Jump to content

Recommended Posts

Posted
58 minutes ago, Darko said:

Pa vidiš, ako neko mene ili moje bližnje startuje iz čista mira, gledaću da ga onesposobim da mene ili moje ne bi povredio. Moguće da bi i ja bacio flašu ili pljunuo u njegovom pravcu posle nokauta ako je napasnik. Jebi ga, mogao sam i ja isto tako da završim od njega. Od mača živiš, od mača umreš.

Zato treba sačekati činjenice, lako je moralisati.

Njegovi bliznji su zaista ljudi koji se ne mogu odbraniti od lika sa "nekim metalnim predmetom u ruci" (u izjavi identican naziv) 😄 

Ovo samo u Srbiji prolazi majke mi.

Posted (edited)

Ja sam u nekoj meri imao slicnu situaciju. Pre tipa 4 god. Izasao sam u klub sa strankinjom, devojka iz LA, afroamerikanka, koja je dosla da igra za prvi tim jednog kluba u Nisu.
Krenuo je da smara neki lik, nesto stariji od nas. Ja sam mu par puta rekao da se skloni, gurao se uz nju. Rekao sam njoj da se vadimo odatle. Ona nije bila za to. Smetalo joj, ali nije htela da idemo, kao "biliv mi". Ostao sam samo zbog nje, jer je lik delovao kao teska mentolcina. Rekoh, ajde da joj ne napravi neko sranje, boli me uvo vise i za nju i za sve. Ona dosla da djuska i ne ide joj se kao...
Ne zadugo, tesko sranje ispred kluba. Lik cepa svu svoju garderobu dok ga neki kao drze, nasrce, preti na svakve nacine. Kao zver. Nekako se izbeglo nesto najstrasnije.

Kasnije sam saznao da je lik izasao iz zatvora, u kojem je bio drugi put. Valjda je prvi jednom od ta 2 puta bio jer je nekog izbo (ne znam da li ga usmrtio) A prakticno isto vece sam i saznao da je ta devojka imala nasilnicki odnos sa nekim svojim partnerom u LA, i kao strasno joj to, ali je naviknuta. 
U taj klub sam izlazio 15 godina, to je bilo moje glavno mesto za izlazak. Nikad vise nisam krocio u to mesto, niti cu. Zvao je da mi se izvinjava jedan ortak u ime vlasnika koji mu je dugogodsinji prijatelj. Kao nije nam bilo bas to vece tu obezbedjenje. Cuo sam da je taj lik i posle toga bio vidjen tamo. Sa ribom sam prekinuo svaki kontakt.

Jednostavno normalan covek ima sta da izgubi, low life odroni od osoba nemaju. I u tim situacijama ispadni picka ako imas sta da izgubis u zivotu, boli te kurac. Cim vidis da nesto mirise na sranje, sklanjas se.
A sve to ide niz reku, kroz 2 dana, ces sedeti sa normalnim ljudima, pricace te o necemu drugom. Radice te neke stvari, putovacete. Zaboravices da to postoji.
A mogao si da ostanes tamo i da kao ne ispadnes picka. Da kao iz egotripa budes u fazonu "Ma jebacu mu majku'. Zapravo sam sebi da jebes majku u 90% scenarija koje mogu da se dese. Sve je tu lose-lose...

Edited by BattleBender
  • Like 19
  • Thanks 1
Posted
2 minutes ago, BattleBender said:

Jednostavno normalan covek ima sta da izgubi, low life odroni od osoba nemaju.

Ovo.

Koji je klub, inace, posto smo Nislije.

Posted
3 minutes ago, JPM said:

Da, ali s obzirom da ti je to struka, sigurno si svesna toga da bi to podrazumevalo da vec imas bogato iskustvo u takvim i iz takvih situacija da bi mogla da se iz istih izvuces na vreme. Ljudi donose iskustvene odluke u delicu sekunde. Famozna intuicija ljudi je nista drugo nego survival mechanism i iskustvo.

Reakcija u toj mikro sekundi je kombinacija svega - iskustva, fight or flight instinkta, dejstva supstanci (ako je osoba nešto uzimala), trenutnog psihološkog stanja... Ja sve to razumem, razumem i šta je Carlika (moguće) istrigerovalo, ali ne mogu da ga opravdam i da toliko relativno gledam na njegov postupak. 

Posted (edited)

I ne treba da ga pravdamo, @DameTime, taman posla. Niko ga i ne pravda, samo treba da se razume da situacija nije staticna i nije moguce biti iskalkulisan uvek. Cesto ovakvo sranje eskalira vrlo brzo. Ovo sto je @BattleBender napisao, no liferima je svejedno, ako imas sta da izgubis, samo se pomeri.

Inace, da dodam, cesto se pominju da u odredjenim zivotnim situacijama muskarci ne mogu da razumeju zene, cesto iz "hormonskih, bioloskih"razloga. E ovo je situacija u kojima upravo zene ne mogu da razumeju muskarce. Naime, nas veoma cesto istrigeruje agresija nepojmljivih razmera za neku zenu. Bukvalno kao da ti neko spajkuje bes u trenutku. I tad moras da se iskuliras, ali to nije ni malo lako. Sto kaze Realni, da sam imao mitraljez, pobio bih ih sve. To je skroz tacan opis. To je taj momenat, jedan. Ali moze da bude veoma skupocen.

Edited by JPM
Posted
8 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Cek, 2 sekunde pre toga tip sa necim metalnim u ruci srecom i spretnoscu Sterlinga promasuje, a ovaj stoji pola metra od toga i vidi to...

Da je isekao Sterlinga to bi bio ekstrem a ovako nije?

Sterling se odbranio. Primetićeš da se niko od nas ne fokusira na Sterlinga, jer ono, bio je napadnut 1 na 1 i ima pravo da se brani. On je lika već onesposobio i on se zateturao ka Carliku, bez namere da dalje napada, očigledno nije imao kontrolu nad pokretima. I ovaj ga rascopa flašom po glavi. 

I jako bitno, na ovom snimku Carlik nije direktno napadnut. A prošlo je 6-8s između udarca Sterlinga i Carlika, ako ja dobro brojim.

Kao da snimak nije javno dostupan na internetu...

• Like 3
Posted
26 minutes ago, ScepanScekicSto said:

ne znam o kojem kalinicu govorimo?

ovom 

https://www.espreso.co.rs/showbiz/zvezde/383979/trandza-navukao-kalinica-i-stefaneka-na-sajber-sks-otkriveno-ko-stoji-iza-skandala-koji-danima-trese-srbiju
ili ovom:

https://24sedam.rs/sport/kosarka/138465/pogledajte-kalinicevu-provokaciju-iz-drugog-ugla-lider-zvezde-dotrcao-do-klupe-partizana-i-pokazivao-misice-foto/amp
treneru koji mu je karijeru promenio...

ne znam sta Carlik misli recimo na prvu temu... 

puna zemlja laznih moralista koji samo znaju tudjim kurcem da mlate a sebe niko ne vidi

Brate mili...

Kakve veze imaju trandža i fleksovanje na terenu sa tučama ispred noćnih klubova? Ovo nisu čak ni babe i žabe, uopšte se ne rimuje.

Ali evo da dodam da ne znam ni ja šta Karlik misli o trandžama, for the record.

Btw Kalinić je mlatio svojim kurcem tako da ti ni to ne stoji, svaka čast i to si uspeo da promašiš.

• Like 32
Posted
37 minutes ago, ScepanScekicSto said:

ne znam o kojem kalinicu govorimo?

ovom 

https://www.espreso.co.rs/showbiz/zvezde/383979/trandza-navukao-kalinica-i-stefaneka-na-sajber-sks-otkriveno-ko-stoji-iza-skandala-koji-danima-trese-srbiju

ili ovom:

https://24sedam.rs/sport/kosarka/138465/pogledajte-kalinicevu-provokaciju-iz-drugog-ugla-lider-zvezde-dotrcao-do-klupe-partizana-i-pokazivao-misice-foto/amp

treneru koji mu je karijeru promenio...

ne znam sta Carlik misli recimo na prvu temu... 

puna zemlja laznih moralista koji samo znaju tudjim kurcem da mlate a sebe niko ne vidi

Auuuu druze, ovo je definitivno najjadniji upis na ovu temu o tuci... 

p.s. i cisto cinjenicno stanje - Kalinic nije tudjim kurcem mlatio, naprotiv. Ako me razumes. 

• Like 16
  • Thanks 1
Posted (edited)

Pa moze biti najjadniji, nemam ja problem sa tim, misljenje je kao dupe svi ga imaju...

Njegova moralna vertikala je jako upitna..

34 minutes ago, DameTime said:

Sterling se odbranio. Primetićeš da se niko od nas ne fokusira na Sterlinga, jer ono, bio je napadnut 1 na 1 i ima pravo da se brani. On je lika već onesposobio i on se zateturao ka Carliku, bez namere da dalje napada, očigledno nije imao kontrolu nad pokretima. I ovaj ga rascopa flašom po glavi. 

I jako bitno, na ovom snimku Carlik nije direktno napadnut. A prošlo je 6-8s između udarca Sterlinga i Carlika, ako ja dobro brojim.

Kao da snimak nije javno dostupan na internetu...

ali pazi to komentarisemo ti i ja, sedexi na poslu, kuci i merimo da li ima 2 ili 4 sekunde.

nego, potpuno je nebitno, ima snimak, imaju izjave, ako je kriv snosice posledice i treba da ih snosi.

Ali ovde se danima vodi polemika kako je on to mogao sebi da dozvoli, a spreman sam zivot da stavim ako treba da bi 95% ljudi slicno ili isto reagovalo.

Pa cak i taj Kalinic.

dakle, imaju izjave, ima snimak, ako se proceni da treba da odgovara, neka odgovara, klub neka ga novcano kazni, i to je to.

a razapinjati ga na krst, pustati price kako je pobegao iz zemlje i sta sve ne, pokazuje koliko je ova zemlja u kurcu

i da presecemo ovo...

https://www.instagram.com/p/DJWKYXbod6W/?igsh=cXJqdWEyeDEwMGpi

na zalost nista od moje velike zelje

Sengelia u Barsi

Edited by ScepanScekicSto
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
45 minutes ago, BattleBender said:

Jednostavno normalan covek ima sta da izgubi, low life odroni od osoba nemaju. I u tim situacijama ispadni picka ako imas sta da izgubis u zivotu, boli te kurac. Cim vidis da nesto mirise na sranje, sklanjas se.

Slažem se sa ovim, ali neki put jednostavno ne možeš da se skloniš.

NBA košarkaš Pol Pirs 25. septembra 2000. se nabacivao nekoj devojci u jednom klubu u Bostonu. To se nije svidelo njenom bratu i njegovom drugaru, obojica sa debelim kriminalnim dosijeom. Bez ikakvog prethodnog upozorenja, drugar je Pirsu s leđa razbio flašu o glavu a burazer ga je 11 puta ubo nožem u glavu, vrat i leđa. Pol Pirs je preživeo samo ludom srećom. Kako je mogao da se skloni od toga?

Ekstreman slučaj, znam, ali niko ne zna da li će i njegov slučaj postati ekstreman. Da te je taj ludak kog si sreo u klubu, umesto što su ga zadržali drugi ljudi ispred, sačekao tebe negde nasamo i ti bi postao ekstreman slučaj.

• Like 3
Posted

Kalinićeva izjava je na mestu i u skladu sa time kako ja gledam na ove situacije iz ugla profesionalnih košarkaša. Ipak, nemaju svi profesionalni košarkaši isti background, ne poznaju lokalne okolnosti, granice i slično, a na kraju dana nemamo svi isti filter za ugroženost, bes i konfrontaciju. A takođe ni Kalinić ni većina nas nismo potencijalno subjektovani rasizmu na način na koji je su to igrači navodno bili pre neko veče.

I ne samo profesionalni košarkaši, na takav način gledam i sam overall, ali opet ne odvije se uvek tako, nekada jer nije moguće šta god ti hteo, nekada ima više faktora koji za to smanje šanse.

Posted
16 minutes ago, Stiletto said:

Slažem se sa ovim, ali neki put jednostavno ne možeš da se skloniš.

NBA košarkaš Pol Pirs 25. septembra 2000. se nabacivao nekoj devojci u jednom klubu u Bostonu. To se nije svidelo njenom bratu i njegovom drugaru, obojica sa debelim kriminalnim dosijeom. Bez ikakvog prethodnog upozorenja, drugar je Pirsu s leđa razbio flašu o glavu a burazer ga je 11 puta ubo nožem u glavu, vrat i leđa. Pol Pirs je preživeo samo ludom srećom. Kako je mogao da se skloni od toga?

Ekstreman slučaj, znam, ali niko ne zna da li će i njegov slučaj postati ekstreman. Da te je taj ludak kog si sreo u klubu, umesto što su ga zadržali drugi ljudi ispred, sačekao tebe negde nasamo i ti bi postao ekstreman slučaj.

Kao prvo, bas znacajno drugacija situacija.
Kao drugo, nikad ali nikad ne bih pravio nikakav korak u nekakvom klubu, da vidim da devojka bleji sa drugim muskarcima. Ne zanima da li su to gej ortaci, rodjena braca koja zele da neko ozeni njihovu sestru ili sta god. Postoji mala sansa da sam propustio priliku da upoznam zenu svog zivota to vece, tako da ono, ne igram na tu kartu. Neka je moja ljovisna ili esmeralda propustena...Ako ti je zena zivota upoznaces je i negde drugde. Imaces priliku da ostvaris kontakt sa njom.
Ne pricam da je Pirs neki moron i sl, niti da je nesto mnogo sam kriv. Ali zaista ne razumem potrebu da rizikujes... zbog cega. NBA zvezda si, bukvalno za 47 sekundi ces u Starbucks da ugovoris 13 dejta, sa takodje lepim devojkama. Zajebi ga... nije vredno.

• Like 1
Posted

Miladin Kovacevic je posle tuce u USA, odmah bio uhapsen, odlezao je tamo mesec dana dok je proces trajao, uplatio je 100k USD da se brani sa slobode (oduzet mu je pasos) a onda je pobegao iz USA sa laznim pasosem koje su mu dale nase diplomate. Posle je drzava platila jos 900k USD porodici ostecenog... 

Niti je Srbija kao Amerika, da institucije odrade posao odmah, niti je Amerika kao Srbija, da radi i placa gluposti. 

Bez obzira na to ko je ko u ovoj tuci, svi su u najmanju ruku morali biti privedeni i zadrzani dok se ne ispitaju svedoci i utvrdi kakvi postupci se pokrecu (javno tuzilastvo da odradi svoj posao) - to mi deluje logicno, bez da poznajem procedure u takvim slucajevima.

Posted
21 minutes ago, BattleBender said:

Kao prvo, bas znacajno drugacija situacija.
Kao drugo, nikad ali nikad ne bih pravio nikakav korak u nekakvom klubu, da vidim da devojka bleji sa drugim muskarcima. Ne zanima da li su to gej ortaci, rodjena braca koja zele da neko ozeni njihovu sestru ili sta god. Postoji mala sansa da sam propustio priliku da upoznam zenu svog zivota to vece, tako da ono, ne igram na tu kartu. Neka je moja ljovisna ili esmeralda propustena...Ako ti je zena zivota upoznaces je i negde drugde. Imaces priliku da ostvaris kontakt sa njom.
Ne pricam da je Pirs neki moron i sl, niti da je nesto mnogo sam kriv. Ali zaista ne razumem potrebu da rizikujes... zbog cega. NBA zvezda si, bukvalno za 47 sekundi ces u Starbucks da ugovoris 13 dejta, sa takodje lepim devojkama. Zajebi ga... nije vredno.

Širimo priču van teme, ali čisto da razjasnimo. Nije devojka bila u muškom društvu, tu je bila sa drugaricom. Pirs je bio sa saigračem Toni Batijem i njegovim bratom. Napadači su došli kasnije.

Ima i o napadu i o suđenju gomila stranica na netu, ako nekog zanima, nije to ova tema.

Posted

Bukvalno svi komentarišu ovo.

Ja kapiram da je Kalinić mnogima antipatičan, ali čovek je eto bio u podkastu, pitan je, dao je svoje mišljenje na temu o kojoj je pitan, a mediji to prenose zbog klikova i komentara, pa se njima obratite. Oni prenose Kalinićevo mišljenje baš zato što je on prepodoban pa će publika na to da reaguje. Sigurno neće moje mišljenje da prenose.

• Like 12
  • Thanks 2
Posted
2 hours ago, ScepanScekicSto said:

Procitao sam sta je on rekao...

A mozda da napravis napor i odgledas sta je rekao, posto ako si procitao, to znaci da je neko napisao, prekucao, pogresno ili tacno. Nisi video nacin na koji je neko nesto rekao. Mozda je rekao ironicno, mozda je ceskao jaja......

Nije on sam od sebe nista rekao, vec je dobio pitanje na koje je odgovorio. Nista ruzno nije rekao, niti je rekao nista protiv Karlika, vec da je trebalo da se uzdrzi, jer je to moglo ne da mu samo okonca karijeru, vec i da mu upropasti zivot.

• Like 4