Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

438 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      109
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      341
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Mozda je stvarno taktiziranje sa resursima u ovom maratonu ali ako se u odlucujucem delu sezone na 5 pojavi iko sem BB i Filipa onda ovaj treba da pojede sve diplome ... dobro, moze Deda. Baba u aba, i to mu je merka

41 minutes ago, liv7 said:

Stvarno je zlocin sto trener izvodi Kalinica iz igre.Najbolje da igra svaku po 40 minuta,i da sakrije svu defanzivnu nemoc nasih visokih igraca.Kalinic je usao u 34 godinu,on je "porodicni nakit" ove ekipe,nezamenljiv i treba ga dozirano koristiti,jos 2,5 godina,koliko mu traje ugovor.U suprotnom,ili ce se fizicki raspasti,ili jos gore proci kao Bolomboj.

Pa čoveče nije trebalo da igra protiv Studenskog centra, ili je mogao da kalkuliše sa objektivno lakšom utakmicom protiv Makabija a ne ovako. Niko nije rekao da mora da igra 37 minuta kao neki kod najboljeg trenera Evrope svih vremena.

48 minutes ago, liv7 said:

Stvarno je zlocin sto trener izvodi Kalinica iz igre.Najbolje da igra svaku po 40 minuta,i da sakrije svu defanzivnu nemoc nasih visokih igraca.Kalinic je usao u 34 godinu,on je "porodicni nakit" ove ekipe,nezamenljiv i treba ga dozirano koristiti,jos 2,5 godina,koliko mu traje ugovor.U suprotnom,ili ce se fizicki raspasti,ili jos gore proci kao Bolomboj.

I uzeo 35, što każu babe?

Efes odigrao odličnu utakmicu, minus ta prva četvrtina. Larkin sa grinovskom partijom, mislim da je do kraja imao 0 pts, 10 assista i par skokova. Bryant je odlično šutirao + Osmani i Smits nerešive enigme. Na kraju su imali i domaćinsko suđenje, taman toliko da sve vreme igraju agresivnu odbranu na ivici faula.

Sferopulosove rotacije prosto nemaju smisla. Promenio je celu petorku (koja je napravila 10 razlike) odjednom. Umesto da češće rotira Yaga i CMM u drugom delu, kako bi obojica bila zagrejana, on je Kodija ohladio na klupi. Nedović je predugo bio na terenu za ono što je pružao - a to je bilo ništa. Ubacuje potpuno hladnog Rokasa na kraju, a ne postoji nijedna akcija koja bi Canaanu facilitirala šut.

On se skoro uopšte ne prilagođava tokom utakmice, a čim protivnik krene da igra čvršću odbranu, kao da ne zna šta da radi sa igračima koje ima na raspolaganju i kako da ih rotira. Žao mi Šegija što se povredi onako, nadam se da nije teža povreda u pitanju.

• Like 9

16 minutes ago, magiko said:

Mi najmanje 4 utakmice nismo imali akciju za Kenana da sutne, koliko sam primetio uvek se vrti ista akcija za njega koja nikada ne prolazi 

Koju akciju napraviti za njega? Covjek nema step back shoot, nema side step shoot, nema dribling da si napravi bilo kakvu prednost, ne moze sutnuti ni preko Larkina. Jedino moze sutirati iz kontre odnosno polukontre. On je osrednji igrac i sad se vidi da je mit da ga Oli/Barcokas nije znao koristiti. Nije on toliko dobar igrac a ni suter da bi trebalo koristiti 3 igraca da mu se napravi blok za sut. Nedovic je puno bolji igrac od njega al mu fale ... da se ne ukenja posle prve blokade. 

Screenshot-20241218-225950.jpg

JBIII konačno registrovan. Ne znam da li ovo znači da može protiv Makabija? Znam da treba da bude registrovan dan pre prve utakmice ali ovo može da znači da je ipak tad i registrovan a da je danas ubačen u sistem. 

• Like 1

9 minutes ago, Borky said:

Koju akciju napraviti za njega? Covjek nema step back shoot, nema side step shoot, nema dribling da si napravi bilo kakvu prednost, ne moze sutnuti ni preko Larkina. Jedino moze sutirati iz kontre odnosno polukontre. On je osrednji igrac i sad se vidi da je mit da ga Oli/Barcokas nije znao koristiti. Nije on toliko dobar igrac a ni suter da bi trebalo koristiti 3 igraca da mu se napravi blok za sut. Nedovic je puno bolji igrac od njega al mu fale ... da se ne ukenja posle prve blokade. 

Igrač sa 41% za 3 kroz karijeru u EL nije toliko dobar šuter, svašta se ovde može pročitati.

• Like 6

Dobro, dođu i ovakve utakmice. Ako dobijemo Makabi onda smo >50% i sudbinu u EL rešavamo u januaru. Ako ovoga puta ne uspemo da iskoristimo odličan raspored onda i nismo za EL. Nedoviću idi poslednja godina u Zvezdi. Istrpećemo nekako i njega i Muku jadnoga.

• Like 1

1 hour ago, berti said:

Kad Braun stigne iz Ribarske, on i Filip ce biti na 4, Bolomboj i Luka na 5. Sve isto.

Sfero je u stanju da i  u eliminacionim utakmicama pusti Luku da igra  15 minuta, ako ne i više. E, zato treba da ode jer je slep ili lud.

Pa to je i osnov dovodjenja Brauna, da igraju on i Filip cetvorke a da Kalina moze na svoju prirodnu poziciju. Posto od Dauma i Dede nema konstantnih partija kad igraju dobro onda se moze praviti kombinacija sa Petrusevim na pet. A Bolomboja treba malo i sacuvati posle ove povrede to je Lukinih 10 minuta.

• Like 1

Dobro ne treba sad ni preterivati, najurio bi Oly njega da je takva neznalica, ne bi ga drzali dve godine u timu sa 20+ minutazom. Niti je toliko dobar da u kontinuitetu igra kao ono protiv Virtusa, niti je los kao sto si ga opisao. Negde je izmedju. Dodatak na Nedovica i to je ok, s tim da ako obojica odigraju kao danas naravno da cemo uci u problem, ali ne bi trebalo da se cesto desava da su obojica u kanalu, uglavnom bar jedan od njih dvojice odigra dobru utakmicu. 

Ova sezona je i dalje osetno bolja od skoro svih sezona koje smo igrali EL jos od one 2016/17. Mozemo pomenuti pretproslu sezonu, ali tu smo se u jednom momentu izvukli na inspiraciju Duska, Nedovica i Vildoze, vezali pobede, pa se brzo vratili u realnost. Uprkos ovim ponekada i blamantnim porazima smo i dalje zivi, sa izglednim sansama da na polusezoni imamo preko 50% pobeda. Sve vreme smo tu negde na oko 50% i po meni je to u skladu sa kvalitetom tima. Mogao se napraviti jos funkcionalniji tim za isti novac sigurno, ali i dalje ima bar 7-8 klubova koji su na papiru uvek jaci od nas. I jedno 3-4 koji su tu negde sa nama. Konkurencija je velika i ne znam koliko je realno ocekivati  da imamo u ovom momentu bolji skor od trenutnog. Ne treba zaboraviti da su nas i zakinuli za minimum dve pobede. Ono sto je bitno je da nas zaobidju povrede do kraja sezone kako bi tih 50% uspesnosti skocilo na nekih 60% sto ce sigurno biti dovoljno za minimum plej-in. Inace ova stednja energije na pojedinim utakmicama je jedna od retkih pametnih stvari koje radimo. Mi smo medju najstarijim ekipama, dokazano ne mozemo u kontinuitetu da igramo kosarku na visokom nivou, i moramo da kalkulisemo. A nismo jedini koji to rade. Ne volimo mi navijaci to da gledamo, ali to je realnost.

• Like 11

12 minutes ago, Урош19 said:

Igrač sa 41% za 3 kroz karijeru u EL nije toliko dobar šuter, svašta se ovde može pročitati.

Mani me statistike.  Jednu utakmicu sutira 5/5 pa 10 utakmica ne moze pogledati na kos. Evo pola sezone ima jednu i po dobru odigranu utakmicu a ostale nisu prosjecne vec uzas zivi.  Koliko Luka ima prosjecno skokova kroz karijeru a onda pogledaj kako to izgleda u vecini utakmica. Statistika a narucito karijerna jako puno zavara jer postoji brdo varijabli koje ta statistika ne moze pokazati. 

• Like 1

24 minutes ago, Čočo said:

Screenshot-20241218-225950.jpg

JBIII konačno registrovan. Ne znam da li ovo znači da može protiv Makabija? Znam da treba da bude registrovan dan pre prve utakmice ali ovo može da znači da je ipak tad i registrovan a da je danas ubačen u sistem. 

Nece igrati,tako bar kazu

Iako bi to jako voleo,ne mogu vise da podnesem mekanicu Dauma,mislio sam da mu je bar sut mekan kad oni mrka kapa...

Edited by Nini3112

16 minutes ago, СтелаРоса said:

Dobro ne treba sad ni preterivati, najurio bi Oly njega da je takva neznalica, ne bi ga drzali dve godine u timu sa 20+ minutazom. Niti je toliko dobar da u kontinuitetu igra kao ono protiv Virtusa, niti je los kao sto si ga opisao. Negde je izmedju. Dodatak na Nedovica i to je ok, s tim da ako obojica odigraju kao danas naravno da cemo uci u problem, ali ne bi trebalo da se cesto desava da su obojica u kanalu, uglavnom bar jedan od njih dvojice odigra dobru utakmicu. 

Ova sezona je i dalje osetno bolja od skoro svih sezona koje smo igrali EL jos od one 2016/17. Mozemo pomenuti pretproslu sezonu, ali tu smo se u jednom momentu izvukli na inspiraciju Duska, Nedovica i Vildoze, vezali pobede, pa se brzo vratili u realnost. Uprkos ovim ponekada i blamantnim porazima smo i dalje zivi, sa izglednim sansama da na polusezoni imamo preko 50% pobeda. Sve vreme smo tu negde na oko 50% i po meni je to u skladu sa kvalitetom tima. Mogao se napraviti jos funkcionalniji tim za isti novac sigurno, ali i dalje ima bar 7-8 klubova koji su na papiru uvek jaci od nas. I jedno 3-4 koji su tu negde sa nama. Konkurencija je velika i ne znam koliko je realno ocekivati  da imamo u ovom momentu bolji skor od trenutnog. Ne treba zaboraviti da su nas i zakinuli za minimum dve pobede. Ono sto je bitno je da nas zaobidju povrede do kraja sezone kako bi tih 50% uspesnosti skocilo na nekih 60% sto ce sigurno biti dovoljno za minimum plej-in. Inace ova stednja energije na pojedinim utakmicama je jedna od retkih pametnih stvari koje radimo. Mi smo medju najstarijim ekipama, dokazano ne mozemo u kontinuitetu da igramo kosarku na visokom nivou, i moramo da kalkulisemo. A nismo jedini koji to rade. Ne volimo mi navijaci to da gledamo, ali to je realnost.

B1: Mozda zato sto nikada vise para nije ulupano u ekipu? Povredi se Bolomboy, odmah se dovede zamena koja ostaje i kada se Bolomboy vrati i jos se dovede jos jedna (doduse istrosena) EL zverina u reketu. Jasno je zasto se to radi, da ni povrede ne mogu da ometu tim u misiji zvanoj "ciljamo F4". Samo, onda je i treneru teze jer bukvalno nikoga ne moze da ostavi bez minuta i time rizikuje da izgubi tog igraca.

B2: Tacno, recimo Olympiacos i Bayern nisu ni dosli na utakmicu kada su gostovali u Beogradu. Ili treba da se pravimo da je normalno da Fournier ne moze da uradi nista u napadu i da ima -6 indeks? Da jedna strasna bekovska linija kao sto je ona iz Pireja ne moze da uradi nista u jednom mecu? Pa nije, kao sto nije normalno da CMM i kompanija ne mogu da prevedu loptu i organizuju jedan napad u poslednjoj cetvrtini.

Ponovo ubiveni u skoku iako nam je ovo prva sa Petrusevim i Bolombojem zajedno na parketu. 37:22, ofanzivni 14:6.

Sedim i cekam od Bobana Marjanovica krstenog centra koji ce moci da uhvati loptu sa dve ruke i nije 4/5.

Protiv nas su igraci kao Osmani sa 206cm gorostasi vec godinama…

Odgledao sam samo 1/4 koju smo odigrali perfektno, posle pratio rezultat i nisam kapirao sta se promenilo.

Sad kad citam komentare, bolje sto nisam gledao.

Ako pobedimo Makabi na +1 smo, sto je u ovim okolnostima dobro.

Ako ne pobedimo nismo za top 10 i to je to.

- odbrana spolja Efesa na nivou Jovic-Djenka-Danguba-Laza Radonja prajm pred punim Pionirom

- znam da se ovde izvredjao Teo krava muzara, ali bio bi jedini legit pokusaj iz onoga sto imamo da se nesto napravi sa ovakvim pritiskom na loptu

- Brown je dolazi zbog odbrane, ne napada, ne bi se nista promenilo da je igrao ni onaj iz Unixa

- faul Kaline uliva nadu da ce biti borba do kraja

- Filipova forma je u padu

Edit: Daum je odigrao 7 minuta, nejasno odakle ovima sa SK i delu foruma da on ima neki iole bitan udeo u ovom porazu.

Edited by leki bg
  • Like 1

Nismo izgubili zbog jednog igrača već zbog nemogućnosti kompletne ekipe da se prilagodi snažnoj odbrani Efesa, pogotovo je to bilo vidljivo kod bekova gde smo bukvalno poklanjali lopte a domaćin iz kontri lako poentirao. Nekako imam utisak da ova naša ekipa ove sezone nije spremna za pravu mušku košarku i gde god ih malo jače stisnu ili odigraju prljavije oni se brzo predaju. No ekipa je dovođenjem Brauna popunjena i sad moraju da se spreme i za žestoku borbu na svakoj utakmici.

• Like 2

Kada se Brown oporavi rotacija na unutrsanjim pozicijama treba da bude

Daum,Brown 

Bolomboj, Petrusev

Ovde apsolutno nema mesta za mitrovica 

Sta ce raditi u aba ligi to me ne zanima, ali za evroligu ovako mora stajati da ne bi prolazili kako smo prolazili

U nekim situacijama dobro su saradjivali daum i Fica tako da su mitar plavsa David i ostala ekipa sa beverli hilsa apsolutni visak