forumko topic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Micić je dugo van takmičarskog ritma i trebaće mu vremena da uhvati formu, a bogami i kondiciju. Svakako nije hendikep i ako završnicu iznesu Aleksa i Stef, a Micić bude osigurač da menja povremeno. Jeste neočekivano, jer je Micić generalno bolji od obojice, ali trenutno nije. Neverovatno je koliko je mali Jović napredovao i koliko nam igra zavisi od njegovih trojki, trčanja u kontre i asista. Zaista izgleda premoćno na parketu.
drgnk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Dosta loš govor tela Gudurića na ovoj utakmici, delovalo je kao da ga mrzi da izađe na teren. A i Kari bi mogao malo da smanji doživljaj sa tim njegovim rolama kao plejmejkera.
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Ukoliko Vasa ne uhvati formu do Letonije bih igrao sa kombo Jovic-Guduric protiv Letonaca. To je dobrih 10, a u slucaju Gudure verovatno 15 minuta pritiska na kojekakve Lomazse koji ce i ovako crknuti jureci Aleksu i Bogdana. Posle 7 pripremnih utakmica i uvertire na EP jos uvek ne znamo gde smo a to cemo saznati u subotu. Vidi se da je priprema priprema, a prvenstvo prvenstvo, Vukcevic ima tremu, bice to bolje. Sve u svemu ce ovo sudeci po utakmicama u prvom kolu grupa A i B biti odlicno prvenstvo gde se ni sa kim ne smes zajebavati (ako se ne uzmo u obzir 7-8 egzoticnih popunjaca mesta u grupi tipa Estonija, Portugal, Kipar itd.). Edited 2 hours ago by Problem sa licnim greskama
Princeton Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 12 minutes ago, forumko topic said: Neverovatno je koliko je mali Jović napredovao i koliko nam igra zavisi od njegovih trojki, trčanja u kontre i asista. Zaista izgleda premoćno na parketu. Rekao bih po trenutnoj formi, da je po važnosti rame uz rame sa Bogdanovićem. 1. Jokić 2. Bogdanović, Jović, Aleksa 3. Petrušev, Milutinov, Gudurić 4. Marinković, Dobrić 5. Tristan, Micić, Jović Biće interesantno pratiti trend kako budu dolazile ozbiljnije utakmice. Sviđa mi se Gudura na 3, daje dodatnu kreativnost i kontrolu. 4 1 1
Arsenije Pesic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 hours ago, DameTime said: Svaka čast, niste izdržali ni jednu jebenu utakmicu da ne opljunete po Guduriću i Miciću. Čitam i ne verujem. Ako će tema stalno ovako da izgleda, da bataljujem na vreme. 20 razlike posle prve četvrtine, 44 u trećoj, prelepa košarka, ali ne, nije to bitno, nego Micić, Micić, Micić... Ne očekujem da ne bude kritike, ali brate od prvih 10 komentara posle utakmice 7 o Miciću, 'ajde samo malo mere. Inače prva četvrtina me stvarno oduševila, nema veze što je u pitanju Estonija, to je bio jedan ozbiljan statement na obe strane terena. Ja ne znam za vas, ali meni je poseban osećaj kad zapleše reprezentacija, neuporediv sa bilo čime u sportu uopšte. 17 1
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 minutes ago, Princeton said: Rekao bih po trenutnoj formi, da je po važnosti rame uz rame sa Bogdanovićem. 1. Jokić 2. Bogdanović, Jović, Aleksa 3. Petrušev, Milutinov, Gudurić 4. Marinković, Dobrić 5. Tristan, Micić, Jović Biće interesantno pratiti trend kako budu dolazile ozbiljnije utakmice. Sviđa mi se Gudura na 3, daje dodatnu kreativnost i kontrolu. Mislim da je Jovic (tj. bice dok prvenstvo odmice) mnogo bitniji zbog kohezije druge petorke koja i u pripremama a i sada osetljivo gubi ritam naspram prve. 1
BB7 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Гудурић има неки вирус и нешто га дрма, играо је под лековима ваљда. Мицић је тек пред Словенију почео да тренира 5на5, после вишемесечне паузе. Ми на овом првентсву треба да одиграмо 3-4 врхунске утакмице, и да тада будемо дасе. Не треба нам против Естоније, Чешке, Португала или у 1/8финала да сви ту играју неку рапсодију. Него само да се лагано добије утакмица. Турска, четвртфинале, полуфинале и финале. 4 утакмице, када сви требају да буду у фул фокусу и подређени. Никада свих 12 не одигра добро. Јуче су лоше одиграли Вања, Добрић, Васа, Стефан, Тристан. Једноставно, на свакој утакмици 4 до 5 играча одигра добро, а исто толико њих лош(иј)е. Не може свих 12 добро, није то нормално. Сутра ће против Португала бити добар Васа, а лош Алекса например. Не значи то ништа. Значи само шта ће да буде када се подвуче црта. Стало нам је да победимо и онда преувеличавамо све. Што би Јокић рекао, а последњих година се све више и више понавља. За Србе је победа > спорт. Уживајмо у кошарци, биће ово прелепих надам се 9 утакмица 14 minutes ago, Arsenije Pesic said: Čitam i ne verujem. Ako će tema stalno ovako da izgleda, da bataljujem na vreme. 20 razlike posle prve četvrtine, 44 u trećoj, prelepa košarka, ali ne, nije to bitno, nego Micić, Micić, Micić... Ne očekujem da ne bude kritike, ali brate od prvih 10 komentara posle utakmice 7 o Miciću, 'ajde samo malo mere. Inače prva četvrtina me stvarno oduševila, nema veze što je u pitanju Estonija, to je bio jedan ozbiljan statement na obe strane terena. Ja ne znam za vas, ali meni je poseban osećaj kad zapleše reprezentacija, neuporediv sa bilo čime u sportu uopšte. Edited 2 hours ago by BB7 12
Princeton Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Mislim da je Jovic (tj. bice dok prvenstvo odmice) mnogo bitniji zbog kohezije druge petorke koja i u pripremama a i sada osetljivo gubi ritam naspram prve. Definitivno. Trenutno je prva petorka isuviše dominantna da bi zavisili od impakta rezervnih plejeva. Da se nadovežem i na Arsenija&Dame.. S toga mi je prilično i smiješna ova kritika upućena Miciću, koji se kroz ove lakše utakmice uvodi u formu. Šta god trenutno da dobijemo od njega (i ostalih kritikovanih) je bukvalno samo bonus. 7
drgnk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 hours ago, DameTime said: Svaka čast, niste izdržali ni jednu jebenu utakmicu da ne opljunete po Guduriću i Miciću. Nije njima problem slabija Micićeva forma, već što se njihov wet dream sa Topićem nije ostvario. Obrušavaće se na Vasu zbog grešaka sa mnogo većom žestinom, nego što bi to uradili prema nekom drugom igraču zbog istih grešaka. 2
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 15 minutes ago, Princeton said: Definitivno. Trenutno je prva petorka isuviše dominantna da bi zavisili od impakta rezervnih plejeva. Da se nadovežem i na Arsenija&Dame.. S toga mi je prilično i smiješna ova kritika upućena Miciću, koji se kroz ove lakše utakmice uvodi u formu. Šta god trenutno da dobijemo od njega (i ostalih kritikovanih) je bukvalno samo bonus. Mislim brate da nije pitanje da li cemo dobiti bonus od njegove igre nego da se redukuje svaki potencijalni malus. Ovo ne kazem kao pljuvac nego ko neko ko jako voli Vasu i bio bih kao svi ovde presrecan da udje u formu od osmina finala pa na dalje ali budimo realni, cisto fizicki je to jako tesko izvodljivo, ima visak kila, sporo se krece, nije uopste u pitanju ritam vec cista sprema zbog duge povrede. Zamisli ga za 7 dana protiv Larkina, pojeo bi ga Shane zivog. Edited 2 hours ago by Problem sa licnim greskama
drgnk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, BB7 said: Гудурић има неки вирус и нешто га дрма, играо је под лековима ваљда. Hvala na razjašnjenju, nije mi bio cilj da bacam nekakav hejt prema Guduriću, samo sam primetio da su mu kretnje nekako sporije, kao da se muči.
Princeton Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 12 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Mislim brate da nije pitanje da li cemo dobiti bonus od njegove igre nego da se redukuje svaki potencijalni malus. Ovo ne kazem kao pljuvac nego ko neko ko jako voli Vasu i bio bih kao svi ovde presrecan da udje u formu od osmina finala pa na dalje ali budimo iskreno, cisto fizicki je to jako tesko izvodljivo, ima visak kila, sporo se krece, nije uopste u pitanju ritam vec cista sprema zbog duge povrede. Zamisli ga za 7 dana protiv Larkina, pojeo bi ga Shane zivog. Protiv Slo je ubacio par šuteva, osjetio bolje loptu na vođenju, imao par finih dodavanja. Vidi se i dalje košarkaško znanje, čak i sa lošijom fizičkom spremom. Lično ne očekujem neku eksploziju, ali da privuče dodatno odbranu na sebe, donese kreativnosti drugom unit-u, pogodi par šuteva i njegova uloga kao drugi/treći plej je ispunjena. Isto tako, vidi se trud u odbrani, dobro pozicioniranje, razumije timske odbrambene kretnje.. Drugi unit je veoma kvalitetan defanzivno, tako da njegov doprinos se očekuje prije svega da ih poveže u napadu. - Larkin kao matchup mu ne bi odgovarao ni da je na vrhuncu forme, ali mi te igrače branimo timski, i vjerujem se prikladnijim igračima (Aleksa, Stefan). Samo neka Vasa pomalo podiže formu, biće od njega koristi kako turnir odmiče, to je definitivno. Edited 2 hours ago by Princeton 3
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Daj Boze. Ja se ne slazem da se dobro pozicionirao. Pucala je odbrana pri svakom closeoutu Vase, sto je i normalno jer dugo nije igrao, eto pola godine skoro. Ali da ga probijaju na prvom koraku svi je vec dosta kriticno, juce se konkretno secam dve situacije na vrhu kapice, ciljano su ga napadali, nisu ni oni ludi da to ne primecuju.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Aleksa Avramović je ladno najbitniji bek u Karijevoj reprezentaciji. Nikad to ne bih pomislio. Ali je tako. 1
stefan81888 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ovo cepidlačenje oko Vase mi je u rangu Šarenca što se nervira jer nije pala stotka.
Chaos Is Me Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Problem sa Micićem je što je on tokom cele karijere pokazao da dobro funkcioniše samo u jednom kontekstu - kad je alfa mužjak u ekipi. Ovde to ne može da bude i mnogi slabiji igrači od njega u timskom kontekstu izgledaju bolje jer su prilagođeniji ulogama komplementarnih igrača. Međutim, imati njega kao neku petu, šestu opciju je čist luksuz koji može da nas na kraju prebaci preko pobedničke linije. Polako sa njim. Ali Aleksa kakav je lik...da li igra protiv USA na OI ili protiv Luksemburga u prozorima - uvek ista atomska energija. 2
Princeton Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago @Problem sa licnim greskama Na kraju prvog poluvremena je Jokić napadnut sa vrha kapice, treba pogledati kako je Bogi (od svih igrača) zatvorio taj prostor, i uspio da se vrati na svog igrača. To ispomaganje radimo timski veoma dobro (plug the gap, stunt, jump to the ball, close out). Kad budu ozbiljnije utakmice, podićemo aktivnost i u odbrani na duže vremena. Fizički Vasa ne može da isprati, ali timski ćemo to da pokrijemo.
Wingwalker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 39 minutes ago, BB7 said: ....Сутра ће против Португала бити добар Васа, а лош Алекса например. nemoj ti ovo vidi Aleksa... Edited 1 hour ago by Wingwalker 1 1
Čvarkov Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 51 minutes ago, BB7 said: Сутра ће против Португала бити добар Васа, а лош Алекса например. 15
BB7 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Čvarkov said: Само сам дао добар пример, да допринесем тимској хемији на форуму хахахаха Ништа лично против Чачанина 1 1
Poenter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kari se žalio da nam je falila još jedna pripremna i dobili smo je. Ovo nije potcenjivanje Estonije, nismo mi ni ušli, a ni igrali meč kao da je prijateljski, ali činjenično nam je rezultat omogućio da rotiramo dosta, lepo rasporedimo minutažu i ne umaramo se. 9 utakmica se igra za 17 dana, nek smo i jednu otkačili i odradili je kao ne preterano jak trening. U tom kontekstu treba gledati i Vasinu igru, mi smo svojim ozbiljnim pristupom i igrom od starta napravili da ostatak utakmice bude kao pripremna, a da Micić igra skoro 20 minuta. Pre nekoliko dana je bilo da je odigrao pet na pet prvi put na treningu i jupi ništa ga ne boli, sad već igra 18 minuta na utakmici pa ajde sad još i da gledamo kako je odigrao tih 18 minuta. Na njemu je da diže formu sad, a najbitnije je da se vratio, a mi smo se izborili za privilegiju da ne mora odmah da rastura i da može postepeno da se vraća. Takođe, nikad se kao košarkaška nacija nismo više izdebilisali nego 2022.godine i na kraju tako i prošli. Zombirana masa koja kliče - MVP, MVP. Zemlja dva MVP-a dva najjača takmičenja na svetu, sad će njih dvojica superstarova da nam uzmu titulu pa ćemo opet da skandiramo MVP, MVP. Vasa nije to i to je ok. Snašao se u Efesu i složile su se kockice, ali nije lik da uz Jokića vodi reprezentaciju. Tad ga je pritisak pojeo, a i jednostavno nije taj nivo i to je tako, nema tu sramote. Sad nema taj pritisak, sve što treba je da bude bekap plej i puna podrška da se skroz oporavi, uđe u formu i obavi tu rolu kako treba. Jeste on igrač koji najviše zasija kada ima odrešene ruke i sistem je postavljen tako da je on jedan od lidera, ali on ne može da ispuni taj zadatak na ovom nivou. Sledeća najbolja uloga, odnosno u reprezentaciji i najbolja uloga za njega, jeste da se skine pritisak sa njega i da kao bekap plej igra bez preteranog pritiska i donese koliko može. Nisam nikad bio njegov fan, ali sad kad je tu i kad je to taj sastav, puna podrška da dostigne formu koja je potrebna da izvrši zadatak koji mu je namenjen.
Babaduka Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago Ovo malo sto je igrao Stef Jovic je delovao dosta bolje i smislenije od Vase, i dalje dosta solidan u odbrani lepo povezuje redove, dao i dva suta po meni treba da bude ispred Vase u rotaciji Ne deluje mi mnogo druganije nego 23 npr
Recommended Posts