Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dodik dok je bio na zapadnoj sisi sve je rekao za Mladica i Karadzica kako jeste, znaci njima je odlicno da budu na slobodi, dok narod ko je*e nek pije sankcije i nek nema napredak, a jos pride su taj narod omadjijali da sece vene na pomen Mladica i Karadzica u Hagu.

• Like 1
Posted
37 minutes ago, Maharaja said:

Vidim na vestima da su postavili snajpere na krov skupštine. U radikalskoj Srbiji i ispod dna ima dublje.

Isti ti su 12.3.2003. postavili snajper, tako im ovo nije ništa novo.

• Like 2
Posted
7 hours ago, Selina said:

Narod u Srbiji ne zna sta hoce, hoce Rusiju, Putina, ali bi da koristi EU fondove.

EU podrzava opcije koje zele zapadne vrednosti, a te vrednosti nikako nisu Putin i brat Si.

Ne postoji niko u opoziciji ( ja vise i ne znam sta je i ko je opozicija u Srbiji) koji ce jasno i

glasno reci da Srbija mora da se opredeli za EU  jer je to jedini put i nacin da se popne i

na najtanju zelenu granu.

Moj je utisak da vecina nema pojma da Srbija uopste dobija neki novac od EU. Vlast vrlo mudro o tome cuti, a broj onih koji prate N1 i ostale medije koji nisu pod kontrolom je relativno mali.

• Like 4
Posted
45 minutes ago, nemanjaol said:

Navijaci biju gradjane na Beogradu na vodi, policija gleda

Molim te, moja tašta kaže da je strašno, haos u Beogradu, Đilasovci rasturaju Beograd na vodi i biju nevine ljude. 

• Ha-ha 5
Posted
1 minute ago, Eddard said:

Molim te, moja tašta kaže da je strašno, haos u Beogradu, Đilasovci rasturaju Beograd na vodi i biju nevine ljude. 

Upravo tako. Sami naleću na pesnice i noževe slučajnih prolaznika iz SNS-a koji tuda miroljubivo prolaze.

• Like 5
Posted

Piše drugar, iz jedne zatvorene grupe dugogodišnjih prijatelja, šaljem copy/paste: 

Malopre sedeo sa drugom koji je u samom vrhu SPS. Kaže da je u SNS prilična frka i da je bio ogroman pritisak na Vučića da prekine sa tim "hapšenjima bez razloga", da se nisu tako dogovorili da ih hapsi zbog nekakve odgovornosti itd. Ne zna ni on dovoljno ali Đuka je jedan od predvodnika pokreta otpora. Ima ih dosta i okupili su se oko Vesićevog hapšenja, ne što ga vole nego što veruju da ako jednom krene može da se ne zaustavi,, tako da je Vučić morao da popusti i pusti ga iz pritvora. Kaže drug da je na Palminoj sahrani diskusija bila vrlo živahna i da se više njih raspitivalo šta bi im Dačić ponudio kad bi prešli.

Ne znam baš je li ovo pacovi i brod, ne verujem, ali je indikativno.

• Like 3
Posted
1 hour ago, fancy said:

Piše drugar, iz jedne zatvorene grupe dugogodišnjih prijatelja, šaljem copy/paste: 

Ovo se potpuno poklapa s histerijom koju je Informer podigao i odrzavao nekoliko dana, s Vesicem u glavnoj i Djukanovicem u kao sporednoj, ali vrlo vaznoj ulozi. Videcemo koliko je mafija sposobna da zadrzi sav prljav ves u svoja cetiri zida. Bojim se da jeste i da necemo cuti i videti vise od ovoga- poneka vest na nivou spekulacije, a onda demanti i demonstracija celicnog jedinstva unutar koalicije. 

• Like 2
Posted
1 minute ago, vilhelmina said:

Ovo se potpuno poklapa s histerijom koju je Informer podigao i odrzavao nekoliko dana, s Vesicem u glavnoj i Djukanovicem u kao sporednoj, ali vrlo vaznoj ulozi. Videcemo koliko je mafija sposobna da zadrzi sav prljav ves u svoja cetiri zida. Bojim se da jeste i da necemo cuti i videti vise od ovoga- poneka vest na nivou spekulacije, a onda demanti i demonstracija celicnog jedinstva unutar koalicije. 

Jedan istoričar je pričao kako autokratske države i režimi nemaju saveznike i prijatelje, već samo odnose koji su puni nepoverenja i sumnjičavosti (govorio je o SSSR i Kini, ali mislim da je primenljivo i na ovu tiraniju bez laktoze). Takvi odnosi pre ili kasnije moraju da puknu.

• Like 2
Posted

Cela priča o panici u njihovim redovima zbog hapšenja Vesića deluje kao jeftin štos DB-a kojime se podstiče priča da AV-u rade o glavi neke 'nepoznate sile', bilo da na tapet hoće da kao krivca stave Tužilaštvo, bilo '(ne)imenovane mangupe iz sopstvenih redova' kojima je 'predobri' AV okružen, tj. da je on dobar, ali da je okružen lošima koji na njega vrše pritisak i rade mu o glavi.

Bajka koja počinje već poznatom formulom reče mi jedan čo'ek (naravno, bez imena) ili da je vest procurela preko čistačice u nekom ministarstvu, koja je to šapnula frizerki, ali ju je čula zaova strinine komšinice, koja je to prenela jetrvi koleginice najbolje prijateljice i tako dalje je samo još jedan izanđali recept koji smo imali prilike da čujemo više puta.

Neki od slučajeva za koje verujem da se mnogi sećaju potiču iz vremena boNbardovanja. Više puta sam čuo da su ljudi 'iz pouzdanih izvora' saznali da je JNA uništila neke silne američke avione stacionirane u Albaniji, ali da o tome nema na vestima jer su se obe strane već dogovorile da se o tome ne priča. Isto je bilo i za famozne lokatore, za koje su mnogi verovali da postoje, a opet je bilo nekih koji su iz istih zivora saznali kako je 'neko' uhvaćen kako ih postavlja, ali nikada nije spomenuto nijedno ime niti se o tome moglo čuti nešto zvanično. Podsetio bih da je u to vreme ministar informisanja bio AV.

Za Vesića se odmah videlo iz aviona da je u pitanju teška farsa, a po svoj prilici je izabran za glavnog glumca jeftine predstave jer ga ne podnose ni pozicija, ni opozicija, niti većina građana, uključujući i one koji su glasali za SNS ili su čak i članovi. Prvi put sam video da se neko ko je uhapšen oglašava u medijima i tvrdi kako nije uhapšen, zatim kako štrajkuje glađu i nedugo zatim odlazi na zdravstveni pregled u poznatu bolnicu, umesto da to završi zatvorski lekar. Trapava priča o ukidanju imuniteta posle određivanja pritvora samo doprinosi ovakvom utisku. O kućnom pritvoru za ostale ne bih ni da govorim.

Hapšenje bilo kog istaknutog člana sekte od strane same sekte je na nivou naučne fantastike. Ti znaju mnogo i sigurno su se obezbedili za ovakve slučajeve. Da je Vesić stvarno pušten niz vodu, mislim da bi se u javnosti već pojavilo dosta tekstova koji bi ozbiljno uzdrmali celu ekipu. Do sada je po mom sećanju jedini koji je malo odležao u zatvoru onaj Jutka, a koji je dobio smešno nisku kaznu i za koga je već pisalo da se na mala vrata vraća u politiku.

Ukoliko se klasičan seoski džulov izvukao tako lako, ne može se očekivati da će mnogo ozbiljniji igrač kopati krompir u Zabeli dok je na vlasti njegova ekipa.

• Like 10
  • Thanks 1
Posted

Ne treba zaboraviti ni da pošto je Vesić pušten, tj. optužnica pala, više nikada neće moći biti ponovo podignuta za isto delo. Još se i fino očistio. 

Posted

Pa niti je optužnica pala (Vesić je samo pušten iz pritvora) niti je to dovoljno da ne može više biti optužen, za to bi moralo da mu se sudi i da se donese pravosnažna presuda da nije kriv. Ispravite me ako grešim.

Valjda čak i tad još postoje neki mehanizmi (ako se nađu potpuno novi dokazi).

• Like 1
Posted (edited)

Ne može se ponovo goniti lice koje je za isto krivično delo pravnosnažno osuđeno ili oslobođeno, ili je protiv njega optužnica odbijena ili protiv njega postupak obustavljen. 

Čak i da se nađu potpuno novi dokazi, pravnosnažna sudska odluka ne može biti izmenjena na štetu okrivljenog.

Nisam pratio detaljno ali mislim da je Vesiću samo ukinut pritvor, optužnica valjda nije odbijena.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 3
  • Thanks 1
Posted
15 minutes ago, Chaos Is Me said:

optužnica valjda nije odbijena.

Koliko znam nije ni podignuta, ukinuto je rešenje o pritvotu, nije obustavljena istraga. Ne znači da neće, sli zasad je tako.

• Like 1
Posted

Svakako Vesic ce dobiti svoju otpremninu za scapegoat ulogu.
Sasvim dovoljno, da i bez ovoga sto je "zaradio" do sad, moze narednih 10 godina, svaki dan putuje po svetu sa uslovima kakvi mi normalni ljudi ne mozemo da priustimo jednom godisnje na par dana :)))))

Onda ce za par godina postati neki ambasador u Belorusiji, Kini i sl.

Usput da se dodatno prosipaju muda za bubrezi, mozda ce tokom vremena jos neko da se podmetne kao side kick scapegoat, time i malo da se opere Vesic.

_______

U svetlu cele ove price, odnosno u mraku ovog izgovora od zivota koji zivimo u ovoj zemlji u poslednjih 10 godina, mislim da smo naucili lekciju da ne smemo da budemo previse legalisti kao 2002. godine. Pricam naravno o situaciji kad ovi budu pali. A moraju jednog dana.
Neka nas medjunarodna zajednica kaznjava za prekoracenje pravnih osnova...Samo hapsi i tamnici do kraja zivota. I ne samo to.
Javno hapsenje, javno sramocenje, bez trunke simpatije za njihove porodice. Javno sramocenje i onih koji su se druzili sa njima. Pa sutra da nikom ne padne na pamet da se druzi sa takvim olosima. Ovo zlo prevazilazi sve fenomene, opisane u literaturi. Odvratniji su od armije Orkova.
Zato moraju biti uzeti za primer, sasvim dovoljno su uradili da se prekorace odredjene eticko-civilizacijske norme milostinje nakon sto je neko pobedjen.
Bukvalno kroz pakao ih treba provesti, da vidi ceo narod. Da svako vidi kome budi bilo palo na pamet. Vucic kao fenomen treba da se napravi na ono sto je Hitler napravljen u Svetu posle WWII. Ultimativna metrika zla i ludila.

Bez ikakvog oklevanja ih treba uzeti za primer i iskoristiti ih da se koliko-toliko vrate sta je danas bare minimum dostojanstva, sramote i onoga... "Brate, to se vec ne radi..."

• Like 4
  • Thanks 4