Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      23
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      100
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      14
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      15
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

26 minutes ago, Tormund said:

Uzmite u obzir da je Jago igrao 21 minut i tokom tog perioda naša odbrana je pucala konstantno. 

Ne treba gledati samo napad, valjda se igra i na drugom kraju. 

+8 smo imali s njim, koliko god da je pucala odbrana

Da nije napravio ono sranje sa faulom na kraju, po meni, odigrao je i više nego korektno. Jedini je mogao da probije kad su ovi zaigrali beton odbranu i doneo nam poene kada nismo znali gde smo. 

Ovaj put je pogodio i onu hero ball trojku. 

• Like 8

Naša odbrana je bila na nivou sinoć.

Napad je bio taj koji je štucao, sa promašenim otvorenim trojkama igrača koji nisu Kenan, sa Teom koji nas kanali i prodaje lopte i sa Kalinićem koji je isto dosta lopti izgubio.

U momentima kada niko nije znao šta drugo, Jago je uspeo da izvuče poene na svoje rizične prodore. Ako se traže krivci, treba duboko kopati da bi se do njega stiglo.

• Like 12

Alba H

Monako A

Asvel A

Partizan H

Bajern H

Ako dobijemo Albu i Asvel (uh sto mi ovo poznato) bicemo na 5:5 posle 10 kola (uz poraz od Monaka) i to je rezultat za koji sam odmah rekao da bih bio zadovoljan sto se ovog dela tice. Tesko je prezaliti poraze koji su nam se desili i verovatno cemo ih cesto spominjati tokom sezone jer je propustena prilika da odmah u startu napravimo zalihu pobeda koje ce nas ciniti konkurentnim u borbi za plej-of u velikom delu sezone. Ovako smo ipak ostali bez prostora za kikseve i moraju se dobijati utakmice protiv ekipa slicnog ili manjeg kvaliteta od nas. Ako uspemo da odemo na 5:5 ceka nas duplo kolo na nasem terenu sa ekipama protiv kojih smo favoriti. Nece ni to biti lako dobiti, ali mora se. Samo da ne bude novih povreda. 

• Like 6

Trenerov poraz. Razloge videti gore. Sve je korektno opisano.

Teodosic ovakav je los za ekipu. Dva-tri dobra poteza ostaju u seni gomile izgubljenih lopti i nepogodjenih suteva.

Kalinic odmah uz njega. Jeste dao poene, jeste da se bori, ali onako izgubiti lopte u serijama je omča oko vrata ekipi.

Nedovic takodje ispodprosecan. Ucestvovao u orgijama izgubljeni lopti. Njegov poslednji sut na utakmici (dvojka iz driblinga) je dosao prerano. Mi smo taj predzadnji napad organizovali u situaciji kad je PAO imao samo 2 timska faula. Treci su napravili u tom napadu kad je naam isticalo vreme za isti (5-6 sekundi do kraja). Znaci, imamo novih 14 sekundi i umesto da provociramo novi faul prodorom prema kosu i dobijemo vreme za napad do kraja utakmice, ide se na prevremeni sut Nedovica koji nije pogodio.

I kako se videlo, na kraju nama nije bilo dovoljno sto je preko 5 sekundi do kraja da napravimo akciju za izjednacenje ili pobedu. Trinchieri to uspe da organizuje za 4-5 puta manje vremena. I to je do trenera.

Utakmica sa gomilom izgubljenih lopti na obe strane. PAO nije pokazao sta moze, a mi to nismo znali da iskoristimo. U secanju ostaje da smo na +14 imali dva napada da ih slomimo i onda idu dve trojke. Pogotovo ona gde Nedovic pokusava da ponovi situaciju gde je Canaan iz kontre dao trojku u 1. poluvremenu. Umesto na +18 ili +20 otislo se na +10 samo zato sto je PAO bio los. Druga ekipa bi napravila od toga +5 i resila nas posle toga mnogo brze. Imali smo priliku, ali... Ovo podseca na ne tako davnu proslost gde smo uvek bili na loptu-dve i izgubili gomilu utakmica. Ovo je jos i gore. Ovo su utakmice koje trebas dobiti i gde gubis sopstvenim glupostima i/ili sudijskim odlukama (Barca i Zalgiris). Na kraju se pise poraz i to je najbitnije. Od toga sto su t bili porazi na loptu i šbbkbb pozicije na tabeli da nam se sve poklopilo, od toga nemamo nista. Sad smo na 12. mestu i to je to.

• Like 6

Teodosic ne da nije legenda kluba nego je totalno suprotno. Teodosic je najobicnija stetocina kluba. Kad je nazovi mogao da da jos nesto izabrao je da ode i igra Ek. Ja tu ne vidim razliku izmedju njega i Pantera, Lideja, Motlija itd koji su otisli za novcem. Ali on je patriota, reprezentativac, legenda. Za mene je mnogo veca "legenda" Giedraitis koji je prihvatio ulogu Lazica ( iako mora da mu se nadje uloga), ne vidi mu se nezadovoljstvo i daje sve za sto bolji rezultat kluba, da ne pricam o Dobricu koji vise ne zna sta igra, ali takodje kad god udje daje sve. Milos Teodosic mi se gadi i povraca mi se od njega i slavicu dan kad egomanijak napusti klub i ode da se opija i napusava cigaretama.

• Like 3
  • Ha-ha 1

On 10/27/2024 at 6:47 PM, Nenadd said:

U kakvom je to teskom kanalu Kenan?

Covek je odigrao dve sjajne i tri lose utakmice u El, u abi mu je prosek za 3 preko 40%.

Par losih utakmica nije kanal nego prirodna stvar, dolazi i prolazi.

Da ne govorim o tome da Dobric svojom odbranom ne moze da donese nikakvu prevagu u odnosu na Kenana.

Segi je lazni agresivac, i jednom i drugom se desavaju padovi koncentracije (samo ovaj prvi igra vise pa je vidljivije a i umor ucini svoje).

Segi jeste dosta visi ali to ne naplacuje, sa druge strane slabiji je i ne moze da ponudi nikakvu odbranu na lou postu, sto je Kenan par puta radio solidno.

Napadacki tek ne mogu da se mere, ona Dobriceva protrcavanja i spot up sutevi dolaze sa pozicije 3, na 2 sve sto on moze Kenan moze bolje.

Doveli smo klasnog i skupog igraca i sad treba da ga klupiramo posle 3-4 lose utakmice?

Najbolje ce da proradi ako nastavi da igra u kontinuitetu, Janis crta akcije za njega stalno, veruje mu i dobro je sto je tako.

Brat Kenan me ispostovao i brze nego sto sam ocekivao.

Cisto nek ostane zabelezeno.

• Like 1

Posto citam da se apostrofira losa igra Kalinica,mislim da to nije fer.Kalinic ima 33 godine,i igra koliko moze uvek na maksimalnom broju obrtaja.To sto mora da "krpi" na 4,nije on kriv.Redukovati mu minutazu i potrosnju,u skladu sa godinama,jer bi njegova povreda bila kataklizma za ekipu.To sto se neko zajebao da Plavsic i Mitrovic mogu da igraju evroligu,ne znaci da treba da pomeramo igrace na pozicije koje im nisu primarne.(Petrusev,Kalinic,Geidraitis..)

• Like 1
  • Thanks 1

21 minutes ago, Smrtokapa said:

U momentima kada niko nije znao šta drugo, Jago je uspeo da izvuče poene na svoje rizične prodore. Ako se traže krivci, treba duboko kopati da bi se do njega stiglo.

Yago je laka meta, jeste zeznuo sa faulom al opet kad pogledam imali smo tajm aut i napad za pobedu.

Sad druga strana je sto je Milos uzeo onakav sut.

• Like 1

33 minutes ago, Dropkick Murphys said:

+8 smo imali s njim, koliko god da je pucala odbrana

Da nije napravio ono sranje sa faulom na kraju, po meni, odigrao je i više nego korektno. Jedini je mogao da probije kad su ovi zaigrali beton odbranu i doneo nam poene kada nismo znali gde smo. 

Ovaj put je pogodio i onu hero ball trojku. 

Kako je pogodio hero ball trojku ako smo izgubili? 

Uostalom, mislim da je Jago većinu svojih minuta dobio u drugom poluvremenu - otprilike 14-15 minuta. Ko kaže da rezultat ne bi bio drugačiji da je igrao CMM? 

Nismo ni pokušali. Jago je ubacio neke šuteve i ostavljen do kraja. 

Stvarno je besmisleno objašnjavati Janisove petorke u kojima igraju Teo-Jago-Nedović i Mitrović u isto vreme. 

Edited by Tormund
  • Like 2

A kakav je sut Teo trebao da uzme, uzeo, promasio i to je to...

Niko drugi se nije otvorio on jeste, nije imao vremena za nesto drugo i cao zdravo...

Kao i Yago, totalno odsustvo koncetracije, ali desava se jbg...

Yago nas je drzao realno u drugom poluvremenu, cak ni u odbrani nije bio los uopste, igramo bez prvog centra, glavnog igraca u odbrani od visokih i glavnog igraca u kontroli skoka...

Plavsic definitivno treba da ima prenost u odnosu na Mitrovica, i da se radi sa njim...

• Like 1
  • Ha-ha 1

36 minutes ago, TB Told said:

To je možda tako bilo za nekog ko nije gledao utakmicu. 

Klasična priča kada se zajaše neko, a statističke brojke kažu dijametralno suprotno. Onda je odbrana pucala na njemu jer jelte on igra sam u odbrani.

4 minutes ago, Tormund said:

Uostalom, mislim da je Jago većinu svojih minuta dobio u drugom poluvremenu - otprilike 14-15 minuta. Ko kaže da rezultat ne bi bio drugačiji da je igrao CMM? 

Nismo ni pokušali. Jago je ubacio neke šuteve i ostavljen do kraja. 

A u stvarnosti je igrao oko 9 minuta u prvom (kao što sam više puta napisao bio je na terenu u toku serije 15:0 i igrao odličnu odbranu na Nanu) i 12 minuta u drugom, s tim da je ušao kad su smanjili razliku sa - 14 na - 3, dao jedina naša 4 poena na kraju treće četvrtine i tu razliku smo održavali do pred kraj.

• Like 1

Jes, Teo sam uzeo loptu da šutne, a sasvim slučajno Canaan u suprotnom uglu ni ne pokušava da se demarkira... Taj napad je nacrtan za Tea, e sad zašto je bilo tako, to je pitanje za Sferopulosa.

Volim Tea kao brata ali ovo nije trebalo da bude za njega.

❤️

• Like 4

19 minutes ago, liv7 said:

Posto citam da se apostrofira losa igra Kalinica,mislim da to nije fer.Kalinic ima 33 godine,i igra koliko moze uvek na maksimalnom broju obrtaja.To sto mora da "krpi" na 4,nije on kriv.Redukovati mu minutazu i potrosnju,u skladu sa godinama,jer bi njegova povreda bila kataklizma za ekipu.To sto se neko zajebao da Plavsic i Mitrovic mogu da igraju evroligu,ne znaci da treba da pomeramo igrace na pozicije koje im nisu primarne.(Petrusev,Kalinic,Geidraitis..)

Kalinić je odigrao po 27 minuta obe El utakmice, a prethodno 25 minuta u Zadru, tako da su njegove greške posledica umora i prevelike potrošnje. Njega bar u Aba ligi možemo da odmorimo tj. može da preskoči poneku utakmicu. 

Edited by TB Told
  • Like 4

12 minutes ago, Stefi88 said:

A kakav je sut Teo trebao da uzme, uzeo, promasio i to je to...

Niko drugi se nije otvorio on jeste, nije imao vremena za nesto drugo i cao zdravo...

Kao i Yago, totalno odsustvo koncetracije, ali desava se jbg...

Yago nas je drzao realno u drugom poluvremenu, cak ni u odbrani nije bio los uopste, igramo bez prvog centra, glavnog igraca u odbrani od visokih i glavnog igraca u kontroli skoka...

Plavsic definitivno treba da ima prenost u odnosu na Mitrovica, i da se radi sa njim...

Imali smo 5.5 sekunde a ne sekundu da bi se tako resavalo.

Zadnja akcija je išla na onoga ko je bio slobodan i mogao da primi loptu,ništa ne zameram nikom što je ispalo tako,moglo je i da uđe.Oni su puno bolji i Kenan nas je uopšte doveo u situaciju da se borimo za pobedu.Zbog njega mi žao što nismo.Da bi se ušlo u plej-of neophodne pobede na domaćem terenu i ekipa u našem rangu na strani što više,pošto očigledno protiv pao,Reala i barse nemamo šta da tražimo u ovom trenutku.

• Like 1

Ne znam da li je ovde promaklo ali je Bolomboj posle meča rekao da oporavak ide odlično i da će biti na terenu za mesec dana. Znači već početkom decembra. Što znači mesec dana manje od očekivanog. To je sjajna vest. 

Na dve pobede smo od vrha tabele i ide na papiru lakši raspored. Nadam se još jednom centru i sigurno napadamo vrh tabele. 

Sa druge strane i pored 4 vezana poraza, teškog rasporeda, jakih protivnika možemo biti nezadovoljni samo porazima. Protiv najjačih su pokazani zubi. Sad ostaje ono mnogo bitnije. Ono što nas je sezonama unazad sprečavalo da napravimo iskorak u rezultatskom smislu. A to su pobede,, koje se podrazumevaju" na papiru slabijih protivnika. Taj Asvel, Alba, Bajern, Virtus nam uvek dođu glave. Ako krenemo i pokažemo sad da sa takvim ekipama izlazimo na kraj onda možemo da očekujemo visok plasman. U suprotnom dzaba si pokazao zube najjačima ako ćeš da gubiš od,, slabijih". Zanimljiv period pred nama. Nestrpljiv sam i jedva čekam da nas ova ekipa uveri da ipak mogu. 

Edited by Čočo
  • Like 1
  • Ha-ha 1

14 minutes ago, NMX said:

Na plus 14 su bile one dve otvorene trojke CMMa i Nedovica.

Sami u hali obojica.

Jbg 

CMM je morao da uzme taj šut kad je već dobio loptu na toj poziciji, ali sam znao da postoji vrlo solidna verovatnoća da promaši. S druge strane očekivao sam da Neda spakuje ono žmurećki.

Ne slažem se da mi nemamo šta da tražimo protiv, Pao, Reala, Barse, baš smo pokazali da imamo šta da tražimo i zato mi je zapravo i krivo što smo ovo izgubili. Da, Pao može da igra značajno bolje od ovoga i igraće u nastavku sezone, ali neki deo njihove loše igre vala otpada i na ono što je Zvezda radila. Uvek su dve ekipe na terenu.

Edited by Smrtokapa
ode slovo
  • Like 5

Vratih utakmicu da opet pogledam u miru i bez nervoze(nije moguće) par stvari koje su mi zapale za oko:

-Kalinić izuzev 4 izgubljene lopte, koliko ispadanja defanzivno, Lorenzo 2 puta zakucavanje gde samo prolazi pored njega, baš se dalo primetiti da je mrtav umoran, Sfero mora pod hitno da ga oslobodi Aba lige, jer baš zapada za oko kad vidim njega sa takvim ispadima u odbrani

-Teo i njegov poslednji šut, izgleda da se na tajmautu mislilo da će Pao da pravi faul, pošto nisu bili u bonusu, i mislim da je zbog toga išla lopta Teu u ruke kako bi on na iskustvo i na ime izvukao neki šut uz faul, zato i ono njegovo cimanje prilikom prijema lopte, Pao nas iznenadio i nije pravio faul i na kraju airball. Od cele ekipe najviše zamerka imam Sferopolusu, baš neki momenti gde ja mislim da svaki čovek vidi da su pogrešni igrači na terenu, da se pogrešne akcije prave, mislim da je ovaj skor na tabeli super koliko mi imamo zapravo loših stvari u timu, ali idemo dalje!!!

• Like 2

39 minutes ago, Nini3112 said:

Imali smo 5.5 sekunde a ne sekundu da bi se tako resavalo.

To je nista kada vidis u kom je polozaju tela i u odnosu na protivnicki kos primio loptu...

Cenan je vec objasnio tu poslednju akciju i sta je bio plan...

On 11/1/2024 at 9:52 AM, BB7 said:

Све што вечерас желим да видим јесте способност екипе да брзо заборави шта је било ”јуче”, и вечерас јасно и гласно каже ове сезоне играмо до краја. Много битна утакмица за крвну слику екипе током сезоне. Да се не повучемо, не паднемо, да нас не раставе вечерас на просте чиниоце иако имају особље и квалитет да то ураде. Ова утакмица јесте битна у том неком сегменту, да екипно покажу да нису пииде после неколико пораза. Победа или пораз, али много је битан став на терену и показатељ да нисмо потонули због 2-3 срања, јер има још да се игра.

После имамо серију од 5 утакмица где треба упецати 3 победе. Морамо градимо мало по мало... Имамо стварно баш добру ситуацију, иако смо изгубили од Барсе и Жалгириса, и ту се онда види колико су брејкови битни, Париз и Фенербахче.

Задовољан сам... Сви говоре, Панатинаикос је лоше одиграо, имамо и ми неке заслуге за то. Одиграли смо изузетно чврсту утакмицу, за коју је фалило МАЛО више ротације, односно протагонизма Добрића, Рокаса и Кодија, који би сајзом одговорили.

Недовић и Калинић су били ван утакмице, поготово Недовић. Калинић је убацивао неке шутеве, па је и остајао у игри. Недовић није ни то. На крају не загради Нана, иако га је одбранио, промаши шут и ували пар кромпира врућих, због којих Калина изгуби лопте. Очајна утакмица за њега синоћ, што не значи да сутра неће бити боље.

Када су утакмице на лопту, вадиш на грешку. Нема тога донеће ми... Сутра на видео анализи, тренингу, расправљај са њим како зашто и због чега. У том тренутку је једино битан резултат, а не да играч Петар Перић буде срећан.

Сферопулос мора наћи начин да у ротацију убаци Добрића и Гиедраитиса. Наша одбрана постаје мучна за гледање када су заједно на терену Јаго Кенан и Плавшић. Немамо никакву шансу са искакањима, преузимањима, итд... Избуши нас ко хоће. Гле чуда, кад су играли Добрић и Гиедраитис увек смо били близу неке ”дефлекције” како се сад то популарно каже. Једноставно већи простор заузимају и краће прелазе дистанце на странама помоћи. Добрић је после тројке коју је дао имао нпр. и добру ротацију са стране помоћи из корнера, то ми је остало у памћењу.

Кад играмо са 3 бека, ми немамо никакву шансу, сем да петица сваки пут ИДЕАЛНО одбрани иницијални пик, а то је равно томе да сваки од нас спава са женом из снова. 🙂

На крају је убацио Митоглуа, а Сферо није реаговао инстант, па макар и са Луком. Него су нас развукли као гибаницу.

Грешимо, боримо се, и играмо кошарку која ће нас верујем до краја држати у игри. Нервираће нас, нервираће нас много, али нервоза раста пропорционално са осећајем конкурентности. Ми смо синоћ натерали једну озбиљну екипу дебело да се презноји за победу. Понављам, има и до нас то што су они у сегментима игре изгледали као банда на терену. Фали само мало, треба нам још један Фенербахче. Заиста сам мислио да ће то бити Каунас, али доћи ће негде другде. Синоћ смо имали шансе да одемо на 18-20 разлике, лопте нису ушле. Не може свака. Битан је заиста став и вера, да ове године ова група момака заиста може за себе пре свега учинити добре ствари. Па онда и за неку нашу радост.

• Like 2

5 minutes ago, Petrovic8 said:

Teo i njegov poslednji šut, izgleda da se na tajmautu mislilo da će Pao da pravi faul, pošto nisu bili u bonusu

To, ako se dobro sećam je bilo za napad pre toga, kada je Nedović promašio (ne mogu sada da vraćam, nek pogleda neko ko ima živaca :classic_biggrin:).

Sfero je nacrtao akciju i neko je dobacio "praviće faul", na šta je on odgovorio "znam da će praviti faul, nakon faula ponovite istu akciju". Nisu pravili faul i Nedović je završio preranim šutem.

• Like 1
  • Thanks 1