Perkos2 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Mi treba da stremimo ka EU kakva god da je a idealna nije, naravno ne treba da očekujemo da će nam EU završiti posao čišćenja našeg ološa, to moramo sami prvo zbog nas i naše budućnosti a tek posle da bi se približili EU Njima su i potrebne države poput Srbije, BiH gde mogu da uzimaju mito, prave dilove sa lokalnim moćnicima i peru prljave pare, zato im nema idealnijeg partnera od AV, ali ako ga mi oteramo i nametnemo novu realnost na terenu moraće i oni da to prihvate i pronađu neku novu državu za prlajve rabote. 4
DASUBO Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 'Ajmo fokus na subotu, kurcobolja prema Evropi (i bilo kojoj drugoj zemlji/regionu/organizaciji) je prilično zdrava stvar. Pričati sada o spoljnoj politici je kao da gledaš da li ima korova u komšijinom dvorištu dok u tvojoj kući divlja požar. Ko ih jebe sve kolektivno. Dakle, subota. Ne sme se nasedati na trikove preCednika i uleteti u bilo kakav fight, to on žarko želi. Jedino za šta nema rešenje je konstantan, miran, civilizovan, beskompromisan protest. Bez nasilja. Ne biti kao ta radikalska govna. 9 1
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 minutes ago, Perkos2 said: naravno ne treba da očekujemo da će nam EU završiti posao čišćenja našeg ološa Barem nemoj da podržavaju taj ološ. Neka se ograde od njega.BILO KAKO!!! Neka ih ne primaju u goste. Neka pokažu da im je stalo do društva koje je pravično i pravno.
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ok, da EU kaze lepo da se ovakvi kakvi smo teramo u kurac, da nismo za civilizaciju, da nas ne trebaju kod sebe... Sve bi to bilo opravdano i razumljivo. Ali, da oni podrzavaju ovde jednog ubicu, hohstaplera ogrezlog u korupciji vecoj nego u africkim vukojebinama, mafijasa koji je od drzave napravio narko kartel... Mi mozemo sami da budemo krivi sto smo dozvolili da ovaj vlada ovoliko i snosimo posledice toga, ali ne mozemo mi, stanovnici ove drzave, da budemo krivi sto EU podrzava ubicu ovde. Kako mozemo mi da budemo krivi sto oni hoce ovde da kopaju litijum i zato kombinuju sa njim. Kao da se kaze da je narod onih africkih drzava krivi sto su njihovi tirani surovali sa Francuzima i ko zna sa kim vise. Jedno je demokratski uredjeni sistem u Eu drzavama, a drugo je njihov odnos prema drugim drzavama. Da li bi njima odgovaralo da se ovde sredi sistem. Da li bi onda mogli da kopaju litijum, rade sta hoce, vrsljaju... Naravno da ne bi mogli i zato njima odgovara da ovde bude nekakva stabilokratija, nesto sto nema nikakve veze sa demokratijom. I zato su sve te njihove palamudarske price o zelji da se mi pridruzimo budalastina teska. 1 1
Čerčil Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 8 minutes ago, Clash said: Stoji da bi tako trebalo. Samo ne znam da li si primetio da u Srbiji regularno i izbori ne ferceraju bas najbolje u kombinaciji? Mislim da je tada ds imao coveka na svakom biralickom mestu, ogrmnu bazu. I eti ti kontrole izbora.
Clash Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 6 minutes ago, Čerčil said: Mislim da je tada ds imao coveka na svakom biralickom mestu, ogrmnu bazu. I eti ti kontrole izbora. Vredi razmisliti o ovoj ideji, čudi me da se niko nije setio. Pa ništa, ima još vremena do subote, otkazati sve ovo i baciti fokus na regularne izbore koji ce biti regularni zato sto mi želimo da su regularni. Edited 5 hours ago by Clash 1 5
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 7 minutes ago, Čerčil said: Mislim da je tada ds imao coveka na svakom biralickom mestu, ogrmnu bazu. I eti ti kontrole izbora. Valjda vidiš razliku između tada i sada. Tada cela evropska unija podržava demokratiju. Logistički nam pomaže, pritiska represivni režim, drži ga pod sankcijama. Danas cela evropska unija podržava diktatora, slikaju se sa njim, rukuju se, učestvuju u zajedničkim koruptivnim projektima, demokratsko građanstvo ne jebavaju ni 2%. Danas smo sami. Možda je tako i bolje. Svakako je teže.
Čerčil Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 17 minutes ago, Clash said: Vredi razmisliti o ovoj ideji, čudi me da se niko nije setio. Pa ništa, ima još vremena do subote, otkazati sve ovo i baciti fokus na regularne izbore koji ce biti regularni zato sto mi želimo da su regularni. Naravno da se setio, ali nije uradio. Nafam se da ce u subotu biti mirno, a posle radite za sledece izbore. 1
SteveFrancis#3 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nekoliko ljudi je napisalo nesto u ovom stilu, sami smo, ali bolje tako. Ne, niti je bolje niti je lakse. Vec sasvim obratno. Ne samo da je neuporedivo teze nemati finansijsku, logisticku, politicku, propagandnu i svaku drugu podrsku, nego se ovakvim drzanjem EU prema aktuelnoj situaciji krune i poslednja uporista podrske procesu usvajanja postulata i vrednosti razvijenog i civilizovanog drustva i posledicno jacanje svim ekstremnih ideologija i pokreta. Svake godine se sve vise ljudi okrece 'alternativama' jer su nas 'izdali licemeri'. U ovako krhkom drustvu cija je demokraticnost jos uvek u fetusnoj fazi, steta koja se cini ovakvim pristupom EU je ogromna, jos malo pa sasvim nenadoknadiva. Razumem da nema svrhe lamentirati i da treba konstatovati realnost i ici dalje, medjutim ovo su objektivni, ozbiljni problemi. It hinders us badly. 9 3
Clash Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, Čerčil said: Naravno da se setio, ali nije uradio. Nafam se da ce u subotu biti mirno, a posle radite za sledece izbore. Što radite? Zar nam ti nećeš pomoći? Vidim da si za mir u svetu i razumevanje.
Čerčil Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, Clash said: Što radite? Zar nam ti nećeš pomoći? Vidim da si za mir u svetu i razumevanje. Ima ravna stopala 1
Clash Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 2 minutes ago, Čerčil said: Ima ravna stopala Izdrži legendo. Sve najbolje ti želim. Edited 5 hours ago by Clash
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Pa ti nisi Čerčil, nego sin Dragan 'De ste, Novosađani? E ovo je gospodin čovek! Svakom objavom gađaju u centar (ali ne ovaj politički hehe) 7
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 6 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Nekoliko ljudi je napisalo nesto u ovom stilu, sami smo, ali bolje tako. Ne, niti je bolje niti je lakse. Vec sasvim obratno. Ne samo da je neuporedivo teze nemati finansijsku, logisticku, politicku, propagandnu i svaku drugu podrsku, nego se ovakvim drzanjem EU prema aktuelnoj situaciji krune i poslednja uporista podrske procesu usvajanja postulata i vrednosti razvijenog i civilizovanog drustva i posledicno jacanje svim ekstremnih ideologija i pokreta. Svake godine se sve vise ljudi okrece 'alternativama' jer su nas 'izdali licemeri'. U ovako krhkom drustvu cija je demokraticnost jos uvek u fetusnoj fazi, steta koja se cini ovakvim pristupom EU je ogromna, jos malo pa sasvim nenadoknadiva. Razumem da nema svrhe lamentirati i da treba konstatovati realnost i ici dalje, medjutim ovo su objektivni, ozbiljni problemi. It hinders us badly. Ja sam napisao "možda je tako i bolje" misleći na onu izreku "ko zna zašto je dobro", a svakako nisam napisao da je lakše. Neuporedivo je teže. Bukvalno moramo sve sami. Ono što može biti bolje je jer ako se sami izborimo, ne postoji neka opasnost da neko sledeći ponovo nekome nešto duguje da ispoštuje dogovor ili obećano. Na to sam mislio. EU za mene nema alternativu, ali je fakat da je njihovo ponašanje licemerno. Ovakvu Srbiju ja sam ne bih primio nikad u EU. Samo što to tako treba i reći, a ne da hvalimo velikog državnika Aleksandra jer nam je nešto obećao a nad narodom se iživljava. 1
Chaos Is Me Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 48 minutes ago, Perkos2 said: Mi treba da stremimo ka EU kakva god da je a idealna nije, naravno ne treba da očekujemo da će nam EU završiti posao čišćenja našeg ološa, to moramo sami prvo zbog nas i naše budućnosti a tek posle da bi se približili EU Njima su i potrebne države poput Srbije, BiH gde mogu da uzimaju mito, prave dilove sa lokalnim moćnicima i peru prljave pare, zato im nema idealnijeg partnera od AV, ali ako ga mi oteramo i nametnemo novu realnost na terenu moraće i oni da to prihvate i pronađu neku novu državu za prlajve rabote. Ovo je dobro rečeno. EU ne da nije idealna već je sve trulija svakim novim danom (i među njenim članicama postoje države koje su samo malo ako uopšte bolje od ovog našeg brloga) ALI...i dalje bolja alternativa ne postoji. Ako si dovoljno dobar za EU oni će te primiti, ako nisi dovoljno dobar - oni će te posmatrati samo kao ugovornog partnera, u našem slučaju provajdera teritorije za otpad i prljave tehnologije koji su debelo ispod njihovih standarda. U žvalavom zlikovcu su pronašli takvog partnera i sve dok on ispunjava svoju ugovornu obavezu prema njima, ignorisaće njegovo kevtanje a posebno to što radi u sopstvenom brlogu koji ga na ovaj ili onaj način sam bira i održava na vlasti skoro deceniju i po. Mi jesmo u ovoj borbi sada sami, ali malo treba da se ćurak okrene, zato u svet treba slati sve ove slike, ja mislim da je ne samo žvalavi već i cela EU kad uopšte i usmeri misli na nas iznenađena ovim slikama koje dolaze iz Srbije poslednja 4 meseca. 8
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, DameTime said: Pa ti nisi Čerčil, nego sin Dragan 'De ste, Novosađani? E ovo je gospodin čovek! Svakom objavom gađaju u centar (ali ne ovaj politički hehe) Svidja mi se sto se FON, FDU i ETF cesce oglasavaju sad i svaka objava im je top, za razliku od Kostunica sa Filozofskog. 1
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, McLeod said: Svidja mi se sto se FON, FDU i ETF cesce oglasavaju sad i svaka objava im je top, za razliku od Kostunica sa Filozofskog. Nije to slučajno. Koliko sam čula sve je maksimalno organizovano, od toga gde će ko da stoji na protestu, do objava na društvenim mrežama. I fakulteti su u konstantnoj komunikaciji. Bez FDU-a ništa ne bi bilo moguće, a FON i ETF takođe kidaju što se tiče kreativnosti, tako da mi je logično da oni više pumpaju na društvenim mrežama. 3
Drug Crni Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pre tri dana je, u udarnoj političkoj emisiji na prvom programu ARD, Herfried Munkler izjavio: Vučić je imperijalista opasan po Evropu. Uz Putina, Trampa i Erdogana. Munkler je jedan od najvećih intelektualaca u Nemačkoj, istoričar i profesor političkih nauka, bivši savetnik Merkelove. Nije nebitno da se ovakvi glasovi čuju, pa čak i kad ne dolaze iz zvaničnog establišmenta. Ja sam posve sigurna da ni nemački mandatar Merc neće ni blizu slediti politiku podrške stabilokratiji u Srbiji, iako dolazi iz demohrišćanske koalicije. Merc nije Merkel. Loša vest je da se u Evropi i svetu došavaju daleko krupnije stvari i da im mi nismo trenutno uopšte u fokusu. Šta da se radi? Nazad više svakako nema. 1
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Drug Crni said: Ja sam posve sigurna E ovo je iznenađenje za mene. Ili je greška u kucanju? 2 minutes ago, Drug Crni said: Loša vest je da se u Evropi i svetu došavaju daleko krupnije stvari i da im mi nismo trenutno uopšte u fokusu. Tako je.
Drug Crni Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, JPM said: E ovo je iznenađenje za mene. Ili je greška u kucanju? Typo 1
Nicklord Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ja znam inače da su se na FONu angažovali još davno bivši studenti koji su završili faks pre 5-10 godina koji sad rade po raznim korporacijama, startapovima i sličnim modernim firmama koji dosta pomažu za logistiku i marketing. Verujem da je i na drugim faksevima slično 6
Beonegro Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 18 minutes ago, Chaos Is Me said: EU ne da nije idealna već je sve trulija svakim novim danom (i među njenim članicama postoje države koje su samo malo ako uopšte bolje od ovog našeg brloga) Trenutno postoji mali window of opportunity da EU izvadi motku na ruske agente na njenoj periferiji, kako zbog ucjenjivanja Orbana (sad konkretno oko produžavanja sankcija ruskim oligarsima), tako i zbog dešavanja uBosni i podrške sajkoa međedu dodu. 1
Recommended Posts