Jump to content

Čerčil

Član foruma
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Čerčil's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • One Month Later
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Reacting Well
  • First Post

Recent Badges

7

Reputation

  1. Čerčil

    Bliski Istok

    Da dodam ekonomsko jačanje palestinskih teritorija. Tako samo ima nade da ovom intervencojom izraela hamas nije ojačao za 10 do 100 hiljada novih članova u bliskoj budućnosti.
  2. Čerčil

    Bliski Istok

    Izraelci znaju šta je legitimna akcija. Reakcija na napad hamasa nije legitimna akcija.
  3. Čerčil

    Bliski Istok

    Moja greška. Po meni taj stav nije normalan. Izvinjavam se meku.
  4. Čerčil

    Bliski Istok

    Mislim da ovaj stav govori mnogo. I zbog ovakvog stava normalan čovek treba biti jako zabrinut. Odakle se privuče ova tvrda agenda o uklanjanju čitavih naroda. Ili je uvek postojala, pa je sad samo isplivala.
  5. Čerčil

    Bliski Istok

    Zar boldovano nije u koliziji... Kompleksan sukob koji dugo traje. Može niz nabrajanja kada je i zašto je izrael prvi počeo, a kada druga strana.
  6. Čerčil

    Bliski Istok

    Nošenje žute zvezde zbog trenutnih događaja je loš narativ i loša poruka. Može lako da se okrene protiv izraelaca. Velika je tragedija i neopisivi zločin je napad na izraelsku teritoriju i stradanje civila i vojnika i uzimanje talaca. Ali je zločin i ovo poluselektivno bombardovanje, ubijanje palestinskih civila i bombardovanje. Neće uništiti, samo će ojačati hamas, posejaće mržnju. Možda je i sad trenutak da se stane. Duže će se lečiti posledice, ali sigurno kraće nego posle totalnog čišćenja gaze.
  7. Čerčil

    Bliski Istok

    Ideja jevrejske države na teritoriji palestine je od kraja 19 veka. Počelo se raditi na tome početkom 20 veka. Belo pismo bilo oko 1920. Tiho širenje jevreja uz pomoć engleza. Pobuna palestinaca 1936-1939. ugušena i muško istrebljeno. 1948 doneta odluka un koja je ispoštovana na palestinsku štetu. I onda novija istorija i dalje agresivna prema arapima kakva je bila od 1920. Pa teško kad vatru seješ da dobro izrodi. Meni je ideja izraela kao jevrejsko arapsko hrišćanske države sasvim prihvatljiva zbog područja koje pokriva. Mislim da je krivac za ovako stanje agresivna izraelska politika od početka. Drugačijim pristupom se moglo mnogo. I što je najgore teško da ima nazad. Vekom uzgojeni tihi i glasni ekstremi na svim stranama su glavni igrači.
  8. Čerčil

    Bliski Istok

    Ne držim ničiju stranu. Da počisti hamasove teroriste sa svoje strane granice, kao što su i uradili. Da uništava samo one pozicije bez civila odakle raketiraju hamasovci, i da sa time ne prestaje. Činjenica je da je hamasovo raketiranje poprilično neuspešno. Da napravi bolju atmosferu u odnosima između palestinaca i izraelaca. Da popusti palestincima u meri da im je radije do normalnog života nego do borbe. Itd. A ne da preore gazu.
  9. Čerčil

    Bliski Istok

    Sa iranom pregovori unedogled dokle god se ne dodje do neke tačke u kojoj se dve strane mrze, ali uvažavaju. Situacija sa hamasom bi se promenila kao rezultat tih pregovora.
  10. Čerčil

    Bliski Istok

    Na mestu izraela... Trenutni pregovori o primirju. Pregovori sa arapskim zemljama, posebno iranom o uspostavljanju normalnoh odnosa, posebno ekonoskih. Obnova gaze. Ekonomsko jačanje gaze, zapadne obale i područja oko granica. Postepeno otvaranje granica. Vraćanje palestinaca u područja pod kontrolom izraela. Tim redom. Cca 30g.
  11. Čerčil

    Bliski Istok

    Praktično su na taj način čistili palestince iz zemlje od početka. Ono, jeste kao humanije.
  12. Znači taurus probijač bunkera. Može pod uglom iz pravca mosta, u polje probije i eksplodira u stubu. Pre dobar za komandne bukere i tunelski deo aerodromskih pista u ravnicama.
  13. 9 i 10 pa nešto kao pomoćni istraživač u matematičkim istraživanjima Matematički indijana😋
  14. Riotinto stari i jaki igrač. Preuzimaju rudnike, menjaju demografiju.
×
×
  • Create New...