Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

2 hours ago, Geronimo said:

Vracanje Topica bi bila buzz vest, "mi pazimo na nase mlade i buducnost kosarke", "domaca osovina" i slicni narativi. Ali meni to ne pije vodu, za obe strane.

Da li Topic ima interes da predje u KKCZ na polusezoni? Pa ne bas, u poslednja tri meseca mu draft akcije skacu samo tako, lutrija izgleda sve blize, ima brojke, paznju, samopouzdanje raste... Zasto menjali nesto sto radi posao? Realno, nepotrebni rizik...

Da li Zvezda ima interes da vrati Topa na polusezoni, sa igracke strane? Jedino ako otpustimo dva beka. Kukah u prethodnom postu da su nam bekovi mekani, da vole loptu i sl. Potreban nam je drugaciji tip igraca tu, neko ko moze da odigra kvalitetnu odbranu i na lopti i timsku, a ofanzivno pre svega da moze da ubode sut. Ok, fali nam i skoring iz prodora, al tu je pitanje aklimatizacije Topa na novi, EL nivo. Drugim recima - imamo mi svoje muke, ali on ne daje odgovor na njih. A ni uloga prevedi loptu i coskari nije ono sto bi nam znacilo. Na kraju, ni njegov dolazak na po sezone "da upozna sistem" ne pije vodu jer je NBA na vidiku, a jos vise jer sistem ne postoji.

Tako da ja ovu temu vidim samo kao zgodan narativ o kome ce se pricati umesto 4-9, rotacije na 4, busnosti bekova i sl... A za Topica je odluka doneta na pocetku sezone, i deluje da je za Nikolu zaista dobra.

Da, za Zvezu je rizik da li bi Top pravio razliku u euroligi u ovoj fazi,a za Topa je suludo da bilo šta rizikuje jer je dospio na NBA radar,prate ga,njegovu statistiku u prvom planu. Odlazak u Megu se pokazao kao pun pogodak i bio bi stvarno lud da to remeti prije drafta. To se neće desiti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, VISOKOLETAC said:

Otkud ti to da se Nedovic povredio i da ga nema do februara? Zar nije udario glavom o parket i zbog toga nije igrao 2 pol?

Ma to je fora, obicno kad mu nesto fali on odsustvuje duplo duze

Topic mora od januara neka ga sabaz na 2, gledam ga jbt 198cm, raspon ruku, cima se u odbrani, ako nemamo novce za beka on pod obavezno...mi nemamo igraca da branimo pik, uvek nas nameste da nejpir, jago ili teo zakucaju u blok i jbg otvoren sut za 3...nas ce unistiti partizan trojkama, o drugim ekipama necu jer ima i jacih od njih...

Link to comment
Share on other sites

Nama ekipu nose Nedović i Teo sa 37 godina, dok reket drže Bolomboy i opet Mitrović.

 

Tobija, Šabaza, Simona, Pređeda, Lazarevića, Kuzmića i Hangu bih šilbovao sve u jednom danu. Ilića bih ostavio da drži peškire. Yago kao treći plej, da ulazi samo kad mora. Potpuna nemoć u svemu što se ne zove šut za 3 poena. Mada bi mu više odgovaralo da vlada u nekoj EC ekipici. Gidra nit smrdi nit miriše, ali sam bliže tome da bih mu dao šansu do kraja sezone.

 

Od 10 pojačanja, uboli smo 2 a niko neće odgovarati. Osim što promijenimo trenera na svaka 3-4 mjeseca. Cirkus.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Sb nation mock draft iz decembra, tj najnoviji:

image.thumb.png.95beb59e9121adeadb7685c44160ce30.png

Nba draft room mock draft zadnji, kraj novembra ja mislim:

image.thumb.png.65fb572a9bbe7b8fd9e34201252aa3f7.png

Bleecher report zadnji mock draft 7 decembar:

image.thumb.png.3992d2ea20f0078d49c5e37a388d35b2.png

Espn, 30 novembar:
image.png.011dbcbe74a67f9ff23d4c5b6bea826a.png

 

Topic je sada na svim listama top 10, znaci lottery pick 100%, na nekima je cak 1 i 2, evo sa ove 4 liste koje obicno pogadjaju i imaju neki "kredibilitet" on je 1,2, 7 i 8. 

Ako ode top 5, nema sanse da ce ga "stashovati" u evropu jos jednu ili vise godina, ide od on kod njih tamo da se isutava i razigrava u nekoj od tih trash ekipa, a vecina jeste vrte se tu Pistonsi, Wizardsi, Jazz, Sunsi, Portland i slicni. Istina neki od njih su popunjeni na bekovskoj poziciji, ali ne bi bilo prvi put da draftuju best in slot pa onda gledaju sta ce.

 

Sa tim na umu, ako je decku cilj NBA, nema logike da dolazi u zvezdu gdje se ne zna koji pije ko placa. NBA i dalje nema neko pretjerano misljenje o EL, pa da igrac mora tamo da odigra sezonu da bi mu rastao hajp ili sta vec. Tako da i da dodje sa nekim statsima 8/3/4 iz EL bi mu sigurno opao draft, nego sa ovim sta radi u Megi.

 

Mislim ja bi licno volio da dodje sada i ostane jos godinu dana, ali za njgovu "nba karijeru" je najbolje da izadje na ovom draftu koji je realno jedan od najslabiji u zadnje vrijeme, zabode dobar pik i dobar ugovor i nastavi preko karijeru direktno u NBA.

 

Cisto sumnjam da bi se svi ovi igraci kod nas sada sklonili da on dodje i dali mu sedlo u ruke i rekli vodi  nas, nosi nas... da je normalna ekipa i zdrava sredina, pa kazes nek dodje da uci od Teodosica i Napiera direktno, ali to je sve u domenu fantastike...

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Nellthe said:

 

Ako ode top 5, nema sanse dace ga "stashovati" u evropu jos jednu ili vise godina, ide od on kod njih tamo da se isutava i razigrava u nekoj od tih trash ekipa, a vecina jeste vrte se tu Pistonsi, Wizardsi, Jazz, Sunsi, Portland i slicni. Istina neki od njih su popunjeni na bekovskoj poziciji, ali ne bi bilo prvi put da draftuju best in slot pa onda gledaju sta ce.

@SteveFrancis#3 Šta ti rade 

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Videh juče Čovića posle utakmice. Hoda ulicom i pevuši pesmu Dragana Pantića Smederevca:

 

Može čovek da prokocka milion il dva

niko nije prokockao ono što sam ja.

 

Nazad više ne mogu, napred nemam kud

idem putem i sam pričam misle da sam lud.

 

 

  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

Ako ga zanimaju samo pare otici ce na kraju sezone u nba, pa ce se sigurno Vratiti posle godinu dana u svoju Zvezdu kada vidi da jos niie spreman za nba i da nema sta da trazi tamo.

Dominira u Aba ligi, jednom nedeljno igra i samo trenira, da vidimo kako bi u nba izdrzao svaki drugi dan utakmice sa ovakvom minutazom, ili u EL da igra sa ovom minutazom svaki treci dan...

Link to comment
Share on other sites

Pitanje koliko se i mi trudimo da zadržimo igrače. Ja sam apsolutno uveren da smo mi pre dve sezone da je bilo čvrste želje, mogli da zadržimo i Kalinića, i Holinsa i Voltersa, kao i Radonjića. Uvek neke iste priče kada odu, nije bilo para, država kasni sa uplatom, žena mu ne da, nezadovoljan životom u Beogradu...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Mora neko iz NBA takođe da razmisli dobro, Detroit i Spursi su se nakrcali sa pikovima ovih godina pa obaraju negativne rekorde sa nizovima poraza. Mislim da je malom Topu prerano dogodine NBA, jedino sa aspekta pripreme na ono što ga čeka.. Mada, ima li bolje pripreme od igranja EL?!
Ja bih mu preporučio Dončićev put, niko ne može da kaže da je otišao prekasno. Nije nikakvo poređenje ali sličnu i poziciju igra.

Link to comment
Share on other sites

Ma daj bre ne zajebavajte se gde će on u NBA tek napunio 18 godine. Ne zanosite se. On će u NBA tek 2025. A pitanje je da li će uopšte i da izađe na draft ove godine. 

Edited by Čočo
A i da izađe teško da će ostati sa nekom ulogom.
  • Like 1
  • Ha-ha 7
Link to comment
Share on other sites

Igrači u tim godinama imaju veće šanse da naprave nešto u NBA nego iskusne EL zvijezde.

 

Ako je stvarno NBA potencijal, on će ostati tamo, što bi rekao jedan veliki trener ako je ruža procvjetaće. Ako ne, u Evropi će mu uvijek biti otvorena vrata.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Kao što se odluka Topića da odigra jednu sezonu za Megu pokazala kao dobra, tako bi mu valjala barem jedna sezona u Zvezdi ako budemo igrali EL. Na kraju te sezone bi opet imao tek 20 i imao bi iza sebe dvije sezone seniorske košarke. Oću da kažem da on ništa ne gubi da ostane još godinu ili dvije, a dobija fino iskustvo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...