Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

1 hour ago, Nek grmi jako said:

Sticajem okolnosti znam za odluku jedne stranke, uopšte nije ni bitno koja je to stranka, koja je rukovodstvu i članstvu savetovala da se pridruže prostestima kao građani, bez stranačkih obeležja, a da kao građani idu i po manjim mestima, gde će sa poljiprivrednicima, prosvetarima i svakom drugom grupom koja je u protestu imati, opet nestranački, različite vidove komunikacije sa meštanima.

Takođe, ta stranka je za prazne klupe u parlamentu  i neće prisustvovati sednicama...

Međutim, neprisustvovanje sednicima, sa čime se inače slažem, ne mora da bude jedini čin opozicionih poslaničkih klubova, već oni mogu, neki bi rekli i moraju, da svakodnevno na svom radnom mestu razgovaraju sa građanima, što je potpuno u skladu sa zakonom i niko ne sme da im zabrani takvu delatnost.

Oni, dakle, mogu u parlamentu da primaju i advokate, i nastavnike, i poljoprivrednike, i radnike u kulturi i sve druge cehove koji su trenutno na ulicama...

A da pri tome ne moraju da prisustvuju sednicama niti sastancima odbora, jer bi tako zaista samo održali lažnu sliku da zakonodavna grana vlasti ovde zaista postoji.

Mogu i da uđu u skupštinsku salu i da njihov predstavnik zatraži reč, iznese zahteve studenata, podrži iste, pozove na nove proteste i onda da napuste skuptinsku salu ali ne i zgradu.

Mislim da bi i poluretardiran čovek mogao ozbiljno da preznoji žvalu pod uslovom da se ne radi o režiranoj predstavi. Pa čovek ima toliko afera da bi emisija mogla da traje 10 dana bez prestanka. Dovoljno da mu se par pitanja vrte do besvesti. Videćemo kako će to Brankica spremiti. On će, naravno, palamuditi svoje unapred pripremljeno baljezganje šta god da ga pita. Ne vidim kako ovo ide njemu u korist. Možda nije nadležan ali o tome se i radi, pitanja i treba da budu zašto je uzurpirao svu vlast i da li zna koje su mu nadležnosti po ustavu. No ne zaboravimo, on možda jeste predmetna institucija mahom ceremonijalnih nadležnosti ali je takođe i vođa kriminalne organizacije koja pustoši ovu zemlju na svim mogućim poljima. 

• Like 9

U svetlu ovih poslednjih hapšenja, pitam se kako su današnji saradnici vlastodršca manje inteligentni od onih koji su u doba Miloša Obrenovića krenuli da ga ograničavaju, što je dovelo i do Sretenjskog ustava koji smo proslavili u Kragujevcu.

Jer, tu je određena analogija i više nego jasna: svi oni koji su, naime, bili pod skutom Miloša Obrenovića, stekli su sve što imaju, i pozicije u društvu i bogatstvo, samo zahvaljujući njemu, kao što je to slučaj i sa ovim današnjim člankoliscima.

Međutim, ti mahom neuki ljudi u doba Miloša su shvatali da je ograničavanje vlasti onoga ko ih je i postavio na funckije jedini zakonski zalog da im se neće ništa nažao desiti, odnosno da neće, zbog raspoloženja ili neke personalne kombinatorike vladara, ostati i bez bogatstva, a i bez života, što se neretko dešavalo.

I zato su ga prvo ograničili ustavom, a zatim mu i oduzeli vlast, kako bi svoju kožu ostavili netaknutom...

Ove današnje sluge vladara, s druge strane, pokazuju prilično suićušan nivo socijalne inteligencije u poređenju sa onim rukovodiocima iz Miloševe Srbije, pa i kad vide kako im stranačke kolege idu u zatvore i bivaju smenjivane sa funkcije uz porugu, poput Neše iz Beograda, ne čine ništa kako bi odstranili mogućnost da i oni sami dobiju nakit u vidu lisica na rukama, kao što je juče zakićen onaj iz pečenjare...

Da li oni zaista misle da će im položaji i bogastvo ostati doveka? Ili već danas kuju planove kako će koliko sutra od njih biti neki novi knez Mileta Radojković?

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1

Vec sama najava intervjua na Insajder tv je Vucicev politicki spin koji ce on znati da iskoristi bez obzira na ishod te emisije. Jos jedan dokaz o izmestenim centrima vlasti, jos jedan corak ispaljen u javno mnjenje, jos jedna manipulacija ogromnom socijalnom energijom koja se valja ulicama.

Ako iko treba da AV poziva na odgovornost, onda je to opozicija u parlamentu, bez obzira na parlamentarnu vecinu SNS. To je jedino mesto za takav razgovor sa njim. Ako to nije moguce (a zasto ne bi bilo moguce?), onda sledi blokada rada parlamenta, kad mogu da se blokiraju fakulteti, srednje skole, ne vidim zasto ne bi mogao da se blokira parlament po receptu studenata i srednjoskolaca? Ratari u Bogaticu i Raci su to jako dobro razumeli. Od razgovora sa spin majstorom nema nikakave vajde. Njega treba naterati ga da izadje iz svoje zone komfora i privida koje sam kreira a to sigurno nije ucesce u debati na jednoj minornoj tv stanici. Blokada parlamenta je upravo to, pokazalo bi se pravo lice rezima jer na to bi morao da reaguje iz samog srca svoje vlasti. 

Socijalna energija nije neiscrpna, 25 godina se prikupljala kriticna masa potrebna za promene. Poslednja 3 meseca kojima svedocimo nije valcer koji igradju dame i gospoda, ovo je igra sa dzelatom kojem su ruke krvave, ulog je ogroman, ako ovi protesti i blokade ne dobiju svoj prirodan epolog a to je smena rezima, istoriju ce prelamati ne nasa "deca" vec nasi praunuci, ako ih bude.

Edited by Pletilja
  • Like 9
  • Thanks 4

Ne verujem ni da ću gledati večerašnju emisiju sa njim. I da bude razbucan, ništa to neće promeniti kod njegovih glasača. Za njih dva i dva su pet, to je zabetonirano i nikakav dinamit to neće srušiti. Imate i deo njegovih glasača koji dobro znaju o kakvom se čoveku radi, ali zbog nekih privilegija glasaju za njega. Za nas je najvažnije da se aktivirao onaj veliki deo ljudi koji je u jednom trenutku izgubio svaku nadu u bolje sutra, da se bude ljudi iz dremeža, nestaje straha. Svakako da i njima ništa neće promeniti i eventualni fijasko Brankice. Pumpa i dalje radi i samo pumpaj, a on kao što vidimo i dalje pumpa svoje ludilo. 

• Like 5

Emisija neće promeniti ništa ni za njegove glasače ni za sve nas, ne znam kakav vasionski spin treba da izvede da bi bilo ko promenio mišljenje o njemu i njegovoj vlasti. Sve i da se Brankica postavi kao neka voditeljka Pinka, znamo dobro svi s kim imamo posla i samo treba nastaviti pumpanje pa i još jače brže bolje.

• Like 1

Jasni su mi pink, hepi, informer i publika koja to konzumira.

Jasne su mi i povremene objave na zvaničnom insta nalogu, da se podigne moral pratiocima.

Ali ove imbecilnosti sa gaziranim pićima i veslanjem u parku mi nisu jasne. Koja je tu ciljna grupa? Ko će to da pogleda ove snimke i pomisli "vau koliko kul i gotivni likovi"?

Pa ljudi sa ovog foruma bi mrcinu razvalili totalno. Postoji toliko toga što njega u par reči sahranjuje. Ja licno bih se prvo uhvatio njegovog svakodnevnog kršenja ustava. Tu moze da se izvlači samo ako mu voditelj dopusti. Lepo se nadje spisak njegovih ovlašcenja, pa udri. Samo zbog toga mu sledi robija.

Umesto toga ocekujem nabacivanje lopte Vucicu na volej. Nesto u stilu 'da li se slazete da je Kosovo zavrsena stvar za Srbiju", pa da on zapeni. 

Mrcinu vise ne treba ne samo slusati, ne treba ga uopste konstatovati. Kad je ignorisan, onda brlja, srlja... Totalno nepotreban intervju.

• Like 2

7 minutes ago, freethrow said:

ovo naravno ništa ne znači, Riha je recimo stala u odbranu intervjua... Suštinski nebitno, ja ne bih, ali dobroTM

Meni deluje da ima dosta i ljubomore tu

Brankica je bila prva koja je pisala o prodaji sbb i da je n1 jedini hteo kod prodaje b92 da emituje insajder emisiju

Malo je ruzno to avansno pljuvanje, mozemo mi po forumima

Edited by srlepajce
  • Like 4

Bezze tupljenje kada mu vreme nije.

Šta je problem sačekati četvrtak i nakon intervjua dati mišljenje?

I ako ga razvali Brankica i ako mu bude nabacivala za penale. ali brate sačekaj 48 sati pa onda opleti ili kaži ok je bilo ili kaži meh.

Ovako kao na sportu, esam vam reko da je Teo za penziju, to Teo magijo uzeo si kup. 

• Like 7