Jump to content

IZBORI '23 i '24 - prognoze, analize i odjeci


Div

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima u Srbiji 2023?  

144 members have voted

  1. 1. Liste na glasačkim listićima 17. decembra i redni brojevi:

    • 1. ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA NE SME DA STANE
      4
    • 2. IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE
      0
    • 3. DR VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA
      0
    • 4. MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – BOŠKO OBRADOVIĆ – NACIONALNO OKUPLJANJE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – SRPSKA STRANKA ZAVETNICI – SRPSKI POKRET DVERI
      1
    • 5. DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA SRBIJU – SRPSKA KOALICIJA NADA – NOVI DSS – POKS – VOJISLAV MIHAILOVIĆ
      13
    • 6. VAJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT! / SAVEZ VOJVOĐANSKIH MAĐARA – ZA NAŠEG PREDSEDNIKA, ZA NAŠU ZAJEDNICU, ZA BUDUĆNOST!
      0
    • 7. SRBIJA PROTIV NASILJA – MIROSLAV MIKI ALEKSIĆ – MARINIKA TEPIĆ (STRANKA SLOBODE I PRAVDE, NARODNI POKRET SRBIJE, ZELENO-LEVI FRONT, NE DAVIMO BEOGRAD, EKOLOŠKI USTANAK – ĆUTA, DEMOKRATSKA STRANKA, POKRET SLOBODNIH GRAĐANA, SRBIJA CENTAR, ZAJEDNO, POKRET ZA PREOKRET, UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE "SLOGA“, NOVO LICE SRBIJE)
      107
    • 8. USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI
      1
    • 9. SDA SANDŽAKA – DR SULEJMAN UGLJANIN/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN
      0
    • 10. ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST I RAZVOJ – KOALICIJA ZA MIR I TOLERANCIJU
      0
    • 11. NARODNA STRANKA – SIGURAN IZBOR. OZBILJNI LJUDI – VUK JEREMIĆ, DR SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, SINIŠA KOVAČEVIĆ, VLADIMIR GAJIĆ, MARINA LIPOVAC TANASKOVIĆ
      4
    • 12. DOBRO JUTRO, SRBIJO – SAŠA RADULOVIĆ (DJB) – BORIS TADIĆ (SDS) – ANA PEJIĆ (OTETE BEBE)
      2
    • 13. POLITIČKA BORBA ALBANACA SE NASTAVLJA – ŠAIP KAMBERI / BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI
      1
    • 14. DR BRANIMIR NESTOROVIĆ – MI – GLAS IZ NARODA, PROF. DR BRANIMIR NESTOROVIĆ
      3
    • 15. SRBIJA NA ZAPADU – DA SE STRUKA PITA
      4
    • 16. RUSKA STRANKA – SLOBODAN NIKOLIĆ
      0
    • 17. ČEDOMIR JOVANOVIĆ – MORA DRUGAČIJE
      1
    • 18. ALBANSKA DEMOKRATSKA ALTERNATIVA – UJEDINJENA DOLINA ALTERNATIVA DEMOKRATIKE SHQIPTARE-LUGINA E BASHKUAR
      3

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

1 minute ago, Smrtokapa said:

 

Jesu, samo su sada mutirani radikali.

 

Da parafraziram pokojnog Đinđića, SRS i LDP su gledali u Budućnost* i tamo su se ponovo sreli.

 

*Budućnost iz Podgorice, Milo bio domaćin.

U gradu, gde sam odrastao, gde mi i dalje zive roditelji....pre neki dan sam sa drustvom brojao, gradonacelnik, clanovi gradskog veca, direktori javnih preduzeca....od 30 njih koje smo nabrojali, 25 je preslo u sns u poslednjih 5-6-7 godina iz stranaka bivse vlasti...vecinom ds . I ti ex ds su mnogo veca gomna od par izvornih radikala koji imaju neku funkciju na lokalu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, goldberg said:

 

Otkud onda u radikalima Kena, Lecic, Comic, Krstic, Vesic, Mali, Mladenovic, Cuckovic, Bulatovic, Sapic, Macura, Draskovic, Ljajic i mnogi drugi?

 

Evo, zamislimo da se u DS uclane Bosko Obradovic, Vladan Glisic, Nemanja Sarovic, Branko Ruzic, Dragan Marsicanin, Branislav Ristivojevic i Tomislav Nikolic, da li bi to neko i dalje smatrao "starim DS" ili buckurisom svega i svacega?

DS se još devedesetih delili 5-6 puta, u početku u njoj su bili Mićunović, Pekić, Nikola Milošević, Vladan Batić, Đinđić,Protić, Koštunica, Labus, Slobodan Radulović, svi osim Pekića koji je na vreme umro, su još pre 5.oktobra bili u različitim strankama, neku u okviru DOSa, neki van, a bilo je još nekih ogranaka, manje poznatih, Vuksanovićeva i još nekoliko. Posle su se izdvajale stranke i strančice kako se ko iz GO posvađa sa ostalima, , neki da se ne bi maltretirali da osnivaju stranke prešli u SNS, na gotovo.

Posle 5. oktobra naglo se povećao broj članova DSSa, posle izbora u Srbiji kad je Đinđić postao premijer rastao je broj članova DSa, neki su se vraćali, neki novi dolazili da bi zacementirali poziciju u vlasti koju su dobili kao nezavisni ili članovi neke od stranaka Koalicije.

Danas, jeste SNS partija bez ideologoje i politike, partija vlasti ali po načinu delovanja, nastupu, odnosu prema neistomišljenicima slična ili ista kao SRS, laž, krađa, mržnja, nasilje su im način rada i način života.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
17 hours ago, McLeod said:

Na izbore mora da se izadje. Ako je pretnja bojkotom pritisak pred neka "druzenja" Vucica sa EU zvanicnicima, onda je to ok, ali to treba uraditi samo da bi se izvukao maksimum.

 

Bojkot ne znaci apsolutno nista, jer ne postoji kriticna masa koja moze nasilno da natera vlast na promene.

 

Zato na izbore mora da se izadje.

 

Davanje legitimititeta ili ne je nebitna stvar. To je jako izlizana rec kod nas.

 

Dobar komentar je dao Đ.Miketić:

Quote

Poslw decembarskih izbora na kojima je opozicija učestvovala, Evropa je kako-tako reagovala, ne može se ni očekivati da Evropa dekretom skloni Vučića, opozicija je evidentirala i prikupla dokaze o mnogim prevarama sa potpisima i krađama kroz institucije ,MUP, ministarsvo za dežavnu upravu, pokazala adrese na kojima ne postoji zgrada ali postoji 50 glasača, snimila je dovedene glasače iz S koji idu na glasanje a ne znaju na kojoj opštini "stanuju", jesu to stvari koje uglavnom znamo i od ranije, ali posmatrači su ranije u izveštajima pisali da su izbori proteki uz manje nepravilnosti koje nisu bitno uticale na rezultate, ovaj put nisu mogli da se prave ludi, zatim je opozicija pedala niz prijava, tužbi, zahteva institucijama, sastavila zahteve vladi promenu uslova za naredne ponovljene i redovne izbore, i ima mogućnost da stalno u skupštini diže glas, da traži anketni odbor, pokreće inicijative za promenu zakona i da kao legitimna politička opcija traži reakciju evropskih institucija. Nije isto kad se Briselu obrati delagacija satavljena od izabranih poslanika i kad se obratim ja iako imamo iste argumente.

 

Miketićnastavlja:

Spoiler

Stoga, u ovom trenutku postoje samo dve borbene opcije.

Prva je blokada, a ne bojkot. Blokada instutucija. Pre svega parlamenta, lokalnih skupština i svih drugih institucija koje se potom priključe. Prvo svi mi koji smo dobili mandat od građana, na lokalu ili republici, da blokiramo parlamente i (nelegalne) privremene organe i druge institucije i odatle ne izlazimo dok ne izazovemo još veću krizu i ne nateramo režim da ispuni taj minimum uslova za izbore, putem lex specijalisa. I to za sve izbore u Srbiji, istog datuma, jer izbori su pokradeni u čitavoj Srbiji, a ne samo u Beogradu. Verujem kada građani budu videli našu spremnonst na aktivan otpor, i oni će se priključiti. I advokati, i prosvetari i rudari, i lekari… Tek tada pregovori sa Anom Brnabić neće biti simulacija i mučna predstava.

Druga opcija je ujedinjenje svih opozicionih snaga na čelu sa, nadam se, izuzetnim kandidatom kojeg bi predložio Proglas. Uz građansko čišćenje biračkog spiska, snažnu kontrolu izbora na biračkim mestima i van, ali i kampanju koja će da zvoni – da ih počistimo. Tako bi pobedli režim i sve njihove proksi liste, ili ih naterali na još veću krađu, koja se ovog puta onda mora rešiti na ulici i jednim drugim lex specijalisom, poput onog iz 1997. godine.

 

Edited by Div
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Situacija jeziva sta god da uradi opozicija nece biti znacajne promene.

Ali bojkot je od 2 losa, losiji izbor.

Zato sto ce sebe dovesti na totalnu marginu a podrske i opciju ulice, nemaju dovoljno masovnu.

 

Izlaskom na izbore oko svake neregularnosti mogu da prave problem i prijave a u samoj skupstini 

sve opcije bunta i opstrukcije. 

 

Iz Evrope za sada ne postoji opcija da se ponovi scenario kao za vreme Milosevica, situacija je drugacija.

Odrzavaju status kvo iako u jednom momentu i ta tikva mora da pukne. 

Sa jedne strane shvatam zbog cega ne zure sa ispostavljanjem racuna Srbiji vec se vode politikom svilen gajtan, medjutim samo odlazu neminovno a troskovi racuna rastu.

I njima i Srbiji. 

 

Kako bilo, opozicija (i oni koji je podrzavaju) kakva god da je mora da radi sta god je u njenoj moci i ovakvim uslovima i da ne ceka pomoc spolja. 

 

 

 

 

 

 

Edited by Jezebel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, 40Wins said:

Sluzba je vrhunska kad treba da se iskopa ko je sta lajkovao na instagramu, samo postane malo tvrdo kad treba da se kurcimo protiv Kurtija...

 

 

Ovo je iseceno. Da ne kazem montirano. 

 

Cak je i Nebojsa Bakarec to bez edita postavio (uz gomilu drugih baljezgarija), ali za Tviter je montirana ova verzija gde se uopste ne vidi njegovo objasnjenje. 

 

Inace ovo je staro 2 godine i evo celog snimka, a ova "sporna situacija" je na 51:10 (namestio sam trenutak):

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ne rešava se ovo više olovkom i šetnjom. Moraće i građani da zaprljaju ruke ako žele promenu.
Vlast je odavno prešla rubikon.

Pitanje je: jesu li opozicioni lideri i građani spremni za isto?

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Drug Crni said:

Ne rešava se ovo više olovkom i šetnjom. Moraće i građani da zaprljaju ruke ako žele promenu.
Vlast je odavno prešla rubikon.

Pitanje je: jesu li opozicioni lideri i građani spremni za isto?

 

Mislim da i pojedini opozicioni lideri mogu da naj... nagrabuse jer i oni zasluzuju govnjivu motku zbog necinjenja. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Izgleda da su totalno razliciti stavovi u SPN sto se tici bojkota i da je vrlo moguce cepanje koalicije po tom pitanju(o cemu se inace prica vec neko vreme ali tek juce je izaslo u javnost)

https://n1info.rs/vesti/djordje-stankovic-nezahvalno-je-pricati-o-bojkotu-vazno-je-da-se-pregovara-dok-postoji-sansa/

https://n1info.rs/vesti/tepic-ko-je-ikada-igde-video-da-se-zakoni-o-izborima-menjaju-nakon-sto-su-oni-raspisani/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bojkot je Đilasova rabota, kao i prošli put. Pitanje je koliko su uopšte ostali konsultovani, ili je bilo my way or highway, tj. nema novca za kampanju, aktiviste i slično.

 

Prošli put je bojkot razvalio stranke van Beograda, ovaj će razvaliti NDB i potpuno ih utopiti u đilasovštinu. Za njih je bolje da izađu, makar i sami ili sa PSG.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mozda ce ispasti ovako:

 

 

U svakom pogledu, Vučićeva lista deluje lažno, baš kao test kampanja, što upućuje na rasplet da izbori 2. juna neće dati beogradsku vlast, kao što nisu i decembarski.

Novo treće glasanje za Skupštinu Beograda, moglo bi se održati početkom jeseni, zajedno sa ostatkom lokalnih, uključujući i beogradske opštine.

Dupli opozicioni bojkot, jer lokalni su izbori (bez Beograda) bili bojkotovani od strane opozicije 2020, i u novom mandatu od 2024, je luksuz koji ni Vučićeva diktatura ne može glatko da priušti.

Izbori 2. juna u Beogradu mogu da odigraju ulogu ustavnog referenduma 16. januara 2022, posle kog je prozapadna opozicija učestvovala na izborima te iste 2022. kao i 2023. Posle 2. juna, opozicija bi proglasila uspeh bojkota, Vučić pobedu i ponovo nove izbore.

 

https://www.danas.rs/kolumna/jasmina-lukac/beograde-malo-prekosutra/

Link to comment
Share on other sites

Поздрав свима, укључио бих се у расправу на политичким темама у наредном периоду, а као члан једне опозиционе странке, имам и доста информација о томе како стоје ствари у целој опозицији, што ћу за почетак поделити.

 

Информације изнутра су да постоје индиције да би власт могла да обједини изборе 2. јуна, али већинско расположење унутар опозиције је да је касно за било какво испуњење услова и циљ је да се све помери за јесен. Стање у странкама је следеће:

-ЗЛФ по сваку цену хоће на изборе, а и ПСГ је близу те одлуке. Те две странке су на везама са одређеним људима са запада на дневном нивоу, толико да их консултују и током међустраначких састанака, и они их наговарају да изађу на изборе. Што се запада тиче, никаква подршка бојкоту не долази у обзир.

-Народни покрет и Алексић су за излазак на изборе, под изговором да ће им се распасти одбори јер су тек формирали странку.

-ССП, СРЦЕ, ДС, Ћута, као и Нови ДСС су за бојкот и то је мање више готова ствар.

-Тадићев СДС и Двери ће вероватно пратити бојкот, Двери би вероватно биле у коалицији са НДСС да се ишло на изборе.

-Народна и ДЈБ иду на изборе сигурно, али највероватније одвојено (лол).

 

Ових дана ће се заузимати коначни ставови. Први протест можда буде већ сада за викенд, требало би да их буде све вишен до избора. Разматра се велики протест на дан избора и могућа блокада бирачких места од стране народних посланика.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Blokada biračkih mesta je makar konkretna ideja, umesto nećemo da se igramo jer nije fer (neće nikad biti fer sa ovima). Samo što će Vučić sa policijom i SNS jurišnicima razbiti tu blokadu za desetak minuta. Zaboravlja se da oni ne prezaju ni od čega, a blokiranje izbornog procesa je sasvim lep izgovor, bez obzira koliko taj izborni proces bio namešten. Pa oni su doveli svoje obezbeđenje direktno u skupštinu, što nikad niko do sada nije uradio.

 

Po meni, u decembru je napravljen dobar korak sa kakvom takvom kontrolom izbora, beleženjem krađe i traženjem međunarodne podrške. To treba uraditi opet, još će posao biti lakši jer je sve u Beogradu. Izaći zajedno u jednoj koloni, beležiti sve, pa opet.

 

Ako Vučić uzme laganu većinu zbog bojkota, bole ga uvo, neće biti izbora na jesen. Daće još koje preduzeće, primiće nuklerani otpad ili šta treba, i idemo dalje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/10/2024 at 5:41 PM, Шеф стручног штаба said:

Поздрав свима, укључио бих се у расправу на политичким темама у наредном периоду, а као члан једне опозиционе странке, имам и доста информација о томе како стоје ствари у целој опозицији, што ћу за почетак поделити.

 

Po ovome sto si naveo, ispada da ekstremi stalno rade za Vucica, dok su umerene proEU i nacionalisticke stranke protiv njega, odnosno akcenat im je na borbi protiv rezima, a ne na ideologiji.

 

To se vidi i po spisku koji si naveo - PSG i ZLF su tu najvise proEU, prozapadne, gradjanske i anacionalne opcije, nesto kao GDF i ta ekipa. Zavetnici, Mi-GIN, sad i NS i DjB su stranke koje su ili na desnom, populistickom i teorija zavera ekstremu ili idu ka njemu i oni izlaze na izbore.

 

Po meni, svako ko sam izlazi na izbore, bez najveceg dela opozicije ne moze sebe da naziva opozicijom ovom rezimu. Dakle, ili svi izlaze ili niko. Mene uopste ne zanima da li ce ZLF, DS, NS ili Dveri imati odbornike u skupstini grada Beograda, to je besmislena dilema.

 

Ono sto nije besmisleno je evolucija tih tvrdih ideoloskih pokreta kod nas i kako im je svima, pre ili kasnije, mesto ili u SNS ili u koaliciji sa SNS. Ne postoji bukvalno nijedna stranka ili pokret koji je gurao pricu "problem su i Vucic i SPS i nacionalisti i rusofili, ne mozemo ni sa kim od njih", a da se nisu utopili u SNS. Takodje, ne postoji ni pokret koji je i SNS i SPS i ostatke DS nazivao zapadnim slugama, a da nije zavrsio u SNS.

 

Nema pod SNS vlascu mesta za ideologiju, sve su to lazne price i pokusaj trgovine.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/10/2024 at 5:41 PM, Шеф стручног штаба said:

Поздрав свима, укључио бих се у расправу на политичким темама у наредном периоду, а као члан једне опозиционе странке, имам и доста информација о томе како стоје ствари у целој опозицији, што ћу за почетак поделити.

 

Информације изнутра су да постоје индиције да би власт могла да обједини изборе 2. јуна, али већинско расположење унутар опозиције је да је касно за било какво испуњење услова и циљ је да се све помери за јесен. Стање у странкама је следеће:

-ЗЛФ по сваку цену хоће на изборе, а и ПСГ је близу те одлуке. Те две странке су на везама са одређеним људима са запада на дневном нивоу, толико да их консултују и током међустраначких састанака, и они их наговарају да изађу на изборе. Што се запада тиче, никаква подршка бојкоту не долази у обзир.

-Народни покрет и Алексић су за излазак на изборе, под изговором да ће им се распасти одбори јер су тек формирали странку.

-ССП, СРЦЕ, ДС, Ћута, као и Нови ДСС су за бојкот и то је мање више готова ствар.

-Тадићев СДС и Двери ће вероватно пратити бојкот, Двери би вероватно биле у коалицији са НДСС да се ишло на изборе.

-Народна и ДЈБ иду на изборе сигурно, али највероватније одвојено (лол).

 

Ових дана ће се заузимати коначни ставови. Први протест можда буде већ сада за викенд, требало би да их буде све вишен до избора. Разматра се велики протест на дан избора и могућа блокада бирачких места од стране народних посланика.

Sprdačina je da oni sad kao ispunjavaju zahteve za 2. jun, klasičan igrokaz, podrška bojkotu.

Link to comment
Share on other sites

On 4/10/2024 at 5:41 PM, Шеф стручног штаба said:

Поздрав свима, укључио бих се у расправу на политичким темама у наредном периоду, а као члан једне опозиционе странке, имам и доста информација о томе како стоје ствари у целој опозицији, што ћу за почетак поделити.

 

Информације изнутра су да постоје индиције да би власт могла да обједини изборе 2. јуна, али већинско расположење унутар опозиције је да је касно за било какво испуњење услова и циљ је да се све помери за јесен. Стање у странкама је следеће:

-ЗЛФ по сваку цену хоће на изборе, а и ПСГ је близу те одлуке. Те две странке су на везама са одређеним људима са запада на дневном нивоу, толико да их консултују и током међустраначких састанака, и они их наговарају да изађу на изборе. Што се запада тиче, никаква подршка бојкоту не долази у обзир.

-Народни покрет и Алексић су за излазак на изборе, под изговором да ће им се распасти одбори јер су тек формирали странку.

-ССП, СРЦЕ, ДС, Ћута, као и Нови ДСС су за бојкот и то је мање више готова ствар.

-Тадићев СДС и Двери ће вероватно пратити бојкот, Двери би вероватно биле у коалицији са НДСС да се ишло на изборе.

-Народна и ДЈБ иду на изборе сигурно, али највероватније одвојено (лол).

 

Ових дана ће се заузимати коначни ставови. Први протест можда буде већ сада за викенд, требало би да их буде све вишен до избора. Разматра се велики протест на дан избора и могућа блокада бирачких места од стране народних посланика.

U razmisljanju prosecnog biraca koji nije clan nijedne stranke - Sve moj do mojega, a za moga (glasa) mesta nema.

I onda se kuka na apstinente - za koga, bre, glasati: za manje ili za ono sto bi samo da institucionalno zameni isto bez ikakvih sustinskih i kvalitativnih promena?

Neka, hvala, uz ovakvu poziciju i opoziciju, bojkot je najbolja opcija - barem se ne bira izmedju dva ista zla i savest je mirna.

Nekad je bolji svoj mali mehur od okruzuceg licemerja: razocarani pesimista je mnogo bolje biti nego razocarani optimista - prvom se rasprsuju ocekivanja, a drugom se prevazilaze ista i on je na dobitku.

I jednom i drugom treba mnogo konkretnih razloga da podrze bilo koju stranu, nije na njima - na stranama je.

 

:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

Šta god da opozicija odabere, u ovom trenutku je loše.

 

Ali generalno, od bojkota vajde nema, ne ako bojkot prati sedenje većeg dela građana kod kuće. Okej mi je da se bojkotuju neki izbori gde ionako nema nikakvih izgleda, čisto da se održi neki privid principijelnosti, ali na kraju, mora se osvojiti negde neka vlast od sns-a. Makar to bili Vračar i Stari Grad. Treba ti neka baza iz koje ćeš da deluješ. Tamo gde ima šanse, izađi i bori se.

 

17 minutes ago, Kronostime said:

U razmisljanju prosecnog biraca koji nije clan nijedne stranke - Sve moj do mojega, a za moga (glasa) mesta nema.

I onda se kuka na apstinente - za koga, bre, glasati: za manje ili za ono sto bi samo da institucionalno zameni isto bez ikakvih sustinskih i kvalitativnih promena?

 

Sve sam ubeđeniji da je ova naša opozicija zlatna, kakvi su nam građani koji su protivnici vlasti. Sve neke razočarane pahuljice, što čuvaju svoj dragoceni glas za princa na belom konju.

U međuvremenu vas/nas sns sve jebe, ali ako će manje da vas boli, zatvorite oči i maštajte o princu dok vam je mirna savest.

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Smrtokapa said:

Sve sam ubeđeniji da je ova naša opozicija zlatna, kakvi su nam građani koji su protivnici vlasti. Sve neke razočarane pahuljice, što čuvaju svoj dragoceni glas za princa na belom konju.

U međuvremenu vas/nas sns sve jebe, ali ako će manje da vas boli, zatvorite oči i maštajte o princu dok vam je mirna savest.

Jbg, ako vi, mladje generacije, nemate coyones da izadjete naulice i borite se za sebe - zasto ocekujete to od nas matorih koji su se, mozda, i zajebali u tome?

Vase je vreme i vasa borba - na vama je. Mi smo svoje odradili - na zalost neuspesno.

:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

@Kronostime

 

Ja lično ne očekujem mnogo od matorih, ionako su zadrti i samo gunđaju nešto :classic_smile: ali makar da ne ometaju kad je već takva situacija.

 

S druge strane, ovi sns seniori rade punom parom, doživljavaju drugu mladost kad treba da se podrži vlast, tako da moram da konstatujem da su vas dobili u ovoj rundi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Smrtokapa said:

@Kronostime

 

Ja lično ne očekujem mnogo od matorih, ionako su zadrti i samo gunđaju nešto :classic_smile: ali makar da ne ometaju kad je već takva situacija.

 

S druge strane, ovi sns seniori rade punom parom, doživljavaju drugu mladost kad treba da se podrži vlast, tako da moram da konstatujem da su vas dobili u ovoj rundi.

Na zalost, dosta tih SNS seniora su iz redova preletaca, obzirom da je SNS preoteo celu pricu opozicije `90ih - danas bi i DS  sa Djindjicem bio u koaliciji sa njima!

Ko od ovih isprdaka iz DS i SPO moze nesto kvalitetno da pokrene danas - Gradjanski Savez izostavljam zato sto je Chaddah odlican posao odradio elimininacijom te opcije?

Uzdati se u Djilasa, Sumatovca i bilo koga je gubljenje vremena i glasa sve dok oni imaju ikakvu ulogu i paznju u ovom provizorijumu.

Sa njima - Vucic sa preletacima i simpatizerima ne mora da brine za rezultate na izborima.

Ima dovoljno piona za zrtvovanje i dovoljno konja za napad - sto bi rekli sahisti....

Ne vidim da neko odbija partiju, makar iz principijelnih razloga.

:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Smrtokapa said:

...

 

Ali generalno, od bojkota vajde nema, ne ako bojkot prati sedenje većeg dela građana kod kuće. Okej mi je da se bojkotuju neki izbori gde ionako nema nikakvih izgleda, čisto da se održi neki privid principijelnosti, ali na kraju, mora se osvojiti negde neka vlast od sns-a. Makar to bili Vračar i Stari Grad. Treba ti neka baza iz koje ćeš da deluješ. Tamo gde ima šanse, izađi i bori se.

 

 

Sve sam ubeđeniji da je ova naša opozicija zlatna, kakvi su nam građani koji su protivnici vlasti. Sve neke razočarane pahuljice, što čuvaju svoj dragoceni glas za princa na belom konju.

U međuvremenu vas/nas sns sve jebe, ali ako će manje da vas boli, zatvorite oči i maštajte o princu dok vam je mirna savest.

 

 

Mislim da je priča o građanima koji ne izlaze na izbore i kritikovanje njihovog (ne)izbora odavno passé. Niko ne garantuje šta bi zaokružili kada bi izašli na izbore, a ne znam zašto bi se bilo ko zbog toga potresao jer je u pitanju strateško-marketinški problem opozicije. Ako se nekome ne sviđa što opcija za koju glasa nije dobila, neka se obrati toj opciji. Mnoge kompanije su propale jer im se proizvodi ili usluge nisu dobro prodavale, a za to nisu krivi kupci, već ili njihova greška, ili stanje na tržištu. Isto važi i za političke stranke. Neka sami nešto urade na tom polju. Do sada su mogli da se zapitaju zbog čega je takva situacija i da probaju da to nekako reše, ali se čini da sve rade stihijski. Ako se pitaju zašto ih smatraju Kurtom koji bi da zameni Murtu, mislim da je onaj Štimac to već objasnio:

 

Štimac o Vuku Jeremiću: Zbog takvih prevaranata narod ne veruje političarima

 

Ovde čak nije ni u pitanju Jeremić kao Jeremić jer ionako mu je dosta bivših stranačkih kolega promenilo dres. Sujete liderčića su mnogo veći problem, kao i kombi-stranke koje jedva mogu da navuku glasove članova porodice. O spajanju nespojivih opcija da i ne govorimo. Meni je mnogo izvesniji scenario da će jednog dana i dobiti izbore, ali da će se brzo posvađati i da će ponovo predati štafetu SNS-u na tacni. Ako ni sami ne znaju da li će da izađu na izbore 2. juna, nemaju ni slovceta o gradskim temama, šta mogu da očekuju?

 

Lepo je što oni kažu da jesu protiv SNS-a, ali je bitno i koju bi politiku sprovodili. Ako misle da će ih neko podržati u politici sedenja na više stolica, jeftinog kosovarenja, ćirilisanja, pravoslavlja i ostalih gluposti, onda im se ne isplati da se mnogo muče. A mnoge projekte vlasti koje su kritikovali bi morali da dovedu do kraja. Ugovori su nezgodna stvar i ne mogu se kršiti tek tako.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, DJ_Vasa said:

 

Ovde čak nije ni u pitanju Jeremić kao Jeremić jer ionako mu je dosta bivših stranačkih kolega promenilo dres. Sujete liderčića su mnogo veći problem, kao i kombi-stranke koje jedva mogu da navuku glasove članova porodice. O spajanju nespojivih opcija da i ne govorimo. Meni je mnogo izvesniji scenario da će jednog dana i dobiti izbore, ali da će se brzo posvađati i da će ponovo predati štafetu SNS-u na tacni. Ako ni sami ne znaju da li će da izađu na izbore 2. juna, nemaju ni slovceta o gradskim temama, šta mogu da očekuju?

 

Nije to samo sujeta, vec korist. Cime ce da se bavi Jeremic ako ne politikom, a propala mu stranka? Znaci ostaje mu jednio da se prisljamci uz nekoga ko je na vlasti i nastavi da parazitira na drzavnoj grbaci, bas kao i Draskovic, Canak, Trivanka i gomila ostalih. Nije nikome od njih primamljiva ideologija SNS-s, koja uzdged  i ne postoji, vec mogucnost da se uzme kinta.

Pre dvadeset godina neko je na onom starom forumu branio prelaske B92 novinara u drzavne medije time da ljudi moraju od necega da zive, e tako i politicari moraju da zive od necega.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, DJORDJE said:

Nije to samo sujeta, vec korist. Cime ce da se bavi Jeremic ako ne politikom, a propala mu stranka? Znaci ostaje mu jednio da se prisljamci uz nekoga ko je na vlasti i nastavi da parazitira na drzavnoj grbaci, bas kao i Draskovic, Canak, Trivanka i gomila ostalih. Nije nikome od njih primamljiva ideologija SNS-s, koja uzdged  i ne postoji, vec mogucnost da se uzme kinta.

Pre dvadeset godina neko je na onom starom forumu branio prelaske B92 novinara u drzavne medije time da ljudi moraju od necega da zive, e tako i politicari moraju da zive od necega.

Moze da se provlaci uz lepsu polovinu kao Vuk Draskovic i  Ceda Jovanovic....

:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...