Studentski i građanski protesti i blokade 24/25 - Page 344 - Politika - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Klotzen said:

Nažalost jedan traktor je prevrnut i demoliran. Evo ispiraju usta na pinku, imaju i snimak.

I treba. Realno, opet pričamo, koga boli uvo šta pričaju na pinku itd. Šta je uopšte poenta tih traktora tamo?

Gde su seljaci koji su dovezli traktore, da oni kao nešto protestvuju ili šta? Ta priča ne pije vodu.  BTW, tamo više nema ni jedan jedini traktor da je čitav. Bukvalno svakom su ili izbušene ili ispumpane gume, skoro svaki je polupan, 10ak najmanje je sa upaljenim motorom, puno sa otkinutom instalacijom itd a jedan je neko ubacio u brzinu i šlajfuju mu zadnji točkovi jer je nabijen uz drugi a motor je na izdisaju.

Jedan su odvezli do ispred zgrade pošte.

Kažem, neka su, pa makar bili i njihovi ubačeni elementi (a većinom nisu). Narod je veoma ogorčen i nervozan  a oni trpaju još i bodljikavu žicu i traktore u sred Beograda.

Neke grupice se napušavaju sa onima u zoo vrtu. Uglavnom neki klinci a ima i nekih pripitih. Kontakt je potencijalno moguć u delu preko puta bioskopa tuckwood, tu je nekako najtanja "linija razdvajanja" i nema žandarmerije. Praktično samo dva reda ograde. Nadam se da neće u gluvo doba noći da se desi neko sranje.

• Like 5
Posted

Pa da, ovako će otprilike izgledati uvod u jutarnjim vestima režimskih televizija.

Traktore neka plati onaj ko ih je dao ili onaj koji ih je uzeo.

Šarović je, uz druge, uredno obaveštavao policiju da su tamo i to bez tablica.

Posted
4 hours ago, Marvin said:

Ako si danas bio i od sve one ljubavi i energije su ti samo četno zastave smetale, molim te nemoj više da ideš 

Možda čovek samo hoće da uči.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
4 hours ago, Clash said:

Brate Vasio, gori nam kuca, plus nas udara cunami, plus zemljotres i snezna oluja i susa i kuga i sad je najbitnije da li je bila EU zastava. Nije bila i nema je odavno na protestima ii ne znamo do kada nece biti. Kome je to presudno nek iskulira protest, ima drugih zajimacija.

Koja je svrha je li bilo ova zastava jer je to ovo i zbog toga bice ono a ne ovo.

Ja bi voleo da vidim i EU i Nato zastavu ali da su te zastave ne bi ni bilo protesta.

Kao na Zvezdinom lajvu, ne vlja ovaj, teraj, ovoga, menjaj trenera a Zvezda pobedila.

Al ces upravo ako preovladaju te Ruzzz zastave da dobijes istu stvar i ako zamenis. Jer njima ne smeta sistem i ono sto se trenutno dogadja, njima smeta sto oni nisu deo sistema. Njima da smeta sistem oni ne bi onanisali na najveceg diktatora kog svet trenutno ima, mada mozda je Juzna Koreja kora od Rusije al ono. NIjanse. 

Posted
22 minutes ago, DejoLazaKalina said:

mozda je Juzna Koreja kora od Rusije

Pogrešio si stranu sveta.

Posted (edited)

Ovo što je bilo četničke ikonografije sinoć nije ni jedan posto četničke ikonografije koja je bila prisutna 9. marta 1991. godine, na mitingu protiv Miloševića.

Šta da se radi, ta kolona iz Zapadne Srbije morala je da u nekoj meri prikaže stanje stvari onako kako jeste, budući da u Čačku i Gornjem Milanovcu, istorijski posmatrano, nije nikada bilo Crvenih Kmera ili ustaša, ali je zato tamo tokom WW2 bio maltene sve sam četnik.

Ali sve dok se stranački ne deklarišu, imaju i oni pravo da se bore protiv pošasti koju predstavlja ovaj režim. Pa ne, najbolje da pre svakog protesta instaliramo štandove sa rampama, koji će puštati ljude na proteste tako što će svakom pojedincu dostaviti štampani upitnik  - Šta ti je bio deda/pradeda u ratu...

Meni je lično sinoć zasmetalo to što je doduše mizeran, ali ipak nekako vidljiv broj klinaca flešovalo četničke majice i kokarde, i to ne zato što bih voleo da živimo u Severnoj Koreji u kojoj se takva delovanja kažnjavaju smrću, nego zato što takvom očitovanju nije bilo mesta i zato što su barem dva-tri dana mogli da se uzdrže od toga ako im je stalo do jedinstva...

Ali me Đinđić naučio zašto nekada treba zatvoriti oči i pojesti žabu... A taj dan je stigao ove subote.

edit

Da ne zaboravim, kad god se u Hrvatskoj organizuje nekakav doćek sportista koji su napravili uspeh na nekom takmičenju, pa deo tamošnje javnosti krene da udara po ustaškom koloritu ili po Tompsonu na tim dočecima, meni je to urnebesno smešno.

Iako u porodici baštinimo hrvatski partizanski vajb zbog porekla moje supruge, nismo budale pa da ne shvatamo da tamo ima i onih drugih. Pa najbolje da će hrvatske sportisti dočekivati neki četnici, a ne jednim delom neke ustaše... Jok, pevaće im Baja mali knindža, a ne Tompson...

Šou.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Posted

Sajkace i poneku kokardu mogu da podnesem, ali brate, onaj krupni momak u prvom redu te kolone s Cica Drazom na dukserici, bas nije morao. Izgleda da je neki glavni baja kojeg niko nije smeo da zamoli da bar zakopca prsluk dok ga kamere snimaju. Ovako ga ima u svakom kadru i jos zauzme pola ekrana, nije okey. 
Odsustvo EU zastava mi je skroz okey, i zato sto ne zasluzuju tu da budu, i zato sto nekom mogu da smetaju, a svi su potrebni.

• Like 3
Posted
12 hours ago, Eddard said:

Dajte neki video 

Vrscani,  sa njima sam stajala pred nasom gimnazijom u Decembru, Januaru, Februaru.....87 km sa njima je i kolega u invalidskim kolicima,....nisu ga ostvili.....

rLP2T76.mp4

Posted (edited)

@vilhelmina

Ma na njega i mislim, on personifikuje tu ogromnu manjinu, koja je u stvari bila samo jedna tačka u desetinama hiljada tačaka. Ali od nekih stvari se ne može pobeći, pa ću zato u spojler staviti jedno lično sećanje, koje suštinski ima veze sa tim:

Spoiler

Pre nekih šest-sedam godina, u hotelu u Barseloni, odnosno u delu u kome je smešten veliki bazen, bile su u jednoj turi gostiju samo dve porodice sa ovih naših prostora - moja porodica i bračni par u kome je bio istaknuti proustaški opinion mejker iz Hrvatske.

Ja tada nisam znao ko je on, a sada veoma dobro znam i ko je i šta je, ali kako to obično biva, deca se igrala u bazenu, odletela im lopta do njegovih ležaljki i, budući da je čuo da se tu govori jezik koji prepoznaje, pita moj sin njega - izvinite, jel može lopta?

Dasa kaže, može, kako da ne, i krene u razgovor sa mojim sinom... Veli, odakle si, moj klinac mu odgovori da je iz Beograda, ovaj se nadoveže da je iz Zagreba, i reč po reč, skupismo mi naše ležaljke u malu yu grupu.

Razgovarao sam sa njim nekoliko dana, normalno i o tada aktuelnoj politici kao i o nekim istorijskim kontekstima, i lik jednostavno nije mogao da sakrije taj proustaški šmek... I kada sam mu rekao da sam poreklom sa one druge strane, te da je moja rodbina u Srbiji bila partizanska, a i ženina rodbina pripada hrvatskim partizanima, on okrenuo na zezanje, pa kaže: šta ima veze, mi mu sad dođemo kao oni komunisti i ustaše tridesetih godina prošlog veka iz kaznionica u Lepoglavi i Sremskoj Mitrovici, koji su sarađivali jer nisu imali kud zatvoreni između tih zidova. 

I ne da mi nije smetalo šta je on ni ko je on, nego i sada ponekad zastanem da ga čujem ako se pojavi na teveu dok listam hrvatske kanale, čak i kad nešto baljezga...

Pa kad mi on nije smetao tada u Barseloni, neće mi vala smetati ni taj krkan sa Dražom na duksu.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Posted

Pored standardne pripreme, znajte da verovatno ne možemo računati na internet u masi.

Ne bi bilo loše da skinete Bridgefy app, radi na bluetooth (i za iOS i za Android telefone) u radijusu oko 100m, tako da možete da razmenjujete poruke https://bridgefy.me :classic_smile: 

Ako ste udaljeni više od 100m, poruka stigne najbližem Bridgefy korisniku i "prosleđuje" se dok ne stigne do osobe kojoj šaljete.

• Thanks 2
Posted
1 hour ago, vilhelmina said:

Sajkace i poneku kokardu mogu da podnesem, ali brate, onaj krupni momak u prvom redu te kolone s Cica Drazom na dukserici, bas nije morao. Izgleda da je neki glavni baja kojeg niko nije smeo da zamoli da bar zakopca prsluk dok ga kamere snimaju. Ovako ga ima u svakom kadru i jos zauzme pola ekrana, nije okey. 
Odsustvo EU zastava mi je skroz okey, i zato sto ne zasluzuju tu da budu, i zato sto nekom mogu da smetaju, a svi su potrebni.

Ja sam pak pročitala poziv ETF-a u blokadu na juranju liturgiju "i tamo zajedno sa vernim narodom prineti molitve Bogu".

Nemam protiv da se vernici mole, ali ako se crkva opet bude nametnula...

• Tuzno 1
Posted (edited)
17 minutes ago, Helena said:

Ja sam pak pročitala poziv ETF-a u blokadu na juranju liturgiju "i tamo zajedno sa vernim narodom prineti molitve Bogu".

Nemam protiv da se vernici mole, ali ako se crkva opet bude nametnula...

Ja jutros slusam Slobu Georgijeva kako se odusevljava patrijarhovim pozivom na mir. I pitam se gde su sad oni Novopazarci iz Nisa i da li bi opet ponovili ono sto su tada rekli. Nisam cula da ih je neko pomenuo poslednjih dana, ali zato popina sve vise. Mislim, svaka cast onima koji su se prvi oglasili, ali patrijarh i svi koji ce se posle njega oglasiti…

Super je sto su sad crkve i manastiri otvoreni za studente, ali da li je vracen u sluzbu onaj svestenik kojem je pre desetak dana oduzeta parohija zbog podrske studentima, ne secam se gde je bilo? Da mu se nije mozda patrijarh izvinio?

Ne bih da mracim, ali sto se mene tice, ako nema politike, ne treba da bude ni popina. Osim kao privatnih lica, bas kao sto i studenti mogu i treba da idu da se mole, ali ne kao studenti u blokadi, vec i oni samo kao privatna lica.

Edit: E da, moze i u crkvu, ali da se pumpa isto kao i na ulici, umesto da se baca na kolena i cmacu ikone. To i nenadlezni sasvim dobro radi, ne bih mu uzimala show.

Edited by vilhelmina
  • Like 5
  • Thanks 3
Posted

Pa to je Vasa pominjao sinoć, zapravo i na to se odnosilo, ali da vidimo šta nosi dan.

Imam jedan klip za Meka :classic_biggrin:

@McLeod 

Falio mu vinjak, emisija trebala da se završi, prevrnut traktor, pa je morao da sedi još sat vremena, čak se posvađao s Krlom :lol_2:

Posted
16 minutes ago, Helena said:

Pa to je Vasa pominjao sinoć, zapravo i na to se odnosilo, ali da vidimo šta nosi dan.

Imam jedan klip za Meka :classic_biggrin:

@McLeod 

Falio mu vinjak, emisija trebala da se završi, prevrnut traktor, pa je morao da sedi još sat vremena, čak se posvađao s Krlom :lol_2:

E nek popuši sarapa. Ne dam Kragujevcane! 

Bez zajebancije sad, pošto sam Ispratio do terazija baš tu decu, ovo toliko nema veze sa istinom da je smešno. 

Btw, već se pumpa po gradu sirene i pištaljke se čuju na bulevaru. 

• Like 2
Posted
2 hours ago, vilhelmina said:

onaj krupni momak u prvom redu te kolone s Cica Drazom na dukserici, bas nije morao. 

Gledaj siru sliku. Taj momak rasteruje 'njihove' i rusi sliku kojom rezim pokusava da podeli Srbiju i protest. Kad njega vide, ne mogu vise da plasiraju pricu o tome da smenu vlasti podrzava pro EU gay manjina koja se finansira sa Zapada.

• Like 2
Posted

Zastave, pa zastave.... Jbg, svidjalo se to nekome ili ne, dobar deo stanovnistva, pa i studenata je na neki način proruski raspolozen. I sta sad? Da budemo protiv tih studenata. Eto, Vucic je sve sto zapad trazi ispunio. Njegova šatro podrska Rusiji je deo dila da se ne bi njegovo biracko telo pobunili. On salje oruzje Ukrajini, mnogi studenti to ne bi uradili. Daj da ga zadrzimo onda.

Ako nas EU ne zeli zbog toga sto masemo tim zastavama, onda ok. Nije problem Savastano ekipa na celu drzave, nije problem eliminisanje svih institucija, korupcija, ubistva, pljacka, zastrasivanje nepodobnih, krađe na izborima... Problem su zastave. Salje oruzje Ukrajini i digne ruku na svakom glasanju u UN kako treba, daje litijum i dovoljno da bude pravi lik. 

Neka se teraju u kurac sve te Ursule, neka se jebu sa sve njihovim Vucicem u paketu.

Posted (edited)

Drugar negde pokupio:

Данас 15.03.2025

Приватни превозници нису пустили ни једно приватно возило.

Превоз само функционише на линијама које је успео да задржи ГСП БЕОГРАД.

Троле не саобраћају место њих су убачени ГСП аутобуси на тим трасама

Такође то важи и за трамваје осим за трамваје бр. 2 и 6 данас су укинуте.

Тако да линије које су приватни превозници узели данас НЕ ПОСТОЈЕ.

Приватни превозници су на потезу:

100, 700, 300, 400, 500, 600

Линије:

20,25п,30,33,34,39,42,45,46 47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,56л,57,59,64,66,70,73,79,88,89,91,94,96.

Оне данас не саобраћају.

----------------------------

Od drugog drugara, s naše Tg grupe:

Sa sinoćnjeg kasnonoćnog brifinga sa onim mojim i još par njih:

1. Komandant SAJ Bulović (aktivnog, ne onih deda kod ćacija) juče bio kod jednog vladike (ne smem ime) po vladikinom pozivu. Vladika je 100% za studente. Obećao vladiki i zakleo se da SAJ neće intervenisati.

2. Poštp će ispred skupštine u 2 grupe biti raspoređena 72, veterani 72. formiraće kordon prema njima, na trotoaru ispred studentske bine. Tako da će aktivni sastav 72. gledati direktno u svoje bivše kolege i rezerviste.

3. Do traktora će biti kordon veterana 63. okrenut prema Ćacijima. Tako će studenti (i građani) biti potpuno izolovani u sredini

4. Ukupno ima proverenih veterana preko 1500 i svi imaju raspored. Dodatno oko 5000+ bajkera. Sinoć bilo preko 1000 bajkera, ovo 5K+ deluje realno. Bio sam sinoć na sastanku bajkerskog štaba i, iskreno, nisam fasciniran. Biću na raspolaganju ali slušaću samo suvisla uputstva

5. Ovi što su malopre ušli u skupštinu grada pa u glupštinu su interventna brigada. Oni su izgleda najlojalniji. Kažu mi da u njih naši nemaju poverenja ali da im je poručeno da se očekuje da se dokažu (kao ljudi)

6. Obična policija qwrtzem mrdnuti neće protiv naroda. Stajaće, mrdaće ali neće braniti ovoga i ne treba ih ni provocirati ni napadati. Ovo prvo "našim" napaljenim budalama ni juče u smirenoj atmosferi niko nije uspeo da objasni pa me strah za danas. 

6. Žandarmerija iz BG, NS, KG itd kažu gotovo sigurno na našoj strani. Nisu sigurni za odrede sa juga, Vranje, Novi Pazar itd.

7. Dačić se noć sa četvrtka na petak sastao sa istim onim vladikom. Rekao mu da ON neće dati naređenje policiji da upotrebi silu osim ako ne budu direktno životno ugroženi. Isto rekao da je ogroman pritisak na njega da podnese ostavku 

Izvor je 100% pouzdan ali i on informecije od nekoga dobija, pa postoji mala rezerva. Ali mala

Edited by fancy
  • Like 2