Jump to content

Serie A

Baros

Recommended Posts

Inter je meni ekipa koja najlepše gradi igru u Evropi, mnogo mi se sviđaju njihovi mehanizmi u svim sferama, recimo večeras kada su jurili gol Pavar, Bastoni i Aćerbi su bili na 30ak metara od protivničkog gola i uvek stajali dobro, donosili dobre odluke. U takvoj situaciji oseća se kao da gol visi u vazduhu ali mora još kockica da se poklopi što se večeras nije desilo.

Inače su klub koji već nekoliko godina nadograđuje igrače kao retko ko u Evropi, Thuram je došao kao dobar igrač, brzanjac iz trkačke lige a sada je dodao još dosta stvari i može da igra na mnogo načina. Lautaro je već poznata priča, a dodatan šmek daje i činjenica da svi matorci koje su dovlačili su pronalazili nove fore, doživljavali nove mladosti i u većini slučajeva postajali važni šrafovi u igri.

Ipak, večeras su udarili na ono što im ne prija, a to je tim koji ima Hernandeza, Reijndersa, Leaa, Abrahama, brze press-resistant igrače koji njihovim visokim linijama mogu da prave mnogo problema. Pobednički gol je pao tako da je mogao i Empoli da ga da, ali u drugom poluvremenu Milan je bio mnogo opasniji igrajući jednostavniji i direktniji fudbal.

Na velikom broju ponavljanja (dakle cela sezona), Inter je definitivno najbolja ekipa u Italiji i očekujem da ponovo uzmu titulu. Inzaghi je trener stvaralac (ne u onom lokalnom smislu guranja đece, već ideja, koncept, tim) i suvo zlato Intera, a valjda će vrhuška biti dovoljno pametna da u slučaju nekakve krize vide šumu iza drveta.

• Like 1

Slušao sam nedavno malo Pandeva negdje, 10ak minuta možda, ali taman je bio dio kad je pričao o vremenu u Laziu. Kaže da su i u igračkim danima svi znali da će Simone Inzaghi bit trener. Pandev kaže da nije pričao o ničemu nego o nogometu, taktikama...da ga je još tada to jako zanimalo.

• Like 1

• 2 weeks later...
8 hours ago, Don Dusko said:

Problem Dusana je konstatnost. 

Zato sto je psihicki nezreo. Non stop namrsten, pun sebe a I zinulo mu za pare. Nece da igra za reprezentaciju, jer ga muce pregovori oko novog ugovora. 

Ne znam, mozda gresin al mi je uvek delovao kao klasican srpski splavar- fudbaler. Da uzmem pare i zaboli me uvo...

• 3 weeks later...

Izvukli remi protiv Juvea u Torinu.
Dolaze na San Siro nama na noge u utorak.

Milanova utakmica koja je trebalo da se igra danas u Bolonji je odložena..sramotna odluka saveza. Kao posledica odlaganja,Reinders i Theo će kartone "čistiti" upravo protiv Napolitanaca. Bićemo bitno oslabljeni,ali to dosta govori i o tome koliko je Milanova uprava uticajna u savezu..

• Tuzno 1

Gledao sam Juve sinoć.
Mogao je da pobedi,ali isto tako je moglo i da ode na stranu Parme. Poslednjih pola sata se igralo dosta otvoreno.

Juventus kući samo dve pobede iz šest mečeva. Mislio sam da će ih podići volšebni remi protiv Intera,ali ne. Tanak je to ipak tim.
Doduše,i mlad. I to treba reći.

Nepredvidivi su.

17 hours ago, Drug Crni said:

Mislio sam da će ih podići volšebni remi protiv Intera,ali ne. Tanak je to ipak tim.

verovatno nisi gledao protiv intera jer je trebalo 7-8 da popiju. nikome nije jasno kako su umuvali 4 iz 2 suta. verovatno ce cenu da plate somer (golman) i damfriz.