Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Kooineeperk

Recommended Posts

38 minutes ago, muzipoz said:

Pa hrvatska liga je slabija od nase

Slabija je ako se gleda taj neki koeficijent, ali realno ako pričamo o kvalitetu igrača i utakmica oni su ispred. Razlog je vrlo jednostavan, imaju realan broj klubova u ligi i samim tim kvalitetnije sastave, takođe ti sastavi igraju češće jedni protiv drugih.

Poslednje 2 sezone čak 3 kluba se ravnopravno bore za titulu: a između ta 3 kluba igra se čak 12 utakmica koje mogu da se gledaju.
Takođe, ni Osijek nije zajebancija, a i Lokomotiva ima mlade igrače koji mogu da bljesnu i pobede ove iznad kao što se i dešava.

Samim tim ti igrači su spremniji i koštaju više čak i kada odlaze mladi kao recimo Marko Pjaca, Marko Rog, a naravno i Gvardiol.
Eto recimo Totenhem je kaparisao Luku Vuškovića iz Hajduka za 11 miliona na leto, a dečko je odigrao 8 utakmica u Hrvatskoj i 14 u Poljskoj.

Zato ja kukam već godinama da se hitno smanji broj klubova barem na 12, iako je 10 idealno. Pa možda budemo spremniji za evropske utakmice kad svako drugo kolo igraš protiv TSC i Vojvodine, a ne protiv Tekstilca i Zlatibora.

• Like 2

Hrvatski fudbaleri imaju bolju reputacju od srpskih zahvaljujuci uspesima reprezentacije, uz to im ocigledno i menadzeri imaju bolje kontakte od nasih i najvaznije od svega - deo su EU. 

Ne mozemo mi s njima da se poredimo.

Izgleda da će mali Jovanović u OFK ( pozajmica).

Nzn kakve planove imaju sa Milsonom,  ali ako ga ne vide dugoročno,  onda je vreme da se proda. Ovo je idealno vreme da se rastereti igrački kadar. 

Ostala je samo domaća liga, koja je rešena.  Sad treba gledati šta i kako za leto.

Ovo je bila rekordna zarada od izlaznih transfera 21.milion.

Prošle godine kada smo prodali Mijatovica i Kostu , zarada je bila oko 18.miliona. 

Djiga je u Zvezdi pokazao ono sto cini igraca vrednog ozbiljnog transfera i odlaska u ligu 5-ce, momak je bukvalno pokidao u najvecem broju meceva uz respektabilnu minutazu.

Problem je sto nema zamene i sto ce ovaj transfer biti jedan od onih o kojima pisu kvazi-novinari, a Zvezda nece dobiti mnogo, niti u novcu, niti za buduce korake i pripremu naredne sezone.

Uprava sprema tutanj, to je jasno. Navijaci mirno gledaju i cute, a vreme je i za jednu nasu mini revoluciju, lice sa poternice bilo, lice sa poternice ostalo.

Covek je secikesa 1/1, izvodjac radova u klubu.

Ovo za Bruna je debilizam, platio si ga 2.5 mil a prodajes sa 5 mil i to $, a to je minimalna zarada za ono sto si ulozio, a gubis odlicnog spica. Sve je jasno ovde.

On 2/3/2025 at 11:51 AM, No name said:

Cena nije Ok. Nastavljamo da prodajemo na prvu ponudu. Djiga je zver....strašan igrač koji ima samo 22 godine...dve uzastopne Lige Sampiona ima iza sebe, gde je pružio fenomenalne igre, stavio u džep jednog Halanda. Momak je strašan potencijal , sve predispozicije ima. Pa  dinamo zagreb je sad prodao igraca ( Sučić)  u Inter za 14 miliona koji ima kao Djiga 22 g, koji nije nivo Djige. 

Koliko si puta gledao Sučića i gdje? u Ligi prvaka, u HNLu ili u reprezentaciji? Btw, 14M+ bonusi+ postotak od buduće prodaje..

• Like 1

21 minutes ago, Bugl Khan said:

Koliko si puta gledao Sučića i gdje? u Ligi prvaka, u HNLu ili u reprezentaciji? Btw, 14M+ bonusi+ postotak od buduće prodaje..

Gledao sam ga u Dinamu u LS i u domaćoj ligi, zato sam i naveo primer njega da je otišao za veće pare, a da nije nivo djige. Djiga je bio najbolji igrač Zvezde u oba izdanja LS , I prošle i ove godine.  Stub zvezdine odbrane. Neko ko ima ogroman potencijal, neko ko je fizički dominantan,  neko ko je prosle godine stavio u džep Halanda u mancesteru, ko je gledao detaljno meč zna o čemu govorim.

Sučic je u dinamu samo jedna od karika u timu , ono što sam ja video, a ne i najbolji igrač. Ovde se ogradjujem jer je to samo moje mišljenje,  ne mora da znaci i tačno.

18 hours ago, Markoss said:

Hrvatski fudbaleri imaju bolju reputacju od srpskih zahvaljujuci uspesima reprezentacije, uz to im ocigledno i menadzeri imaju bolje kontakte od nasih i najvaznije od svega - deo su EU. 

Ne mozemo mi s njima da se poredimo.

+ velika većina igrača koji su otišli za dobru lovu unapredila je svoju igru i donelo klubovima koji su ih angažovali trofeje i novac

retki su promašaji poput halilovića na primer