Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nisam video bilo kakav direktan okršaj Micića sa selektorom. Meni je izgledalo kao da se žali nekome ko sedi pored njega na klupi, ili pak da mrmlja sebi u bradu, uz vidljiv izliv nezadovoljstva.

Posted

O ovome pričate?

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/eurobasket/video-reakcija-sve-govori-vasa-nije-imao-svoj-dan/

Ovo nema šanse da nisu jasno svi oko njega skapirali šta govori, ako je bilo šta na račun selektora, čulo je jasno bar 5 ljudi i Micić je večeras na putu za Beograd, Bugarsku ili gde već.

Nekako mi ne deluje da je to slučaj i da bi se već za vreme za tekme već sve znalo, on leteo, a konferencija izgledala drugačije.

Posted (edited)

Petrusev dobio mec suspenzije

Edit - pogresno procitah, bolje da kuntam ali nece san na oci zbog Bogijeve povrede

Edited by drperce
Posted

Utisci:

- Ovde najviše brine povreda Bogdana.

- Ovu smo utakmicu otaljavili i dobili na suv talenat. Brine odbrana malo, rotacije nisu štimale kako treba. Da li je to zbog kurcobolje ili priprema, videćemo. 

- Portugalcima svaka čast, imaju srce i ne plaše se borbe.

- Malo se suviše mrači ovde, mislim da smo se štekali za sutrašnju utakmicu.

- Stvarno se nadam da Vasa nije opsovao Pešića, ako jeste zaslužuje tretman Radmanovića. 

Posted

Kao kad na basketu naletiš na rukometaše, znaš da ćeš ih dobiti svakako na košarkaško znanje, pa ti se ne zapinje puno. Njima je to basket dana, prilika da dobiju košarkaše i igraju kao da im život znači od tog basketa. - E tako sam ja doživio ovu utakmicu. Može se reći da nam je ova utakmica testirala karakter, možda idealna prilika da pokažemo odgovor, i pošaljemo sliku direktnim rivalima, ali i ne mora.

Španija je (zaboravih koje godine) odigrala na leru grupnu fazu, i završila 4. pa kasnije istamburala sve do zlata. Ne kažem da ćemo i mi slično, ali ne treba puno očekivati od igre u ovoj fazi turnira, s toga su i bespredmetne pretjerane kritike.

Najvažnija je pobjeda, da naši osjete malo fizičku igru i da se pripremimo psihološki za istu, i da se održi i dalje disciplina&hemija u ekipi. Ostalo.. bring on Letonia.

• Like 21
Posted

Tbh, ovo Micićevo mi je gore od Filipovog ispada. Jeste Petrušev napravio sranje na utakmici, ali izribaš ga, disciplinuješ i pritegneš mu taj lanac. Makar nije upereno ka bilo kome u timu.

Razumem i da ne može sve biti sjajno i bajno, naljute se oni jedni na druge, popičkaraju, samo nek to bude u svlačionici. Ovo mi je izgledalo jako ružno.

Pri čemu je ovo već drugo EP koje neko propušta kako bi Vasilije imao svoj protagonizam u timu. Očigledno Kari veruje u njega, čim mu toliko "kenja svaki dan". Neće dobiti tretman Radmanović zato što ovo nije isti Kari Pešić od pre 20ak godina... 

Inače, ko se seća i prošle godine je bilo nešto pred kamerama, na kraju jedne od utakmica dok su bili na centru, Micić je nešto prikenjavao. Bogdan mu je rekao da ućuti, a onda je Nikolica Jović video da ih kamera snima i stao ispred kamere. Tako se to radi :classic_smile: Očigledno nije sve idealno, koliko god se mi ložimo na atmosferu i sve, ima tu turbulencija.

• Like 7
Posted

Nisam vidio situaciju sa Micićem, ali on jeste prvo nezadovoljan sa sobom, a uz to vjerovatno i sa trenutnom ulogom u ekipi. Ipak je on bivši MVP, NBA igrač, trenutno najskuplji u Evropi, a bukvalno je 11./12. igrač rotacije.

Uz to, izmjenio se naš napad, ne igramo puno pick na lopti, nego više lopta kruži, imamo dosta kretnji i blokova od lopte, i jednostavno se ne snalazi najbolje u ovoj novoj postavci sa bržom igrom.

Drugi unit je neefikasan, i trebaćemo da pokrenemo Guduru i Micića, eh sad da li ćemo sa izmjenama mijenjati i postavku u napadu.. Će vidimo, ja mislim da će Pešić odraditi tu korekciju.

Inače, ništa strašno što se tiče Vase. Očekujem 10+ partiju protiv Letonije, taj matchup mu više odgovara definitivno. 

• Like 4
Posted

Portugalcima treba zahvaliti sto su nas u ovako ranoj fazi takmicenja isprebijali i sigurno podigli nivo nase takmicarske spreme, da ne kazem nabrijali nas za naredne meceve. Neka isplivaju sad odmah i problemi i nervoza i nezadovoljstvo, dok ima prostora da se to istrpi, a da rezultat ne trpi. Bolje tako nego da u leru odigramo prvi deo, da sve bude bajno i sjajno, a da onda u nokaut fazi krene ovo da se desava. 

Micic, Guduric, nista novo da su nesnadjeni u reprezentaciji, nazalost. Nemam objasnjenje zasto je tako, ali su obojica kvalitetni i imace svojih 5 minuta, samo ne treba ocekivati da ce u kontinuitetu da kidaju kao Bogdan npr.

• Like 4
Posted
16 minutes ago, СтелаРоса said:

Micic, Guduric, nista novo da su nesnadjeni u reprezentaciji, nazalost. Nemam objasnjenje zasto je tako, ali su obojica kvalitetni i imace svojih 5 minuta, samo ne treba ocekivati da ce u kontinuitetu da kidaju kao Bogdan npr.

Ne bih mogao reći da Bogi kida ovaj ciklus, još je u off fazi. Čak i ova povredica je došla, jer nije bio spreman za igru. Trčkara, šetka.. što je opet ok za ovu fazu, ali moraće on da pogura malo, ipak kapiten nije svako.

Micić i Gudura trebaju loptu u rukama da budu korisni, potrebno im je vrijeme da zaverglaju i da kontrolišu igru. Igra bez lopte, utrčavanje, spot up šutevi jednostavno nisu njihov forte. Meni se sviđa Gudurić na 3, da dobija centralne pickove, a u ćoškovima Dobrić/Marinković/Aleksa.. nekako mi je tu bio najproduktivniji. Vjerujem da imamo luksuza da to radimo sa drugim unitom par sekcenci.

• Like 9
Posted
1 hour ago, Princeton said:

Uz to, izmjenio se naš napad, ne igramo puno pick na lopti, nego više lopta kruži, imamo dosta kretnji i blokova od lopte, i jednostavno se ne snalazi najbolje u ovoj novoj postavci sa bržom igrom.

Dva-tri puta dok je on na centralnoj poziciji neko se otvara sa strane (N. Jović jednom, sećam se) a on ne prosleđuje loptu nego nastavlja da skenira odbranu i traži pukotine. Na prvi pogled deluje da carini loptu i ne zarezuje ostale a u stvari je baš u pitanju međusobno uklapanje, na stranu fizičko stanje.

Nezavisno od ove Bogdanove povrede, za koju se nadam da je lakša, mislim da bi Gudurić u ozbiljnijim mečevima dobijao minute sa najboljim saigračima parketu, jer se bojim da će se više sudarati i gledati ako ostane ovakav izgled petorki. 

Milutinov baš slab u napadu ali je imao finih sekvenci u odbrani i na skoku. Ne tokom celog meča ali jeste bilo vidljivo.

• Like 5
Posted

Mene jedino brine Bogdanova povreda. Okej, ekipa može da se skupi, ali za eliminacione mečeve bi nam i te kako bio ogroman liability ako bismo morali bez njega.

Jebiga, Bogi je simbol snage reprezentacije, jednostavno kad je tu svi verujemo da možemo do kraja.

Bukvalno sam u iskušenju da odem i zapalim onu slavsku sveću za njegovo zdravlje, to ne radim ni za slavu... Ili ako treba da manifestujem Ana Bučević metodom, ono tapkanje, ili da zapalim mirišljave sveće... ☺️

Posted

Što kaže Princeton, Vasa je pre svega nezadovoljan sobom. Pre nego što se desio "incident", njemu je lopta prošla kroz ruke i spičila ga u glavu. Ne znam ko ne bi popizdeo zbog te situacije, zbog koje dobija kritiku od Pešića i izvođenje iz igre. On je samo svoju frustraciju u trenutku pogrešno usmerio.

Jako loše, naravno, ali za razliku od Filipovog poteza, ovaj nije imao nikakvog uticaja na dalju igru na terenu. Za Filipa imam mnogo manje razumevanja - on dobija isključenje u kom? drugom, trećem minutu? Nije kao da su ga tukli ceo meč pa da mu je pao mrak na oči na kraju.

Kamera ga je uhvatila, inače bismo živeli u blaženom neznanju. Skoro pa sitnica. Teraj dalje.

Posted

Imao je i Bogdan neke nervozne ispade na klupi na nekom od prethodnih takmičenja, pa se nije ništa desilo. Jbg. ko zna koliko takvih situacija bude tokom tih turnira a da i ne znamo. Vasa će se ohladiti kad se smiri, matori je dovoljno iskusan da ne seče granu na kojoj sedi, i to je to.

• Like 7
Posted (edited)

Mislim da Kari forsira da ovaj nazovi second unit igra iste setove kao i prvi iz razloga uigravanja međusobnog a i radi lakšeg šetanja igrača iz uslovno rečeno prve u drugu petorku. Ovo sve da bi mu guste završnice igrali najraspolozeniji bez obzira kojoj grupi pripadaju. 

E sad kada zapne i protivnik zatvori flow lopte i kretnji, može to i da se svede na pik Vase, Stefana, Gudure il Bogdana.

Ovo je još faza uigravanja kako god to zvučalo. Vasa garant kune sudbu kletu zato što su teške noge vidljivo je da ne silazi sa bicikla da bi održao tonus. Ja bih danas počeo sa njim da ne trpi rezultat a i zbog njegovog samopouzdanja, možda mu se i otvori.

Btw biće zajebano danas jer su domaćini skinuli mrak i igraće rasterećeno. Imaju snage i džebane pred domaćom publikom.

Pravi test

Edited by odupri se ludilu
  • Like 5
Posted

Trebala nam je jedna ovakva utakmica,da se igrači pozovu na oprez,da niko neće skidati gaće unapred.

Petrušev je načinio nepromišljen potez,kroz karijeru ga prate ovakve stvari,ali ne sme ovo da mu se dešava,ovo je turnir,ne smeš ostaviti saigrače na cedilu.

Brine me kao i sve stepen Bogdanove povrede,nadam se da nije ozbiljno i da će moći igrati.

Raduje forma Nikole Jovića,odlično je otvorio EP.

Idemo danas sa maksimalnom koncentracijom da dobijemo domaćine.

• Like 1
Posted

Kod nas svaki igrač svaki igrač (osim Milutinova) nakon skoka u odbrani traži pas napred ili kreće u dribling i napada u ledja. To ne izgleda baš sjajno, zato i gubimo nešto više lopti a često smo i ivici izgubljene, tipa ono Tristan, Petrušev na sred centra prave dvokorak pa onda traže pas..

• Like 1
Posted
5 minutes ago, odupri se ludilu said:

Btw nice zajebano danas jer su domaćini skinuli mrak i igraće rasterećeno. Imaju snage i džebane pred domaćom publikom.

Mislim da se svesno ušlo laganije u meč i zbog toga što nas u kratkom periodu čeka današnja utakmica protiv domaćina koji je po logici stvari uvek napržen. Portugezi se nisu složili s tim pa je uz tuču i nervozu bilo više mučenja od očekivanog. Cenim da ćemo i mi biti fokusiraniji danas, mada brine povreda ali šta je tu je.

• Like 4
Posted (edited)
13 minutes ago, odupri se ludilu said:

@DameTimea da umesto sveće ponudiše masažu Bogdanu🙄?

Msm sveću vam ne mora niko držati😁

Kapiten ne sme da izgubi fokus. 😁 A i on je sad kao ranjena gazela, ja mu dođem neka lavica 😁

Edited by DameTime
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Posted
20 minutes ago, Barkley#34 said:

Mislim da se svesno ušlo laganije u meč i zbog toga što nas u kratkom periodu čeka današnja utakmica protiv domaćina koji je po logici stvari uvek napržen. Portugezi se nisu složili s tim pa je uz tuču i nervozu bilo više mučenja od očekivanog. Cenim da ćemo i mi biti fokusiraniji danas, mada brine povreda ali šta je tu je.

Uslo se laganije svakako.Mislili su ovo je Portugal sklonice se bez borbe.No oni nisu pa je ispalo malo mucenje jer su dobili neocekivano borbu.

Svakako ocekujem drugacije protiv ozbiljnijih protivnika jer ce se uci sa 100% fokusa i ovim iskustvom.

Ali branjenje trojki ce nam biti rak rana.

Posted
24 minutes ago, odupri se ludilu said:

Mislim da Kari forsira da ovaj nazovi second unit igra iste setove kao i prvi iz razloga uigravanja međusobnog a i radi lakšeg šetanja igrača iz uslovno rečeno prve u drugu petorku. Ovo sve da bi mu guste završnice igrali najraspolozeniji bez obzira kojoj grupi pripadaju. 

E sad kada zapne i protivnik zatvori flow lopte i kretnji, može to i da se svede na pik Vase, Stefana, Gudure il Bogdana.

Definitivno si u pravu. Samo ne znam koliko dugo će Pešić da gleda kako se muče u novim ulogama. Nekako bih svjesno i žrtvovao lošije minute da bi njima dvojici podigao samopouzdanje, pa poslije imao različite setove kad su oni u igri, i kad nisu. Interesantna dilema, i jedva čekam da vidim kako će izgledati protiv Letonije.

Svakako Letonija dolazi u pravom trenutku, jer im obojici odgovaraju match-ups. Očekujem + partije od obojice.

• Like 1
Posted (edited)
7 minutes ago, Smrtokapa said:

kunleinho-kunleinhogifs.gif

Ne znam za vas ali ova lavica je klasični Dobrić u odbrani.

😄 bio je i Vukčević u jednom lavica zahvatu, promašio plijen i loptu za 3 metra, proletio skoro do centra.

12 minutes ago, Obi-Wan said:

Ovo je so true...iz ličnog iskustva

Ko nije igrao basket protiv rukometaša ne zna šta je bol. Dok ti objasniš šta je faul, on te još dva puta udario.

Edited by Princeton
  • Like 8
  • Ha-ha 1