Jump to content

Srbija na Evropskom prvenstvu 2024


Recommended Posts

Ma jedina realna sansa za citav ovaj cirkus je bilo da se poklopi X Skotske i Madjarske a nije proslo ni to. Samim time je ova kombinatorika puka matematika u domenu naucne fantastike.

Koliko smo mi losi se vidi po tome da igramo sa Danskom a ne Brazilom a niko normalan ne veruje da mozemo da ih dobijemo barem 1-0. Jednostavno smo iz racionalne perspektive preslabi. Moze se desiti svasta pa da ih i oderemo i rutiniramo ali je tesko verovati u to posle svega vidjenog od Katara pa do danas.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Koliko nasi novinari nece da razmisljaju, pa to je strasno, ali sto su oni takvi, nego sto su i selektor i igraci na slicnom nivou kada je rec o prostoj matematici.

 

Dakle, sa porazom Srbije od Slovenije stanje na tabeli bi bilo Engleska 4, Slovenija 4, Danska 2, Srbija 0. Dakle, bilo koja pobeda nad Danskom bi znacila 3. mesto sa 3 boda i skoro pa siguran plasman u 1/8 finala.

 

Zasto se onda svi prave ludi i misle da je izjednacenje u 95. minutu bilo sta promenilo, a kamoli spasilo reprezentaciju? I bez i sa tim bodom jasno je da samo pobeda nad Danskom znaci i nastavak takmicenja.

Link to comment
Share on other sites

Taj gol je psiholoski podigao ekipu. Pomogao je i u kontekstu kalkulacija u slucaju remija protiv Danske. Medjutim Madjar je u 100. minutu smanjio tu opciju tako da sad sve zavisi od Turaka. 
 

Medjutim ako pobedimo Dansku, bice nam zao sto smo dali taj gol Slovencima. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sto se tice grupe gde su Česi, oni ako izgube od Turske sigurno su losiji od nas. Ako odigraju nereseno imace 2 boda. Gol razlika im je 2:3. Ako odigraju bez golova, nama treba 1:1, ako odigraju 1:1 nama treba 2:2, a sa zutim kartonima smo slicni, mozda cak i isti. Meni su cesi jaci i ocekujem da dobiju. 

Link to comment
Share on other sites

ako ne možemo da dobijemo dansku koja jeste jača od nas ali u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji onda pakovanje i svako na svoju stranu, kakve qrac kalkulacije i kombinacije

"pobeda i ništa drugo"

a posle neka se tresu nemci pred piksijem i mijatom

Edited by Perkos2
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Unknown said:

Medjutim ako pobedimo Dansku, bice nam zao sto smo dali taj gol Slovencima. 

Znaš, čitam ovih dana za te kalkulacije, kao bolje da igramo sa ovima u osmini sa ovima ne valja sa onima.

Totalno je nerealno da mi pričamo o nekoj borbi za četvrtinu finala, a grčevito se borimo da preživimo grupu. Plus igramo sa Dancima, tako da su nam šanse još manje.

 

Za početak, ajde da dobijemo Dance, pa da se pošibamo sa bilo kime ko nam dođe, kalkulacije da prođemo jedva grupu sa dva boda, ne znam šta mogu dobro da nam donesu, ko god nam ispadne.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nema poente da se kalkulise, i treci da budemo isto nam je, nosioce grupa tesko da mozemo da prodjemo.

 

Ako gledamo sta nam je bolje, naravno da bismo pre izbacili recimo Spaniju nego Nemacku, ali verovatnoce za oba dogadjaja su jednocifrene, tako da je svejedno.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Barkley#34 said:

Ja navijam za taj scenario, nezavisno od naših kalkulacija.

Lično mislim da teško može Slovenija do pobede kontra Engleske. A još manje verujem našima. Jedino da nam se vrati za ono prvenstvo kad su nam uveli sankcije a oni uskočili umesto nas i uzeli titulu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nema nikakvog kalkulisanja i odlično što je tako. Nije kao da ciljamo trofej pa kao da izbegavamo nekog u eliminacijama, daj da se dogegamo do osmine finala pa kako god. Piksiju se može zameriti milion stvari ali nismo pod njim igrali plašljivo nikad, pre će biti da smo mnogo puta igrali taktički nezrelo i previše glupavo napadački, kao neke afričke reprezentacije.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...