Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, realno *w said:

Realno, posle ovakvog čouka Efesa u napadu, u četvrtoj četvrtini, baš nema smisla da se priča o suđenju. 7 poena su porodili za 9 minuta.

Evo sad ni Larkin ne može oba bacanja.

Efes = Larkin, kad on igra, svi imaju vise prostora i sve to izgleda brutalno, kad on ode na klupu (a otisao je nakon trece cetvrtine), sve se raspada jer niko nije dovoljno pametan kod njih da zna kako da pronadje slabu tacku odbrane protivnika. 

Jos im i Beaubois fali, a on je bas bitan igrac za njih. To, naravno mnogo govori o uzasnom stanju evropske klupske kosarke, dva igraca koja zajedno imaju 70 godina fakticki drze jedan ultraskup tim na okupu, bez njih bi bili 14. na tabeli.

PAO je prosto brutalan, plus su i odbranu igrali na visokom nivou. Sloukas + Nunn je nesto na sta niko ne moze da ima odgovor, miljama su daleko od Barce, Reala, Fenera i ostalih.

Sto se tice ostalih serija, Oly bi trebalo da rutinski prodje Real koji je bleda senka samih sebe od pre dve sezone, a Monaco - Barca, pa neko mora da prodje, mislim da ce Monaco biti bolji jer je za Barcu i ovaj plasman previse.

Posted (edited)
6 hours ago, goldberg bcd said:

Efes = Larkin, kad on igra, svi imaju vise prostora i sve to izgleda brutalno, kad on ode na klupu (a otisao je nakon trece cetvrtine), sve se raspada jer niko nije dovoljno pametan kod njih da zna kako da pronadje slabu tacku odbrane protivnika. 

Da, Buboa baš zna da povuče kad svi ostali stanu. 

6 hours ago, goldberg bcd said:

To, naravno mnogo govori o uzasnom stanju evropske klupske kosarke, dva igraca koja zajedno imaju 70 godina fakticki drze jedan ultraskup tim na okupu, bez njih bi bili 14. na tabeli.

Pogledaj prosečnu starost startnih petorki osvajača NBA lige. Evo bez gledanja podataka, da se uzme prosečna starost recimo finalista, zadnjih 20 godina, da su u proseku 3-4 godine stariji od od evroligaša.

Oduvek su oni kod kojih lopta ide na kraju, bili igrači u ozbiljnim godinama, sa tek ponekim izuzetkom.

Edited by realno *w
  • Like 2
Posted

Larkin je u tandem sa Bubuom i dalje ozbiljna glavobolja za protivničke odbrane bez obzira na godine.

Puno fali Francuz Efesu, kao prošle godine kad je povreda Baldwina vjerovatno odlučila seriju PAO-Maccabi.

Posted

Kaže Ataman, da ne voli kad mu se neko smeška u lice, a radi iza leđa. Nek profesor fizičkog™ Banki pita njegove igrače Larkina ili Bryanta, jer 5 godina je radio u Efesu, da li je ikada uzeo kameru i pustio im snimak protivničkog treninga? E pa zašto je onda trenirao u Olijevoj hali, a ne u OAKI? 

Kakva glava 😄

• WOW 1
Posted

Fener na mišiće protiv Pariza, ali znam sigurno da će Parižani u svaki naredni meč ući kao da im život od toga zavisi. Hifi se malo sasrao u jednoj situaciji pred kraj kad nije išao do kraja iz kontre. Ko god pokupi Jantunena na leto od jačih evroligaša zajebaće se, on nije ništa bolji igrač od nekog Mike Dauma (koji bi bio i idealna zamena za Finca tamo), apsolutno nije igrač za najviši nivo već ga je Parizov sistem učinio boljim nego što jeste. Po meni samo Shorts, Ward (kao neki energy guy) i Hayes (kao back up centar) mogu u priču sa najbogatijim evroligašima. 

PAO je jednostavno stvorio tu pobedničku auru, uzimaju pelcer od Reala i što se tiče namazanosti, prljavštine ali i mudatosti. Nunn teško da će ponoviti ovako lošu partiju. Juancho ih je izvukao brutalnom utakmicom, najboljom od kada nosi zeleni dres. Šteta što propade jedna sjajna utakmica Poiriera, kako je ulepio Yurtsevena par puta ijao. Darius Thompson je ostao itekako dužan, baš se sasrao do leđa. Takođe i Nwora koji mi se čini kao igrač za male utakmice i da ga nema kad je tvrdo.

• Like 6
Posted

Fina je ova sezona za Jantunena, sa obzirom da je prva evroligaška. Tek je napunio 25 godina, može mu se dati šansa i u jačem timu.

Ono što deluje kao dobar kvalitet, iz ugla jačih ekipa, je što je navikao da igra iz drugog plana, sa malo lopte u rukama. Dobar za spotup šuteve, kretnju bez lopte, katove... Ok, možda bi bio bekap, ali bi mogao biti vrhunski u toj ulozi.

• Like 4
Posted

Nathan Mensah se rastao sa Olimpijakosom i sezonu ce zavrsiti u Makabiju, a novi clan tima iz Tel Aviva je i Alex Tyus sa ugovorom do kraja sezone.

Posted

Poštujem ja to što je Vesely prilagodio svoju igru shodno godinama i nabacio taj šut sa poludistance, ali brate ne moraš da glumiš Novickog u ovako bitnoj utakmici. 

Ne razumem ni Penaroju sa ovom petorkom bez ijednog od trojca Panter-Parker-Brizuela.  Ne mogu da porode koš, muče se i na najobičnijim driblingom.

Posted
20 hours ago, Papanikolesku said:

@Čvarkov

Nisi čestitao pobedu u derbiju, samo da znaš da si time navukao lošu karmu, a univerzum i košarkaški bogovi će te kazniti kao da si sišao sa postolja. Dao sam ti fore 24h, sada je kasno.

Jbg, kriv sam, pošteno je da mi vratiš, imaćeš 3 prilike za to u finalu aba lige.

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Pokušaj ubistva Gosa nad Ljuljom, sram ga bilo.

Is it me, ili je Dekova frizura sve gora i gora...

Edited by realno *w
  • Ha-ha 1
Posted

Previše se ovde verovalo u Real samo na osnovu lake pobede nad Bajernom, pri čemu je Bajern bio bez Edvardsa, a i inače su loši na gostovanjima. 

• Like 1