DJ_Vasa Posted Sunday at 08:48 PM Posted Sunday at 08:48 PM 3 minutes ago, Don Dusko said: Ko nam ima sve 10.... Mene zanima šta će Ćaci junior da radi kada zaista počnu predavanja, pa sedne do nekoga ko odmah napušta kupu, kad pita kolege jesu li za kafu, a oni ga otkače. Ne znam kakav je student, ali socijalna inteligencija mu očigledno nedostaje. 1
BattleBender Posted Sunday at 08:49 PM Posted Sunday at 08:49 PM 1 hour ago, Arsenije Pesic said: Evo nam od sinoć još jedne prilike servirane na tacni. Imamo direktno izazivanje opšte opasnosti u momentu održavanja najbrojnijeg skupa ikada. Ne trebaju nam studenti da sve stane zbog toga. Prema tome na nama je. Vlast jeste ozbiljno uzdrmana na svim nivoima, pa i na onom najvišem. Ovako brojni skupovi i ovakve slike koje idu u svet direktno biju u njegov mesijanski kompleks i on ne može da uradi ništa po tom pitanju. E, ali da bi smo došli na sledeći nivo igrice, da osim što ga opasno nerviramo, krenemo konačno i u oduzimanje poluga vlasti, moraćemo da se malo isprljamo i ponešto žrtvujemo. Pomenuh gore, ide lepo vreme, treba gradjanstvo da se okupi, sa iili bez studenata, i da obilazi manja mesta. Bez obelezja stranka, cista gradjanska inicijativa. Mogu da se prikljuce studenti cisto kao "pokrovitelji". Par njih da krenu, cisto da daju na tezini. Narod je sad slab na njih. A nije da je to neka velika zrtva, samo je kanalisana organizovanost. Kad se prolepsa vreme, sta mi inace pa radimo... ili rokamo rostilj u dvoristu, idemo u neku kafanu, ili idemo da hajkamo negde van grada. Dovoljno da obidjemo te ljude, dovoljno da pricamo sa njima, da vide nismo stranci sa njima. Da otkupimo njih jaja i mleko, i sta vec, umesto da kupujemo po marketima. Mesec, 2 takvih, i imamo Vucica koji place i puca, pravi greske, Jer mu otimamo ono sto mu je najdraze. 1 hour ago, Problem sa licnim greskama said: Boris Tadic je najveca ljiga u istoriji post-slobodanske Srbije, apsolutno u rangu Vucica. Samo je on falio da se ovde profilise kao neki bivsi-predsednik i demokrata. Mrs. Ne, nije, i to je trik u koji su poverovao. Jeste slepac, ali.... Srbija je dvoriste, a mi u nasem dvoristu imamo Scar-a u metastazama svih najgorih besnila i ludila, okruzen svojim hijenama. Prvo to mora da najurimo nekako iz alvije pa da se prebrojavamo, ko ce da sadi paradajz, ko ce da rilja, ko ce da uredjuje bastu i vrt, ko ce da sprema hranu...a kome cemo da se zahvalimo, i da mu obezbedimo kartu i nesto dzeparca da ode negde druge, posto nam nije sada potreban. 8 minutes ago, harmonajzer said: Problem sa ovom državom i sa ovim narodom je što ne postoji konkretna strategija razvoja za narednih recimo 20-30 godina Nama je neophodna jedna prosvećena revolucija, ne znam kako bih to drugačije nazvao. Da ljudi nauče da misle svojom glavom, da u moru informacija prepoznaju spinove i laži, da se vrate osnovnim moralnim načelima itd. U tom smislu, studenti su već uradili neprocenjivo mnogo i ja im verujem. Takođe, čini mi se da @BattleBender - ova priča u prethodnom postu o obilasku manjih mesta po Srbiji ide u tom pravcu. Izvinjavam se na dužem postu, ovo mi je prvi upis ovde. Boldovano - Pa ovo sada je nesto najblize tome. Imam osecaj da svakim protestom ucimo kao drustvo sta mozemo, sta zelimo.Siri se ljubav, i jeste neka svoja istina. Mi nismo bili ni svesni koliko moze da bude lep drustven zivot do sada. Zivot nisu samo ispijanja kafa po kaficima, i kurcenja putovanjima za soc mreze. I mislim da se taj viris siri. I mean... imali smo 3 protesta sa po preko 200k (NS - KG- Nis) bez ijednog incidenta. Na 2 od ta 3 sam bio i bilo mi je 3 puta lepse nego na chrismtas marketu (sto mi je isto bilo prelepo kad sam bio krajem ove 2024). Ceo dan se ubedjujem sa ortakom, on ne moze da shvati koliko je znacajno za nase drustvo sto su nas ponele vrednosti i studenti, sto se ovakva energija nije generisala na polugama verovanja u nekakve licnosti, autoritete. To je toliko ogromno pozitivno iznenadjenje i senzacija za nas. Da verujem da ni sami nismo bili svesni. Mi kroz ove proteste bukvalno ucimo sta sve mozemo da budemo, sta zelimo, i koliko su nam koje vrednosti prioritet. Ovi ce da padnu pa ce da padnu. Ja sam siguran da jesen nece da docekaju. Bacih pogled na kalendar, Vidovdan je u subotu 👀 10
Marvin Posted Sunday at 08:49 PM Posted Sunday at 08:49 PM 2 hours ago, SuperTraktorko said: Najveća je promena u apolitičnima i "apolitičnima", sve ih je manje. Ovo je i moje iskustvo. Ljudi iz komšiluka, ekonomisti, IT-jevci koji su bili ili nezainteresovani ili u fazonu svi su isti, sada uveliko pumpaju. 2 1
Clash Posted Sunday at 08:52 PM Posted Sunday at 08:52 PM Hapsi moja milicijo i ovu Svabicu siri lazne vesti, Soros u pokojni Usaid joj platili. 7
SteveFrancis#3 Posted Sunday at 08:55 PM Posted Sunday at 08:55 PM @BattleBender Samo cu da te pitam kako si, nista drugo 1 1
BattleBender Posted Sunday at 09:07 PM Posted Sunday at 09:07 PM 3 minutes ago, SteveFrancis#3 said: @BattleBender Samo cu da te pitam kako si, nista drugo Ok je, hvala na pitanju! Ceka se terapija. Bliznji za sad rade istrazivanja, ja se trudim da sto vise zivim, neku lepu normalu. Bice prilike i da se prica o stanju u zdravstvu i kako i za to treba da izlazimo na ulice 😄 Nije to trenutno glavna drustvena tema, ali nase zdravstvo zasluzuje da se i za njih napravi jedno targetirano pumpanje. Sve bajke o klinickim centrima i uspesima nasih medicinskih radnika, i za to se treba najebati majke Vucicu. 13 17
Helena Posted Sunday at 09:39 PM Posted Sunday at 09:39 PM Ovaj me gospodin blokirao, pa sam preuzela sliku.
Nek grmi jako Posted Sunday at 09:42 PM Posted Sunday at 09:42 PM Videh na Utisku nedelje, među prilozima, kako je neka žena iz RTS-a nazvala studente - ruljom. I to me je podsetilo na jednu od najvećih dobrobiti ovih protesta: zahvaljujući društvenim mrežama, imamo baš tamo gde ih želimo sve one koji će se uskoro češati tamo gde ih ne svrbi - na video i audio snimcima, na fotografijama i u ostaloj dokumentaciji. Da posle ne bude - a gde su vam dokazi. 1
Volter Posted Sunday at 09:42 PM Posted Sunday at 09:42 PM Čim se režimski mediji ovoliko utrkuju da dokažu da nije bilo zvučnog topa, znači da ga je bilo. 19 2
DameTime Posted Sunday at 10:02 PM Posted Sunday at 10:02 PM @NMX ili @Don Dusko, pitanje je sad? 10 5
Thor Posted Sunday at 10:06 PM Posted Sunday at 10:06 PM (edited) A jel su ćacijima ispunjeni zahtevi? Vidim bagra otisla iz parka, ostavili šatore i svoje đubre i pobegoše. Edited Sunday at 10:07 PM by Thor
Tom Bombadil Posted Sunday at 10:09 PM Posted Sunday at 10:09 PM Nisam lepi brka al mogu da prodinstam. 7 3 2 2
Clash Posted Sunday at 10:14 PM Posted Sunday at 10:14 PM 4 minutes ago, Thor said: A jel su ćacijima ispunjeni zahtevi? Vidim bagra otisla iz parka, ostavili šatore i svoje đubre i pobegoše. Mozda ce se vratit po satore? Ipak su ih oni kupili i doneli kao i sve ostalo. Verovatno prvo kmjige da odnesu pa ce se vratiti, nisu mogli sve iz jedne ture da prevezu. 3
Smrtokapa Posted Sunday at 10:20 PM Posted Sunday at 10:20 PM (edited) 22 minutes ago, DameTime said: @NMX ili @Don Dusko, pitanje je sad? Lik koji je ovo napisao nije spreman na broj gostiju koji bi svraćali kod njega u posetu. Obuveni u martinke. Edited Sunday at 10:26 PM by Smrtokapa 2 1 4 1
DameTime Posted Sunday at 10:26 PM Posted Sunday at 10:26 PM Hahah najbolja drugarica s faksa, koja btw ne prati sport i navijanje, šalje klip uz opis da joj navijači izazivaju nepoverenje, ali za ove momke veruje da bi uleteli u frku. Lik izgovara u mikrofon KTV-a, grobari Borča uz studente do kraja, Včć pdr naduvaj nam jaja. Samo toliko. Što bi se reklo 2
Don Dusko Posted Sunday at 10:27 PM Posted Sunday at 10:27 PM 23 minutes ago, DameTime said: @NMX ili @Don Dusko, pitanje je sad? Je li smem da napisem da bi bilo jebeno pumpanje po "jajima" ! 1
Clash Posted Sunday at 10:41 PM Posted Sunday at 10:41 PM Neki tip stavio na twiteru, ne znam ko je ali ima pola miliona pratilaca, nek ae vidi sto dalje. Nije to poenta nego i komentarima neki lik iz Holandije ja mialim, izrazava sumnju kakvi su ovo protetsti svi stoje i tisina je. Tip sigurno nema pojma sta se sogadja kod nas i verovatno ga boli kurac za nas, sto je sasvim razumljivo. Zato je bitno je pumpati i na mrezama da prava informacija dodje gde moze.
BattleBender Posted Sunday at 10:45 PM Posted Sunday at 10:45 PM Inace da ne bude da tek sad uskacem na bandwagon Jovo Bakica. Jovo Bakic je mozda vec 10ak godina jedina osoba u Srbiji u cije zakljucivanje verujem. Jos nikom ne verujem u postenje, istrajnost i etiku. Ali u neciji nacin razmisljanja verujem, a to je on. _____ Nazalost, zavrsice u isti post sa vucicevicem i bizonom... Ali moram da napomenem, da ce biti jako problematicno smisliti adekvatnu kaznu (mucenje) za njih dvojicu u slicne. Ne moze samo zatvor. Mora da se uzima za primer. Mora da se jebu majke. Ne smeju da ispadnu velikomucenici i zrtve. Njih treba naterati da zive po najnerazvijenijim selima za 150e. Da svaki dan drugima sredjuju stale, bez nadnice. Da kuci imaju samo 2 kanala kad dodju. Jedan koji bi nastao od konfiskacije Pink infrastrukture, gde bi se 24h dnevno prenosila javna sudjenja, a u pauzama isli dokumentarci o svim kradjama i manifestlucima. I to sve, od nekog lokala, do rep nivo. Svaki manifetluk. I da svako sebe malo tu vide, i da za sebe cuju. Drugi kanal je koji bi nastao konfiskovanjem happy televizije i njihove opreme i logistike. Taj kanal bi sluzio da se svaki dan transparetno prenosi sta se radi, gde idu javne pare, da nove vlade mora da iznose izvestaje, i da se oni vrte po ceo dan. Nema novinarske interpretacije i debata. Kanal samo sa izvestaje, statistike i sl. Cisto da dodatno pate, da vide kako su pogani, i kako postoje ljudi koji su bolji do njih i koji zele da se prema narodu ophodimo bolje. Oduzeti im mogucnost da budu zrtve, niti mucenici. Taman kad se naviknu na neko selo (posle 3,4,5 godina), prebaciti ih u drugo, a u toj istoj kuci dovesti nekog drugog. Da se cisto ne desi, da vremenom lokalna zajednica ne izgradi sazaljenje i milost za njih. 16
DameTime Posted Sunday at 10:52 PM Posted Sunday at 10:52 PM 5 minutes ago, BattleBender said: Jovo Bakic je mozda vec 10ak godina jedina osoba u Srbiji u cije zakljucivanje verujem. Jos nikom ne verujem u postenje, istrajnost i etiku. Ali u neciji nacin razmisljanja verujem, a to je on. 6 8 2
Recommended Posts