Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

469 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      85
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      191

Recommended Posts

Posted (edited)

Jadna, luzerska družina. Nadam se da ćemo sve izgubiti do kraja. I EL i ABA i KLS. Valjda će to biti dovoljno da se rešimo Čovićevih uhljeba i kilavih stranaca. Verovatno i Grka. Ostaviti Bolomboja, Petruševa, Kalinića. Ostalo razlaz. Pa dogodine da , polako, počnemo da gradimo KK od samog početka. Verovatno u EC.

Edited by Bejn
Posted

Jbg sta je tu je, idemo dalje, podrska igracima i treneru, nekad prosto nemamo ni srece a cesto ni kvaliteta...

Nadam se remontu ekipe na kraju sezone, ali ima vremena za to...

Posted

Slobodna bacanja 66%

šut za 3 28%..

Sa ovakvim šutem, rezultat je i dobar.

Mi jebeno iz utakmice u utakmicu imamu užasan šut. A u zadnje vreme nama je i  bacanje problem da pogodimo.

Čim je gusto mi nemamo igrača koji može da izmisli koš.. da odigra 1 na 1, da ubode neki težak šut. Ja sam ubedjen da Kenan i Nedović recimo imaju bar 50% veću lovu od jednog Franciska ili TJ Šortsa…

Ne umemo da “pronadjemo” igrača. Idemo na ziheraške poteze dovođenjem EL veterana i to nam se obija od glavu što se vidi i po očajnom šutu sa slobodnih bacanja. Jednostavno smo premoreni za ovaj maraton.

• Like 10
Posted
1 hour ago, srlepajce said:

Nestvarno sta covek radi

Mislim na Sfera

Nisam video trenera sa manje dara za prepoznavanje situacije na terenu i prilagodjavanje istoj 

Ima naravno u drugoj ekipi Mike Malone, doduse na drugom kraju spektruma, koji zadnjih 5 godina vrti iste sablonske izmjene sta god da se desva na utakmici.

Ma da mislim da je i to bolje, nego ovo sto se kod nas radi.

Mislim da nas neko pita, malo ko bi znao odgovor na ova pitanja:

Koja je to petorka sa kojom cemo startati sledeci mec?

Kojih 5 igraca ce imati najvise minuta na utakmici?

Koja nam je petorka za finis?

Nisu stvari uvijek tako jednostavne, ali mislim da u 90% ekipa se ovo zna.

Posted
28 minutes ago, Stefi88 said:

Jbg sta je tu je, idemo dalje, podrska igracima i treneru, nekad prosto nemamo ni srece a cesto ni kvaliteta...

Nadam se remontu ekipe na kraju sezone, ali ima vremena za to...

ovo je ključ svega, ne treba se ništa dodati uz ovo. Najveća pobeda bi bila da je sa Bokijem sve u redu i da će se brzo vratiti na teren. Protiv ,,braće” nema Petruseva, Bolomboya najverovatnije i nema Mitrovića… Unistice nas

Posted
1 hour ago, Сандро Лаки Ђентиле said:

Нека каже неко упућенији,ако је у питању поменуто нагњечење стопала, колика би могла бити пауза?

U Zvezdi 3-6 meseci.

Posted

Mi iz utakmice u utakmicu igramo kao muve bez glave i na savrsenu odbranu dobijemo najgluplje koševe ikada. Večeras smo 15 poena poklonili na razne načine. Čak i da ne ulazim u analizu dalje od toga, preeeeviše, mora se malo i mozak uključiti. Jebote nas je Bajern školovao prošlo kolo, ljudi nam pokazali kako se igra timska i pametna košarka, a isto i Žalgiris. Sve tri utakmice smo izgubili u glavi. Jebiga Sfero, nije do toga sto nemamo plejof pedigre nego ti se raspala ekipa.

Posted

Zaboravio sam u prethodnom upisu da spomenem onu djubrad sakrivenu pod imenom Delije Sever. Sramota za prave ultrase i Delije da se i ova saka jada naziva tim imenom. Koliko ti je bedan zivot kad ides po tribinama i pretis ljudima sto nesto skandiraju. Mogao sam jos nekako i da progutam ono skidanje zastave krvave ruke, pa i njihovu "apoliticnost", ali ako skandiranje protiv vlasti i podrska protestima od 15ak sekundi mora da se gusi na ovaj nacin o cemu vise da pricamo? 

• Like 2
Posted

Baš mi je krivo za Bolomboya, brz oporavak mu želim ❤️ Nijedan igrač ne "zaslužuje" povrede, naravno, one su ubedljivo najgora strana svakog sporta, ali je on toliko drag da te povrede dodatno isfrustriraju.

Što se utakmice tiče, slušam komentatora na EL TV koji se oduševljava njenim kvalitetom, a meni oči krvare. Ovo je baš bila tekma za onaj meme I just hope both teams lose. Blago slepima i teško svima nama koji smo gledali ovaj cripple fight 😁 

Vidim da niko nije prokomentarisao nesportski potez Kalinića nad Ledayem, kada ga je povukao u reketu. Još ni da se okrene nego odmah prigovara sudijama, stvarno postaje nepodnošljiv. Na sve to konstantno drobi i svojim saigračima, a ono driblanje sebi u noge u poslednjem napadu je zacementiralo loš utisak. Neko mu mora reći da malo prikoči. 

Bekovi su katastrofa, mislim da je samo Canaan nešto odigrao. Neko je napisao da fali taj igrač spolja kom će ići lopta kad je gusto i složila bih se sa tom konstatacijom. Filip je generalno sjajan košarkaš, ali ima jednu poveću manu - opada mu koncentracija kako utakmica protiče, odatle promašen zicer i slobodna bacanja.

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted
1 minute ago, DameTime said:

Na sve to konstantno drobi i svojim saigračima, a ono driblanje sebi u noge u poslednjem napadu je zacementiralo loš utisak. Neko mu mora reći da malo prikoči. 

Zapravo je driblao u nogu Ledeja

• Like 8
  • Thanks 2
Posted

Видим да Звездин тренер осећа све већи притисак и то хендлује све теже, одатле и лоша и агресивна конференција за штампу. Почела да му се привиђају скандирања.

Миротић ће остати један од најбољих европских играча без евролигашког трофеја.

• Like 1
Posted

Imala je Zvezda bolje bekovske linije, kada su kada su za nju igrali… možda čak i Jovan Koprivica. Barem bio Skuni Pen.

Bolno je koliko je procitan napad. Zabrinjava bas sto nam sad svi nalaze rupe

iu odbrani. Sfero je my guy, ali mora nesto da menja i pronalazi nacin.

Za pocetak da ne dozvoli gluposti kao sto su na kraju poluvremena.

Ja da sam trener, polomio tablu u glavu Kanana posle onog faula.

Posted
4 minutes ago, MV91 said:

Почела да му се привиђају скандирања.

Piše SK da je permutovao Pumpaj, Pumpaj i mislio da se vuče Dubaj, Dubaj.

Bizarno, ali voleo bih da budem u prostoriji kad mu objašnjavaju šta znači "pumpaj".

• Like 2
  • Ha-ha 17
Posted (edited)

Nemojte se obazirati previše na Janisovu konferenciju. Čovek je od pumpaj-pumpaj umislio da se skandira Dubai-Dubai kao želja za F4, ali nikoga nije bilo da mu objasni o čemu se tu zapravo radi.

Edit: preteče me @kendrick duckworth u foto-finišu

Edited by Manu
Posted
1 hour ago, BriJones said:

Dve pobede (Efes i Virtus) mislim da su dovoljne. Loše je što će nam braća vratiti sa kamatom sledeće nedelje, a biće bitna koš razlika na kraju. 

Da je neko ponudio ovo u septembru?  

Dovoljne za sta? Za 18-16? Ok, da vidimo za sta je to dovoljno:

Prvih pet ekipa je sigurno ispred.

Real Madrid ce sa pobedom u BG biti sigurno ispred, Armani ima 2/2 u poslednja tri kola, Barci je dovoljno 3 pobede da se izjednace pa su i oni ispred (u nekom krugu).

Efes ako dobije Bayern ima +22 iz prvog meca, zavrsice ispred KKCZ.

Ostaju samo jos KKP i Paris Basket, eto neka ovi prvi dobiju Efes, Albu i Zalgiris i KKCZ ide na 11. mesto na tabeli.

No, nije ni to bitno, ono sto je bitno je koliko se klub blamira iz sezone u sezonu - vec trecu sezonu zaredom se trose nerealno velike sume na plate igraca i trenera i za to vreme imamo dve sezone sa raspadom tu negde oko kupa i jednu sezonu koja je propala jos na samom pocetku. Uopste je smesno pricati kako je i ovih 16 pobeda super, kako je i sama borba za TOP8 odlican uspeh. Barca nikad losija, unistena povredama, Real je ostao na 5 igraca + matori Ibaka i Llull + EC igraci (Feliz, Abalde, pa i ovaj Garuba koji je propao), Armani nema uopste pravog igraca na 1-2, sve neki prosecni igraci koji ne prave razliku (Dimitrijevic, Bolmaro, Mannion), zive od dva iskusna krilna centra + Shields.

KKCZ je svakako mnogo bolji i skuplji tim od Albe, ASVELa, Zalgirisa, Baskonije, Paris Basketa, Maccabija i Virtusa, to je sedam ekipa. Bayern na 4 i 5 ima Bookera, Voigtmanna + nedokazani likovi poput Da Silve, Brankovica ili veterana Harrisa. Sta tek reci za njihovu bekovsku liniju, ko tu uopste moze da igra odbranu? Napier, Edwards? Ljudi igraju odlicno jer odlicno sutiraju, imaju taj sistem, ali nema tu evroligaskog kvaliteta bilo u napadu bilo u odbrani.

Da sad ne pricam da Monacu na 5 igra muceni Papagiannis koji nista ne moze da odbrani, a u na 1 mora da igra Strazel, da su i oni imali problema sa povredama. Fener ima jednog pravog pleja i jednog pravog centra. Bukvalno samo PAO i OLY odskacu i to je to.

Treba istaci da je u prvih 26 kola ova ekipa KKCZ dobila svakog protivnika osim Reala, Armanija, Panathinaikosa, Zalgirisa i Efesa. Dobijeno je 8/14 meceva u gostima, ako to nije kvalitet, ne znam sta je. 

Sustina je da vreme ovom klubu istice - vec nakon ove sezone treba naci zamene za Petruseva, Kalinica, Nedovica, Giedraitisa, Teodosica, Lazica, Mitrovica. Kojeg evropskog igraca uzeti umesto njih? A ako se uzimaju Amerikanci, to je uvod u kaubojsku ekipu kojoj treba neki vrhunski trener da bi to nekako funkcionisalo.

Sto nas dovodi do kljucnog pitanja - sta je smisao ovoliko nenormalnog ulaganja ako klub ne dize nijednog igraca na visi nivo, ako za 4-5-6 sezona nece biti napravljen bar jedan ili dvojica novih igraca za domacu ili evropsku kosarku? Pa iza perioda Radonjica su ostali Jovic, Kuzmic, Dangubic, Kalinic, Jenkins, Bobi, Guduric, Mitrovic svi igraci koji pre dolaska u klub nisu bili niko i nista u evroligaskoj kosarci. Dobric i Davidovac su sansu dobili u ekipi koja je na 1 i 2 imala samo dva nesto skuplja beka, sa mnogo manje ulozenog novca.

Mislim da je vreme i za kosarkasku javnost i za drzavu da podvuce crtu i kaze - ovako vise ne moze.

• Like 2
Posted
18 minutes ago, Manu said:

Nemojte se obazirati previše na Janisovu konferenciju. Čovek je od pumpaj-pumpaj umislio da se skandira Dubai-Dubai kao želja za F4, ali nikoga nije bilo da mu objasni o čemu se tu zapravo radi.

Edit: preteče me @kendrick duckworth u foto-finišu

Samo ne znam sto bi mu se i od tog eventualnog skandiranja ucinila zelja za F4 kada je domacin F4 turnira Abu Dabi.

• Like 3
  • Ha-ha 4
Posted
1 minute ago, Borca said:

Samo ne znam sto bi mu se i od tog eventualnog skandiranja ucinila zelja za F4 kada je domacin F4 turnira Abu Dabi.

Potato potejto

Posted
4 hours ago, Čočo said:

Braćo ako vam je teško setite se samo da sledeću utakmicu u EL protiv Olimpijakosa igramo bez Bolomboja, Petruševa i Mitrovića. 

I bez Dauma. Mozda je vreme da konacno Kostic bude u 12 u jednom EL kolu?

Sto se tice skandiranja "pumpaj, pumpaj", mozda su ona vesnik dolaska nekih normalnijih vremena u kojem klubovi iz Srbije vise nece da glume pijane milijardere iz Turske, Grcke, Italije, Francuske, Spanije (sve mnooooogooo jace ekonomije od ove nase bede), pa ce se i EL igrati kada se zasluzi na terenu. Treba samo videti ko je od 11. - 15. mesta u ekipi i koliko se samo novca potrosilo na tih pet igraca: Davidovac, Lazic, Dobric, Mitrovic, Teodosic. Ako se sabere broj meceva u EL koje su odigrali ova petorica mislim da se dobije neki bas veliki broj. I onda pogledamo ko se nalazi od 11. - 15. mesta u drugim EL ekipama i vidimo da malo klubova trosi toliko novca na igrace kojima je uloga samo da ulaze u igru ako se neko povredi.

• Like 2
Posted
16 minutes ago, bergkamp bcd said:

... pa ce se i EL igrati kada se zasluzi na terenu.  ....

Ne znam kako da ti kažem ovo... ali toga više nema i neće biti skoro, možda FIBA LŠ.

Posted
6 minutes ago, djenkoslav said:

Ne znam kako da ti kažem ovo... ali toga više nema i neće biti skoro, možda FIBA LŠ.

Napisao sam post u temi o "ABA ligi" - ili ce da se sazale pa da daju ovom regionu jedno mesto (da ima za sta da se igra) ili je potrebna reorganizacija evropske klupske kosarke i podela na tih 20 ultrabogatih klubova koji ce stalno igrati protiv sebe i svih ostalih koji ce da naprave piramidalni sistem koji vec postoji u fudbalu.

U svakom slucaju, neka prava mera nasih najboljih klubova je regionalna liga + mesto u FIBA takmicenju ili finansijski samo dno EL. Bez ABA lige ostajemo samo sa klubovima iz Srbije, a tu nema ni tradicije ni novca za ozbiljne klubove kao sto su bili Hemofarm i FMP (+ Radnicki jedno vreme).

• Like 1
Posted

Dobro jutro,zeleo boh da se izvinim svima na losim recima od prosle nedelje u toku utakmice sa Bajernom,bas mi je pukla bila kapisla,bolje sto sam bio banovan jer bi sinoc bilo jos gore.

I u najboljoj sezoni su uspeli da mi se zgade,Teodosic kad udje i pripaljivanje onih trojki me bas frustrira.

Zao mi Bolomboya jer je on srce ove ekipe i pravi lider

• Like 1