Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

438 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      109
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      341
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Ne leže nam ti mečevi protiv Efesa u Istanbulu nikako. Bilo je tu nekih baš bolnih poraza - od onih -45 prošle sezone do nekih kad smo imali lep plus pa gubili u poslednjim sekundama (flešbekovi na koš Šarića 2015., ili Vasina bacanja 2021./22.). Ali dobro, tradicija je tu da se ruši. 

Takođe, ove sezone je situacija drugačija nego u nekim prethodnim. Nas sada ne može ni na strani niko da otpiše, apsolutno smo sposobni na sve, od samoubijanja i nepojavljivanja na utakmici, do skidanja skalpova ozbiljnim favoritima. Koje ćemo izdanje u sredu prikazati, ostaje da se vidi...

Efes pritom nating spešl ove sezone, za sada. Isti skor kao mi, a imaju 4 poraza kod kuće tako da nisu ni neka domaćica. Nemaju dominantnog skorera više, tu su poprilično izbalansirani pa im je tipa prvih 7 igrača u rasponu od 9 do 12 poena prosečno, ali manje više svako od njih može da se pojavi sa 20+ partijom. Po broju ubačenih trojki su 12. tako da ne važe za šutersku ekipu i nadam se da neće ostaviti drugačiji utisak nakon srede večeri...

Sveopšti utisak da su ekipa koja nigde nije bušna ali isto tako bez izraženih kvaliteta ili nekih specifičnosti. Možda i Mijatović ne koristi resurse koje ima koliko bi mogao... 

Povratak Larkina im je velika vest, ali nakon tankog starta sezone i pauze od skoro 2 meseca, ne vidim ga kao "go to" igrača kao ranije oko koga će sve da se vrti (uz nadu da ga neću prizvati na 20+ partiju sada) i utisak je da se on i Tompson međusobno guše na terenu, koji je u odsustvu Larkina imao nekoliko baš dobrih "floor general" partija i generalno podigao brojke u tom periodu. 

Na pozicijama 2 i 3 imaju još nekoliko igrača koji igraju na obe strane terena (Brajant, Boboa, Nvora) i koji odrađuju uloge i sekundarnih kreatora i prašinara i šutera. Poprilično zahvalni. 

Sa poziicije 4 ne dobijaju mnogo jer Šmits igra meh sezonu (a pohvalio sam im taj potpis tokom leta) dok je Vilis znatno manje korišćen nego prošle sezone. Osmani igra iznenadjujuće efikasno sa dobrim procentima, ali takođe igrač vrlo jasnih limita. Prethodna iskustva bi rekla da će baš jedan od njih trojice da se odlepi poenterski... nadam se da neće. 

Na 5 najviše rotiraju Poirea i Oturua, koji u napadu ne isporučuju u kontinuitetu (više sam očekivao od Poirea kada ne igra iza Tavaresa...) ali čine da Efes ima najviše blokada u ligi za sada. Pritom, dosta je visine, snage i atletike u njima pa bi bilo dobro da BokiBoj bude spreman za neke osetnije minute, čisto da ih uspori koliko toliko...

Da ne dužim dalje, ništa novo nisam izmislio, ali eto kratak osvrt i moje viđenje Efesa za sada.

Dobijamo. 

• Like 21
  • Thanks 6

8 hours ago, Amigo21 said:

Ja se kosarkom nisam bavio ali sa kojim god kosarkasem sam pricao kaze da je jako bitno da igras tamo gde i treniras. Navodno nije svaki obruc isti i to kao igracima znaci. Deluje smesna prica ali eto svaki kosarkas ce ti to reci. A verujem da ljudi i vece sasne nama daju u Pioniru zbog atmosfere "linca" Kako god da li Arena ili neka poljana samo da dobijemo. A pre toga realno imamo dva bitnija meca pa korak po korak...

Cak i pored toga, mislim  da su radjenja neka naucna istraazivanja gde su dokazali da mozak za par stotinki brze reaguje u poznatijem okruzenju. Tako da i bez navijaca, svakako da ima uticaj. 

• Like 2

Za mec sa Efesom bi bio prilicno optimistican da nije duplo kolo i da nije derbi u nedelju. Cini mi se da Janis zna da tankuje u takvim situacijama i da pikira jednu od dve da dobije. Nadam se da gresim i da cemo igrati na max protiv Efesa, a onda je na publici da daju dodatnu energiju na preostale dve tekme ove nedelje.

• Like 5

9 minutes ago, DejoLazaKalina said:

Cak i pored toga, mislim  da su radjenja neka naucna istraazivanja gde su dokazali da mozak za par stotinki brze reaguje u poznatijem okruzenju. Tako da i bez navijaca, svakako da ima uticaj. 

Naravno. Jer su se sa učestalim  ponavljanjima šta treninzi i predstavljaju stvorile već čvrste neuronske veze i samim tim impulsi brže prolaze tim putevima nego kada se neka aktivnost tek započela jer  mozak štedi energiju koristeći već pohranjene informacije. 

• Thanks 1

Deo medija, tviter i ostale mreze su se dobro okomile na njih.

Ne bih iskljucio ni mogucnost nekog raskola unutar njih.Nije da su bas tako jedinstveni kao sto se predstavljaju.

Ako se pojave na ABA ligi, sami ce sebi pljunuti na sve sto napisali prethodnih dana, jer ce direktno niti jasno za koga rade.

Nepojavljivanjem mogu da se peru da grupa nije bila tu i da nemaju odgovornost sta god da se pojavi na toj utakmici.

Njihov stav je jasan, visecemo stav i hrabrost ostalog dela zvezdaske javnosti.

• Like 1

Kakva glupost! Zasto bi mene bilo sramota da navijam za Zvezdu zbog tih mamlaza. Pa nisu oni Zvezda, ne navija se za njih. Treba li da se sramotimo onda sto navijamo za reprezentaciju jer je ograzla u sns.

Nova i Sport klub stalno prozivaju Zvezdu. Eno im jedan drugi klub, neka pojasne malo i njihov stav povodom ovih protesta umesto sto od njih prave nekakvu opoziciju.

• Like 31
  • Thanks 2

1 hour ago, Dragon said:

Za mec sa Efesom bi bio prilicno optimistican da nije duplo kolo i da nije derbi u nedelju. Cini mi se da Janis zna da tankuje u takvim situacijama i da pikira jednu od dve da dobije. Nadam se da gresim i da cemo igrati na max protiv Efesa, a onda je na publici da daju dodatnu energiju na preostale dve tekme ove nedelje.

Nije samo do Janisa i tankovanja, ima i do toga sto smo matora i tokom cele polusezone okrnjena ekipa, pa ni energetski ne mozemo da iznesemo 2 utakmice u 4 dana.

Nije cudo sto su nas najcesce dobijale ekipe koje imaju masu i kvantitet unutra (Asvel sa 3 centra, Armani sa kremom EL na 4 i svezim Giletom, Partizan sa Majkom i tandemom na 5), nama se umor i malokrvnost najpre vidi na poziciji 5.

Janisovo pustanje jedne utakmice u duplom kolu niz vodu je vise bilo prilagodjavanje igrackom kadru i okolnostima nego neki njegov ziheraski pristup, iako ima i toga.

Cak i ona njegova ludovanja sa izmenama su bila normalan trenerski pokusaj da se ekipa odrzi svezom i da se pronadje taj jedan igrac sa kraja klupe koji bi doneo neke bonus poene.

Isto je radio i Dusko kad nas je preuzeo, nazalost, i on je preuzeo isto tako matoru i izranjavanu ekipu.

Samo sto je Duka tada gurao Lazarevice i Ilice na ozbiljnu minutazu zeleci atletiku i hasl, dok je Janis vise isao na to da dobijemo bitku talentom i petorkama sa 3 mala, iako zna i on da ce mu za dobijen rat biti potrebno nesto sasvim drugo.

Dobra stvar je da su nam se dva najbitnija igraca unutra u medjuvremenu vratila i da smo evidentno energetski skocili zadnjih dana.

Mozda se to nece videti i doneti maksimalan rezultat u ovom duplom kolu, ali verujem da cemo za prvo sledece biti po prvi put naspanovani i ful spremni za 2/2.

Tada ce i veze u ekipi biti cvrsce, bicemo jaci za Brauna, a i raspored ce nam vise ici naruku.

Tako da, sto se mene tice, 1 od 2 ove nedelje, sigurna pobeda u derbiju i na konju smo.

• Like 7
  • Thanks 1

Ja stvarno ne znam zašto se ovde pridaje toliki značaj i piše o tzv Delijama. To je grupa od 20ak više ili manje ozbiljnih kriminalaca (neki ostali na nivou uličnog kriminala a pametniji i sa boljim porodičnim DB pedigreom odavno u privrednom kriminalu) i još par stotina klinaca koji imaju aspiracije da budu u tih prvih 20ak kada porastu. U svakoj normalnoj državi bi svakog boleo kurac šta ti likovi imaju da kažu.

• Like 5
  • Thanks 1

Pa nije bas tako. Probaj da dovedeš Musu ili Dzeka u Zvezdu, pa da vidimo. Nazalost, imaju uticaj u klubu prilican. Pitaju se ko moze da dođe u klub, cak su vecali da li Robi moze da bude trener, pa kad su dali zeleno svetlo, Prosinecki je dosao. Da ne pricamo kada su Den Tani upadali u kamcelariju, lomili, ucenjivali koje majice da se nose...

• Like 1

2 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ja stvarno ne znam zašto se ovde pridaje toliki značaj i piše o tzv Delijama. To je grupa od 20ak više ili manje ozbiljnih kriminalaca (neki ostali na nivou uličnog kriminala a pametniji i sa boljim porodičnim DB pedigreom odavno u privrednom kriminalu) i još par stotina klinaca koji imaju aspiracije da budu u tih prvih 20ak kada porastu. U svakoj normalnoj državi bi svakog boleo kurac šta ti likovi imaju da kažu.

Pa valjda zato što, zahvaljujući tome što imaju organizovanost i hijerarhijsko uređenje, uspevaju da uteraju strah ostalim ljudima u hali koji su znatno brojniji od njih.

Oni jesu faktor upravo zbog te strahovlade u dvorani, a ne zato što bilo ko normalan misli da njihovo mišljenje ima moralnu težinu.

• Like 11

10 minutes ago, berti said:

Kakva glupost! Zasto bi mene bilo sramota da navijam za Zvezdu zbog tih mamlaza. Pa nisu oni Zvezda, ne navija se za njih. Treba li da se sramotimo onda sto navijamo za reprezentaciju jer je ograzla u sns.

Nova i Sport klub stalno prozivaju Zvezdu. Eno im jedan drugi klub, neka pojasne malo i njihov stav povodom ovih protesta umesto sto od njih prave nekakvu opoziciju.

Nova i SK to rade odavno, svima je jasno zasto.SK mi je veliko razocarenje, sportski portal koji bec duze vremena kroz svaki naslov/tekst o Zvezdi zestoko provlaci politiku.Ipak to ne prilici jednom sportskom portalu.

Takodje komsije konsgantno predstavljaju kao neku opoziciju.

• Like 7
  • Tuzno 1

Po meni su ovi tekstovi samo kontraproduktivni. Najgore je sto ce se stvoriti prica kako neko zeli da nanese stetu tribini ili klubu u ovom momentu. Mislim, ne sumnjam da ima i takvih koji su jedva docekali da se i na nasim utakmicama desavaju onakve stvari, ali i dalje gomila obicnih ljudi i Zvezdasa zeli neku reakciju protiv vlasti na stadionu/hali, a plasim se da ce se taj deo publike izgubiti i i zaboraviti i ovaj put. Mislim da ce protiv Makabija biti bas gadna atmosfera.

35 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ali njih i te kako ne boli kurac kada mi imamo nesto da kazemo...Pa prete, pa urlicu na druge, guraju, teraju klince da skinu majice, transparente...Ama bas nista zajednicko nemam sa tim. A navijanje bi trebalo da je delom i kolektivno svesno/nesvesno, okupljanje oko nečega i zajedništvo u bodrenju, idejama, shvatanjima, ljubavi na kraju krajeva. Zašto volimo inače pun stadion i zašto bi razumno biće preskakalo šanac sa severa da počupa grumen trave 1991. posle Bajerna i poljubi teren. 

1 hour ago, Урош19 said:

Znam da je 99% laž ali u slučaju da je istina bukvalno dolaze da spreče bilo kakve transparente i skandiranje ako se dogodi, da ne kažem dolaze da batinjaju jer je to njihova kuća i u njihovoj kući nema politikeScreenshot-20241216-214414-Instagram.jpg

Глупост! Сигурно неће долазити на дерби у понедељак, нити уопште на Аба лигу. 

• Like 2

38 minutes ago, berti said:

Pa nije bas tako. Probaj da dovedeš Musu ili Dzeka u Zvezdu, pa da vidimo. Nazalost, imaju uticaj u klubu prilican. Pitaju se ko moze da dođe u klub, cak su vecali da li Robi moze da bude trener, pa kad su dali zeleno svetlo, Prosinecki je dosao. Da ne pricamo kada su Den Tani upadali u kamcelariju, lomili, ucenjivali koje majice da se nose...

Užas jbt.