Jump to content

Recommended Posts

34 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Komšije su potegle sve džinksare, čak i Lošmikopulosa, a nama Frensis u poluoptimističnom oneliner fazonu. 

Imamo još 5 minuta da se dozovemo pameti, hoću red nemamo akcije, red gde je četvorka, red gubimo 13...

Ja nisam jinxara, ali ova ocekivanja pred sutrasnju tekmu su bas bazirana samo na poslednjoj sedmici, a to u ovogodisnjoj Evroligi vidimo da ne znaci nista. 

Oni su znacajno kvalitetniji na pozicijama 3,4 i 5 a mi na 1 i 2, ali kada imamo Frenka i Vanju, pa imamo veliki kvantitet igraca koji u svakom trenutku mogu da igraju kosarku na obe strane parketa.

Takodje, ovolika pauza apsolutno njima vise odgovara + su iskusnija ekipa i namazanija, apsolutno nece imati problem da igraju pred nasim navijacima sutra.

Mislim da ce nas Petrusev urnisati, a plasim se i Kaline da pokusa da se iskupi za losija izdanja u prethodnim utakmicama.

Jedina nada mi je da su zaista losi odnosi u njihovoj svlacionici, ali gde ces bolju utakmicu da se ekipa pregrupise i gde pobeda znaci mnogo vise od obicna dva boda. 

Svakako i ako izgubimo, ne treba da padamo, vidimo da ove sezone svako svakog moze da pobedi, tako da igramo do kraja a mi kao navijaci bi trebalo da uzivamo u voznji.

• Like 2

Ja sam umereni optimista pred današnju utakmicu. Da imamo makar još jednog iz dvojca Vanja/Frenk i potpuno zdravog Pokua, bio bih totalni optimista. Ovako, pod preduslovom da ponovimo igru kao recimo vs Armani komšije bi morale da odigraju utakmicu kakvu odavno nisu odigrali da bi nas dobili.

Ali u svakom slučaju, lep je dan, da se završi sa poslom, popije par piva, uđe u Arenu na vreme, pozdravi nepomenik kako valja, pa šta bude

• Like 4

7 hours ago, Magia said:

Oni su znacajno kvalitetniji na pozicijama 3,4 i 5 a mi na 1 i 2, ali kada imamo Frenka i Vanju,

Kad imamo Vanju onda i na tri možemo da pariramo mirne duše, jer je i Kalinić u godinama. 

Na 4 i 5 su zbirno u prednosti, s tim da je ova verzija Tajrika apsolutno u ravni sa svim njihovim opcijama. Naš problem je što nikada ne znamo kako će izgledati ostarak visokih, doduše i kod njih je isti slučaj.

7 hours ago, Magia said:

Takodje, ovolika pauza apsolutno njima vise odgovara + su iskusnija ekipa i namazanija,

Za iskustvo se slažem a ovo za pauzu se već par puta pominje a ja nisam na toj liniji. Našoj skraćenoj rotaciji je odgovaralo da uzme malo daha a i svi znamo da smo odlično izgledali na utakmicama za koje je bilo vremena da se spreme. Ove nove bolesti nam ne idu u prilog pa ćemo videti koliko ćemo imati goriva.

Naša velika snaga ove sezone je pristup koji je retko bio ispod visokog nivoa. Ne očekujem pad u tom aspektu.

Derbi može da ode u svim pravcima, kao i obično, tako da verujem da će biti veoma zanimljivo. 

Došao je i taj dan...

Vreme je za 13. pobedu.

Rekao bih da bi eventualni poraz u rezultatskom smislu više oštetio nas nego njih. Mi u slučaju poraza stavljamo sebe u još težu situaciju da jurimo plejin, dok bi se oni samo izjednačili sa nama na 13 pobeda, uz lošiji H2H ali uz bolji raspored i dobar H2H sa nekim drugim konkurentima. S druge strane mislim da bi poraz psihološki mnogo više njih uzdrmao, imajući u vidu neka poslednja izdanja i trzavice koje postoje dok bi to kod nas bilo business as usual - verujem da bismo se brzo digli i nastavili gde smo stali jer je ekipa ipak uhvatila neki ritam i ne staje. Sve u svemu ne treba padati u nesvest štagod da bude. Niti nam pobeda garantuje bilo šta, niti nas poraz izbacuje iz trke.

Svakako bi bilo lepo nastaviti seriju, gurnuti ih iza nas konačno, popeti se na tabeli koje mesto i dobiti bust samopouzdanja pred važna gostovanja Virtusu i Monaku.

Gledao sam malo statistiku sa prošlog EL derbija. Ife i Karlik su bili dobri poenterski ali su obojica šutirali 0/5 za tri. Takođe ozbiljnu rezervu imamo u Sterlingu koji nam je najbolji igrač već duže vreme a tada je dao samo 3 poena i imao 1/6 za tri. Faliće Frenki, pogotovo u odbrani, jer je tada bio igrač sa njaboljim +/-. Tu očekujem da Željko Lakića iskoristi. Dosta će zavisiti i od toga da li će Bonga zaustaviti opet Kalinu i na koju nogu će ustati Kenan i Nedović. Petrušev će svoje isporučiti ali ćemo ga bušiti na drugom kraju terena. Bolomboj je taj koji nije igrao u prvom EL derbiju ali verujem da imamo načina i njega da zatvorimo.

Da sumiram, fizički mi imamo sa čime da im ispariramo na bukvalno svakoj poziciji i mislim da je to jasno posle dva odigrana derbija ove sezone. Ne verujem da će odbrana biti upitna ali košarka je igra koševa i na kraju će pobediti onaj ko bude imao više raspoloženih igrača da probace loptu kroz mrežicu više puta od protivnika. Nadajmo se da će to biti Karlik i družina.

EDIT: Da dodam i - PODRŠKA ZA STUDENTE! To je ipak najvažnije ovih dana.

Edited by pendulum
  • Like 18
  • Love 1
  • Thanks 1

Za danas jedna kafanska čorbica u koju se kunem, da nam okrijepi studente posle hladne noći napolju. Elem,

Sastojci:

- 1/2 kg junetine s plećke (ja volEm i flam, on je onako masniji ali za čorbicu je šaka u glavu),

- 1 oveći lukac,

- 2 srednja krompira,

- 2-3 šargarepe,

- celer po želji,

- lovorov list, biber u zrnu, so, vegeta, peršun,

- 4 kafene kašičice brašna,

- 1 kafena kašičica slatke aleve paprike (po želji možete dodati i malo ljute),

- 1 žumance,

- kašika kisele pavlake.

Spremanje:

Na ulju propržiti kratko lukac, dodati meso isjeckano na kocke i dinstati 10-15 minuta. Podliti malo vodom ako vam je meso domaće, ako nije ne mora, mesar je to dodao već za vas. Kad voda uvri i meso krene da miriše, dodati 2l vode (1,5l ako volite gušću, bogatiju čorbu kao ja), krompir i šargarepu nasjeckanu na kocke, 3-4 lovorova lista, biber u zrnu bogato (šareni je najbolji ali i običan je ok). Poklopiti šerpu, smanjiti temeperaturu toliko da samo krčka lagano (kod mene na staklokeramičkoj ploči je to 4 od 9) i ostaviti na miru neka 2 sata.

U malo većoj posudi pomiješati brašno i papriku pa kutlačom zahvatiti vode iz šerpe i sipati u posudu. Miješati kašikom dok se sve ne stopi u homogenu smjesu. Vratiti u šerpu i miješati da se sjedini. Dodati dvije kašičice vegete i kašičicu soli. Ponovo poklopiti i ostaviti 15 minuta da krčka.

Za to vrijeme u tanjir odvojiti jedno žumance pa dodati kašiku pavlake i promiješati da se sjedini. Skinuti šerpu sa vatre, ponovo kutlačom naliti malo vode u tanjir sa žumancetom i pavlakom, promiješati pa vratiti sve nazad u šerpu. Dodati peršun, miješati 1-2 minuta i to je to.

Bon appétit i podrška studentima. Do pobjede!

Bonus fotografija for no apparent reason at all.

Bez-naslova.jpg

• Like 14