Jump to content

zoki_dd

Član foruma
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zoki_dd's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Reacting Well
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated

Recent Badges

89

Reputation

  1. Ovaj roster treba bitno ojačati za narednu sezonu sa igračima koji prave razliku. Ako se zadrže Teo,Jago, Nedović, Smart, Lazić,Hanga i Rokas, gdje je prostor za dva startera na vanjskim pozicijama. Dajte predlog kako bi to učinili,ja ne vidim način a da se ne napravi ista greška kao ove sezone sa nagomilavanjem igrača samo ovaj put na vanjskim pozicijama.
  2. Tek za odbranu mu i treba uigravanje, u napadu može odigrati 15 minuta uz par uputa bez da bude veće štete.
  3. Da energičan je igrač poput Pantera ali za očekivati je da će njegov doprinos biti poput Doužera u početku zbog prilagodbe. Mislim na prilagodbu zahtijevima trenera to američke igrače koči. U evropi se igra šah na terenu. Srećom Sferopulos ima komotniji pristup igračima od Obradovića pa bi to moglo kraće trajati.
  4. I konačno logičan skauting uprave. Doveden baš onakav igrač kakav treba, 2-1 igrač,dvosmjeran, atletičan, solidan IQ, mlad i može igrati 30 minuta. ... za razliku od ovih silnih petica koji kao budu igrali četvorku
  5. Raduje me što igrač potencijalno može da preokrene sezonu,a ne neki Kolum ili Holins od kojih znaš da neće donijeti ništa osim krpiti rupe.
  6. Lorenzo igra staloženo,glavom,baš je evropski tip igrača. Smart je tipični NBA bek, gdje se igra brzo,bez puno razmišljanja, 10 sekundi napadi.
  7. U G ligi odličan defanzivac ali tamo se igra rekreativno 1 na 1, vidjet ćemo kako će to biti u euroligi. Zna da zatrpa koš,a ponekad i da promaši par za redom, ima ulaz,skok, solidan asistent. Samo je upitno koliko može prenijeti u Evropu. Uglavnom dobar potencijal,ima sve, mlad je željan dokazivanja,a kakav je u glavi vidjet ćemo. Ja zadovoljan,bolje nije moglo s obzirom na ponudu i okolnosti.
  8. Ispričavam se, trebao sam napisati ako je potpisao
  9. Bentil je mrtvo puvalo, jedva se čekalo da mu vidimo leđa,onako beskrvna igra je baš iritirala. Gabrijel je barem borac,leti po terenu onim dugim koracima,u nogama opruge baš gotivan igrač.Ja sam vrlo zadovoljan potpisom. Ako se pogodi bek bit će nemoguće osvojiti arenu.
  10. Slažem se. Ali ako je umjesto Tobija svejedno potpisujem, valjat će, u odbrani i jeste problem na branjenju elitnih četvorki.
  11. Cijelu karijeru je igrao četvorku osim zadnje je igrao centra. To valjda zavisi od tima gdje igra kakve su potrebe. Po konstituciji i kretnjama je četvorka samo ne znam da li ima šut. Koliko ja znam i ne baš.
  12. Gabrijela su već upisali na wikipediji https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wenyen_Gabriel
  13. Sjećate se kako se omalovažavao dok je potpisan, da je drven,beskoristan u napadu da je cijelu karijeru bekap i da će jedino doprinijeti u odbrani. Svoje minute je u Zvezdi zaslužio izuzetnom borbenošću. Ovo pišem jer je isto sada sa Gilespijem. Svi znate njegova ograničenja da ne pišem sad no on je još borbeniji,još je bolji u odbrani u skoku, blokadi,može vrhunski da preuzme beka. U napadu može da postavi jak blok,da prikuca i uhvati poneku loptu. Ako ga se uspije staviti u opanke,ako uspije u odbrani usvojiti osnovne kretnje i u napadu ga se nahrani sa dva tri zicera da mu dignu samopouzdanje, mogao bi biti solidan bekap centar. Napisao sam ranije pobjede donose borci,kakva je košarkaška kvaliteta Lazića,a kakav doprinos daje i koliko je pobjeda donio van statističkih kolona. Ako Gilespi ne bude zujao u odbrani kao muva bez glave,ako je dovoljno inteligentan da bar donekle umije da se kreće i pozicionira, bit će to dobra priča. Vidjet ćemo.
  14. Dobro obavješteni su pisali da je kontaktiran Harrison koji nije jeftin što znači da ima para za još jednog kvalitetnog igrača,a i trener je rekao da se traži igrač koji pravi razliku.
  15. Slažem se,izbor je vrlo mali,a i važe se svaki dinar. Povratak malog Topa krpi rupu i ostavlja prostora za još jednog igrača. Da su uzeli Pangosa pojeo bi čitav budžet,a u trenutnoj formi je samo za malo bolji od Topa. E sad bek ili četvorka, mislim da će uzeti šta bude dostupno.Četvorka je deficitarnija ali ako nema ništa iole kvalitetno na tržištu bolje dobar bek nego kilava četvorka. No koga god da uzmu trebao bi biti skorer jer povratkom Hange i Lazića i dovođenjem ovog centra defanzive ima,odlaskom Šabaza fali poena i to dosta. ...i da dodam ja bih se riješio Tobija, Simonovića i Ilića ( ili barem dvoje) jer nisu potrebni,a oslobodili bi se lijepi novci
×
×
  • Create New...