Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

22 minutes ago, BojanaCZV said:

 

U Partizanu.


eto… sva sreca da nije patkometrija…

 

Smisao upisa je bio da svi vidino da je decko bas napredovao, a to sigurno nije u Efesu, Zvezdi i Nba vec u zadnjih 6 do 12 meseci igrajuci upravo za taj Olimpijakos…

 

Valjda ima do trenera, ali i saigraca na treningu, jacih utakmica… 

  • Ha-ha 15
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Decko u Zvezdi bukvalno u svim statistickim parametrima bio bolji nego u Olimpijakosu + bolji procenti suta na vise uzetih po utakmici.

Ali nije patkometrija 🙃

 

edit: Samo je bacanja bolje sutirao u Oliju, hvala Barcokasu ❤️

Edited by atmsfr lnČ
  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, ScepanScekicSto said:

pa ono jes, izabrao prosle godine zvezdy umesto Olimpijakosa..

 

Znači ako mu je prošle godine Olimpijakos bio bolja destinacija od Zvezde, to je tako za vjeki vjekov i ne postoje nikakvi dodatni faktori koji na to utiču?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Smrtokapa said:

 

Znači ako mu je prošle godine Olimpijakos bio bolja destinacija od Zvezde, to je tako za vjeki vjekov i ne postoje nikakvi dodatni faktori koji na to utiču?


ne, nego coveku odgovorih da nije bas to sve kao sto se ovde predstavlja.

 

14 minutes ago, Don Dusko said:

Ajde Scepane i ti preterujes sad. Napredovao je on u Zvezdi itekako. Problem je ovde sto Filip nece da mu se ponovi sezona kao u Efesu gde ce sedeti na klupi ili na tribinama....

 

napisao sam da je najvise napredovao u zadnjih 6 do 12 meseci kad je igrao u Olimpijakosu. To je bar moje vidjenje.. 

14 minutes ago, atmsfr lnČ said:

Decko u Zvezdi bukvalno u svim statistickim parametrima bio bolji nego u Olimpijakosu + bolji procenti suta na vise uzetih po utakmici.

Ali nije patkometrija 🙃

 

edit: Samo je bacanja bolje sutirao u Oliju, hvala Barcokasu ❤️

 

pa da.. statistika je kao bikini, mozemo i ovako, u tom olimpijakosu je igrao na Final 4 a u Zvezdi zavrsio u donjem delu tabele. 
 

i ne, nije patkometrija, bar sa moje strane.

 

Oly ima respektibilan tim, potencijalno prvak evrope da bude, Zvezda da se bori za Top 8. 
 

Petrusev je mnogo napredovao, dobar igrac, samo je njegova projekcija bitna.. da li ostati u Oly i biti deo ekipe koja ce se boriti za sami vrh EL (gde my minutazu niko ne moze garantovati) ili doci u Zvezdu, imati garantovane minute ali objektivno ogranicen tim u smislu ambicija (Partizan je jos slabiji)

 

krenite od sebe, sta biste vi uradili?

Edited by ScepanScekicSto
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Petrušev nakon epizode u Efesu ne da je zarđao nego je bio iza Rileta kod Karija u rotaciji. Mislim da gore stanje ne može biti.

 

Kad već nije uspio u NBA trebao se odmah vratiti u CZ, ovako će vjerovatno izgubiti još jednu sezonu u Evropi. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Smrtokapa said:

 

Znači ako mu je prošle godine Olimpijakos bio bolja destinacija od Zvezde, to je tako za vjeki vjekov i ne postoje nikakvi dodatni faktori koji na to utiču?

Ma kakvi. To što smo u tom trenutku na njegovoj poziciji imali baš Miškovog Simonovića sigurno nije uticalo na odluku da Filipa pošalje u jak i ambiciozan tim u kom samo Piters igra četvorku, uz matorog Sikmu, koji jedva i igrao. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Petrusev je kod Atamana grejao klupu i "osvojio" EL sa manje od 10 min u proseku. Izgubio je samopouzdanje i krenuo da se raspada. Dosao u Zvezdu i krenuo slabo. Dusko mu je dao priliku, igrao je preko 22 min u proseku, povratio samopouzdanje i "zaleteo" se u NBA. Ako tu nije napredovao onda ja ne znam zaista... Da ne pominjem da mu je ta sezona u EL donela poziv u reprezentaciju, solidnu ulogu i srebro na SP.

Posle propale NBA polusezone otisao u Oly gde prvih 10-ak meceva nije imao bas nikakvu ulogu koju je dobio tek pred kraj sezone. Da nije bilo te sezone u Zvezdi ne verujem da bi zavrsio na SP a ni u Olyju. Ocigledno se nadao da bi mogao tako da nastavi, ali ovo merenje patke sa Panatom volume2 ga je ukanalilo i logicno - u tim godinama bi verovatno hteo vise da igra, pa makar i ne igrao plej of nego da f4 posmatra sa klupe. Uostalom vec je osvojio EL sa te pozicije pa nisam bas siguran kakvu satisfakciju moze da dobije sedenjem na klupi.

 

E sada - ocigledno nista nije reseno i videcemo kako ce se to zavrsiti, ali mislim da mu je definivno sezona u Zvezdi bila prekretnica i da ga je vratila na pravi put.

Edited by m0k1
  • Like 15
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Na sve treba dodati da je Barcokas poprilicno slican/tvrd kao Radonja da potpisu elitnog igraca , igrale bi proverene face Lazic/Larenzakis. 
 

Oni su pored Filipa u doselekciji doveli jos 3 igraca. Samo je Whright imao minute jer je Milutinov odsustvovao. Ostali minimalno.

Link to comment
Share on other sites

Fali i Evans na ovom spisku gore. Znam da se ne ocekuje da zaigra do kraja godine zbog povrede, ali ce svakako biti ozbiljno pojacanje u drugom delu sezone.

Edited by m0k1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ScepanScekicSto said:


nagradno pitanje:

 

gde je napredovao pa je dostigao nivo na kojem je sada (kojo je bez dvojbe znavajno visi)?

 

 

Napredovao je radeci sa Zeljkom

  • Like 3
  • Love 1
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

@ScepanScekicSto, prva sam protiv dolaska domaćih mladih igrača u Zvezdu i Partizan, ali za Filipa je sad najbitnije da ima minute. Jer je eksplodirao, nema poente da sedi na klupi sve i da je to najuspešniji klub na svetu. Mora se priznati da je tokom svog prvog igranja za KKCZ zapravo probio tu igračku barijeru. Evo ti metafora. On sada kod Karija izgleda kao mladi zmaj koji raste svakog dana, ali kad je došao u KKCZ bio je samo jaje iz kog je tek trebalo da se izlegne zmaj. Duško Ivanović mu je pomogao da razbije tu ljusku :classic_smile:

 

That being said, meni bi bilo draže da nađe drugi angažman gde će imati zagarantovanu ulogu. Ali ako je samo KKCZ u opticaju neka bude i to, bar da ne greje klupu kod Barcokasa.

Edited by DameTime
  • Like 8
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

@DameTime

 

Posto si ti jedna od retkih osoba koja je normalno odgovorila, a ne klinacke fore Partizan, Zeljko i sl. da probam da objasnim sta sam zeleo da kazem.

 

Dakle, krenimo redom. Filip Petrusev je igrao pre 2 godine u Zvezdi, prosek (moje misljenje) cak koliko se secam  bio je ovde i pljuvan, no nebitno. Nakon toga odlazi u NBA  gde nema nikakvu ulogu i vraca se u Olimpijakos. Dakle ne u Zvezdu, nego u Olimpijakos, na polusezoni. U toj polusezoni napreduje mnogo, i kod tog mrznog Barcokasa u play off protiv Barselone igra preko 20 minuta u proseku npr.

 

Pa nije napredovao kod Pesica za ovih 15 dana, nego najvise kod Barcokasa.

 

Dolazimo do smisla mog upisa, on je decko za svoju karijeru prerastao Zvezdu/Partizan, njemu treba iskorak koji ce ga uciniti legitimnim EL igracem, a to u Zvezdi/Partizanu tesko moze napraviti.

 

Dalje, poslednji EL legitimni igrac koji je otisao iz vecitih jeste Bogdan Bogdanovic, ali to nije postao u Partizanu, postao je u Fenerbahceu. Zamisli da se posle prve slabije sezone u Feneru za koju je sam rekao da se nije snasao, vratio u Partizan, odgovori mi, posto sam primetio da ga gotivis, da li bi bio to sto bi bio? 
 

Dakle, ne znam da li ce doci, ne bi voleo cisto navijacki jer je ozbiljno napredovao, ali karijerno bi mu to bio korak u nazad bez obzira na minute koje bi ovde dobio, jer npr, za godinu dana ozbiljnog rada, u ozbiljnoj EL ekipi prestize Vazenkova lagano. 
 

To je bio smisao upisa…

  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Mislim da bez ozbiljnih minuta na terenu nema teoretske sanse da prestigne Vezenkova. On bez ozbiljne minutaze moze samo da stagnira. Pa taj isti Vezenkov je bio MVP EL prosle godine i to dosta ubedljivo. Mislim da se podcenjuje ta cinjenica.

 

A ukoliko ostanu i Petrusev i Piters - on sigurno nece imati minutazu nista vecu od one koje je imao u Efesu pre 3 godine. Pa mozda cak ni u slucaju da ode Piters jer ce Vezenkov igrati 25-30 min a ni na petici nema minutazu pored Milutinova i Fala +Rajta koji vreba svoje minute), sto mu ostavlja 10-15 min u najboljem slucaju (sad videh da je na F4 Vezenkovao igrao preko 35+39 min). Cak sam misljenja da bi mu i u Albi/Parizu (dakle u timu koji nema (realne) ambicije za plej of)  bilo bolje nego da ostane u Olimpijakosu uzimajuci u obzir trenutno stanje rostera.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, ScepanScekicSto said:

@DameTime

 

Posto si ti jedna od retkih osoba koja je normalno odgovorila, a ne klinacke fore Partizan, Zeljko i sl. da probam da objasnim sta sam zeleo da kazem.

 

Dakle, krenimo redom. Filip Petrusev je igrao pre 2 godine u Zvezdi, prosek (moje misljenje) cak koliko se secam  bio je ovde i pljuvan, no nebitno. Nakon toga odlazi u NBA  gde nema nikakvu ulogu i vraca se u Olimpijakos. Dakle ne u Zvezdu, nego u Olimpijakos, na polusezoni. U toj polusezoni napreduje mnogo, i kod tog mrznog Barcokasa u play off protiv Barselone igra preko 20 minuta u proseku npr.

 

Pa nije napredovao kod Pesica za ovih 15 dana, nego najvise kod Barcokasa.

 

Dolazimo do smisla mog upisa, on je decko za svoju karijeru prerastao Zvezdu/Partizan, njemu treba iskorak koji ce ga uciniti legitimnim EL igracem, a to u Zvezdi/Partizanu tesko moze napraviti.

 

Dalje, poslednji EL legitimni igrac koji je otisao iz vecitih jeste Bogdan Bogdanovic, ali to nije postao u Partizanu, postao je u Fenerbahceu. Zamisli da se posle prve slabije sezone u Feneru za koju je sam rekao da se nije snasao, vratio u Partizan, odgovori mi, posto sam primetio da ga gotivis, da li bi bio to sto bi bio? 
 

Dakle, ne znam da li ce doci, ne bi voleo cisto navijacki jer je ozbiljno napredovao, ali karijerno bi mu to bio korak u nazad bez obzira na minute koje bi ovde dobio, jer npr, za godinu dana ozbiljnog rada, u ozbiljnoj EL ekipi prestize Vazenkova lagano. 
 

To je bio smisao upisa…

Filip je bolje partije igrao u Zvezdi baš protiv tog Olimpijakosa nego sto je odigrao u Olimpijakosu. 

Dakle njega je Dusko Ivanovic doveo na taj nivo, a ne Barcokas.

  • Like 12
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Kad kazete Filip nece imati minutazu tu svi misle na evroligu, sto ne znaci da ne bi imao u grckom prvenstvu.

Da li ce to njega zadovoljiti, sigurno da nece ali legitimno pravo Olympiakosa je da razmislja da Vezenkova malo sacuva za evroligu a da Filip vise krpi u domacem prvenstvu kao sto i mi ovde glasno razmisljamo ko bi kakvu ulogu mogao imati u Zvezdi.

 

Ako oni zele tako da ga koriste imaju apsolutno pravo, njihov je igrac, potpisali su ugovor sa njim.

Ocigledno imaju para, moze im se.

 

Ako on na to ne pristane i izrazi zelju da ide (predpostavljam da ce biti tako) pitanje je koliko bi Olympiakos odvalio buyout, mozda nam nece ni biti u zoni udarca ali ipak verujem da ce Misko potezati da mu se promeni klub i nadje adekvatnija uloga.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...