Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

37 minutes ago, Steve Gerrard said:

Ako moze jedno pitanje za upucene (samo unaprijed da zamolim da me ne stavlja neko u kos sa Cokije) jel Dusko stvarno mogao da potpise Howarda i Monekea?

 

M'jok, menadzeri mozda bacili udicu, nije bilo nista konkretno.

Suplje Coviceve  Tecine price da se zamagli situacija i skine odgovornost sa samog sebe a prebaci na Duska.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Brat od Korneta said:

Iznad si i sam indirektno priznao da je bolji od Davidovca bio na toj poziciji jer je on igrao losu sezonu tako da ili smo bolji sa Mitrovicem ili sa Davidocem na toj poziciji jer su njih dvojica provoli 90% vremena na toj poziciji. Nema izmedju odnosno bolje smo igrali bez obojice jer je to moguce samo za jednog od njih dvojice a to je zasigurno Davidovac.

U stvari ima. Najbolje smo igrali kada je umesto njih dvojice igrao na poziciji 4 Geidraitis, jer je Mitrović bio povređen, a Davidovac bio uobičajeno beskoristan. 

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Markoss said:

 

Nije. Moneke nije bio ni razmatran, a Hauard je svakako bio nedostizan, iako se jeste tu i tamo pominjao.

 

Dusko je imao da bira izmedju Sabaza i Tompsona (Efes), i izabrao prvog. Kao sto je npr izabrao i Bolomboja pre Dzekirija. 

 

Ali npr, nije hteo Douzera (ni da cuje, kao ni za Kabokla), a ni Kaminskog, iako su i nama bili ponudjeni. Procenio je da je Tobi bolji od ovog drugog, tako da nije bas da je bezgresan, al nije ni Frenk bio srecno resenje. 

 

Hteo je Ponitku jako, al je ovaj ipak otisao u KKP i dobro je da je tako. Nije hteo ni Teodosica ni Davidovca. Za Jaga ne znam, ali je npr Dusko hteo Topica u 12 i obecavao Milenku sansu za malog, ali je ipak on prvo hteo u Megu. 

Hvala puno na info,znao sam da Covic laze i spinuje za sve samo me interesovalo ovo oko skautinga i odabira Duska Ivanovica. Znaci nije se ni on bas proslavio sa odabirom( daleko od toga da onog lazova orpavdavam 1% nego stvaram neko ukupno misljenje o treneru)

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Molina23 said:

Da da, zna se to za Đurišića nego uglavnom sve van CZV/PAR nema nikakvu pažnju pa javnost i ne zna za te stvari. Sportski pedigre + ganci do koske + redak atletski 2/3 3/2 prospekt. Treba se dovede, samo što se bojim i Škomijevih kontra usluga. 

"Kusur" je valjda ovaj Plavšić. Lik je na Tenesiju praktično statirao četiri sezone. Sad u Megi odjednom eksplozija. Nešto nijesam presrećan potencijalnom triu na centarskoj poziciji - Bolomboj, Luka, Plavšić. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

"Kusur" je valjda ovaj Plavšić. Lik je na Tenesiju praktično statirao četiri sezone. Sad u Megi odjednom eksplozija. Nešto nijesam presrećan potencijalnom triu na centarskoj poziciji - Bolomboj, Luka, Plavšić. 

Legao bi ti jedan atletican kao kec na deset,ali bi ponovo bilo puno petica...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, alpaka Bereta Sida said:

Zavrsis medju 3 najgore ekipe u EL, Mitrovic ti iz nuzde igrao na 4 iako nema nijedan jedini skill za cetvorku u modernoj kosarci i onda opet neko misli da je on ok opcija za backup 4 u nekom novom rosteru dogodine. Il godinu stariji Teo kao backup play iako je vec ove sezone bio povrijedjen dobar dio sezone. Fascinantno. 

 

Meni je recimo fascinantan ovaj tvoj upis. Nije ni lose nekad da fasciniramo jedni druge, zamislite da je uvek za sve jednoumlje, to je poprilicno dosadno a onda diskusioni forumi ne bi imali smisla po meni. 

 

O Teu sam pisao pre pocetka sezone da je odlicna bek ap opcija sto se ispostavilo kao apsolutno tacno. Ove sezone jedva da ima iko da je bolji kao bek ap od Tea a on je bio bolji i od nekoliko startera iz par ekipa. I dalje je Teo u top15 plemejkera u ligi koju igra 60+ plejmejkera, a mi pricao o njemu kao bek ap opciji jer timova imas 18 a on je u top15, pritom igra za smesne pare i 3 puta manje nego u Virtusu. To sto se Sabaz raspao pa je Teo postao glavni plej to je druga tema i nema dodirnih tacaka sa time da li je Teo odlican kao bek ap opcija. Zamisli da smo doveli nekog manjeg kvalitetnijeg od Tea pa ne bi imali 6 pobeda. Takodje dobro je i sto je Jago 3. plej i to je Dusko dobro osmislio znajuci za potencijal povreda Tea da imas kakvu takvu zamenu a ne da ti je 3. plej Rebic ili Uskokovic. Ispade Jago mozda i najbolji 3. plej u takmicenju i dobro ga je imati i za narednu sezonu ako se Teo povredi da uskoci kao bek ap jer barem doprinosi u napadu.

 

Ne znam sta podrazumevas tacno pod time povredjen dobar deo sezone. Zvuci kao da je propustio trecinu sezone. Teo je odigrao je 27 od 34 meca 21 minut prosecno. Slukas je odigrao 27 meceva takodje, Laprovitola 28, Boldvin 27, De Kolo 21, Nejpir 28, Goss 25, Jovic 27, Lo 21, Panter 28, Avramovic 24, Vildoza 24, Voker 24 itd. Sve su to bekovi koji su zamisljeni kao 2. ili 1. opcije na svojim bekovskim pozicijama bilo 1 ili 2, da ne idemo dalje na druge pozicije. Svi su oni mladji izuzev De Koloa i svima njima rekao bih su projektovane najmanje uloge od po 15min kao sto je i Teu a mnogi od njih su projektovani za 25-30min i daleko su placeniji pa su odigrali isto ili manje utakmica. Nije Teo zamisljen za nosioca startne petorke vec Nejpir koji je zalecio sve povrede bio, odigrao sve utakmice od kad je dosao u Armani. Tako da je ok imati igraca za bek apa koji ce mozda da propusti par utakmica a 3. opcija ti je Jago.

 

Nije tacno da Mitrovic nema nijedan skill za cetvorku. Mnogo bolje resava cetvorke u napadu nego petice sto govori u prilog i njegov ppg ove sezone u odnosu na proslu na istu minutazu kada je igrao na 5, kupi vise ofanzivnih skokova sto je + veliki, a defanzivno pravi puno manje stete nego kao petica cak je prosek defanziva kao cetvorka i ko prati El i druge utakmice i obraca paznju na ove stvari on to vrlo dobro zna. Kad pogledas da su na 4 igraci poput Majk Skota, Maneka, Smajlagica, Davidovca, Bina, Dauma, Klavera, Kornelija i slicnih da ne idem u 3. opcije poput Vukcevica itd. Shvatis da je Mitrovic vasiona defanzivac za neke od njih a kao sto rekoh sveukupno je prosek a nije ni on igrao 25min po mecu nego 19 pa da ga poredimo sa najboljim.

 

On je bio u top20 cetvorki u takmicenju po svim mogucim parametrima kada se sve sabere a racunaj 18 timova puta dve cetvorke je 36. Tako da je moje misljenje da je sasvim dobar kao bek ap opcija ukoliko bi doveli jos jednu peticu sa sutem.

 

Idealno bi bilo da je 3. petica ali Zvezda nema budzet kao Real. A realnost je da moras da imas domace igrace zbog kupa i Kls-a (kao sto ih ima i Zeljko isti broj i imace i naredne sezone) i Zvezda ne bi smela da pusti Mitrovica po meni nikako jer je jedan od boljih domacih igraca koje imamo.

 

Spoiler

@Don Dusko evo to je taj poslednji upis danas sto ti rekoh iznad pa ako ostavim jos jedan danas banuj me ili uvedi zabranu pisanja sto se mene tice.

 

Vidis da me jos nekoliko forumasa kvoutovalo i da ne mogu svima da odgovorim, skratio sam koliko sam mogao...  Nema bas predugackih upisa rekao bih ali ima puno upisa tako da se povlacim.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

Nista, nemoj se onda cuditi ako Zvezda sa takvom konstrukcijom rostera opet zavrsi EL sezonu u januaru. 

Cela logika se svodi da se dovede 7 dobrih stranaca i onda Davidovac i Mitrović neće biti problem. Ako se pod košem planira Bolomboj, Davidovac, Mitrović, Plavšić + još jedan igrač odmah da se oprostimo od bilo kakvih nada u sledećoj EL sezoni ako uopšte budemo igrali.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Ili se seče sve i rascisti vec jednom ili ce opet biti sve isto. Za Lazica, Despota, Luku, Dedu, Dobrica, Nedovica, Tea i Ilica NE SME biti mesta u Zvezdi ako nesto hocemo. Kalina, Gudura, dvojac iz Mege, Bolomboj  plus pojacanja. Podrazumeva se da Dizi Gilespi, Tobi, Hanga, Jago i TT lete. Smart i Rokas...jebem li ga. Sfero se stopio sa luzerskom pričom i treba se i sa njim pozdraviti.

  • Like 11
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Molina23 said:

Da da, zna se to za Đurišića nego uglavnom sve van CZV/PAR nema nikakvu pažnju pa javnost i ne zna za te stvari. Sportski pedigre + ganci do koske + redak atletski 2/3 3/2 prospekt. Treba se dovede, samo što se bojim i Škomijevih kontra usluga. 

Kruzi slika internetom gde se vidi da navija za Partizan, iz skolskih dana.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Mitrovic na cetiri za sadasnju kosarku je samoubistvo, nit moze nogama da isprati, niti da siri igru sutom za tri koji nema. Uz njega na cetvorci bi do izrazaja na pet dosao igrac tipa Jay Huff kome ne smeta neprelazenje linije za tri poena. Sto se tice Tea i Jaga, ostavio bi ih zbog kontinuiteta, naravno ako Teo moze i zeli. Ako nece,  tu  mu je zamenik Jovic da preskoci pola utakmica zbog bola u ledjima. Sto se tice startnog pleja, ziv nisam, jer trziste jeste slabo, a zbog Jaga koji je fizicki ogranicen, Tea koji ne moze, mora da bude defanzivno orijentisan. Jedino mi pada Frenk Nilikina sa svojih 0.7apg ali opet zbog svoje gradje verujem da bi mogao da pokriva vise pozicija u odbrani i da se dobije neka slabija verzija Exuma iz Partizana, koji bi svojim rasponom mogao da pravi razliku na prodoru bar. Mozda cak i Sek Herison. Nisam pametan...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mitrović možda nema šut van poluprečnika od 0,5m ali zato nikoga u EL ne može da odbrani ni na 4 ni na 5. Kada ti je Luka Muka najbolji u reketu onda prođeš kao u Stambolu. Ako išta želimo da uradimo dogodine moramo se rastosiljati kompletnog luzerskok rostera skrpljenog ovogodišnjom nakaznom selekcijom. Da ne bih pisao ko sve treba da ode kraće je napisati ko treba da ostone a tu vidim samo Bolomboja i Topića(NBA?). U dilemi sam što se tiče Smartaali nešto baš i ne vidim prostora za bilo kakav napredak. Hvala Teodosiću ali i ova godina je bila i više nego dovoljna ...

1 hour ago, Operater said:

Kruzi slika internetom gde se vidi da navija za Partizan, iz skolskih dana.

 

To ima značaja kad igraš basket sa drugarima ispred zgrade, pa se podelite na grobare i cigane.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ako stvarno planiramo da u timu ostane trojac Teo, Neda, Mitar, uz njih i Jago, Hanga, Bolomboj, pa još i Davidovac, a na sve to da nije patka za Đurišića i Plavšića, onda (ako hoćemo da igramo EL bar minimalno konkurentno) preostali moraju da budu poput (ali samo poput, da ne bude da ih povezujem sa Zvezdom) Gosa, Kordinijea, Kalinića, Mikija i Niba, otprilike.

Edited by MarioKempes
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Kankkunen said:

Tek danas :classic_smile: često je u kadru na utakmicama Mege.

Oca sam imao prilike da upoznam kao fudbalera Ofk-a gde je bio par sezona, izuzetno korektan momak, kasnije koliko se secam upisao i koji mec za Cg reprezentaciju.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DameTime said:

Bukvalno kakve veze ima, ne dovodite ga da vodi navijanje na tribini, već da igra košarku...

To sreco nad od svojih para kupis, za sad cemo ovako!

 

 

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, DameTime said:

Bukvalno kakve veze ima, ne dovodite ga da vodi navijanje na tribini, već da igra košarku...

Vidjen je na koncertu Partibrejkersa, plus mu dedin omiljeni glumac Bora Todorovic.

Jbg, maloumnost "najvernijih" nema granica...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, berti said:

Vidjen je na koncertu Partibrejkersa, plus mu dedin omiljeni glumac Bora Todorovic.

Jbg, maloumnost "najvernijih" nema granica...

 

Sad te ništa nisam razumela 😄

 

Šta kao, jugoslovenski glumac i muzička grupa, pa nije dovoljno veliki Srbin? 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, DameTime said:

 

Sad te ništa nisam razumela 😄

 

Šta kao, jugoslovenski glumac i muzička grupa, pa nije dovoljno veliki Srbin? 

Cane Partibrejkers je veliki grobar. I Bora Todorović kome su navodno poslednje reči bile: "Šta ima novo u našem Partizanu?".

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, DameTime said:

 

Sad te ništa nisam razumela 😄

 

Šta kao, jugoslovenski glumac i muzička grupa, pa nije dovoljno veliki Srbin? 

Ma ironičan sam. Budaletine sa severa pored krvnih zrnaca u svojoj ludosti se bave svakakvim glupostima, pa i time ko za koga navija. A Bora i Cane su veliki grobari pa ne bi cudilo da zabrane da igra u Zvezdi onaj ko njih gotivi.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, MarkoKep said:

Cane Partibrejkers je veliki grobar. I Bora Todorović kome su navodno poslednje reči bile: "Šta ima novo u našem Partizanu?".

 

Juu, nisam znala to :classic_laugh: Hvala! 

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Tri najveća razloga neuspeha Crvene zvezde u Evroligi

Objavljeno

 09:09h, 14.04.2024.

Od

 Dejan Prlina

 

Od napada na Evroligu nije bilo ništa. Umesto vrha – ponovo pri dnu. Ništa, dakle, od plej-ofa, Crvena zvezda je sezonu završila na 16. mestu. Od optimistične najave predsednika Nebojše Čovića, do još jedne košmarne sezone. Ništa novo na Malom Kalemegdanu.

 

Zvezdina košarkaška godina se svodi na igranje u ABA ligi. Ovo u Evroligi mnogo kraće traje. Ambicije se brzo sažvaću i ispljunu. Kao da Zvezda nikad ozbiljno nije zagrizla Evroligu. Iskreno – i nije. Bar u ovom formatu.

Jedini koje bole neuspesi su navijači. U klubu su navikli na neuspehe. Ćute čak i kad izgube sa skandaloznih 45 poena razlike u Istanbulu. Ne oglašavaju se. Lakše im je. I znaju da će ti isti navijači sve da “progutaju”. Zbog ljubavi prema crveno-beloj boli.

Sve će da “progutaju”, pa i još jednu neuspešnu sezonu.

Razloga za neuspeh je više…

 

PROMENA TRENERA

Dolazak Janisa Sferopulosa umesto Duška Ivanovića nije doneo ništa. Nikakav pomak. Ima li nešto u šta možete da uperite prstom i kažete: “Ovo je bolje sa Janisom”. I da to što kažete ima isključivo veze sa terenom. Duško Ivanović je sklonjen posle poraza od Virtusa, posle učinka 1:3. Na njegovo mesto je došao Janis Sferopulos koji je do kraja ligaškog dela sezone ostvario bilans od 10 pobeda i 20 poraza. Zvezda je došla ukupno do 11 pobeda.

 

Sa Ivanovićem, prošle sezone, imala ih je 17. I kada je došao umesto Vlade Jovanovića doneo je instant rezultat. Taj instant rezultat nije doneo Sferopulos.

 

LOŠ PRELAZNI ROK

Kad dovedete praktično čitav novi tim onda i ne možete da očekujete uspeh. Za uspeh je potrebno neko vreme, ne uigrava se novi tim tako brzo. I to pod pretpostavkom da su ti igrači pojačanja, a ne samo “novi igrači”. U Zvezdi je bilo mnogo “novih igrača”. Tek po neki su istinska pojačanja.

Samo za Teodosića i Bolomboja može da se kađe da su pojačanja. To su pokazali na terenu. Istina, malo ko je mogao da posumnja u ispravnost odluke da se dovede Šabaz Nejpir, ali dogodilo se da je takav igrač postao i najveće razočaranje, pa je tek nekoliko meseci ostao u Beogradu.

Ostali su tek “novi igrači”.

S puno oscilacija igrali su Hanga (neverovatno je da tako loše izvodi slobodna bacanja – na samo dva meča Evrolige imao 100 odsto učinak) i Gedraitis (nije doneo dovoljnu prednost na terenu), Jago  je tek prvu sezonu odigrao u Evroligi i dao nagoveštaj da bi mogao da bude bek-ap igrač u toj najjačoj konkurenciji. Svakako je dobio ulogu koja mu pored Nejpira i Teodosića, u početku, nije ni bila namenjena. Potpuno sivilo na sebe su stavili Simonović (do odlaska na pozajmicu u Bešiktaš) i posebno Davidovac i Tobi. Na Mali Kalemegdan je stigao i Nemanja Bjelica, ali on nije zaigrao…

 

OČAJNA DOSELEKCIJA

Može da se pogreši u selekciji, ali tu je doselekcija… Crvena zvezda je napravila očajnu doselekciju. Stigli su Fredi Gilespi, Džavonte Smart i Trej Tompkins. Gilsepi je bio treći centar u Bajernu i treći je centar u Zvezdi. Samim tim njegovim dolaskom nije se ništa dobilo, nije doneo nikakav kvalitet i nije uticao na bolje rezultate. Od igrača koji dođe u doselekcije se očekuje upravo to – da donese bolje rezultate. Isto se odnosi i na Smarta koji je došao kao šuter, a trojke šutirao 17,4 odsto.

Kad je u pitanju Trej Tompkins, nekada je bio odličan igrač, a za Zvezdu je zaigrao dva meseca posle prvog potpisivanja ili godinu dana od kako je prethodno odigrao poslednji meč. To bi moglo da znači da je doveden ne zbog Evrolige, nego zbog ABA lige. I to govori o tome koji su Zvezdini prioriteti. U Zvezdi koja želi iskorak u Evroligi, takav igrač, nespreman, sigurno se ne dovodi.

Kako reče Danilo Bata Stojković u filmu Balkanski špijun:

– Centrala može da pogreši jednom, ali ne 100 puta.

U slučaju KK Crvena zvezda centrala je uprava. Pogrešila je “100 puta” u poslednje dve sezone. Ne zaboravimo da su prošle u Zvezdi bili Džejlen Adams, Džon Holand, Miroslav Raduljica.. Igrao je i Kuzmić… Bio je Kuzmić u Zvezdi i u ovoj sezoni, sve do decembra… Ta uprava je donela i  “epsku” odluku da se za trenera postavi Vlada Jovanović koji je prethodno u karijeri vodio FMP i Cibonu.

Na greškama se, izgleda, ne uči…

Jos jedan tekst 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Izgleda da Plavšić zna da je Čova bivši pa se drznuo da piše ovakve tekstove, a možda je dobio i direktivu od sledećeg gazde.

Uglavnom dao mi je šlagvort za razmišljanje ko bi hipotetički bio najbolji trener za Zvezdu od bivših trenera u nekom sledećem periodu nove vlasti, a da znamo da se neće vratiti dok je Čović tu. Radonjić, Ivanović ili Saša Obradović?

 

Ustvari sada vidim da ovo nije pisao Plavšić, ali ne menja suštinu moje razmišljanje.

Edited by Trigger
Link to comment
Share on other sites

Imamo startnog centra i to je Bolomboj i sada treba da nađemo bek ap opcije i mišljenja sam da Plavšić i Luka mogu da pokriju tih 15 tak minuta lagano.

Poenta je da se pogodi se pogodi sa startnom četvorkom i ako Tompkins pokaže u Aba plej ofu da još ima baruta u njegovim rukama rešili smo i startnu četvorku. On je prototip stretch četvorke.

Treba pogoditi startnog pleja i beka šutera koji daje poene kad je bitno,a ne da puni statistiku na nebitnim mečevima. 

Teo i Hanga su veoma dobri igrači, ali u godinama i skloni povredama tako da jedan atleta poput Djurusica može da bude lep apgrejd uz ovu dvojicu na 2,3.

Nedović,Lazić i Teo zaokružuju spoljnu liniju. 

Čim do sada nismo produžili Gidru vrv se računa na Kalinu,ali će problem biti Delije koje su izričito protiv Kaline.

Lično bih voleo da na 3 dodje Oyeleje.

 

Startni plej, Teo,Yago

Startni bek, Nedović, Djurisic

Oyeleje,Hanga, Lazić, 

Tompkins,DeDa,Ilić 

Bolomboy,Plavsic,Luka

 

Da uzmemo dva prospekta iz Mege i da strovalimo lovu na keca i dvojku.

 

Sve to uz uslov da osvojimo Aba ligu i ne razmišljamo o wc za EL.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...