Smrtokapa Posted Sunday at 12:19 PM Posted Sunday at 12:19 PM (edited) 34 minutes ago, Beonegro said: Moglo je da se ide do gradilišta ekspo i da se blokiraju okolni putevi. To bi njega zaboljelo i natjeralo da pokaže svoju pravu prirodu maloumnog radikalskog zločinca. Nisu mogli studenti juče da zovu u tako nešto jer ekspo nema direktne veze sa zahtevima, a i to bi značilo da treba preusmeriti onu silnu masu u fakin Surčin. Uostalom, da bi blokada ovog gradilišta (koje je ogromno) bila efikasna, morala bi trajati danima. Ja sam negde potajno priželjkivao da se juče kaže - okej, ovi ne nameravaju da ispune zahteve tek tako i sada ćemo da ostanemo u centru grada i potpuno ga blokiramo, dižemo barikade i ne mrdamo se do ispunjenja zahteva - ali to nije bilo realno, na žalost stepen radikalizacije naroda potreban za tako nešto i dalje nije tu (da ne pominjem kakva bi organizovanost bila neophodna za ovo). Edit: nada da je tako nešto ipak moguće mi je poticala mahom od ovoga: 19 minutes ago, Dragan Mićić said: Ono sto sam video je dosta ljudi koji su bili spremni da ponove 5. oktobar. Bilo je dosta starijih ljudi koji su samo cekali da neko povede akciju uz komentare pa nismo valjda dosli da bi setali. Edited Sunday at 12:36 PM by Smrtokapa 9
djura.net Posted Sunday at 12:19 PM Posted Sunday at 12:19 PM Ovo je Fe-no-me-nal-no !!! Компанија "Србијавоз" саопштила је да је активирала све расположиве капацитете ради што бржег покретања међуградског превоза, након завршетка свих процедура у вези са контрадиверзионим прегледима, чиме су испуњени услови за безбедан железнички превоз путника. 1 18
BattleBender Posted Sunday at 12:22 PM Posted Sunday at 12:22 PM (edited) Hm, šta je sledeće? Upravo imam ozbiljnu raspravu sa jednim ortakom, koji zagovara kako ovo ne valja, ugušiće se sve, moralo je juče nešto konkretno da se uradi itd... Ja mu objašnavam da su benefiti svega ovoga mnogo veći nego neki puki pokušaj revolucije. Ovo nas sve menja za sva vremena. Ovaj nesrećni narod, je za početak krenuo da prati energiju i volju nekog entieteta koji nije LIČNOST. Ne prati se jak autoritet niti neka harizma neke ličnosti. Prate se STUDENTI. Da ne razvodnjavam i ponavljam ono što su mnogi ovde pomenuli, pogotovo za holističke benefite ove energije iz poslednjih par meseci. Elem, šta bi bilo sledece? Imam jednu ideju, već neko vreme, igrom slučaja sam se pre neki da se podsetio nečega što može da bude osnova da se više veruje u sopstvenu ideju. Jedan od mojih boljih drugova, konkretno rodjeni brat mog najboljeg prijatelja, je sredio neku staru porodičnu kuću u nekom selu. Selo ima možda 30ak stanovnika. Možda grešim, ali svkakoa jako malo, ali simpatično selo. I on tamo često ide. Sam. Ode na par dana, osposobio i internet, radi svoj remote posao (inače radi u adult industriji, pa je to meštanima još zanimljivije). Momak ima 30 god, veoma moderan lik, možda najbolja osoba koju poznajem, proputovao dosta sveta, ide na medjunarodne žurke. I tako, ode na skijanje na Alpe, pa kad se vrati ode u to selo. Probudi se ujutru rano, i napravi krug po selu, pogleda da l nekom treba da sredi nešto oko mobilnog telefona, popije neku rakiju, nabode domaći sir i sve te stvar iz zabačenog planinskog sela. Da skratim priču, on je tamo bog. On je proročanstvo El Dorada. Ne zajebavam se. Čak kad je jednom bila neka situacija, na nekom vašaru (meštani ga poveli), gde je neko iz nekgo drugog sela dobacio, njegovi seljaci skočili "Pucaj u mene, nemoj u njega". Jedan od njih je jednom goloruk jurio stršljenje po kući i dvorištu. da ih što više pobije, kako njega ne bi napali. Taj moj ortak skoro svaki rodjendan pravi tamo. Neretko organizuje i neka rejvanja tamo (dovede svoje rejverske drugare, donesu neka ozvučenja, svetla). Da li bio rejv ili obično chill veče uz vatru, njegov dolazak, pogotovo kad povede društov je za njih dolazak Rolling Stones-a. Ne preterujem je. On ih pozove na rodjendan, to su ljudi stariji, neki od njih imaju preko 50 god, uiglavnom su od 45-65. I da im ovaj moj ortak kaze da glasaju za gej vilu, glasali bi. To me vraća na moju ideju da je narendi korak da regionalni centri treba da organizuju obiliaske po manjim mestima. Znači Nišlije se organizuju sa Aleksinčanima, Svrljizanima, Belopalancani, Pirocanci itd i jedan vikend obilzae Prokuplje i sela uz prokuplje. 30-40k ljudi u Prokuplju. Sledece nedelje Prokupcani se prikljuce pa se ide u Aleksinac. I tako mesec i po dana. Da se obiju manja mesta, varosi, seljaci. Da se ti ljudi tamo osete vaznim. Srbija ima barem 4 regionalna centra (Bg, NS, Ni, Kg) Onda je sigurno gotov. To je njegov poslednji ekser u sanduku. Edited Sunday at 12:23 PM by BattleBender 16 3
Leo Posted Sunday at 12:23 PM Posted Sunday at 12:23 PM 26 minutes ago, Beonegro said: Doduše, ja kad vidim zastave i skandiranja sa jučerašnjeg protesta, ja ozbiljno počnem da razmišljam za koga ja tu navijam. I odgovor je da ostaje jedan jedini razlog da navijam za studente: ko god dođe na vlast neće imati taj nivo kontrole nad apsolutno svime što se dešava u Srbiji koji je za proteklih 13 godina izgradilo radikalskudruženje. Smradikali ce otici sa vlasti, ali radikalstina iz vecinoskog dela srpskog naroda nece, barem ne jos 30-50 god. Samo ce spoljna farba biti druge boje. 2
Beonegro Posted Sunday at 12:24 PM Posted Sunday at 12:24 PM 5 minutes ago, diego said: gledamo sta studenti zele i na koji nacin oni ovo vode, jer sta god rade dobro rade. Ne vidim da to što oni rade suštinski ugrožava režim. U jednom trenutku je postojao element iznenađenja koji je natjerao vučića da otpusti vučevića&co, ali je to prošlo i ima već 2-3 sedmice kako se zločinačko udruženje vratilo u business as usual fazon. 2
SteveFrancis#3 Posted Sunday at 12:24 PM Posted Sunday at 12:24 PM Apsolutno. Vrtimo se u krug. Posto su skup organizovali i ljude pozvali studenti koji imaju listu zahteva koja je bila vec fiksirana. Jedino sto je moglo konkretnije, jeste da se vec sinoc objavi sledeci korak i eventualno predlozi da dobrovoljci ostanu da blokiraju na neodredjeno siri centar grada i institucije u okviru njega. Moguce je da bi se zaista naslo 150k ljudi spremnih i raspolozenih za to. Medjutim, to nije bila njihova ideja. A sta tacno jeste, ostaje da sacekamo i vidimo. 5
Nek grmi jako Posted Sunday at 12:27 PM Posted Sunday at 12:27 PM (edited) Budući da ima dosta pitanja šta se zapravo juče postiglo, hajde da pokušamo da polako sravnjujemo račune. Ja ću pokušati sa činjenicama kojih mogu sada da se setim, a ostali neka dodaju one koje sam izostavio: - Juče smo u Beogradu imali najveće okupljanje stanovnika u istoriji Srbije - Režim nije uspeo da zastraši svoje građane laganjem o nekakvom puču, obojenoj revoluciji i gomilama žrtava, jer se ništa od toga nije dogodilo - Predsednik Srbije, koji je obećao svojim pulenima iz Pionirskog parka da će biti u Predsedništvu tokom protesta, morao je da se dislocira u Surčin - Na ulicama su viđeni i istaknuti koalicioni partneri naprednjaka, kao i ljudi od kojih to možda i ne bismo očekivali, poput F. Ceptera - Neki od najvećih sportista Srbije nedvosmisleno su stali uz studente - Vlast ne kontroliše situaciju, zbog čega sve više informacija curi iz bezbednosnih službi, a i neki delovi MUP Srbija, na koje se računalo da će juče biti na lokaciji, nisu se pojavili - Vojni vrh nije jedinstven u odnosu na aktuelnu situaciju. Naprotiv. - Najveće svetske informativne agencije juče su pratile dešavanja u Beogradu, kao i najpoznatije TV mreže i pojedini svetski poznati podkasteri koji imaju višemilionsko članstvo na internet platformama - Vlasnik TV Pink samovoljno se okružio betonskim blokovima, kao da na njega ide cunami, a ne studenti - Dan posle protesta, u svetu se postavlja pitanje da li je vlast u Srbiji sposobna da garantuje sprovođenje međudržavnih sporazuma - Studenti ne odustaju od zahteva, najavljuju se plenumi koji će odrediti sledeće korake - Juče smo se prebrojali, sad i mi i oni znamo koliko koga ima - Vlast je bila prinuđena da upotrebi zabranjeni zvučni top, što otvara još jedan novi front protiv režima, onaj koji će biti otvoren u Strazburu na osnovu kolektivne tužbe građana Srbije - Razne grupe građana, među kojima su najmasovniji bajkeri i bivši pripadnici raznih rodova Vojske Srbije, obećali su da će štiti studente - Ljudi se bune na lokalima, juče je pored Beograda bilo lep i pumpaj dan i u Čačku, a već sutra će biti u nekom drugom gradu ili opštini - Da je opozicija 5. oktobra imala ovoliko ljudi na ulicama, sve bi bilo gotovo za manje od sat vremena - Protestima se priključuje sve više cehova, što uloge diže na nivo koji preti da obustavi najobičnije tokove društva i parališe bilo kakav pokušaj vlasti da upravlja zemljom... Edited Sunday at 12:39 PM by Nek grmi jako 13 2 2
Edinburgh Posted Sunday at 12:27 PM Posted Sunday at 12:27 PM 15 hours ago, Clash said: Brate kad su boli kod nas u NS sve su pojeli Beogradzani a ti Klese u Beograd na vodi moras na rucak. Ih bree, pa gde nadje BG H2O? Mi tamo ne idemo da ne dobijemo neku zarazu od vodenjaka. 2
Don Dusko Posted Sunday at 12:32 PM Posted Sunday at 12:32 PM Evo na rezimskim medijima sada pricaju kako je Srbija pokazala da je nenaslina.Isti ti koji su prizeljkivali i govorili kako ce studenti biti nasilni. Mamu vam jebem zavrsicete u zatvoru! 1 1
Beonegro Posted Sunday at 12:33 PM Posted Sunday at 12:33 PM 7 minutes ago, djura.net said: Ovo je Fe-no-me-nal-no !!! Компанија "Србијавоз" саопштила је да је активирала све расположиве капацитете ради што бржег покретања међуградског превоза, након завршетка свих процедура у вези са контрадиверзионим прегледима, чиме су испуњени услови за безбедан железнички превоз путника. Generalni direktor je bivši kolega, Beograđanin, studirao u inostranstvu na ozbiljno dobroj školi, u privatnom sektoru odlična karijera, pri čemu mu niko ništa nije poklonio, sve što je dobio je višestruko zaradio. Stvarno ne znam šta čini da takav lik postane ćaci i otkud im želudac da zaplivaju tom septičkom jamom. 2
nemanjaol Posted Sunday at 12:35 PM Posted Sunday at 12:35 PM (edited) Meni se još sležu utisci od juče. Tokom celog dana sam proživeo toliko različitih emocija, verovatno to nije zdravo. Ujutru kad sam video one snimke kriminalaca koje dovode u Pionirski sam poludeo i krenuo da šutiram vrata u sopstvenom stanu. Ne mogu još da napišem nešto posebno smisleno, osim toga da studenti žele da ovu situaciju razreše na pravi način. Ako njihov metod uspe živećemo u jednom jako dobro uređenom društvu i dočekaćemo nazad mnogo ljudi koji su iz ove zemlje otišli. Ta korenita promena, tektonska, kako su je oni nazvali, je jako teška i za nju treba vreme. I nema garancija da će uspeti. Juče je na ulicama bilo dovoljno kritične mase da se zauzme ceo grad, ali bi cena gotovo sigurno bile ljudske žrtve, a nakon svega bismo završili u nekom vakuumu gde se ne bi znalo ko ima moć. To nije pravi put. Od svega što se desilo juče jedno je sigurno, ceo svet je gledao u Beograd. Protesti trendinguju na svim društvenim mrežama. Svi su videli šta se desilo, priča o studentskoj borbi u Srbiji se konačno širi svetom, a nema puno moćnijih stvari od dobre priče. Konkretno, snimak napada ovim zvučnim oružjem je isto svuda, kao i informacija da je režim izveo teroristički napad protiv sopstvenog naroda koji je ćutanjem odavao poštu žrtvama. Idemo dalje, nema stajanja edit: @Klotzen Ne mogu da verujem da neko izgovara da je organizacija bila loša, studenti su uspeli da organizuju sve tako da obuzdaju masu od nekoliko stotina hiljada ljudi i da sve prođe bez incidenta. Iskopaj istoriju ovako masovnih okupljanja, ma koji povod bio, i pogledaj koliko njih je završeno na način kao ovo juče Edited Sunday at 12:37 PM by nemanjaol 16 1 3
Leo Posted Sunday at 12:36 PM Posted Sunday at 12:36 PM Navodno je preminuo covek koji je doziveo srcani udar nakon upotrebe zvucnog topa. 2
Edinburgh Posted Sunday at 12:37 PM Posted Sunday at 12:37 PM (edited) 54 minutes ago, djura.net said: Nema dileme da Vucic vodi bolju spoljnu politiku od Tadica, ali svakako ne puno bolju. Vrlo slican obrazac. Ono gde je Tadic milon puta bolji bio od Vucica je sloboda govora, ljudska prava i demokratija. Tu su neuporedivi. Koju spoljnu politiku?? Prijateljstvo sa Putinom, Erdoganom i Orbanom? Jel' to politika"???? Njegova politika vodi ka tome da nikada ne udjemu u EU, iako je deklarativno bio za to. Edited Sunday at 12:38 PM by Edinburgh 3
Clash Posted Sunday at 12:37 PM Posted Sunday at 12:37 PM 54 minutes ago, Chaos Is Me said: Ja ne vidim kako je protest uspeo, bar do sada. Cilj protesta je ispunjenje studentskih zahteva a ne puko okupljanje ljudi. Okupljanje ljudi je samo sredstvo za ostvarenje cilja, za sad cilj tj rezultat nije ostvaren. Nijedan zahtev nije ispunjen niti će ga ovaj ispuniti. Dakle, protest (za sada) nije uspeo i nemojmo da se lažemo u vezi sa tim. Koristim tvoj post za sve koji misle da nije bilo uspesan. Ok, nisu ispunjeni zahtevi i zato protest traje ovolkko. Ali ajmo da ih nazocvrmo side efekti protesta. Da ne ponavljam sad sve ovo sto se postiglo sa protestima. To je takav skok iz mulja beznadja i straha da je samo to neverovatan uspeh. I ponovo, ovo vode STUDENTI, deca koja nas bude, tj. Sve ono sto je Arsenije napisao. Jedino ako mislite kao Vucko da ovo vode i placaju opozicija i Kurti i Tompson pa da oni upravljaju orotestima. Ja ovo shvatam kao zavrsetak jedne faze. Ajde da vidimo jesu li i sta su studenti smislili za dalje. Ovaj zvucni top mu moze biti nova nadstresnica. Cinjenica je da nema kriticne mase za nasilnu promenu, sta su onda opcije? Po meni ovo sto studenti rade ili nista, ajmo na utakmicu i SrbRus braca zauvek i super nam je. Ima i opcija opozicija, od koje je u ovom trenutku jaci Topalko i Nemanja Sarovic. Pa izvolite braco u salonu, birajte sa menija. 12
NMX Posted Sunday at 12:39 PM Posted Sunday at 12:39 PM Ima ovih svedocenja onoliko, i za zujanja u usima, glavobolje, fizicke povrede od padova... Neka je JEDNO samo tacno, treba im jebati sto majki 2 26
Don Dusko Posted Sunday at 12:41 PM Posted Sunday at 12:41 PM Srbija je pokazala da je nenaslina Mamu vam ja fasisticku.... Jebeni zvucni top. Sama sreca je posluzila da nema 100x vise zrtava.... 1 1 2
Nikola Posted Sunday at 12:42 PM Posted Sunday at 12:42 PM Nije mi jasno i baš me zanima zašto je upotrebio ovaj top, em je zabranjen em opasan a ne verujem da je toliko glup da ga iskoristi iz mržnje.
Clash Posted Sunday at 12:42 PM Posted Sunday at 12:42 PM 13 minutes ago, Edinburgh said: Ih bree, pa gde nadje BG H2O? Mi tamo ne idemo da ne dobijemo neku zarazu od vodenjaka. Naravno da sam poneo svoje specijalitete za uzinu ali Zvala kaze da je od 107.000 juce prisutnih, 20.000 bilo u BGH2O pa da ga ne razocaram ako ovo cita. 2
Smrtokapa Posted Sunday at 12:42 PM Posted Sunday at 12:42 PM 2 minutes ago, Edinburgh said: Koju spoljnu politiku?? Prijateljstvo sa Putinom, Erdoganom i Orbanom? Jel' to politika"???? Njegova spoljna politika sastoji se u tome da ga popuši svima koji to od njega traže, Amerima, Ruslima, Kinezima, Nemcima... Četiri stuba spoljne politike pretvorio je u četrdeset četiri kurca spoljne politike. Što neko napisa skoro "da se nije toliko trudio da se svima dopadne, možda bi se nekome i dopao". Jedini razlog zašto ga "trpe" je da ne dođe neko gori. Isto kao i njegovi glasači u Srbiji. 16 4 3 1
Edinburgh Posted Sunday at 12:46 PM Posted Sunday at 12:46 PM 12 minutes ago, Beonegro said: Generalni direktor je bivši kolega, Beograđanin, studirao u inostranstvu na ozbiljno dobroj školi, u privatnom sektoru odlična karijera, pri čemu mu niko ništa nije poklonio, sve što je dobio je višestruko zaradio. Stvarno ne znam šta čini da takav lik postane ćaci i otkud im želudac da zaplivaju tom septičkom jamom. Nedostatak coyones, to je to sto cini da covek postane caci.
Perkos2 Posted Sunday at 12:49 PM Posted Sunday at 12:49 PM Studenska buna je mnogo toga donela ali kao i svaka buna ima i neku greškicu ali suludo je sad hvatati se toga kao da postoje bezgrešni ma ovom svetu. I ja bih da sam juče video kraj ovog režima i da su danas u zatvoru svi čelnici tog zločinačkog udruženja ali ne bih da isturam nikog ispred mene da pogine zbog toga. Pogotovo ne mlade i neobučene ljude koji bi najviše stradali u toj nekoj brzoj akciji preuzimanja vlasti. Dakle dok svako ko to zagovara ne dođe sam ili sa svojom decom u prvi red, ne bude redar po 10h dnevno nemoj da prosipa pamet o revoluciji iz tople sobe dok mezi kokice. Pustite studente da rade svoje a vi podignete glas protiv ovog tiranina gde god možete, organizujte se i pravite akcije sami. Pun mi je kofer salonskih ratnika. 11 6
DameTime Posted Sunday at 12:50 PM Posted Sunday at 12:50 PM (edited) 1 hour ago, Chaos Is Me said: Ja ne vidim kako je protest uspeo, bar do sada. Cilj protesta je ispunjenje studentskih zahteva a ne puko okupljanje ljudi. Okupljanje ljudi je samo sredstvo za ostvarenje cilja, za sad cilj tj rezultat nije ostvaren. Nijedan zahtev nije ispunjen niti će ga ovaj ispuniti. Dakle, protest (za sada) nije uspeo i nemojmo da se lažemo u vezi sa tim. Nadovezujem se na ovaj post za sve vas koji smatrate da protest nije uspešan, ili da je bio loše organizovan. Ti si činjenično u pravu, pošto zahtevi nisu ispunjeni. I tu dolazimo do jedne začkoljice koja sve nas (uključujući i vlast) drži u pat poziciji. Ova vlast neće ispuniti zahteve. Da ne kažem ni za 2 dana, ni za 22 dana, ni za 2 meseca. Zato što bi to značilo da nenadležni mora samog sebe da uhapsi. Dakle, nemoguće je koegzistiranje ostanka ove vlasti i ispunjenja zahteva. Zato ih i ne ispunjavaju već konstantno spinuju priču. To su skapirali i studenti, pa su pre mesec dana promenili "retoriku" - sem FF svi se manje ograđuju od politike. Naprotiv, otvoreno podržavaju opoziciju, aktivnosti građana u Miločaju i Bogatiću itd. Ali istovremeno, studenti moraju da se drže svojih zahteva i toga da su njihovi protesti nenasilni - jer je to njihov legitimitet. Ako igramo po njihovim pravilima, a dolaskom na jučerašnji protest smo na to pristali, onda nije imalo nikakvog smisla da započnemo sukobe na ulici sa ćacijima i policijom. Drugo pitanje je, koja bi bila poenta da upadnemo u Skupštinu i vandalizujemo je (mada nemam nikakav sentiment prema tom leglu zmija, da se razumemo)? Ovaj bi sutradan i dalje bio predsednik republike Srbije. Potrebna je radikalizacija protesta, ali nasilje-radi-nasilja nam takođe ne bi ništa donelo. Opet se vraćamo na to da se ne možemo osloniti samo na studente da reše svaki problem u ovoj državi. Niti je to fer prema njima, niti imaju ekspertizu za to (čega su, srećom, oni sami svesni). Ispadaju studenti druga strana medalje u odnosu na nenadležnog - u njega lojalisti gledaju u Boga da im obezbedi lagodan život, a mi ćemo u studente da nam sve reše na izvol'te. Edited Sunday at 12:51 PM by DameTime 12
SteveFrancis#3 Posted Sunday at 12:53 PM Posted Sunday at 12:53 PM 8 minutes ago, Clash said: Cinjenica je da nema kriticne mase za nasilnu promenu, sta su onda opcije? Mi to u ovom trenutku ne mozemo znati zasigurno. Studenti to ne zele, imaju drugaciju ideju, a 95% ljudi koji su juce bili na ulici odlucili su da to postuju i ponasaju se u skladu sa njihovim guidance-om. Oni su ih pozvali i okupili, ovi dosli da pruze podrsku i ispostovali ono sto im je poruceno i saopsteno. Narodi nije hteo da se ponasa kao pijani gost na slavi koji zloupotrebi gostoprimstvo domacina i ucini da mu ono izadje na nos. Legitimno je da ljudi nisu prezadovoljni svime, nisam ni ja, ali budimo realni i posteni, koliko ima ljudi koji su zaista, zaista spremni da zrtvuju ne samo svoje, nego i zivote svojih najblizih u akcijama nasilnih jurisa. 13
harmonajzer Posted Sunday at 12:56 PM Posted Sunday at 12:56 PM Problem sa ovom državom i sa ovim narodom je što ne postoji konkretna strategija razvoja za narednih recimo 20-30 godina. Mi stalno počinjemo ispočetka. Tako je bilo 90-te, tako je bilo 2000-te, tako će biti i sutra kada Vučić ode, na ovaj ili onaj način. Previše smo mi mali da bi mogli sedeti na četiri ili dve stolice. Mi moramo da se opredelimo između zapada i istoka, pošto sami ne možemo da opstanemo. Iz raznih razloga, što demografskih, što ekonomskih, što političkih. Uostalom, tako ovaj jebeni svet funkcioniše. Kao veliki fan The Rolling Stones, čitao sam gomilu tekstova o njima, poneku knjigu itd. U njihovoj organizaciji postoje dva klana, Džegerov i Ričardsov. I svako ko je zaposlen tamo, radi ili za jednog ili za drugog. Oni neopredeljeni, najčešće bivaju otpušteni. Evo, Ukrajina je ničija, pa je u toku njeno rasparčavanje. Na kraju krajeva, i nama je oduzet deo teritorije. Da ne bude zabune, apsolutno podržavam proteste i verujem da je pitanje vremena kada će se ovaj bolesnik naći na smetlištu istorije, ali pitanje je da li mi i to možemo da ostvarimo bez pomoći spolja. A kada se to desi, postavlja se pitanje kojim putem krenuti, odnosno ko će doneti tu odluku. Verovatno narod na referendumu, ali kada vidim ko je sve narod, odnosno ko ima pravo glasa, nije mi dobro. Nama je neophodna jedna prosvećena revolucija, ne znam kako bih to drugačije nazvao. Da ljudi nauče da misle svojom glavom, da u moru informacija prepoznaju spinove i laži, da se vrate osnovnim moralnim načelima itd. U tom smislu, studenti su već uradili neprocenjivo mnogo i ja im verujem. Takođe, čini mi se da @BattleBender - ova priča u prethodnom postu o obilasku manjih mesta po Srbiji ide u tom pravcu. Izvinjavam se na dužem postu, ovo mi je prvi upis ovde. 8
Recommended Posts