Jump to content

Recommended Posts

Da dam i ja moja dva dinaraTM. Uvijek bih radije izabrao da poginem od sopstvenog promašaja nego od protivnikovog pogotka. Uzimaš zadnji napad, uzimaš sudbinu u svoje ruke a ne prepuštaš se njoj. Ako se odlučiš da braniš zadnji napad maltene prizivaš lošu karmu, i to je tako… Sudbina voli heroje.

Bonus poeni za činjenicu da su naše najveće pobjede u istoriji došle šutevima u zadnjoj sekundi ali i neki od najbolnijih poraza isto tako. Ako imaš mogućnost da uzmeš zadnji šut a ne uzmeš ga, maltene si izdao sebe kao igrača, pobjednički mentalitet kluba i košarku kao igru.

• Like 1
  • Thanks 1

23 minutes ago, Alek The Great said:

Pokojni Miloje nije voleo da pravi takav faul. Dosta utakmica je tako i izgubio na produzetke. Ekipa mu vodi +3 i on ne pravi faul i popije trojku. Zato je i otisao u nba. 😁Tamo se isto uzasavaju na takve faulove. Cak sam i citao da hoce da uvedu neke promene u pravilima. Npr. ako vodis sa 3+ i protivnik je u bonusu i napravis faul van linije za 3p protivnik dobije 3 bacanja. Ili cak i da za bilo kakav prekrsaj sviraju tehnicku i posed za protivnika.

Greg Popović kad je onomad ispustio titulu na konfi je rekao u fazonu ovdje (u NBA) mi to ne radimo. Ali jasno je da je tu pokušavao da zauzme neki higher moral ground i izgledalo je jako salty i neubjedljivo.

Ili šta bi bilo da je nesretni Bryon Russell faulirao Jordana ne znamo tačno, ali vjerujem da bi, da može da vrati vrijeme, lupao sikiricu bez razmišljanja. 

Hvala mu što ipak nije. 😁

Na sudbinu se može uticati i tako što odigraš najbolju moguću odbranu.

Ako neko ima filozofiju "hoću uvek i po svaku cenu da imam loptu u poslednjem posedu", okej (mada je dogmatski glupo), ali ako događaji na terenu utiču na tu odluku, onda je Željkova bila logična. Obe ekipe su jedva porađale koševe i normalno je da se uzdaš u odbranu.

U eventualnom produžetku bi vam šanse bile u najmanju ruku pristojne. Igrači koji su ispali zbog faulova ionako nisu bili neki faktor te večeri.

• Like 6

Ja iskreno sumnjam da bi i jedan trener pravio faul na nerešenom rezultatu ovakve utakmice. Navijači će uvek imati neke svoje ideje u tim situacijama, pogotovo ako se posed ne odbrani; kao u ovom slučaju. Da se odbranio, i da smo dobili nakon produžetka - ovde bi se pisalo o briljantnoj odluci, da smo pravili faul odmah, i da je Sterling opet promašio, pričali bi da je trebao da brani napad. 

• Like 2
  • Thanks 1

51 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Bonus poeni za činjenicu da su naše najveće pobjede u istoriji došle šutevima u zadnjoj sekundi ali i neki od najbolnijih poraza isto tako.

16.4.1992. smo branili napad na 68-68, primili koš pa onda pobedili jedinstvenom, neplaniranom trojkom datom u par preostalih sekundi. Možda smo i tada izdali klub, igru i šta već.

• Like 5

Mozemo diskutovati o ovoj situaciji da li praviti faul ili ne, i to zavisi od vise faktora - trenera, situacije, rostera... Ja bi ovo branio, ali samo zato sto smo zaista dobro izgledali u odbrani. Generalno, imamo dobre sutere i logicno je da se mi pitamo.

Ali ne praviti faul kada vodis 3 razlike je suludo. Pa i kad vodis 2, ako mozes da ostavis sebi dovoljno vremena za napad (jos ako imas tajmaut) onda podrzavam. Pa bilo je ovakvih situacija kod nas za vreme Obradovica. Prosle godine u ovo vreme smo popili tricu protiv Bajerna kada KP nije pravio faul (a trazeno je sa klupe) i izgubili. Mislim iste sezone, samo pre toga, Howard je dao trojku za produzetak. Ali ajde, ta prosla sezona je bila sinonim za nevidjene gluposti.

• Like 1

1 hour ago, Son_of_a_gun said:

Ima li iko bilo kakvu informaciju o Vanji i Frenkiju, treba nam sad mnogo osvježenje u spoljnjoj liniji, we’re runnin’ on fumes

Rekao je Vanja da se nada da će viti tu za kup, a Frenki ne verujem da će pre njega. Nisam siguran da im posle tolike pauze baš treba start u onom naboju.

• Tuzno 1

Nakon prženja u petak, te prženja koja slede u sredu i petak, moglo je malo manje minuta za Browna i Lundberga, možda i Riquea, ali dobro, dva bodića i teraj dalje.

Mike ne može da uhvati neki kontinuitet ni protiv ABA protivnika, dobio je mnogo prilika, strpljenja, vremena, kakvo pitanje je da li bi dobio u bilo kojoj drugoj EL ekipi sem možda ovih što su od početka decembra bez ambicija... ali to nam je što nam je.

1 hour ago, Son_of_a_gun said:

Ima li iko bilo kakvu informaciju o Vanji i Frenkiju, treba nam sad mnogo osvježenje u spoljnjoj liniji, we’re runnin’ on fumes

5 minutes ago, Barkley#34 said:

Rekao je Vanja da se nada da će viti tu za kup, a Frenki ne verujem da će pre njega. Nisam siguran da im posle tolike pauze baš treba start u onom naboju.

Mislim da je Željko rekao posle derbija ili u nekoj od najavnih izjava da bi Vanja trebalo sledeće nedelje da počne da trenira, posle koliko, skoro dva meseca pauze? Budući da sledi pauza, realno je da ga gledamo na kupu jer nemamo dovoljno domaćih a u EL tek krajem meseca. 

Za Frenkija je odmahnuo rukom, u fazonu, neće skoro da počne da trenira. Nadam se i njemu krajem meseca u kakvoj-takvoj priči.

• Like 1

20 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Mike je danas bezobrazan... ja sam ga branio ali ovo sto je on uradio u 4/4 je sramota

tacno sam znao, posle tajm auta zeljko ga je ostsvio na klupi.

mislim da je sa ovim nocas i zavrsio

Nisam ispratio, sta je uradio ?

Nisam ispratio ovo, pa na preskoke pustio da vidim na šta je ličilo. 

27:10, Vučiću pederu, pita jedna voditeljka: What are they singing right now? , druga odgovara: it's one of the most popular Partizan songs, right Luka?, a on kao jedva čuje 😂😂

On 2/1/2025 at 7:01 PM, ScepanScekicSto said:

Crunchtime pise da smo uslo usli u pregovore da Sterlingu produzimo a verovatno pojacamo ugovor.

odlican potez ako je istona

Nisam ja džabe naručila maju za rođendan, nosiće se!