Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

411 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      68
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

Inače, što se tiče navijanja/amosfere - uglavnom sam držao ton isključen zbog španskih/poljskih/izraelskih strimova, ali generalno nisam fan koreografija (bez obzira na povod) i posebno organizovanog/vođenog navijanja od strane neke grupe.

Znam da je to više-manje svuda trend, ali mene te koreografije podsjećaju na sletove za Dan republike ili tako neke praznike. Više volim kad je navijanje spontano, kad se atmosfera izrodi samo iz navijačke ljubavi i posvećenosti dešavanjima na terenu. Ove varijante sa programom pjesama koje se moraju otpjevati i slično nisu mi omiljene.

Znam da većina ne misli kao ja i to je OK, ali, eto, uzeo sam si za pravo da saopštim svoj stav.  

• Like 5

Onaj ko je posle prošle sezone procenio da Teodosic treba da ostane i " pomogne" je operisan od razuma i košarke. 

Teodosic ni prošle godine nije igrao dobro osim povremenih bljeskova. Podsećam da je gomilu utakmica preskakao da ne kažem birao, a na dosta bio povredjen.  Čuvali su ga kao malo vode na dlanu. Na kraju svega posle fijaska u EL da ne beše Yaga koji je bio mvp aba lige mi ne bi uzeli možda trofej. 

To sto se neki bacaju u nesvest posle neke od asistencija koje pri tom jesu stvarno lepe, a ne vide druge stvari od silovanja lopte, ispucavanje ,  gubljenje iste, minus igre u odbrani je poseban momentum.

Ovo njegovo dranje na sudije, glumljenje trenera i boga oca nad saigračima je posebna priča.

Dakle apsolutni krivac je covic koji ga je ostavio, pa onda trener koji glumi ortaka sa njim pa mu udovoljava da igra po 15 min u EL, na uštrb celog kolektiva.

Edited by No name
  • Like 5
  • Thanks 2

21 minutes ago, Čočo said:

Više puta sam ponovio da me ova naša sezona podseća na prvu sezonu komšija u EL kad su bili nadomak F4. I oni su te godine izgubili prvi derbi kod kuće. Samo kažem...😅

Mene ova sezona neodoljivo podsjeća pa svaku KKCZ sezonu u EL.

• Like 20
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3

7 minutes ago, robespierre said:

Mora jednom da dođe na naplatu poslovanje socijalne ustanove, selektovanje ekipe po starim zaslugama i nacionalnom ključu.  Srećom pa ih je sve udomio na po tri godinice. 

Ima jedna misao koju koriste šahisti -  i protivnik ima pravo da postoji. To što vas je Udbojša navikao da mora da se pobedi svaki derbi i osvoji svaki trofej je problem iskrivljene percepcije sporta. 

Čuj, ovako će izgledati derbiji u budućnosti. Ljudi izašli na teren, bili bolji i pošteno pobedili. Nedopustivo!

I cela priča je u startu odvratni spin,  nije Čović otišao pre 10 godina nego pre nekoliko meseci i cela ova situacija je u najvećoj meri njegovo maslo, tako da ako tražiš krivca on je još uvek pored terena na svom starom mestu. 

Sve sto sam rekao su bile cinjenice, i naravno da se mora svaki derbi pobijediti i naravno da se svaka titula mora uzeti, jer se sport igra za trofeje i pobjede, a ne licence i top 10.

Klub kao sto je Crvena zvezda svake godine mora da osvaja trofeje, na to nas je navikao i razmazio prvenstveno jedan covjek i za mene je skandal ako zavrsimo sezonu bez ijednog trofeja. To sto su Partizanovci nasjeli na pricu da je vazna EL, B licenca ili neki trogodisnji proces, pa se time pokrivaju neuspjesi u prethodnim sezonama, to je njihov problem sto su dozvolili da vjeruju u te spinove i to se nikada ne smije i nama desiti i prodati takva prica.

Bold: Mislim da se nisam dobro izrazio pa me nisi shvatio. Tu prvenstveno mislim na nas i nase zalaganje i pristup, a ne na Partizan (koji je pokazao kako se igra derbi). 

A za Nebojsu jos jedna cinjenica. Covjeka prate trofeji. I dok je bio predsjednik KSJ i dom je bio predsjednik FMP-a i dok je bio predsjednik CZV.

I sada kad je opet predsjednik KSS-a ja garantujem da ce Srbija osvojiti zlato na EP.

Ja ne kazem da je on zasluzan direktno za sve trofeje, ali to vise nije slucajnost, jednostavno ga prate teofeji i uspjesi, svidjalo se to nekom ili ne.

• Like 1

10 minutes ago, Don Dusko said:

Opet prizivanje domacih isluzenih opcija?Za sta bi legao za 2-3 utakmice? Je li se zaboravlja koliko on ima problema sa povredama? A u godinama je jbg. A mi bi ga izrabrivali pa bi bilo jos gore. On u Valensiji igra opusteno udje nekad na 10 nekad na 20 ma milina.

Pa dobro bi nam dosao umesto Tea sigurno. Stefanovih 10 minuta ne bi bilo 10 minuta raspada, kurčenja, lelemudisanja, svađa sa sudijama, kurcobolje u odbrani... Ne bi bio kancer ekipe.

Dakle, ne kao prva opcija.

Da ne pricam o Jagu i prokletinji koja ga nije pustila da ode u Rusiju. 

• Like 1

2 minutes ago, BojanaCZV said:

Igrao je Teo 10min, ali ih je za tih 10min bukvalno uveo u utakmicu.

Uobičajena mantra za odbranu štetnih pojedinaca (treći plej, treći centar, igra 5, igra 10 minuta). 

A stvarnosti jedan što igra 5 minuta, uvede posle naših 5:0 lošom odbranom i skokom Partizan u utakmicu, drugi što igra 10 minuta dovede utakmicu od +4 do - 5 bez da u tom periodu ostvari bar "alibi" asistenciju, treći što igra 10 minuta započne treću četvrtinu, i za tri minuta izgubi loptu, blokira ga obruč i dva puta izgubi igrača u piku posle čega primimo dve trojke za seriju od 2:10, ali jebi ga niko od njih nije kriv, igraju samo 5(10) minuta. 

• Like 10
  • Thanks 1

1 minute ago, Sokmeniki said:

Sve sto sam rekao su bile cinjenice, i naravno da se mora svaki derbi pobijediti i naravno da se svaka titula mora uzeti, jer se sport igra za trofeje i pobjede, a ne licence i top 10.

Klub kao sto je Crvena zvezda svake godine mora da osvaja trofeje, na to nas je navikao i razmazio prvenstveno jedan covjek i za mene je skandal ako zavrsimo sezonu bez ijednog trofeja. To sto su Partizanovci nasjeli na pricu da je vazna EL, B licenca ili neki trogodisnji proces, pa se time pokrivaju neuspjesi u prethodnim sezonama, to je njihov problem sto su dozvolili da vjeruju u te spinove i to se nikada ne smije i nama desiti i prodati takva prica.

Bold: Mislim da se nisam dobro izrazio pa me nisi shvatio. Tu prvenstveno mislim na nas i nase zalaganje i pristup, a ne na Partizan (koji je pokazao kako se igra derbi). 

A za Nebojsu jos jedna cinjenica. Covjeka prate trofeji. I dok je bio predsjednik KSJ i dom je bio predsjednik FMP-a i dok je bio predsjednik CZV.

I sada kad je opet predsjednik KSS-a ja garantujem da ce Srbija osvojiti zlato na EP.

Ja ne kazem da je on zasluzan direktno za sve trofeje, ali to vise nije slucajnost, jednostavno ga prate teofeji i uspjesi, svidjalo se to nekom ili ne.

Čovek je selektirao ekipu i još uvek sedi pored terena, njegova era još uvek traje. 

O ovome može da se diskutije jednom kada se angažuje trener sa integritetom koji će imati slobodu da mu pola ekipe ne bude nametnuto po nacionalnom ključu. 

• Like 3

Реално највећи проблем је пети играч на 1/2. Уопште није проблем што су прва четворица одиграли као куртони највећи, није проблем ни тренер који је једна незналица без ауторитета и дај Боже неки ЕК клуб да превари после нас.

• Like 4

Smejali su mi se neki kada sam pisao da ova ekipa ne zna gde je bušna, ne samo na visokim pozicijama, da start u EL zavarava i krije pravo stanje, uvek je dolazila ta neka pobeda kada svima krenu ponovo leptirići i stomaku i kada krenu da rezervišu karte za final4. Ja ovoj ekipi ovakvoj kakva je nedovršena ništa ne verujem. Mogu oni da pobede, međutim pre će da izgube. Nisu slučajni porazi u ABA.

Pre sezone sam govorio da nam treba dominantna alfa četvorka koja će biti udarna igla tima, ok naknadno smo dobili Petruševa kojem moraju još jajašca da rastu. Međutim onda nam je falio taj centar i još uvek fali.

Pisao sam da u ovoj ekipi ima malo enigmi, svima se plafon već zna, bila su samo dva-tri upitnika. Šta će moći CMM, Kenan i čini mi se onaj iz Efesa. I te tri enigme su me razočarale, lošiji su ili isto loši kao i u prethodnim klubovima. Pogotovo me je razočarao baštenski patuljak Kenan. U njega sam baš polagao nade da će da kida. Međitim on igra toplo hladno.

Još jednom se pokazalo da je Miša Kvačilo kancer ekipe, preveliki je to autoritet trenutno, ogroman ego, a bez pokrića. Tu i tamo neka magija, a onda ritne nogom i prospe mleko. Nedovića nikada nisam ni doživljavao kao sigurnu opciju, smatram da nam je on uz Dobrića čist višak. Dobrić je višak jer je produžen Rokas, da nije, moga bi da prođe. Mitrovića i Dedu nema razloga da komentarišem. Trebaju im dva svedoka da dokažu da su profesionalni košarkaši.

Ja koliko mogu da zaključim, odustali smo od centra, usrali se Ofera Yannaya, šibicarimo kao i svake sezone do sada, to je postao naš ™, jer budžet može da nam bude i 100mil €, mi ćemo to podeliti domaćoj osnovi i opet ćemo biti nekompletni. Jednostavno smo prokleti.

Edited by Sinnerman

19 minutes ago, quentin said:

Inače, što se tiče navijanja/amosfere - uglavnom sam držao ton isključen zbog španskih/poljskih/izraelskih strimova, ali generalno nisam fan koreografija (bez obzira na povod) i posebno organizovanog/vođenog navijanja od strane neke grupe.

Znam da je to više-manje svuda trend, ali mene te koreografije podsjećaju na sletove za Dan republike ili tako neke praznike. Više volim kad je navijanje spontano, kad se atmosfera izrodi samo iz navijačke ljubavi i posvećenosti dešavanjima na terenu. Ove varijante sa programom pjesama koje se moraju otpjevati i slično nisu mi omiljene.

Znam da većina ne misli kao ja i to je OK, ali, eto, uzeo sam si za pravo da saopštim svoj stav.  

Apsolutno tacno. Navijanje mora da prati razvoj situacije na terenu. Kada je najgušće, da cela hala urla "Zvezda, Zvezda"..  Umesto toga imamo set pesama i njihovu satnicu koja blage veze nema sa desavanjima na terenu. Mora da se ispeva ceo repertoarbi tačka, kao neki bend na koncertu. Sletovi koreografski lepo izgledaju, ali samo toliko. Jbg, nekad tako nije bilo. Drugi ljudi su vodili sever nekada.

• Like 2

3 minutes ago, robespierre said:

Čovek je selektirao ekipu i još uvek sedi pored terena, njegova era još uvek traje. 

O ovome može da se diskutije jednom kada se angažuje trener sa integritetom koji će imati slobodu da mu pola ekipe ne bude nametnuto po nacionalnom ključu

E ovo mi nikad nece biti jasno. Sferopulos, Ivanovic, Radonjic nisu neki no name treneri u okvirima Evropske kosarke.

Zasto nijedan od njih nije izasao javno i rekao da je Covic doveo 2,3,4 igraca i nametnuo njima u tim. I zasto pristaju na kompromise ako njima to ne odgovara?

Po meni su tu treneri veci krivci nego on, ako se ispostavi da im se on mijesao  struku, zasto su to dozvolili?

Zasto ne izadju u medije kao sto je Skariolo izasao pa javno kazu sta i kako funkcionise, evo sad Ivanovic nije trener pa moze slobodno da kaze.

Kao sprinter sa stulom,kao plivac sa rukom vezanom na ledja,to je Zvezda od povrede Bolomboja.Od tog momenta,nije trebalo gledati ni tabelu,ni brojati pobede i poraze-jedino sto je bilo vazno je dovesti centra.To nije uradjeno,i imamo sad ovo.I,ne jos nije kasno da se dovede zamena.Svaki minut bez one 2 stetocine koji simuliraju da su centri,je blogoslov i za ekipu i za navijace.

Edited by liv7
  • Like 2

19 minutes ago, Sector said:

Mene ova sezona neodoljivo podsjeća pa svaku KKCZ sezonu u EL.

Malo se preteruje sa tim narativom. Složio bih se sa tobom da izgubimo  od Asvela, derbi, da smo izgubili od Albe, duplo kolo u Francuskoj. Mi smo na tabeli sa skorom 5:6 i automatski nema veze sa vezom sve prethodne naše godine u EL. Sad imamo tri velike pobede( Fener, Monako, Pariz) i dva velika poraza (Asvel i Partizan). Pobeda protiv Bajerna će svakako bar rezultatski biti značajna i ako stojim pri tome da će zbog onakvog pristupa sinoć morati ozbiljno da oderu kolena da speru onu bruku od sinoć. Ima mnogo da se igra. Trenutno za razliku od prethodnih godina videli smo i mnogo toga dobrog ali i lošeg. I ja takvu sezonu ne mogu da poistovetim sa svim prethodnim sezonama gde ništa dobrog nije bilo za videti. A uz sve to još smo na početku. Ova ekipa može mnogo više. Naravno kad se vrati prvi centar. 

Edited by Čočo
  • Ha-ha 1

6 minutes ago, Sokmeniki said:

Po meni su tu treneri veci krivci nego on, ako se ispostavi da im se on mijesao  struku, zasto su to dozvolili?

Ha ha da treneri su krivi...

Niko nece da ostane bez posla pa onda pristaju na trule kompromise.

• Like 1

12 minutes ago, Sokmeniki said:

E ovo mi nikad nece biti jasno. Sferopulos, Ivanovic, Radonjic nisu neki no name treneri u okvirima Evropske kosarke.

Zasto nijedan od njih nije izasao javno i rekao da je Covic doveo 2,3,4 igraca i nametnuo njima u tim. I zasto pristaju na kompromise ako njima to ne odgovara?

Zasto ne izadju u medije kao sto je Skariolo izasao pa javno kazu sta i kako funkcionise, evo sad Ivanovic nije trener pa moze slobodno da kaze.

Kad završiš na birou i neko te profesionalno angažuje onda se takve stvari jednostavno ne rade jer je to idealna poruka svim budućim poslodavcima da si tempirana bomba po njihovu reputaciju. 

Ja bih se da sam na tvom mestu zapitao što sa Čovićem sarađuju upravo Sferopulos i ludi Duško a nekako ga uvek zaobiđu Trinkijeri, Itudis, Laso itd. 

Radonjić je anomalija, odnosno Čovićev performans u laboratorijskim uslovima, jer osim što je odličan trener zbog svog karaktera i slabog engleskog i sam ima fetiš na domaću osnovu. 

Edited by robespierre
  • Like 5

9 minutes ago, Hroničar985 said:

Ja samo ne mogu da poverujem da u klubu ne vide da nam treba centar, pa čak i kad se Bolomboj vrati. Nemoguće da su zadovoljni ovim što pružaju Plavšić i Mitrović.

Čeka se Olimpijakos, kad budemo igrali bez Petruševa, da se vidi da li su bolji kad im se poveća minutaža. 

Edited by TB Told
  • Like 1
  • Ha-ha 1

12 minutes ago, Čočo said:

Malo se preteruje sa tim narativom. Složio bih se sa tobom da izgubimo  od Asvela, derbi, da smo izgubili od Albe, duplo kolo u Francuskoj. Mi smo na tabeli sa skorom 5:6 i automatski nema veze sa vezom sve prethodne naše godine u EL. Sad imamo tri velike pobede( Fener, Monako, Pariz) i dva velika poraza (Asvel i Partizan). Pobeda protiv Bajerna će svakako bar rezultatski biti značajna i ako stojim pri tome da će zbog onakvog pristupa sinoć morati ozbiljno da oderu kolena da speru onu bruku od sinoć. Ima mnogo da se igra. Trenutno za razliku od prethodnih godina videli smo i mnogo toga dobrog ali i lošeg. I ja takvu sezonu ne mogu da poistovetim sa svim prethodnim sezonama gde ništa dobrog nije bilo za videti. A uz sve to još smo na početku. Ova ekipa može mnogo više. Naravno kad se vrati prvi centar. 

Do povratka tog prvog,najboljeg i jedinog centra,imamo da odigramo jos barem 7-8 utakmica u evroligi,a ko zna koliko dok taj centar ne zalici na ono sto je bio pre povrede,ako uopste i zalici.Ali,ok,tek smo na pocetku...ima jos da se igra..lopta je okrugla..itd..

• Like 1

Bac cudno da se nije vredjao ninprdsenik sinoc a ni Zeljko ni iednom od strane nasih navijaca, mislim da je ovo prvi put da se ovako nesto desilo od kada se Zeljko vratio...

Pa rekao je Janis opet za centra, ako nadju nesto na trzistu potpisace ga, ali tesko da ce naci.

Nije ni njemu lako kada pogleda ka klupi i vidi Mitrovica i Plavsica kao zamenu Petrusevu.

Nisam verovao da je Plavsic ovoliko los niti da Luka vise ni u napadu ne moze nista da uradi.

Ono sinoc je bilo uzasno. Da se pokrijemo usima. Zeljko nas je rastavio na komadice. Igra ogoljena, CMM i Nedovic pogotovo zalosni. Kalina ponisten. Stav igraca uzasan, mlitav. Petrusev i Gidra imaju neku prelaznu ocenu, ali neku...

Ovo je prvi poraz u sezoni koji zaista boli, ne zato sto je od Partizana, nego sto su nas nadigrali, a mi bili mlitavi. Prvi put, bar po mom dojmu, treba da se ozbiljno zapitamo sta dalje.

Edited by Geronimo
  • Like 8

1 hour ago, Čočo said:

Više puta sam ponovio da me ova naša sezona podseća na prvu sezonu komšija u EL kad su bili nadomak F4. I oni su te godine izgubili prvi derbi kod kuće. Samo kažem...😅

Nismo ni blizu.

• Like 1

13 minutes ago, robespierre said:

Kad završiš na birou i neko te profesionalno angažuje onda se takve stvari jednostavno ne rade jer je to idealna poruka svim budućim poslodavcima da si tempirana bomba po njihovu reputaciju. 

Ja bih se da sam na tvom mestu zapitao što sa Čovićem sarađuju upravo Sferopulos i ludi Duško a nekako ga uvek zaobiđu Trinkijeri, Itudis, Laso itd. 

Radonjić je anomalija, odnosno Čovićev performans u laboratorijskim uslovima, jer osim što je odličan trener zbog svog karaktera i slabog engleskog i sam ima fetiš na domaću osnovu. 

Dusko Ivanovic je trenerska institucija i zato mi nije jasno sto bi pristajao na kompromise, pogotovo nakon sezone u kojoj nas je spasao bruke i blamaze.

nisam siguran zasto vam je kalina toliko tema za sinoc

muski se borio i pokusavao da poveze

igra nam je koliko toliko licila na nesto samo kad je on bio na parketu

u odnosu na mogucnosti najvise su podbacili kumara i kenan

za CMM ne igramo to sto treba da bi on bio bolji, a i tesko moze da se trci tranzicija kad ti protivnik uzme 15 skokova pod tvojim kosem

a miša ne moze jbg...srce hoce, al guzica klokoce

edit: naravno, podbacio je i trener, verovatno najvise od svih

Edited by NikadProtivKaline
  • Thanks 1

Iako vidim da je 99% vec pronaslo, osudilo i propisalo kaznu za Teodosica , ja ipak mislim da je nas najveci problem situacija pod kosem. Jednostavno imamo jednog korisnog centra koji bi korisniji bio na 4 i gdje bi bukvalno dominirao u EL. Protiv nas ni jedna ekipa ne mora skupljati u reketu sve se moze braniti 1 na 1 a ovu dvojcu i ne moras ni braniti jer svakako ce zakucati u prvi ili drugi obruc a i skok kad uhvate lopta ce im ispasti u aut tako da se lagano fokus moze prebaciti na vanjsku liniju gdje imas samo jednog pleja koji moze odigrati neki pik u pozicionom napadu al za to trebas imati centra jel ne mozes ga igrati sa samim sobom. Ja se evo ne secam ni jednog izlaznog pasa za otvorenu trojku a i kako bi bio kad niko protiv nas ne mora skupljati unutra vec svi lagano stoje uz nase bekove i cekaju presecanje pasa pa nam je tako i protok lopte ogranicen. Mi da smo sinoc imali krstenog centra mi bi utakmicu resili na pocetku sa onakvim uzasnim sutem Partizana(koliko god to sad zvuci nerealno) jer jednostavno da smo pokupili onih par lopti posle njihovih promasaja razlika je mogla otici na 10+ i sve bi i kod njih i kod nas izgledalo potpuno drugacije. Dobar centar puno znaci u europskoj kosarci, pogledajmo samo razliku na primjeru Lesora(Partizan sa i bez njega ili Panatu sada,Real godinama bazira sve na Tavaresu, Oli je beton pod kosem pa kamenjari iz vana izgledaju kao nba bekovi,itd).

Dobar centar daje potpuno drugu dimenziju svakoj ekipi a nasoj narucito jer mi nemamo solo igrace vec igrace koji zavise od tima i koncepcije. Mi sa centrom dobijamo skok,dobiamo prostor vani, dobijamo prave blokove za sutere, dobijamo igraca koji nase plejeve cini puno korisnije (livade za Jaga, pik za Kodija i Tea).

Nazalost mislim da od Bokija ove sezone nema nista jer iako se vrati to ce biti kasno i sigurno u ocajnoj formi sa puno straha i bez sigurnosti.

Realno za nas je ova sezona zavrsena samo jos da se to  matematicki potvrdi. Jbg steta!

• Ha-ha 1