Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

452 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      39
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      354
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      78
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      93
    • Niko!
      183

Recommended Posts

22 minutes ago, Oxymorons said:

Nisam siguran da li se neko bavio već poređenjem rezultata KKCZ u duplim i "single" kolima, ali meni su prezanimljivi:

Od 22 utakmice, 12 njih je odigrano u okviru duplih kola i Zvezda u tim utakmicama ima skor 5-7 (5x 1-1 i 1x 0-2), dok u 10 utakmica koje nisu deo duplih kola, ima 8-2 (i to reklo bi se, ta dva poraza su i dve najlošije utakmice u celoj sezoni, Madrid i derbi). Koliko se is toga može zaključiti da Sfero dozira energiju u duplim kolima i možda "bira" utakmice, teško je reći, ali ovakav odnos rezultata je dosta simptomatičan, posebno jer je i težina protivnika varirala dosta u obe kategorije. Moguće je da nas jednostavno i činjenica da smo starija ekipa onemogućava da odigramo dve tekme u par dana na max.

Kada se stavi u kontrast sa KKP, deluje još manje da je koincidencija: oni u 12 duplih kola imaju 6-6 (i to 3x 2-0 i 3x 0-2, neverovatno!), a u ostalih 10 imaju 5-5, skroz identično. To govori i o njihovoj sezoni, gde više manje konstantno igraju u naletima.

Svakako deluje da kad imamo jednu utakmicu nedeljno se mnogo bolje pripremamo i tu su nam došle neke najimpresivnije pobede (Oly, Bayern, rekao bih i Barsa), pa bi trebalo da nam odgovara da ćemo od poslednjih 12 utakmica samo 4 odigrati u duplom kolu (a 3/4 su Asvel kući, Alba u gostima, Virtus kući, sve must win-ovi). To uliva samopuzdanje pred ovu nezgodnu utakmicu sa raspuštenim Makabijem, a i generalno za ishod sezone. Verujem da ćemo završiti u 6.

Zanimljiva analiza.
Sto se nase ekipe tice meni je onako na oko delovalo bas ovako kako si opisao.

On 1/21/2025 at 11:04 AM, Stefi88 said:

Jel bese moze da se kupi karta za Makabi-Zvezda, zna li neko?

Druze skuplje od tunjevine Rio Mare...Hteo moj drug da gleda protiv Barse,minimalna cena 4500 rsd.Pazi kad je Drcela neimar skupog kvadrata rekao juce da cr ipak gledati utakmicu u krugu porodice sa svojim najmilijima.

• Ha-ha 9

Malo kasnim na zurku, ali da evo sad da dam svoje vidjenje duplog kola. 1-1 je bio najrealniji ishod, a obzirom da sam pre Pariza imao stav da je 2-1 iz ove tri utakmice odlicno ne bih smeo da se zalim. Deluje da nam je trenutno najveci problem spustanje lopte visokim igracima. Protiv Fenera je pored lose odbrane to bilo dosta lose bukvalno nismo jednu dobro spustili centrima, dok je protiv Monaka izgledalo malo bolje. Nadam se da ce Janis resiti to posto su nam dva najbolja igraca centri i dosta zavise od toga kada i kako ce dobiti lopte reketu. Sto se tice kouca jedine zamerke su mi ona suluda petorka na pocetku 4/4 protiv Fenera (ne smes da se predas na 9 razlike u svojoj hali) i predugo drzanje Davidovca protiv Monaka gde nije mogao da stigne njihove bekove ni na bicikli. 

Kenanu mora da ide svaka lopta u zavrsnicama, od Bilija nismo imali igraca kojem verujem i da potegne sa centra.

Sto se tice Makabija, ozbiljan test za karakter ekipe, ovakve utakmice protiv ekipa koje su izgubile sve sanse smo ranije po pravilu gubili i uvek je protivnik ulazio u mec sa vise energije. Pobeda bi nam donela nesto rastereceniji derbi.

• Like 12

Specifična utakmica, Makabi jeste takav kakav jeste ove sezone, ali ima tu individualnog kvaliteta većeg ili makar egal sa nekim ekipama iznad njih na tabeli. 

Što se Canaana tiče, primetio sam da često pravi neke baš kretenske faulove na istecima napada, odigra odličnu odbranu ali onda ga inercija ponese pa mora dodatno da opali po ruci protivnika koga je već doveo u tešku situaciju. Toga mora da se reši. Zadovoljan sam što je počeo više da ide na ulaz i koristi svoju brzinu i dinamičnost.

• Like 21

1 hour ago, Estrella Roja said:

Pa zbog poraza PAR

nije baš da sam nešto vešt u prognozama ali kao da slutim da bi Pariz mogao dobiti večeras. uglavnom neće biti lako ni jednima ni drugima. i pitanje je šta nam više odgovara uz preduslov da mi sutra dobijemo. ja bih rekao pre poraz komšija ali sa porazom Pariza i našom pobedom sutra smo opet ispred njih i na dve pobede od Partizana i predstoji nam buran meč sa njima 31. ovog meseca.

18 minutes ago, Placebo Lone star said:

Koji god PAR pobedi veceras nama odgovara.Jedni imaju bolju situaciju na tabeli a drugi u potencijalu-mislim na komsije.Barem da ih dobro izmore za sledece kolo.

Da li nam više odgovara da komšije dožive poraz koji će ih ubedačiti ili pobedu kojom će stvoriti seriju zrelu za prekid? :smiley33: