Dropkick Murphys Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 40 minutes ago, stefan81888 said: Ovaj sastav, čak i bez Bogdana, ima dovoljan kvalitet za zlato. Mnogo veliki problem je kad ti se jedan od najbitnijih igrača povredi u toku turnira. Da si na startu priprema znao da ne računaš na njega, spremao bi se, pravio taktiku, imao viziju kako da zamaskiraš sve i da ceo tim zaboravi na to. Slično kao što smo u Manili igrali bez Jokića, kao da nam taj lik uopšte i ne treba, a samo mogu da zamislim da se povredio u grupi na OI, kad smo postali zavisni od njegovog uticaja. Loša sreća. 10
Problem sa licnim greskama Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 31 minutes ago, diego said: Pa ne moze, jer si cutao na moj post, nisi rekao da pristajes da ne pises ako pobedimo. Jebiga. Večito loše odluke na zicere. Edited 3 hours ago by Problem sa licnim greskama 1
Sector Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nema ovaj sastav kvalitet za zlato, iako je Finska morala da se dobije. Ali za zlato svakako Jokić ne bi bio dovoljan a sem njega nema tu game changera. 2
stefan81888 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 5 minutes ago, Dropkick Murphys said: Mnogo veliki problem je kad ti se jedan od najbitnijih igrača povredi u toku turnira. Da si na startu priprema znao da ne računaš na njega, spremao bi se, pravio taktiku, imao viziju kako da zamaskiraš sve i da ceo tim zaboravi na to. Slično kao što smo u Manili igrali bez Jokića, kao da nam taj lik uopšte i ne treba, a samo mogu da zamislim da se povredio u grupi na OI, kad smo postali zavisni od njegovog uticaja. Loša sreća. Apsolutno. Ja se slažem sa tobom i sa postom koji je napisao @Del Piero Opet, tim kome startuju Jović-Petrusev-Jokic ne može da se sabere na skoku. U spoljnoj liniji fali Bogi u svakom smislu, ali nije opravdanje da se ne izgine na parketu. Ja bih od pojedinih naših igrača sinoć bio okej da sam video 5 penala i 0 poena. Ne kažem da se niko nije ni trudio ali smo morali da izrudarimo pobedu sinoć, makar na silu. 1
Piksi Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Inace, fun fact, ko je juce jos gore sutirao trice od Gudure (1/8) i Dobrica (1/6)..? Hint: Nije Mike Lowrey 🙂
NikadProtivKaline Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago resili nas valtonen i jantunen cudan neki vajb kod igraca gudura uplasen jer se odjednom od njega ocekuje vise, a ne moze bogdanu ni pertle da veze spisu van forme, debeo i trom, sto zna i sam, ali i dalje tripuje neku velicinu...a isto ne ume pod pritiskom petrusev verujem ljut sve vreme sto ne igra vise i sto ima nule respekta od sudija(ovo drugo je tacno jbg, ali mislim da je to zbog njega i nacina na koji komunicira) debeli previse pasivan, i to ne mislim na igracki deo nego sve ovo oko toga...ako si u denveru mogao da odjebes malouna/adelmana i ti uzmes tablu i drzis TO...morao si i ovde pirocanac spor sa reakcijama, a i one su bile pogresne....ne znam da li je menjao nesto u strucnom stabu, on je 100god imao i proslo prvenstvo, ali za te neke mini korekcije tokom utakmice ima i asistente koji valjda vide nesto i sugerisu steta, jeste ovo bila odlicna prilika za taj last dance...nadalje bicemo bitni verovatno kao neka bosna ili crna gora 1
Čočo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Je l' Čović napisano neko saopštenje? Nije još u ponoći? Čudno... Nema nama sreće sve dok je narod podeljen, dok nas hulja maltretira i dok su borbe na ulici. Propast srpskog sporta ove godine na svim nivoima i u svim sportovima. Sve se raspada u zemlji a sport nije neizostavan deo. Šta dotakne ćaci ruka to ne može da cveta. Neće biti sreće ni za dva ćaci košarkaška kluba. Ali elem, o tome ćemo uskoro. Edited 3 hours ago by Čočo 2
Petkovic Miroslav97 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Još uvek sam u šoku.. Finska čoveče.. Sve zajedno treba da ih bude sramota, sram vas bilo! Edited 3 hours ago by Petkovic Miroslav97
DameTime Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago Zauvek će mi ostati urezana slika Gudurića koji preplašen stoji na trojci, ne sme da šutne, nego gleda gde je Jokić, da se reši lopte. I nije to bilo samo protiv Finaca. A stvarno je sramota ako je samo Bogdanov žar držao ekipu na okupu i da oni nemaju taj, kako bi Kari rekao, ponos. Ne mora ni da bude nacionalni, makar lični... 1
Pero_Cameron Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pola godine samo mislim o ovom EP i planiram godisnje i slobodne dane kako bih mogao da ispratim ovo prvenstvo. Boli i ne prestaje. 1 1
Ne sam Safete Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Dobro, ako nista drugo uveli su vjeronauku u reprezentaciju. 1 1
longbowman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Treba sada da nađemo još starijeg i senilnijeg trenera. Akcije da mu budu nacrtane u godišnjem rokovniku koji je dobio na simpozijumu Duga AD ( fabrika boja i lakova ) -1987 godine. Cigani svaka čast, ne smem da zamislim šta bi se dogodilo da se ostvario neki vaš maksimalistički scenario - da ste doveli ove dve kanturine u paketu. Stavili bi moratorijum od 99 godina na dovođenje domaćih igrača verovatno. Edited 3 hours ago by longbowman 11
Čvarkov Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Prelomni trenutak se desio u trećoj četvrtini. Kada smo imali prednost i konačno počeli da kontrolišemo utakmicu, a njima zabagovao šut, nastavili su da nam skaču po glavi, kupe ofanzivne skokove kao da su nam u reketu Kenan i Jago, a mi ništa nismo mogli da organizujemo u napadu. Ostaje njihov igrač (zaboravio sam koji) sam kao duh na trojci, njegov čuvar ne kreće ka njemu već na skok, ovaj naravno daje trojku i šut im se opet otčepi. Tu je bilo gotovo, do kraja je bilo samo mučenje.
Borky Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Aj aj koga zabole za ovo,sad da brojimo koliko je dao Cima,Karlik,Bonga,Rivero... Sta nas briga sto umesto Davidovca koji moze preuzeti sve od 1 do 5 ide Tristan koji je 3x zakucao na pripremam al nije siguran gdje da stane na terenu. Hvala bogu nema vise mesara Lazica,Milosavljevica,Kalinica i ostalih staromodnih igraca koji igraju odbranu ipak je 2025 igra se run and gun. Imas 2 igraca koji igraju odbranu od toga jedan ima 38god. al ni jedan ti nije na terenu kad se utakmica resava i protiv Turske ni protiv Finske. Nije ni cudo kad imamo selektora koji kladim se ne moze nabrojati sve igrace sad da ga pitas al nije on kriv sto mi molimo njega jer NEMA KO.
diego Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Mislim da je ova nasa ekipa, bez Bogdana i sa polu Avramom, te slabom rotacijom, apsolutno egal sa Finskom, da igramo 10 puta sa njima, tu bi skor bio 5:5. Edited 3 hours ago by diego
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, JPM said: Inače, neko je lepo primetio da je nedostajalo prodora do koša. Znate ko je među najboljim igračima, slobodno mogu reći i na svetu, u prodorima i sa leve i sa desne strane, i to sve u ovim godinama? Nikola Topić. To možda u Aba ligi i u juniorskoj konkurenciji. 8 1
Zvezdaš96 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 58 minutes ago, Del Piero said: I da, meni je od sinoc najvise bilo zao onog naseg navijaca koji je plakao i vas koji ste tamo ili cete tek otici. Meni je uvek malo muka da gledam ostatak turnira kad ispadnemo, a ici tamo i gledati uzivo je 10x gore. I isto tako razmisljam da je dobro ispalo sto nisam otisao u Rigu i koliko je odlazak u Manilu zapravo user i jedno jako iskustvo u svakom smislu. Meni je i to bilo tužno i plakali smo i kukali svakako posle finala, jer je to po mom misljenju od svih finala koje smo igrali godinama unazad i takmicenjima bila ubedljivo onoo najveća šansa da kažemo za zlato, znači i pre OI sam mislio da Ameri uzimaju i nikako nisam mislio na zlato, alii posle demoliranja Kanade i posle onakvog nevidjenog meča, baš sam čekao finale sa manjom dozom strepnje, ali imao osećaj da je što se kaže TO TAJ DAN... i TO TA ISTORIJSKA ŠANSA ZA ZLATO, alii... A onda i pre ovog evropskog sam bio u fazonu, niko nije povredjen svih 12 najjačih nam je krenulo i sve osim zlata ovde je neuspeh, a na kraju ćemo završiti lošije i od 2022.godine i bićemo verovatno zvanično na nekom 13.mestu na Evropskom, što je DEBAKL.. 😞 11 minutes ago, Borky said: Aj aj koga zabole za ovo,sad da brojimo koliko je dao Cima,Karlik,Bonga,Rivero... Sta nas briga sto umesto Davidovca koji moze preuzeti sve od 1 do 5 ide Tristan koji je 3x zakucao na pripremam al nije siguran gdje da stane na terenu. Hvala bogu nema vise mesara Lazica,Milosavljevica,Kalinica i ostalih staromodnih igraca koji igraju odbranu ipak je 2025 igra se run and gun. Imas 2 igraca koji igraju odbranu od toga jedan ima 38god. al ni jedan ti nije na terenu kad se utakmica resava i protiv Turske ni protiv Finske. Nije ni cudo kad imamo selektora koji kladim se ne moze nabrojati sve igrace sad da ga pitas al nije on kriv sto mi molimo njega jer NEMA KO. Znam da će možda moj post sada deprimirajuće zvučati, ali ja sam ubedjenja ako ne ove, ali onda naredne sezone ako ceo tim ostane na okupu, da ćemo imati dobru, a možda i izuzetno dobru sezonu i istorijski najbolju sezonu po broju pobeda u Evroligi sa ovom ekipom, jer ova ekipa Zvezde nije run and gun samo, već zaista imamo ogromnu snagu i šansu da cepamo i peglamo dobru odbranu, da budemo medju najboljima u Evroligi na skoku, a nisu nam ni igrači svi bezmudaši, tako da nemoj se iznenaditi, ako Zvezda baš sa kolonijom stranaca uradi u ove 2 sezone koliko je još Sferopulos na klupi dostaa VIŠE, nego sve prethodne ekipe gde su nam Lazic, Lazarevic i Mitrović bili okosnica tima... iako oni VOLE Zvezdu, a stranci je ,,mrze"..
СтелаРоса Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ajd i ja da se upisem nakon prespavane noci sto bi se reklo. Mislim da je razocarenje koje sledi posle neuspeha proporcionalno ocekivanjima koja se postave pred neku utakmicu ili takmicenje. Shodno tome moj bes i razocarenje je manje nego kod mnogih, ne zato sto nisam ocekivao ili nas nisam video na evropskom tronu, nego jer u mojim ocima nije sve bilo tako savrseno oko ovog tima pa sam bio svestan da se ovako nesto moze desiti. Prethodno EP smo ispali takodje u 1/8 finala, a na OI bili pred ispadanjem u 1/4 finalu. Kasnije je onaj brutalan mec protiv dream tima malo i prekrio te cinjenice, ali odredjeni problemi u timskoj i individualnoj igri su ocigledno ostali i u kombinaciji sa povredama nas doveli do toga da ispadnemo od Finske. Ko je pratio jucerasnji dan i ostale utakmice video je da jebeni Portugal igra tri cetvrtine egal sa aktuelnim prvakom sveta, a Svedjani skoro pa izbacuju Turke koji su medju prvim favoritima za zlato. Zaista nije floskula da danas svi znaju da igraju kosarku i ove slabije ekipe su takticki dovoljno potkovane, pritom naprzene, da kada nalete na ranjivog protivnika sa jacim sastavom mogu vrlo lako da ga pobede. A eliminacione utakmice su nezgodne uvek bile i bice. E zbog svega ovoga sto sam napisao nisam toliko sokiran nasim porazom koji objektivno gledano jeste veliki neuspeh. Povreda Bogdanovica je donela disbalans u timu. Postali smo previse predvidivi sa spustanjem lopte Jokicu, za koje opet neko kaze saigraci nisu u stanju ni da mu dodaju loptu, ali nije lako kada si limitiran samo na tu opciju, pita se i protivnicka odbrana nesto, valjda. Da Guduric i Micic oduvek igraju slabo za reprezentaciju takodje znamo i moglo se naslutiti da ce nam se bekovska linija skroz raspasti odsustvom Bogdana, pa i Alekse. To da ce Jokic da isporuci svojih 30ak poena, a ostali ce vec nekako nakupiti ostatak potreban za pobedu ne moze uvek da sljaka. Mora biti jedna pouzdana opcija spolja sto mi nismo imali nazalost. Sta je sa Guduricem i Micicem stvarno ne znam, ali to pitanje treba resiti, a ne iznova i iznova muciti i njih i nas. Naravno nisam deo tima pa ne znam, ali ovako sa strane utisak je da nam je falila jedna glava u svlacionici koja ce da se naje*e svega kada ekipu ne ide, tj ne kada ne ide nego kada nam skidaju lopte sa glave i sipaju trojke da ni ne podignemo ruku. Previse good guyeva u ekipi, drugari, ortaci, ali na terenu ocigledno ne bas spremni da poginu jedni za druge. Kari je realno svoje zavrsio. Znamo i to odavno da je mator, da nema mesta u klupskoj kosarci jer ga je pregazilo vreme, pa ne znam zasto bi onda u reprezentaciji bilo drugacije. Mislim da je u ovim godinama dao sve sto je imao. 4 turnira, 2 medalje, ok je to. Siguran sam da ce i on sam odustati sada, doduse ni ne znam do kada ima ugovor, i prepustiti mesto nekom novom treneru. Ono sto mene najvise brine je buducnost nase kosarke i reprezentacije. Uz sve mane koje ovaj sastav ima, deluje mi da kroz par godina necemo imati ni blizu ovako kvalitetan sastav. Bogdana ne znam kako cemo nadoknaditi kada dodje vreme za to. Plasim se da ce nam ispadanje u 1/8 i 1/4 finala postati realnost, ali ajde videcemo. 1
dekifisher Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Meni je Bogdan od početka delovao jako čudno. Ne zbog slabije igre, to je normalno u pripremnom periodu, nego nešto u njegovom stavu i ponašanju na terenu. Namršten, bez da sam video trunku radosti što je tu. Možda je imao neki fizički problem koji se krio, a koji je uticao na kasniju povredu ili je nešto drugo u pitanju. Svakako, nije bio sav svoj. Kari mi je posebna priča. Da li je umislio da je Bog, ili su godine napokon pojele mozak, ali ova preuzimanja kad imaš Jokića na parketu, gde on juri za bekovima je za verovali ili ne. Ne sećam se da smo na OI uopšte videli Joku van reketa. I pored ovog debakla, i dalje imamo vremena da se resetujemo sa nekim ozbiljnim selektorom. namerno kažem selektor a ne trener, jer je to prava reč. 95% onoga što treneri rade u klubovima je neprimenjivo na ovaj sistem takmičenja od mesec dana pripreme. Treba nam neko sa iskustvom selektorskog posla u poslednjih 5-6 godina. Kokoškov, Sale, Džile, možda neki stranac. U idealnom svetu, Savez bi pitao Jokića, N. Jovića, pa i Bogdana ko je čovek kome bi se odazvali na poziv. Kakva crna smena generacija! U ovom trenutku bi to značilo neučestvovanje na OI a možda i na SP. Naše najtalentovanije dete Topić, sve i da to koleno bude ko novo, neće igrati više od 5 minuta po utakmici (ako i toliko). Tristan, Balša, Smajli, Trifa kao nosioci repke? Haha Moliti, kumiti većinu ove ekipe da izgura do kraja OI u LA-u. Do tada će nam Miško već napraviti nekoliko igrača Na žalost, u našem svetu, već vidim kako Ćoki postavlja ovog ćacija što je vodio U20 za selektora, osim ako ga Oskar ne zaustavi i postavi neko zvučno ime, a da je politički podoban. Evo Vlado Djurović je već dao predloge.
Kosjan Willavić Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, dekifisher said: Meni je Bogdan od početka delovao jako čudno. Ne zbog slabije igre, to je normalno u pripremnom periodu, nego nešto u njegovom stavu i ponašanju na terenu. Namršten, bez da sam video trunku radosti što je tu. Možda je imao neki fizički problem koji se krio, a koji je uticao na kasniju povredu ili je nešto drugo u pitanju. Svakako, nije bio sav svoj. Kari mi je posebna priča. Da li je umislio da je Bog, ili su godine napokon pojele mozak, ali ova preuzimanja kad imaš Jokića na parketu, gde on juri za bekovima je za verovali ili ne. Ne sećam se da smo na OI uopšte videli Joku van reketa. I pored ovog debakla, i dalje imamo vremena da se resetujemo sa nekim ozbiljnim selektorom. namerno kažem selektor a ne trener, jer je to prava reč. 95% onoga što treneri rade u klubovima je neprimenjivo na ovaj sistem takmičenja od mesec dana pripreme. Treba nam neko sa iskustvom selektorskog posla u poslednjih 5-6 godina. Kokoškov, Sale, Džile, možda neki stranac. U idealnom svetu, Savez bi pitao Jokića, N. Jovića, pa i Bogdana ko je čovek kome bi se odazvali na poziv. Kakva crna smena generacija! U ovom trenutku bi to značilo neučestvovanje na OI a možda i na SP. Naše najtalentovanije dete Topić, sve i da to koleno bude ko novo, neće igrati više od 5 minuta po utakmici (ako i toliko). Tristan, Balša, Smajli, Trifa kao nosioci repke? Haha Moliti, kumiti većinu ove ekipe da izgura do kraja OI u LA-u. Do tada će nam Miško već napraviti nekoliko igrača Na žalost, u našem svetu, već vidim kako Ćoki postavlja ovog ćacija što je vodio U20 za selektora, osim ako ga Oskar ne zaustavi i postavi neko zvučno ime, a da je politički podoban. Evo Vlado Djurović je već dao predloge. Ja sam ubedjen da je Bogdan imao manjih problema sa povredom za vreme priprema, ali da se krilo zbog kluba da bi igrao na prvenstvu. Od starta mi je delovao cudno 3
vladi Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Videlo se jos od onog brecanja Micica na klupi, onda isključenje Petruseva, onda Vanja koji nije imao nikakvu ulogu iako je igrao proslo OI sa jasnom ulogom da je atmosfera jako kriticna. Cak i Avramovic nije bio ni pola energičan kako zna. Nesto duboko smrdi unutar, i nije slučajno uopšte sto smo igrali ovako
Mairosu Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago i meni je bogdan delovao čudno, kao da se štedeo. neki čudan govor tela dosta i na pripremama i u nastupima. štedeo jer ga je nešto fizički mučilo, ne iz nekih offcourt razloga, nb. sad šta je tu bilo ne znam. smatram da smo loše nameštali odbranu sa jokićem, on ne može sve ono da isprati a nišanili su ga u svakom meču, turci i finci pogotovo. drugi veliki problem je što niko od spoljnih nije uzeo protagonizam kad je bogdan ispao, opet, kod nekih deluje očigledno trema i pritisak (gudurić), ostali imaju drugačije probleme/izgovore. da se ne ponavljam, meni je najveća briga ono što tek nailazi. ako prođemo kvalifikacije za SP27 bez zadrške, to će biti ultimativno najveći legat pešićevog drugog mandata, da je napravljena neka baza "drugog ešalona" koja će to iznositi. postoje goruća pitanja trenutno koje treba što pre rešavati, jer neodlazak u katar spušta zavesu jako moguće sve do 2029. a ne bih rekao da je to ikome dopadljiv scenario. 3
fedor Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 hours ago, Darko said: Kakve stvari si čuo ako već moraš da izneseš na forum? Ja sam čuo samo dobre. Nije to nikakva tajna, zabrinjavajuce je sto neke stvari koje je momak radio na elitnom nivou i po cemu je stekao ime i reputaciju sada vise ne moze da radi sa takvom brzinom, snagom i eksplozivnoscu. Pitanje je da li kao posledica same povrede ili jednostavno iz straha. Zabrinjavajuce je sto je celu godinu imao savrsenu mogucnost da radi na sutu, a njegov i ovako jako los sut je naizgled losiji nego sto je ikad i bio. Na sest utakmica letnje lige imao je jedva iznad 30 posto iz igre i 20 posto za tri. Zabrinjavajuce je sto se i dalje vidi da nije uspeo da se kompletno presalta iz juniorske u seniorsku kosarku. Sto je opet negde razumljivo jer se njegova igra bazirala na fizickoj dominaciji, a ta dominacija trenutno uglavnom ne postoji kada igra protiv odraslih ljudi. Zabrinjavajuce je sto u igri pet na pet na treningu reprezentativaca i dalje deluje kao dete koje je doslo tu da stekne malo iskustva, a ne kao neko ko moze "ukrasti" minute. Ono sto raduje je sto je momak apsolutni genije sto se tice razumevanja igre. Sto je posle Teodosica najbolji asistent kog smo imali i sto i dalje ima relativno malo godina i mnogo vremena za ekstreman napredak. Znaci da se razumemo niko ne kaze da on ne moze biti dobar kosarkas jer Top to vec jeste. Ono sto je trenutno pod velikim znakom pitanja je sansa da on kao najbolji mladi igrac na svetu u jednom trenutku postane takva super-zvezda u seniorskoj kosarci, a da dobrano kasni govori i cinjenica da Saint-Supery kog je Topic porazio te2023ce u Nisu igra na ovom prvenstvu 17 minuta po utakmici za Spaniju i daje skoro 9 poena. Mi vecega talenta nemamo trenutno, a nemamo ni u perspektivi i ako on ne postane elitni igrac tesko da cemo takvog imati u dresu reprezentaciije kada se Jokic i Bogdan oproste, a taj trenutak je verovatno dosao. 1
Mairosu Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, fedor said: a da dobrano kasni govori i cinjenica da Saint-Supery kog je Topic porazio te2023ce u Nisu igra na ovom prvenstvu 17 minuta po utakmici za Spaniju i daje skoro 9 poena. uz dužno poštovanje saint-supery na depth chartu španije ima tačno možda de larreu ispred sebe, ne likove koji su osvojili svetsko srebru i OI bronzu. njemu je bilo dosta da kaže "hoću" kad ga je selektor pozvao. u tom segmentu nije ista situacija, sve ostalo se mahom slažem. 1 1
Recommended Posts