Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

Isto ne treba zaboraviti kakve je sve ekipe Džimiša dovlačio dva puta do velikog finala i do jednog finala istoka za period od četiri godine. Dva puta izgubio finale od mnogo bolje ekipe, a jednom ga je jedva izbacio Boston u finalu konferencije .Više je uradio od hajpovanog Tejtuma kojem sklapaju tim svake godine i konačno je ubo titulu, naravno bez FMVP.

Džimi je možda kancer u svlačionici, ali ima on i kredit da se ponaša kako hoće.

Edited by Dracarys
  • Like 1

3 hours ago, BattleBender said:

Da se ogradim od priče da šejmujem ovu eru i vozdižem druge, ali reći da su rane 00s bolje od kasnih 00ih i pocetak 10s je bas… glupo i netačno.

Other than that, tvoj narativ u celoj priči je blaže na jednoj strani spektra, ali je on deplasiran.

Ja nisam protiv toga da se diskutuje, ali čim krene jedna strana “tad su bili svi skapani i manje atletični” a druga ”danas sve sisice i šilibiajzeri” odmsh treeba diskvalifikovati diskusiju.

Ajde procitaj malo bolje bas sam napisao da su mi rane 00te neki najgori period lige

Pa dobro, meni su Warriorsi jasni. Prosto zele da probaju da iscede poslednju kap Curryevog soka i da ista ne ode uludo u irelevantnosti. To ima smisla jer respektujes coveka koji ti je ikona fransize. Cak i da ne uradis nista i narednih x godina budes bezveznjacka ekipa, malo li ti je taj covek vec doneo. To je potpuno suprotna pozicija od one u kojoj je PHX i ergo daleko lakse i logicnije za pravdanje i nalazenje smisla.

• Like 12

3 hours ago, DameTime said:

ko uopšte može da sačuva Jokića danas?

Upravo to, fokus bi trebao biti da se brane ostali igrači, a Jokić neka da svojih 30 poena.

Ja bih pokušao da branim Jokića tako što bih sve bacio na odbranu  njegove kreacije i maximalno neutralisanje kretnji ostalih igrača. 

Njegove ofanzivne skokove, roling tipa Boro Majstorovic, trojke ne može niko da odbrani. Jedina uspešna odbrana protiv Jokića je bila trojka Bron-AD-Hauard.....mlad i neiskusan tad Jokara sad bi ih povaljao hahahah

Edited by propolis
  • Like 2

23 hours ago, Zli Gli said:

Nevezano za povrede, pravila i sudijski kriterijumi su jako razliciti. Ona kosarka tad je nesto najbolje sto je moglo u tim uslovima, kao da oni ne bi mogli da izvode magije da im je dozvoljeno. 

Don't mix frogs and grandmothers 

90% ljudi koji su trenutno živi imaju ili Jordana ili LeBrona za najvećeg svih vremena. Kad si zadnji put vidio da netko ismijava Jordana (osim balavaca koji vade lowlightse 90ih i predstavljaju to kao košarku tog vremena? Kad je Jordan, nakon osvajanja NBA naslova, urlao u mikrofon "ja želim jebeno poštovanje"? Kad je Jordan za sebe rekao da je najveći ikad? Jel Jordan tražio trade u Lakerse jer je preko u Pistonsa i Birda "bilo teško"? FO nije nikoga doveo a on je već imao 28.
Da, današnji igrači imaju veći "skillset" i bolje "handles", višlji su, jači, teži, brže trče, višlje skaču..... To je sve normalno. Ne treba biti genij za to shvatiti. Pogledaš samo građu Birda ili McHalea. Svaki sport ide naprijed I postaje bolji. Što je logično. Što dulje radiš nešto, bolji si u tome. Mislilo se da rekordi Bubke i Kostadinove neće biti srušeni, srušeni su. Jednom će netko skinuti Boltov rekord (vjerojatno ne za naših života).

Ali, Isiah Thomas je pričao o tome kako oni nisu loptu smjeli dotaknuti sa sa strane, vodili su ju maltene prstima, jer bi zvali nošenu. Smjeli su napraviti 2 koraka, a ne koliko žele, jer su postojali koraci, a nije postojao "gather step". Pa većina ovdje, starija od 35, je trenirala i košarku, i rukomet, i nogomet. Jel ste ikad čuli za gather step? Znam da sam neko vrijeme u rukometu isto koristio samo 2 koraka. Nisam mogao prešaltat na 3 jer sam u dvokorak kretao desnom nogom.

Prije nije postojalo nešto što se zove "flagrant foul", kad bi Jordan krenuo in da hole sastavili su ga sa zemljom, dobili osobnu i idemo dalje. Koliko bi poena imao u prosjeku da je slobodno mogao polagati. Nezahvalno je uspoređivati ere. Sabonis je prvi skakač NBA. 60-ih bi bio negdje 10. Iza De Buscherea koji je bio visok 6'6 i očito skakao kao Dwight Howard. Ili je ipak ispod koša udario loptom u tablu prije polaganja i tako ubilježio i skok i 2 poena (nije postojao FG%). 

S druge strane kad čujem budalaštine kako Jokić ne bi mogao igrati u 90ima mi se lagano kenja. Ne da bi mogao igrati, nego bi bio centar broj 1, pa dugo ne bi bilo nikog, pa bi opet bio on, pa tek onda Shaq, Hakeem itd. Kao Hakeem i Shaq rim protectori, bla, bla. Kako bi ga branili na liniji za 3?
Ko je najbolji svih vremena je upitno, ali najveći je svakako Jordan. Kad od sporta kojeg je ozbiljno igralo 10-15 država u svijetu napraviš globalni sport, najveći si.

• Like 12
  • Thanks 1

51 minutes ago, propolis said:

Upravo to, fokus bi trebao biti da se brane ostali igrači, a Jokić neka da svojih 30 poena.

Ja bih pokušao da branim Jokića tako što bih sve bacio na odbranu  njegove kreacije i maximalno neutralisanje kretnji ostalih igrača. 

Njegove ofanzivne skokove, roling tipa Boro Majstorovic, trojke ne može niko da odbrani. Jedina uspešna odbrana protiv Jokića je bila trojka Bron-AD-Hauard.....mlad i neiskusan tad Jokara sad bi ih povaljao hahahah

Misliš 50 poena. Jer Jokić uz 30 poena ima 14 skokova i 11 asistencija.

Uspješni su bili i Gobert, KAT, i Naz Reid, ali samo zato što je 7 Nuggetsa u 2. poluvremenu G7 zabilo 16 poena. Da su zabili u prosjeku 3.5 poena svaki, ta obrana bi bila neuspješna. U 3Q su Nuggetsi imali 20 razlike, onda su Wolvesi Murraya su potpuno isključili udvajanjem, a nitko drugi nije mogao pogodit ništa.

Edited by Bugl Khan
  • Tuzno 1

6 minutes ago, Bugl Khan said:

U većini slučajeva kad je neko pokušao tu taktiku, završilo se sa Jokićevih 35-40 poena za nekih 80% šuta. Onda ti treba baš ozbiljan raspad ostalih, pa da to bude slabije u zbiru.

Ako gledamo tekme kad su ispadali, uglavnom se svodilo na udvajanje i promašivanje ostalih.

• Like 3

19 minutes ago, Bugl Khan said:

Uspješni su bili i Gobert, KAT, i Naz Reid, ali samo zato što je 7 Nuggetsa u 2. poluvremenu G7 zabilo 16 poena. Da su zabili u prosjeku 3.5 poena svaki, ta obrana bi bila neuspješna. U 3Q su Nuggetsi imali 20 razlike, onda su Wolvesi Murraya su potpuno isključili udvajanjem, a nitko drugi nije mogao pogodit ništa.

Razlika je što je trojka iz Lejkersa bila u isto vreme na parketu i utrajali su Jokića. 

Verovatno je Jokaru zabolelo onih 2 od 10 za tri u G7 pa je ove sezone najbolji trojkas lige 🙂

• Like 2

5 hours ago, DameTime said:

Kanda si zaboravio titulu iz babla, kad je AD isterao sve iz reketa i bio major factor što ste osvojili titulu. Jokić nije isti igrač kao što je bio tada, but still, ko uopšte može da sačuva Jokića danas?

i dvajtelo se u toj seriji nesto pitao. stavise bio je odlican.

• Thanks 1

1 hour ago, Darko said:

It's on social media, it must be true! Bio je jednom 9ft 7in, al davno to beše. Rumour has it da mu je oko 10.

Možda je i Vilijamsu porastao?

43 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Jos ne mogu da se oporavim od soka i toga sta sam jutros procitao.

Odbrana Mark Williamsa je skoro na nivou AD.

Prvo ide šok, pa negiranje, pa tuga i na kraju prihvatanje.

Isto su upotrebljivi protiv Jokića. Puni isto i jednog i drugog. 

• Thanks 1

1 hour ago, propolis said:

Razlika je što je trojka iz Lejkersa bila u isto vreme na parketu i utrajali su Jokića. 

Verovatno je Jokaru zabolelo onih 2 od 10 za tri u G7 pa je ove sezone najbolji trojkas lige 🙂

Tad sam ga prvi put vidio. Mislim u tom Bubbleu. Tad sam počeo gledat NBA. I to je bio Jokić prije MVP Jokića. Al dovoljno za "Jokić stoppera" Howarda da ide od podcasta do podcasta i govori kako treba branit Jokića, kako mu se uvukao u glavu, kako ga je zaustavio....

Tim Duncan je, s druge strane, rekao: I played him after I was me, and before he was him. I think I did ok.
Btw, nije moguće da su ga utrajali cijelo vrijeme. Pa to bi značil da su Murray i MPJ cijelo vrijeme sami. Ili Millsap, il tko je već bio tamo tada.

Da, tad je još imao rupu u napadačkoj igri, šut za 3. Ne samo da ima največi postotak za 3 u karijeri (2. ili 3. u NBA), nego i šutira najviše trica u karijeri

4 hours ago, delgado said:

Ajde procitaj malo bolje bas sam napisao da su mi rane 00te neki najgori period lige

Pa dobro, znam da tebi jesu jer tad Lebron nije igrao, a to je mnogima omiljen period, a ti moras da kontriras pored svega. Apsolutno logicno i konzistentno 😄

Svakako je glupo na taj nacin vrsiti gradaciju era. Svaka era gradi foundation za narednu eru. Svaka era testira kosarkaske koncepte za narednu eru, svaka era gresi za narednu generaciju. Pa se onda nakon testiranja dobijaju derivati i paterni. Pa onda naredna generacija prolazi kroz filter sta je optimalna mera koriscenja tih paterna, jer se izvesno svaki model igre i patern pretera. Pa onda generacija poslednjih ima filter na osnovu prethodne. Na stranu sport science + rehab itd...
Glupo je porediti ere na osnovu nekakvog vakuma. Ako ima smisla porediti generacije, po necemu, to je ona po kojoj se meri koja era je najvise nadogradila prethodne ere, i foundation koji se nasledio. Tu su late 00s i early 10 ubedljivo najgore. Kao sto generalno i jesu imho. Jer osim klase 2003, 4 klase pre i posle toga su bile bas lose. Bolje receno, beznacajne. Pa je taj late 00s i early 10s bio solidno krs kao posledica toga, i sluzio je za smenu generacije. I ono sto je doslo posle toga, a to je bilo do jaja...
Poenta je da se ere tesko mogu porediti. Danasnji profesor fizike sa malo jaceg univerziteta zna vise fiziku od Njutna. A Njutn je mozda najveci genijalac u istorji covecanstva.

8 hours ago, Ludi za Poli said:

Dobili smo lika koji ima veci standing reach od Wembyja sto je samo po sebi apsrurdno i jos je u Hornetsima sa LaMelom imao 16-11 na 60% iz igre. Sad dolazi u ekipu sa 2 od 3 najbolja pleja u ligi od kojih je jedan mozda i najbolji pick igrac ikad. Povrede jesu upitnik ali je sam potencijal strasan. Kuhaj Robe i ne posustaj, salji jos Klebera nekome za dodatnog beka pa da letimo. 

O gospode boze 🤦 ako ti je zelja da ga ugura u top10, u top5 po tome, ajde kazi si ga... Ali najbolji ikada....
Stockton je literally by miles najbollji asistent u istoriji, i lik ciji je pnr i duo game doveo do toga da je fukcing Karl Malone 3rd po broju postignutih poena ikada u NBA-u.

• Like 2