Jump to content

ABA liga 2023/2024. - Nikad jaca regionalna kosarka!


Kooineeperk

Hajde da vidimo kakvi smo prediktori...  

162 members have voted

  1. 1. Ko osvaja titulu?

  2. 2. Koji timovi ce se plasirati u playoff? (izaberite 8)



Recommended Posts

Najbolja kosarka po meni bi bila sa Nba igracima jer nema sumnje da su tamo daleko najbolji igraci uglavnom barem kada pricamo o rotaciji 7-8 igraca iz gotovo svakog tima, ali sa druge strane sve drugo iz Evrope. Dakle evropska pravila (pre svih def 3 sekunde u reketu ali i sva druga bukvalno), evropske dimenzije terena i pre svega evropski nacin igre a samim tim i evropski treneri vecinom.

 

Meni je ipak nacin igre vazniji od samih igraca (ali volim da vidim i individualni kvalitet), te iako povremeno pratim Nba, da moram da biram radije bi odgledao neki Aba mec nego Nba, a kamoli Evrolige. Narocito kada pricamo o regular sezoni Nba a to je iako manje vazniji i daleki manje kvalitetniji kosarkaski gledano ipak daleko duzi deo sezone jer plej of staje u tipa mesec ipo dana.

 

Dakle Nba igraci + evropski nacin igre (u vidu timske kosarke a i borbe u smislu "every game matters") = najbolja kosarka na svetu

 

Nesto najblize tome je Olimpijada odnosno reprezentacije, poneke i na svetskom ali ipak nije to to jer em nemaju previse vremena da se spreme em u nekim reprezentacijama imas 2 Nba igraca i 8 igraca Kls ranga bukvalno, tako da onaj spoj iznad bi bio savrsen spoj, koji nazalost nikada nece biti moguc. Jedino da se nadamo da se Nba u dogledno vreme polako vraca korenima kosarke vremenom kada ih malo popusti biznis sou tajm jer cini mi se da to sve dostize vrhunac tamo. Procitah da se all star vraca na eastern vs western i da ce se igrati ozbiljnije utakmice, eto i to je nesto za pocetak. Mislim da ce se pre ili kasnije vratiti vise timskoj igri (ne bas kao u El al ne ni ovaj ekstrem 1 na 1 igre) jer polako pustaju vise pomocnih evropskih trenera ka tamo sto je pre bila retkost, a i ako pogledamo sve ekipe koje su osvajale sampionat poslednjih 15-20 godina ili makar koje su igrali finala, to su uglavnom bile ekipe koje su igrali najtimskiju kosarku te sezone.

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DejoLazaKalina said:

Poslednja dobra Nba sezone je bila kad su Sparsi osvojili prsten 2014 i poslednja okej ekipa za gledanje. 

 

Denver je igrao dosta timske kosarke prethodne sezone pogledao sam bar 10ak utakmica. Takodje, Majami, prethodne 2 sezone igraju mozda i najorganizovaniju kosarku u plej ofu. Nije ni cudo sto su igrali finale lige i finale konferencije.

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Volter said:

Večeras konačno se mogu pogledati dve dobre utakmice u različitim terminima. Prvo Fener - Monako, a očekujem da bude zanimljivo i između Barse i Armanija.

 

16 hours ago, Čvarkov said:

 

Nikad organizovanija evroliga.

 

Screenshot-2023-12-16-10-53-24-280-com-a

 

Šta ti je liga... 

  • Like 3
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Zadnjih 5 minjta Igokee treba izucavati kako ne voditi ekipu. 

Kaze Vlada Jovanovic na tajmautu, sutnite, uzmite bilo kakav sut. 

 

Moody i Zoki Nikolic ko na traci gube lopte. Na +1 poklanjaju loptu protivniku pri uvodjenju lopte, prave 2+1, ne grade of skok, prave faul🤣🤣🤣 sve to u par sekundi. I da vidimo sada specijal iz tajmauta na -3 i 23 sekunde do kraja.

I majstor bira da ubaci iz polja protivnika loptu, naravno akcija nikakva, bacanja protivniku. I onda ne umiju ni loptu da vode🤣🤣🤣🤣

 

Kakva komedija u Laktasima u zadnjih 5 minuta.

Link to comment
Share on other sites

On 9/29/2023 at 4:45 PM, Sharp said:

Hot take - ukoliko Cibona uspješno izvrši proces preoblikovanja u sportsko dioničko društvo i ne bude dodatnih financijskih problema i potresa bit će najbolje plasirani hrvatski klub u aba ligi ove sezone. Roster uopće nije toliko loš koliko se čini na prvu, imaju najširu rotaciju od svih klubova koji se bore za o(p)stanak. Sumnjam da će to biti dostatno za (u najboljem slučaju) više od 8. mjesta, ali po meni Krka, Mornar i Split izgledaju puno klimavije po ovome što sam uspio ispratiti pred početak sezone. 

 

 

Samo da kvotam sam sebe prije početka sezone. :smiley2:

 

 

A evo i što je @goldberg prognozirao

 

Quote

Ocekivanja

 

Ispadanje iz lige. Cibona je i finansijski i igracki ubedljivo najgori klub u takmicenju i nema sta da trazi u ABA ligi. Svaka pobeda bice pravo malo cudo, ali i sramota za ekipu koja bude uspela da izgubi od Cibosa

 

  • Like 4
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Knipex said:

@Sharp

 

Svima koji iole prate košarku na ovom forumu je jasno da goldberg pojma nema o istoj tako da ovo što si napisao nimalo ne iznenađuje.

 

Tako je, "svima je jasno da je Djilas lopov, a Miketic narkoman". Mani se vise tih radikalskih i naprednjackih fora. Ako imas nesto da kazes, napisi da je to tvoje misljenje, a ne da se krijes iza "svima je..." cim treba ocrniti nekoga ko iznosi nepopularne stavove.

 

Sto se tice Cibone, veliki broj ljubitelja kosarke, ukljucujuci i navijace Cibone ih je otpisalo i to je cinjenica. Druga je stvar sto je ABA liga toliko propala da mucena Cibona koja ni kune ne moze da vidi, koja u Hr prvenstvu igra sa 5 seniora i jednim juniorom svaki mec objasnjava neke stvari Igokei. To samo znaci da ABA liga vec godinama klizi ka KLS, necemu od cega su svojevremeno bezali vodeci klubovi iz Srbije (nekih od njih vise i nema).

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Sharp said:

 

 

Samo da kvotam sam sebe prije početka sezone. :smiley2:

 

 

A evo i što je @goldberg prognozirao

 

 

Zadar je trenutno jači od Cibone mada je poražen u međusobnom duelu u Zadru u nacionalnom prvenstvu prije nekih sedam dana. U stvari nakon onog susreta u Zg sa Megom koju sam imao prilike odgledati uživo i gdje su izgledali solidno samo prvo poluvrijeme su nanizali nekoliko pobjeda. Mislim da po tradiciji Cibona dobro igra u Laktašima i sa svim slovenskim klubovima u gostima. I u Čačku i protiv FMP u gostima. Trebalo bi provjeriti ali nisam daleko od istine. Da do PO će teško ali daleko su oni od ispadanja. 

 

Link to comment
Share on other sites

@bodo

 

Slažem se da je Zadar trenutno i po igri i po svemu ispred Cibone i vjerojatno će i ostati do kraja sezone, nije to bila poanta self quotea, više to da pokažem da ja nisam niti malo dvojio u njihov ostanak u ABA ligi prije početka sezone jer sam vjerovao da imaju igru i kemiju unutar ekipe za tako nešto, što su oni na kraju i dokazali. Također smatram da je dovođenje mlađeg Repeše odličan potez jer ako već nemaš neku lovu bolje je razvijati mlade domaće igrače i trenere nego raditi ovo što Split (koji je već izvrtio 5 Amerikanaca) ili Mornar trenutno rade. 

Edited by Sharp
.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...