Jump to content

Grupa A (Nemačka, Škotska, Mađarska, Švajcarska)


Grupa A  

29 members have voted

  1. 1. Prva dva u grupi?

    • Nemačka
      29
    • Škotska
      1
    • Mađarska
      7
    • Švajcarska
      21
  2. 2. Pobednik grupe?

    • Nemačka
      29
    • Škotska
      0
    • Mađarska
      0
    • Švajcarska
      0


Recommended Posts

Sastav grupe:

 

Nemačka

image.thumb.png.73f2eb1b22d38d440a618a9ae77ebecb.png

 

Škotska

image.thumb.png.cb1d1ef39c7c03b500b61edccdd9ed0f.png

 

Mađarska

image.thumb.png.148b88c5a7c43267c5dcf756afc0ae8d.png

 

Švajcarska

image.thumb.png.45764e2bd2828c2b30e85669e12ed2bb.png

 

 

Raspored utakmica:

image.png.5acd0a8dafa11f73de5fa1b5f25ffe00.png

 

Nemačka i Škotska otvaraju ovogodišnje izdanje EP, koje se konačno vraća u jednu zemlju domaćina, kao što i treba. Nemci mnogo očekuju od ovog šampionata i nadaju se da će negativan niz koji je manje više započeo posle osvajanja svetske titule, konačno biti prekinut. A i gde je bolja prilika nego na avom terenu, pred svojim navijačima. Posao u grupi im neće biti lak.

Mađari su najveća nepoznanica ovog prvenstva. I ako za sada ne pripadaju samom svetskom i evropskom vrhu, mogu da iznenade bilo koga. Na kraju krajeva zamalo su eliminisali Portugal na prošlom EP, a na jesen će započeti drugu sezonu A grupi Lige nacija.

Sa druge strane, tu je i Švajcarska koja gotovo da ne propušta velika takmičenja i nikada nije lako sa njima, makar nama Srbima nije. Jedina reprezentacija koja gotovo da nema nema šansi da prođe grupu je Škotska, mada sam siguran da će skupo prodati svoju kožu. Na kraju krajeva, i izgubljen bod protiv Škota može skupo da košta.

Edited by Don Juan
  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Don Juan changed the title to Grupa A (Nemačka, Škotska, Mađarska, Švajcarska)
16 hours ago, Don Juan said:

Nemačka i Škotska otvaraju ovogodišnje izdanje EP, koje se konačno vraća u jednu zemlju domaćina, kao što i treba.

 

Pa sad... mnoge zemlje ne bi videle domacinstva, da nisu bile uparene sa nekom (Ukrajina, Poljska, verovatno i Svajcarska/Austrija) jer ti treba minimum 8 dobro stojecih razlicitih stadiona/gradova. Kada bi Srbija trebalo da bude domacin, mi bismo to mogli verovatno samo sa Madjarskom, da damo Beograd, Novi Sad, Nis i Kragujevac, a Madjarska ostalih 4. 

 

Sto se ove grupe tice, Svajcarska bi trebalo da prodje, zaboravljaju ljudi da su oni izbacili Francusku na proslom EURU, i da skoro uvek prolaze grupu. Nemacka mi cak nije sigurna da ce i grupu da prodje, bice tu klanje sa Madjarima.

Edited by diego
Link to comment
Share on other sites

Kod Nemačke mi znak upitnika stoji zbog toga što nisu testirani van prijateljskih utakmica. Pod Flikom su delovali izuzetno loše. Nagelsman ih je upristojio, povukao je nekoliko dobrih poteza, deluje da im je našao formaciju i tim.
Opet,uzorak je dosta mali.
Sećam se da je i 2006.godine bilo dosta dvojbi u njih,a kao domaćini su odigrali izuzetan Mundijal. Ne bih isključio nešto slično i sada.

Mađare bih stavio na drugo mesto ovde. Rosi je dugo selektor i vidi se taj kontinuitet. Imaju svoj sistem i stil igre. Sem Soboslaija nemaju maltene nijednog elitnijeg pojedinca. Snaga im leži u timskoj igri.

Švajcarka ima kontinuitet velikih takmičenja..ima tu i kvaliteta i iskustva. Međutim,za razliku od prethodnih takmičenja,pod Jakinom primaju previše golova. U slabašnoj kv.grupi zauzeli drugo mesto tik iznad Rumuna mislim.. Nikada ih ne treba potceniti;prava turnirska repka. Proći će kao treći iz grupe,po meni.

Škoti autsajderi iako su imali jako dobre kvalifikacije. Mogu nekome da pomrse račune,ali ne bih rekao da imaju nešto više od toga u sebi.

Link to comment
Share on other sites

Za Njemačku se može napisati da ima kontinuitet loših rezultata na velikim takmičenjima. Poslednja dva Mundijala su završili u grupi a na EP prije tri godine ispali u 1/8 finala. Sada su domaćini i sigurno su silno motivisani da se iskupe za ove blamaže. 

 

Dobro su igrali na pripremama, pobijedili su Francusku i Holandiju. Nagelsman je ostavio kući Humelsa koji je igrao u finalu LŠ za Dortmund. Nema ni Gnabrija, Gorecke i Branta. 

 

Na golu bi trebao da bude Nojer ispred Ter Štegena. Odbranom će komandovati Ridiger. Iza njega je sjajna sezona u Realu. Ta iz Levera će mu biti partner u odbrani - igrač koji se meni lično ne dojmi toliko. Kimih će igrati desno a Mitelstad iz Štutgarta lijevo. 

 

Na sredini se najviše očekuje od Krosa koji želi da završi karijeru sa još jednim peharom. Kakav bi to bio kraj karijere. Gundogan će imati svoje mjesto u veznom redu, kao i Andrih koji će unijeti dodatnu snagu i čvrstinu. 

 

Naprijed trio: Virc, Musiala, Haverc. Meni upada u oči da niko od ovih igrača nije klasično krilo i da može da fali brzinu ovom napadu, ali isto tako su tehnički jaki i mogu da naprave ozbiljnu razliku sa loptom, pogotovo Virc koji je izrazit dribler i tehnički superioran igrač. Fulkrug bi mogao da odigra zapaženu ulogu. Daje golove i za klub i za reprezentaciju. Generalno nije bolji igrač od Haverca, ali je klasični napadač za razliku od Kaia. 

 

Ovu grupu bi trebalo da riješe lagano. Za dalje zavisi i od žrijeba i protivnika. Nijesu mi među prvim favoritima, ali su otprilike top5 reprezentacija po kvalitetu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Polivalentni Stevica said:

Aleksandar Pavlović propušta Euro zbog upale krajnika.

Emre Can će biti pozvan kao zamena.

A naš Ristić je onomad razapet, kada je zbog istog razloga propustio SP za mlade...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Švabe sa Wirtz-om i Musialom kao udarnim iglama, Havertz i Fullkrug kao pomoćno osoblje da proigravaju, spuštaju, umuljavaju. Fali im energičnosti i neke dinamike na sredini, Gundogan je bio ponajbolji igrač Barse ove sezone ali nekako on i Kroos u paru ostavljaju neki znak pitanja. Andrich će imati lavovski posao da odrađuje ne bi li zakrpio. Ter Štegen bi morao biti prvi golman po mom mišljenju.

 

Mađari su presimpatični već dugo, sada je to osetno drugačija repka od one 2016. Dodali su talenta i mladosti, dobili iskustva, biće baš zanimljivo gledati kako piče napred u kontrama. Očekujem dobar turnir za Kerkeza.

 

Škotska mi je gotivna zbog energičnog veznog reda i McTominay-a koji ulazi iz drugog plana u svaku kontru, voleo bih da bocne koju.

 

Švicarci naši tradicionalni rivali ponovo jaki i iskusni, nikada nisu imali neke elitne napadače ali mislim da će se osetiti izostanak Šeferovića i Embola. Oni su mi nekako tim koji se uvek snađe, ali ipak naginjem ka Mađarima kao 2. najboljoj ekipi u ovoj grupi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovde ce verovatno biti najveci haos za drugo i trece mesto. Nemci bi trebalo da imaju sve pobede, domacini su, a i cini mi se da im ovi protivnici odgovaraju.

 

Lepo si rekao da im fali dinamike na sredini, ali nijedna od ovih ekipa ne moze to da eksploatise. Madjari su solidno agilni, ali mislim da su ipak preslabi da bi mogli da im zaprete.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nemci domacini, jaki, sa verovatno najboljim trenerom kao selektorom, ali suvise bi bilo boring da oni osvoje. Svakako ce grupu da rutiniraju, ali za dalje cemo videti, ne deluje mi da je tamo nesto dobra atmosfera, zbog cele te rasisticke price.

 

Skotska ce da uzme krompir, a izmedju Madjarske i Svajcarske ipak dajem favorit ovim potonjima. Imaju iskustva, prekaljena su ekipa, dobice ih ako bude trebalo samo na to.

 

1. Nemacka
2. Svajcarska
3. Madjarska
4. Skotska

Link to comment
Share on other sites

Meni su Nemci baš njah ekipa nacrtana za rano ispadanje. 2 veterana u vezi, bez čistog golgetera itd. Ono jebeni Filkrig - Dojče Pavkov im je legitimna opcija, pre 10-ak godina ne bi im ušao na spisak od 70 imena. Jedino ako Virc i Musijala dobiju više slobode i polude, mada sumnjam. I Madžari i Šviceri mogu taktički da ih olade i otkinu bodove. 

Edited by Molina23
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jedan od tih veterana u vezi je bukvalno najzasluzniji za titulu u LS, a drugi je isto imao odlicnu sezonu i obojica su trenutno top 10 veznjaka u Evropi.

 

Kros je top 3. Jedino za Rodrija mogu da kazem da je trenutno bolji od njega, sa Belingemom je mrtva trka.

 

Nemacku ni kada je bila najgora ikada negde pocetkom ovog veka nisu ovakve ekipe mogle takticki da nadmudre.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

Meni su tu negde, ali nebitno, evo osim Rodrija ja stvarno ne vidim igraca na prvenstvu za kojeg moze da se kaze ne samo da je bolji veznjak od njega trenutno, vec igrac uopste koji ima toliki efekat na tim kao on.

 

I on i Rodri dizu svoje reprezentacije bukvalno 60%.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Švicarci naši tradicionalni rivali ponovo jaki i iskusni, nikada nisu imali neke elitne napadače ali mislim da će se osetiti izostanak Šeferovića i Embola.

 

image-thumb-png-45764e2bd2828c2b30e85669

Link to comment
Share on other sites

H2H na dosadašnjim velikim natjecanjima i kvalifikacijama

 

Njemačka-Škotska 6 2 0 16-9

Na Euru su igrali 1992., Nijemci dobili 2-0

Zadnji put su igrali u kvalifikacijama za Euro 2016 - 2-1 i 3-2 za Njemačku

 

Njemačka-Mađarska 1 2 2 9-14

Jedinu, ali najvažniju, pobjedu Nijemci su ostvarili u finalu SP 1954. (3-2)

Na Euru 2020 igrali su 2-2.

 

Njemačka-Švicarska 2 3 1 14-10

Zadnju pobjedu protiv Švicaraca Nijemci su imali na SP 1966 (5-0), a jedini poraz još 1938.

Igrali su dvaput neriješeno u Ligi nacija 2020-21 (3-3 i 1-1).

 

Švicarska-Mađarska 4 3 2 17-14

Zadnje su igrali u kvalifikacijama za SP 2018 - dvije pobjede Švicaraca (5-2 i 3-2)

Jedini put da su igrali u završnici nekog prvenstva je bilo 1938. (2-0 za Mađare)

 

Škotska-Švicarska 4 3 2 14-14

Na Euru 1996. pobjeda Škotske 1-0

Ostale utakmice su bile u kvalifikacijama za SP i Euro, zadnji put za SP 1994 (3-1 za Švicarsku i 1-1)

 

Zanimljivo, Škotska i Mađarska nisu dosad igrali nijednu utakmicu na velikim natjecanjima.

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Švajcarska jeste standardno fizička jaka i organizovana ekipa, ali oni su iz prvenstva u prvenstvo sve slabiji. Sad imaju i hendikep sa Embolom koji im je bio najopasniji igrač na Mundijala i koji može da igra na više pozicija. Oni su ofanzivno baš limitirani. Šaćiri je skoro penzioner, Vargas je uvijek bio nedorečen. Špic im je Amduni iz Barnlija, ekipe koja je ispala iz lige. 

 

Mađari sa Šoboslaijem imaju više kvaliteta. Dečko je duplo bolji igrač od svih ofanzivnih igrača Švajcarske. Salai iz Frajburga je solidan igrač i ovaj špic Varga koji nije neka klasa, ali je u strašnoj formi poslednje dvije sezone. Mislim da su Mađari najmanje egal trenutno sa Švicom. 

 

Škotska je trkački dobra ekipa i to je to. Tehnički su skromni do bola i nemaju nikakav individualni kvalitett. Nemaju kreativce, nemaju driblere, nemaju nekog strijelca. Jedino mogu biti interesantni za gledanje zbog nekog tempa i dinamike koje imaju u igri. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 6/13/2024 at 4:16 PM, Molina23 said:

Meni su Nemci baš njah ekipa nacrtana za rano ispadanje. 2 veterana u vezi, bez čistog golgetera itd. Ono jebeni Filkrig - Dojče Pavkov im je legitimna opcija, pre 10-ak godina ne bi im ušao na spisak od 70 imena. Jedino ako Virc i Musijala dobiju više slobode i polude, mada sumnjam. I Madžari i Šviceri mogu taktički da ih olade i otkinu bodove. 

 

Musiali niko ne može da da više slobode, nego što si je on več sam odredi. Tehnički strašan igrač, ali ja kad god sam ga gledao, čovek jednostavno pretera.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...