu prirodne medicine, kao ni o Davidu Avokadu Vulfu, pa ne može ni da nas ugrožava, a šta ugrožava tamo neke po belom svetu, zabole nas.

Kladionice i kocka ugrožavaju neuporedivo veći broj ljudi u Srbiji nego te gluposti i upravo činjenica da većina dece zna šta je kocka i klađenje, a nema pojma ko su Nestorović i Vulf, to dokazuje. U kladionicama najčešće ne postoji dovoljno kontrole da li pruža usluge maloletnicima, niču kao pečurke blizu škola i sponzorišu sve po Srbiji, pa i vladajući režim. 

Ako čovek nije povodljiv i razmišlja svojom glavom, nikakvi tuđi stavovi ne mogu da ga ugroze, dok se na kocku i klađenje ljudi mnogo lakše navuku.

Edited by Stiletto87
Posted
45 minutes ago, Stiletto87 said:

Nego šta. Eno UAE i Katar prednjače u progresivnim stavovima, pa su zato bogate.

Iz ovoga se samo vidi da ne znaš ništa o Emiratima, jer su oni bukvalno potvrda onoga što sam napisao. Najuspješnija država u Zalivu sa najmanjim per capita resursima, i najmanje zatucana. U odnosu na komšije dođu kao Holandija u odnosu na nas. 

Posted
4 minutes ago, Beonegro said:

Iz ovoga se samo vidi da ne znaš ništa o Emiratima, jer su oni bukvalno potvrda onoga što sam napisao. Najuspješnija država u Zalivu sa najmanjim per capita resursima, i najmanje zatucana. U odnosu na komšije dođu kao Holandija u odnosu na nas. 

Kakve veze ima koliko su zatucane u odnosu na komšije. Svakako su mnogo zatucanije od svih siromašnih evropskih država.

Posted
4 minutes ago, Stiletto87 said:

Svakako su mnogo zatucanije od svih siromašnih evropskih država.

Prije dvije godine sam mislio da je tako, ali više nisam siguran. Istina je da oni idu sporo naprijed, ali je zato impresivno koliko brzo mi idemo u rikverc. 

Posted

Ako ovo čudovište što se nadvilo nad Srbijom ima više ruku, zasigurno je jedna krvava zbog kladionica. Glavni sponzor sns kartela su kladionice i predstavljaju jedan važan faktor u svemu što čini ova žločinačka organizacija. Iako bi i u normalnim uslovima svaka reklama kladionica bila loša, meni se smuči kad vidim bilo kog našeg sportistu u reklami jer sam svestan pozadine i njihove veze sa kartelom.

• Like 10
  • Pumpaj! 1
Posted

A zašto uopšte moramo da merimo ova dva zla - promovisanje kladionice i nenaučnog mišljenja? Činjenica je da su oba neprihvatljiva za profesionalne sportiste.

U međuvremenu, Bogi čestitao svima na medaljama

• Like 1
Posted

Rasprostranjenost reklama za kladionice je štetna zato što kreiraju kontekst i vrše pritisak na podsvest. Pojačavaju njihovu sveprisutnost i još gore, prihvatljivost - ne mogu da budu toliko loše ako ih reklamiraju poznata lica. Pritom, u rečniku se sve više koristi termin "igra". Dakle, ne idem da se kladim nego da (se) igram, a to podržavaju Jokić, Pešić i mnogi drugi sportisti i glumci. 

Klinci znaju šta je klađenje i čuli su za zavisnost, ali ovako im se olakšava (i ne samo njima, nego i labilnim ili očajnim ljudima) da misle da se loša strana te "igre" neće desiti baš njima. 

Ima još toga zašto je ovolika promocija klađenja štetna ali i ovo je dovoljno.

• Like 12
Posted

Kako jebote dodjoše na ovoj temi do Deretića?

Osim ako se nije vratio iz Vallhale  ili gde god drevni Sorabi odlaze pa ga Čovke nije postavio za novog selektora ....

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Imam utisak da pojedini forumaši misle da to što reklame za kocku ne utiču na njih znači da ne utiču ni na koga. Ispada da su sve te izuzetno uspešne firme blesave što daju tolike pare na marketing.

Inače je sve to toliko normalizovano da uskoro očekujem Narodni Mozzart Bet muzej i Jugoslovensko Admiral Bet dramsko pozorište.

• Like 1