Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Dzo23 said:

U kojoj sezoni smo doveli 6 igrača tokom sezone i koji su to igrači? Podsjeti me molim te. 

Ovako iz glave, u Sale/Radonja sezoni 20/21 smo doveli (nakon starta sezone, tj. oktobra): Ročestija, JOBa, Terija, Nnoka, Kino Koloma...moguće i Terija,  ne znam tačno kada je on došao ali ovi pre su sigurno došli nakon starta sezone. 

Posted
1 minute ago, NMX said:

Ovako iz glave, u Sale/Radonja sezoni 20/21 smo doveli (nakon starta sezone, tj. oktobra): Ročestija, JOBa, Terija, Nnoka, Kino Koloma...moguće i Terija,  ne znam tačno kada je on došao ali ovi pre su sigurno došli nakon starta sezone. 

Ja sam izabrao jednu uspešnu sezonu, štaviše u EL najuspešniju do sada.

Posted (edited)
14 minutes ago, TB Told said:

Simonović, Štimac, Miler, Vilijams, Micić, Kinzi.

Simonović je došao pred sami početak sezone.

Štimac je došao na početku sezone kao zamjena za Sofa koji je bio potpuno nespreman i ispostavio se kao potpuni promašaj. Na Sofi je Čović insistirao što je i priznao.

Miler je došao nakon što je Luki u Novom Mestu dislocirano koleno.

Vilijams je došao na kratkoročni ugovor nakon što mu je istekla šestomjesečna suspenzija da se proba izvući nešto.

Vasa Micić je došao da mu se oživi karijera nakon Bajerna gdje nije uopšte igrao jer je imao tešku povredu. Zamjenio je Mekela koji je bio užasan.

Kinsi je došao iz Trabzona kao zamjena za Tompsona koji se nije snašao. Imao je dobru sezonu u Nemačkoj ali kod nas se nije izborio s pritiskom.

Osim Kvinsija gdje smo se realno otvorili pošteno, a koji se i ispostavio kao dzek pot, ovi ostali nisu bili ne znam kako skupe akvizicije. I dešava se svakom da pogreši u selekciji ali isto tako treba znati to i korigovati. To nam je rezultatski, za sad, najuspješnija sezona u ovom vijeku.

Takođe, na početku te sezone se i Danga povredio nakon čega je Gudura dobio šansu, a bilo je sve spremno da ode u MZT na pozajmicu.

Ostalo je istorija...

Edited by Dzo23
Posted
1 minute ago, Dzo23 said:

Simonović je došao pred sami početak sezone.

Štimac je došao na početku sezone kao zamjena za Sofa koji je bio potpuno nespreman i ispostavio se kao potpuni promašaj. Na Sofi je Čović insistirao što je i priznao.

Miler je došao nakon što je Luki u Novom Mestu dislocirano koleno.

Vilijams je došao na kratkoročni ugovor nakon što mu je istekla šestomjesečna suspenzija da se proba izvući nešto.

Vasa Micić je došao da mu se oživi karijera nakon Bajerna gdje nije uopšte igrao jer je imao tešku povredu. Zamjenio je Mekela koji je bio užasan.

Kinsi je došao iz Trabzona kao zamjena za Tompsona koji se nije snašao. Imao je dobru sezonu u Nemačkoj ali kod nas se nije izborio s pritiskom.

Osim Kvinsija gdje smo se realno otvorili pošteno, a koji se i ispostavio kao dzek pot, ovi ostali nisu bili ne znam kako skupe akvizicije. I dešava se svakom da pogreši u selekciji ali isto tako treba znati to i korigovati. To nam je rezultatski, za sad, najuspješnija sezona u ovom vijeku.

Bez obzira na mnogobrojne poraze u ABA ligi tokom regularnog dela i poraza od daleko slabijeg Partizana u kupu?

Po svim kriterijumima koji se sada primenjuju, to je najgora, najhaotičnija sezona, gde je svaki pravi navijač nakon poraza u kupu jedva čekao da se sezona završi, bez obzira na učinak u daljem toku sezone.

• Like 1
Posted
1 hour ago, СтелаРоса said:

Sferopulosu treba skinuti kapu za ostvaren ucinak u EL s obzirom da vecina igraca individualno igra ispod ocekivanja i realnih mogucnosti. Kodi, Nedovic, Kenan, Rokas, Yago, Mitrovic imaju losije sezone nego sto je bila prosla. Dobric moze bolje od ovoga, ali ok ima manju ulogu. Lazic i Teo su godinu dana stariji i blizi penziji. Recimo da Kalina jedini igra bolje nego prosle sezone, kao i Petrusev. Na sve to je Bolomboj propustio dosta utakmica. Sa ovakvim stanjem skor 18-14 je odlican rezultat i govori nam da je timski iz ove ekipe izvuceno mnogo s obzirom na razocaravajuce individualne nastupe vecine nasih igraca.

Sa druge strane ne cudi sto smo izgubili dosta utakmica u Aba upravo zbog toga sto igraci individualno nisu na nivou i cesto ne prave razliku cak ni protiv Aba protivnika. Jasno je da tim ne moze da bude maksimalno fokusiran i motivisan za svaku utakmicu (pogotovo ne posle duplog kola EL) i zbog toga mora suvi kvalitet da dodje do izrazaja. Umesto toga smo gledali kako nasi, na papiru, najkvalitetniji igraci nestaju u bitnim momentima Aba utakmica i mislim da ne preterujem ako kazem da smo te utakmice izgubili tako sto su nas na individualni kvalitet resili igraci poput Boltona, Ali Nikolica, Mekinli Rajta i slicni... Bas boli sto su igraci EC/Aba ranga u stanju da sebi izgrade poziciju i pogode bitan sut, dok nama Kodi masi bacanje ili erboluje poludistancu u kljucnim momentima, a Nedovic i Kenan kao najkvalitetniji napadaci u rosteru lome obruce.

Kakav je Kalina onda bio u Barsi ako je ovo bolja sezona?

• Like 1
Posted

Ali ova dva brata blizanca Cannan I Nedovic koji u aba ligi imaju doslovno po 17 min na parketu, I 9 poena prosečno...potpuno identicni. Kao da se dogovore kada će da dodju a kada ne na utakmicu. 

Tu je i čuveni svero koji se trudi da sve to pedantno podeli na ravne čast, da niko ne daj boze oseti teret. Molim lepo.

Jedan od timova koji je najatipaticniji od svih naših timova, I to kažem kada smo na rekordnom broju pobeda u EL.

Takodje treba spomenuti i sramote igre Kalinica,  koji se doslovno zjb na terenu , kao da namerno bojkotuje. Ja ne znam kako drugačije objasniti ono što on pruža. Neki isforsirani šutevi, gubljenje lopte, pogrešna dodavanja....On tu opstaje na terenu po 20 i kusur minuta u ABA, u EL I više, sve nešto na silu, dogega se nekako do svog proseka od 6-7 poena....jednu kao bljesne utakmicu, taman pomisliš ajde krenuće, on te naredne utakmice zakopava svojim greškama i tako u krug....

Sinoć ko je gledao od početka,  videce da na samom startu on svojim greškama uvodi tim u kontra ritam , neke ne iznudjene greške, presečene lopte, itd....

Slično kao i Davidovac koji protiv Reala startuje sa promasenim zicerom, pa se dva puta ispucava za tri poena,  onda odlazi na klupu, a ostatak tima neka radi sta hoće.

Sveropulos je posebna priča.  Taj čovek ima samo jedan zadatak a to je kako da uglavi svih 12 igraca na parket u prvoj četvrtini.  Ako mu ne prodje opcija A, druge nema, čekamo da se nešto desi , nešto da padne sa neba.

• Like 1
Posted

Nebitan poraz iako nije prijatno izgubiti od 7, 8 puta jeftinijeg rivala. U PO ABA lige svakako ulazimo bez prednosti domaćeg terena, a ne zavisi od nas ni da li ćemo ići na Partizan ili Budućnost. Ne bih se kladio protiv nas u bilo kojoj od tih serija kad pun fokus bude na njima.

Ispit ove selekcije je protiv Efesa i PAO. 

• Like 22
Posted

Kad smo kod klađenja, evo svi ovde što vam je sezona gotova u petak, pravac u kladionice. Kvote na Efes 2.1-2.2 pa zaradite lepo. 

• Like 10
Posted

Bar ce sezona biti zanimljiva do samog kraja. Normalno se u Decembru vec zna da cemo igrati Aba finale i da u Evroligi gledamo koje cemo mesto u donjoj trecini imati. Sad je sve moguce, od aba titule i 1/4 evrolige do totalnog fijaska ako ne udjemo u plejin i ako ispadamo u polufinalu Aba lige. 

• Like 1
Posted
28 minutes ago, NMX said:

Kad smo kod klađenja, evo svi ovde što vam je sezona gotova u petak, pravac u kladionice. Kvote na Efes 2.1-2.2 pa zaradite lepo. 

Ne bih se kladio protiv Zvezde ni protiv Denvera, stvar principa. To ne znaci da bih bio optimista za tu utakmicu.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Da sam mogao da biram u kakvoj situaciji cemo docekati Efes bukvlano bih odabrao da to bude nakon poraza u Aba ligi i sa ogranicenim kapacitetom hale. Ovo prvo je ispunjeno, jos da se EL oglasi i recimo zatvori ceo severni deo nivoa 200 i kucu mogu da stavim na nasu pobedu. Ova ekipa jednostavno najbolje fukncionise kad svi misle da se totalno raspala.

Ne znam sto ova ekipa sto jedva ceka kraj sezone jednostavno ne prestane da gleda utakmice i lepo zavrse odmah sezonu, niko ih ne tera da gledaju. Izgleda da je ipak zanimljivije pominjati to u svakom drugom upisu. Olaksacete tako i sebi i nama koji bi podrzali ekipu do samog kraja. 

Ono sto moram da priznam je da Nedovic od nove godine daleko ispod svog renomea, plate itd.. Mislim da ovom sezonom uopste nije zasluzio produzetak pa cak i za male pare i ulogu nekog treceg beka. Branio sam ga par puta tokom sezone, ali jednostavno nemamo taj luksuz da cekamo celu sezonu na njegove 2,3 partije gde se zapali. 

• Like 6
Posted
20 minutes ago, Creed Bratton said:

Da sam mogao da biram u kakvoj situaciji cemo docekati Efes bukvlano bih odabrao da to bude nakon poraza u Aba ligi i sa ogranicenim kapacitetom hale. Ovo prvo je ispunjeno, jos da se EL oglasi i recimo zatvori ceo severni deo nivoa 200 i kucu mogu da stavim na nasu pobedu. Ova ekipa jednostavno najbolje fukncionise kad svi misle da se totalno raspala.

Ne znam sto ova ekipa sto jedva ceka kraj sezone jednostavno ne prestane da gleda utakmice i lepo zavrse odmah sezonu, niko ih ne tera da gledaju. Izgleda da je ipak zanimljivije pominjati to u svakom drugom upisu. Olaksacete tako i sebi i nama koji bi podrzali ekipu do samog kraja. 

Ono sto moram da priznam je da Nedovic od nove godine daleko ispod svog renomea, plate itd.. Mislim da ovom sezonom uopste nije zasluzio produzetak pa cak i za male pare i ulogu nekog treceg beka. Branio sam ga par puta tokom sezone, ali jednostavno nemamo taj luksuz da cekamo celu sezonu na njegove 2,3 partije gde se zapali. 

Odigrao je jedan odličan meč, prvo kolo u Parizu, i još tri dobra, u Istanbulu protiv Fenera, u Kaunasu i protiv Olimpiakosa u Beogradu. 

To je Nedović prosto. Odigraće jednu utakmicu bukvalno kao Dzordan a onda ga na 10 nema nigdje. 

Ono što je simptomatično kod njega, obično igra na +15 i -15. Kad je gutavo bukvalno ne postoji. I tako evo tri sezone. 

Što se tiče izjava posle utakmica, tu je jak i konstantno na visini zadatka. 💪

• Like 3
Posted

Jes' vala, odlično je Nedović otvorio sezonu sa tih nekoliko utakmica, ali je posle toga bilo toliko bledih partija da je to poništio i u minus otišao.

Što se tiče izjava, tu ga podržavam u kurčenju bez pokrića jer je već mim postalo. Polako mu se pridružuje i Loud Mouth Filip, postaju kao Betmen i Robin u izjavama i pravo je zadovoljstvo slušati ih. :lol_2:

• Like 9
Posted

Kod domaćih igrača kvalitet igara nikad i nije bio presudan za novi ugovor. 

Ne brinem ja za Nedaru, novi ugovor je u fioci pa makar šutirao nogom loptu. 

Uostalom i ovakav kakav je, bolji je od Prađeda, Lazića i Kobre. 

• Like 4
Posted
47 minutes ago, Smrtokapa said:

Što se tiče izjava, tu ga podržavam u kurčenju bez pokrića jer je već mim postalo. Polako mu se pridružuje i Loud Mouth Filip, postaju kao Betmen i Robin u izjavama i pravo je zadovoljstvo slušati ih. :lol_2:

Zamisljam da tako pricaju dva domaca igraca u Partizanu kakva bi se hajka ovde vodila na njih...Tako da nije pravo zadovoljstvo....

Posted

Nedović je godinama bio među najboljim per minute skorerima u EL:

2020/21: 5. (iza Džejlena Rejnoldsa, Džejsija Kerola, Džordana Lojda i Majka Džejmsa)

2021/22: 2. (iza Mirotića)

2022/23: 2. (iza Markusa Hauarda)

2023/24: 3. (iza Hauarda i Vilija Hernangomeza)

Ove sezone je 56. po tom parametru. Ako više nije u stanju da isporuči taj microwave scoring, a u odbrani je krater, onda se postavlja pitanje zašto bi uopšte bio u rosteru EL ekipe? To naravno gledajući košarkaške kriterijume, mada je jasno da oni uglavnom nisu presudni kada se radi o KKCZ.

• Like 27
  • Tuzno 1
  • WOW 2
Posted
25 minutes ago, Sector said:

Kod domaćih igrača kvalitet igara nikad i nije bio presudan za novi ugovor. 

Ne brinem ja za Nedaru, novi ugovor je u fioci pa makar šutirao nogom loptu. 

Uostalom i ovakav kakav je, bolji je od Prađeda, Lazića i Kobre. 

A teško od njih biti bolji. Uostalom igra i za vece pare. 

Suma sumarum, nista ni on ne igra, ali opstaje jer je domaci igrač i vrlo verovatno će biti i produžen.

Samo mi moramo ubosti igrača na poziciji 2 koji će biti sposoban da igra 25-30 min, a ne da deli minute sa Nedovicem. Nedovic kao opcija 2 ( ako već mora da ostane) I ne više od 10-12 minuta na parketu.

On je u ovu sezonu krenuo dobro kao opcija 2, udje u igru, napravi simultanku i na klupu. Čim je počeo da uzima veću minutazu,  I da izlazi iz opanaka, nastaje problem. Nije više to Nedovic koji ide na prodor ono što ga je krasilo taj prvi korak. To je sad Nedovic koji igra alibi košarku, beži od lopte, sakriva se u napadu, ne koristi prodor, ispucava se u nedostatku ideja . O odbrani je suvišno bilo šta reći.

Posted (edited)

Jago - 2027.

Teo -  2025.

Nedović -2025.

Kenan - 2026.

Kodi - 2026.

Kostić - 2028.

Lazić - 2026.

Dobrić - 2027.

Kalinić - 2027.

Gedraitis - 2026.

Davidovac - 2026.

Braun - 2025. (uz opciju da se produži na još jednu sezonu)

Daum - 2025. (uz opciju da se produži na još jednu sezonu)

Petrušev -  2025. (Ističe pozajmica na kraju sezone)

Bolomboy - 2026.

Mitrović - 2026.

Igrači i godina kad im ističe ugovor. Iako ugovori u košarci ne znače toliko, nije zgoreg da znamo kako stoje stvari.

Edited by Dzo23
  • Like 2
Posted

Ako dobijemo Efes, zaboravicu Spartak i sve. To je sad kljucna utakmica. 

Mi u ABA ne mozemo da budemo prvi u regulare delu, to je davno propusteno. Da li cemo biti 3 ili 4 je isti kurac. U teoriji mozemo da dobijemo i Partizan i Buducnost u gostima. U praksi - nece biti lako. 

• Like 15
Posted
3 hours ago, Dzo23 said:

Odigrao je jedan odličan meč, prvo kolo u Parizu, i još tri dobra, u Istanbulu protiv Fenera, u Kaunasu i protiv Olimpiakosa u Beogradu. 

To je Nedović prosto. Odigraće jednu utakmicu bukvalno kao Dzordan a onda ga na 10 nema nigdje. 

Ono što je simptomatično kod njega, obično igra na +15 i -15. Kad je gutavo bukvalno ne postoji. I tako evo tri sezone. 

Ovo je i meni bio argument dok sam ga branio, ali su sve te utakmice bile na pocetku sezone. Previse je da ne zabode par ovakvih za ostalih 5,6 meseci. Naravno ostavljam prostora da me demantuje u poslednje dve utakmice mada nesto ne verujem u to. 

1 hour ago, Dzo23 said:

Mitrović - 2026.

1 hour ago, Dzo23 said:

Davidovac - 2026.

Otkud ovo? Ja sam bio ubedjen da bar jednom od njih dvojice istice ugovor na kraju sezone. 

Posted
2 hours ago, Guru said:

Nedović je godinama bio među najboljim per minute skorerima u EL:

2020/21: 5. (iza Džejlena Rejnoldsa, Džejsija Kerola, Džordana Lojda i Majka Džejmsa)

2021/22: 2. (iza Mirotića)

2022/23: 2. (iza Markusa Hauarda)

2023/24: 3. (iza Hauarda i Vilija Hernangomeza)

Ove sezone je 56. po tom parametru. Ako više nije u stanju da isporuči taj microwave scoring, a u odbrani je krater, onda se postavlja pitanje zašto bi uopšte bio u rosteru EL ekipe? To naravno gledajući košarkaške kriterijume, mada je jasno da oni uglavnom nisu presudni kada se radi o KKCZ.

Auh. Na oko je mnogo losiji ove sezone, a ovako kada se napise je katastrofa.

I on i Teo su bas naglo propali, gotovo sve probleme koje imamo bi nam resilo da su njih dvojica barem na 70-80 posto proslogodisnjih igara. I u organizaciji i u poentiranju, probojnosti.

Neshvatljivo mi je da su toliko oronuli za svega par meseci.

• Like 6
Posted
18 hours ago, Thor said:

Ova ekipa odvratno izgleda vec 2 meseca, sa par incidenata (KRK, Oly, Efes...), igra je toliko mucna, greske u dodavanju na nivou lose pionirske selekcije, spejsing u napadu sa Braunom nepostojeci.

Danas smo konkretno pukli kad je Sfero rešio da Kenanom brani Cerovinu na niskom postu, pa dobrih 6,7 minuta u 3.cet. i ovi to obilato koristili, visak, trojka...Sfero gleda, ne reaguje, jbm li ga, valjda je to vreme kad je zamislio da Kenan i Nedovic igraju zajedno.

Jbm li ga.. aj da se nadamo za petak, ali nemamo za sta pozitivno da se uhvatimo.

...ili Kenan na Deku, jedno 10 Realovih napada u nizu.